Vuokralainen osakeyhtiössä, pihatyöt.

Help.,.

Sellanen kysymys että kun taloyhtiössä jossa on vain yksi sijoitusasunto(vuokralainen) ja muut osakkeenomistajia. Niin tarviiko vuokralaiselle luovuttaa yhtiön työvälineitä, painepesuria, ruohonleikkuria, pensasleikkuria, ym. ym. työkaluja?

Siis jos niitä esim. vuokralainen kohtelee kaltoin(eihän sillä ole niissä penniäkään kiinni). Voiko vaatia kyseisen osakkeen omistajan huolehtimaan pihatöistään kun on se talkkarivuorokin...

2

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpj

      Talkoina tehdyt talkkarihommat ovat vapaaehtoiset, ketään ei voi pakottaa talkkarihommiin, ei vuokralaista, eikä vuokranantajaa, jos he ei taho.
      Meillä on yhtiössä ollut joitakin asuntoja vuokralla ja osa on tehnyt jopa talkkarihommatkin, emmekä ole rajoittaneet työkalujen käyttöä ja hyvin on koneet ja laitteet kestäneet, yhtä lailla ne osakkaatkin rikkoo laitteita huolimattomalla käytöllä, uusia vehkeitä saa kaupasta, joten se ei ole iso ongelma, piettävä kuluu.
      Olkaa iloisia jos vuokralainen viitsii yleensä osallistua talkoisiin, muistakaa tarjota heillekin talkoojuomat ja makkarat silloin kun niitä on tarjolla, näin meillä on tehty ja hyvin on toimeen tultu.
      Ihminen se on vuokralainenkin.........

    • reca----

      Kyllä vuokralainen on yhtä oikeutettu asukas taloyhtiössänne kuin te muutkin. Hänhän maksaa aivan käypää hintaa kiinteistön omistajalle ja missään ei ole pykälää, joka jollain lailla asettaisi vuokralaisen eriarvoiseen asemaan asukkaana kuin muutkaan yhtiössänne asuvat .

      Yleensä vuokrasopimukseen kuuluu huolehtia asunnosta. Jos vuokralainen suostuu myös huolehtimaan huoneistoon kuuluvasta piha-alueesta on se vain hieno juttu, koska sillä on myös myönteinen vaikutus koko yhtiöönne kaikkien (?) pihojen pysyessä kunnossa ja yleisvaikutelma on siis siivo.

      Ilman muuta vuokralainen on vastuussa rikkomistaan tavaroista, eikä siinä ole sen vaikeampaa tapaa vaatia korvausta kuin muiltakaan ihmisiltä.

      Talkoot ovat aina vapaaehtoisia ja siinä ei saa vuokralaista erityisesti syyllistää, koska asukkaana hänellä on yhtäläiset oikeudet päättää omasta vapaa-ajastaan kuin muillakin. Jos sinä ja muut osaatte asennoitua häneen mukavasti ymmärtäen, ettei maailmassa voi erotella ihmisiä omistus- ja vuokra-asuntojen mukaan, saatatte saada hänestä varsin hyödyllisen tekijän.

      MInusta oli mukavaa, että meillä oli pienessä yhtiössämme välillä vuokralaisia. Se raikasti ilmapiiriä ja oli hienoa kun ei aina tartte joka reviirimerkistä kinastella, vaan jäi aikaa elää ja nauttia muustakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe