Miten nopeasti jää koukkuun?

smooooooky

Nii elikkä oon 15 vuotias poika ja oon suunnitellu tupakkamiehen uraa jo pitkään. Kysymys kuuluukin että monestako röökistä jää koukkuun?

32

10999

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhjhjjrjrjrjr

      Vaikea vastata, yksilöllistä. Sanotaanko että kiskot kuukauden aktiivisesti niin sitten alkaa tulemaan. Jokkut pystyy polttamaan silloin tällöin, esim. baari-iltoina, ilman että jää koukkuun. Monen tupakointi alkaa pikkuhiljaa, kuvitellaan että ei jää riippuvaiseksi kun polttaa silloin tällöin. Kohta huomaat että puol askia menee päiväs, sitten aski.

      Älä aloita.

      • Röökireetta31v

        "Jokkut pystyy polttamaan silloin tällöin, esim. baari-iltoina, ilman että jää koukkuun."

        Jos nuo "jokkut" pystyisivät olemaan polttamatta myös baari-iltoina tai alkoholin vaikutuksen alaisina, silloin he eivät kaiketi ole jääneet koukkuun, mutta ovat jatkuvassa vaarassa. Jos esim. jokin tilanne, baari tai mikä tahansa muu juttu, laukaisee halun tupakoida he ovat jo koukussa.
        On olemassa vain tupakoimattomia ja tupakoijia, ei mitään siltä väliltä!


    • 7344376

      Se on todellakin yksillöllistä. Itse poltin reilun puolen vuoden aikana arviolta 2500 savuketta, keskimäärin 10 savuketta päivässä. Ajattelin olevani jo koukussa, mutta sitten kun lopetin, niin huomasin, ettei niitä paljon pelättyjä vieroitusoireita koskaan tullutkaan.

      Mutta joku voi jäädä koukkuun jo muutamasta. Tai niin ainakin uhkaillaan. Epäilen, että se jatkuva riippuvuudesta pelottelu ym. osaltaan luo joillekin lumevaikutusta koukuun jäämisestä. Ajatellaan, että jokainen päänsärky ja kiukunpuuska johtuu nimenomaan nikotiininpuutteesta, jolloin lopettamisesta voi tulla vaikeampaa.

      Kannattaa kuitenkin pitää järki kädessä ja olla varovainen. Aina on turvallisempaa olla polttamatta.

    • pulsu-ukko

      Helvetin vammanen pentu, wannabe. Älä ees alota saatana ota järki kätee, kuka järkevä ihminen haluaisi aloittaa tupakoinnin?

      • Anonyymi

        aijjjaa


    • .............

      ei kannata alottaa polttaa mä jäin heti ensimmäise kerran ku kokeilin ja siit on tosi vaikee päästä sit eroo

    • --

      Voi olla viihdepolttaja viikonloppuisin ,eikä sitten arkena polta

      • kohta 18-vuotias

        Aseta selvät rajat tupakoinnillesi! Päätä esimerkiksi,että yhden askin täytyy kestää kuukauden ajan.Jos et osaa polttaa kohtuudella,niin et polta ollenkaan.


      • 124578
        kohta 18-vuotias kirjoitti:

        Aseta selvät rajat tupakoinnillesi! Päätä esimerkiksi,että yhden askin täytyy kestää kuukauden ajan.Jos et osaa polttaa kohtuudella,niin et polta ollenkaan.

        Miksi polttaa ollenkaan?


    • About siitä ekasta

      mikäli se ei pääty tasan siihen.
      Jos oikeasti olet huolissasi koukkuun jäämisestä niin älä polta sitä ensimmäistäkään, niin sitä kaikkien riippuvuus alkaa.

    • l

      puhutaan mieluummin vuosista jos kerran viikossa poltat 5 kpl niin on 5 vuoden päästä riippuvainen .Silloin se tarkoittaa että noin joka 3 päivä tarvii polttaa se 5 kpl. Mutta luultavasti haluat polttaa enemmänkin silloin,kun huomaat sen rentouttavan vaikutuksen ja hyvän maun.

      • Röökireetta31v

        Täh? Maistuuko tupakka hyvältä? Oletko vakavissasi?
        Mitä? Rentouttaako se sinua, vai pistääkö se sinut kohta taas vaan polttamaan uudestaan?
        Miten tupakoimattomat ollenkaan pärjäävät tässä maailmassa. Taitavat olla ihan hermoraunioita ja makunystyrät olemattomat!


      • 13vjonne
        Röökireetta31v kirjoitti:

        Täh? Maistuuko tupakka hyvältä? Oletko vakavissasi?
        Mitä? Rentouttaako se sinua, vai pistääkö se sinut kohta taas vaan polttamaan uudestaan?
        Miten tupakoimattomat ollenkaan pärjäävät tässä maailmassa. Taitavat olla ihan hermoraunioita ja makunystyrät olemattomat!

        No ite testasin sinistä ekaa kertaa nii tosi sekava ja jotenki hyvä olo mut en rupeis mausta kertoo


    • Röökireetta31v

      Allen Carr sanoo kirjassaan Vihdoinkin savuton näin:

      -Kukaan tupakoija ei ole koskaan päättänyt ruveta sen kummemmin satunnaiseksi kuin kovaksikaan tupakoijaksi, joten
      -Kaikki tupakoijat tuntevat itsensä tyhmiksi, joten;
      -Kaikkien tupakoijien on valehdeltava itselleen ja muille tyhmyyttään puolustellakseen.

      Noin puhuu Allen Carr!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Allen_Carr

      Seuraavan tekstin olen kirjoitellut hänen samaisen kirjansa pohjalta mietiskellen ja miltei lainaten! Toivottavasti en nyt puoskaroi hänen ajatuksiaan väärin tai tee muutoin mitään laitonta.

      Tupakka ei tee kenestäkään aikuista, se ei kasvata itseluottamusta, se ei rauhoita hermoja jne...
      Joka ikinen tupakoija haluaa lopettaa ja toivoo ettei olisi koskaan aloittanutkaan. Yksikään heistä ei enää aloittaisi tupakointia, jos saisivat uudestaan elää elämänsä.
      Ei alkoholisti tai narkomaani päättänyt ruveta sellaisiksi silloin kun ensimmäisen annoksensa ottivat. Miksi siis alottaisi tupakoinnin luullen ettei muka tule siitä riippuvaiseksi. Kaikki tulevat!

      Tupakka (nikotiini) on maailman aineksista nopeimmin riippuvuutta aiheuttavaa. Se toimii jo ensimmäisten polttojen jälkeen ja tahti sen kun vaan kiihtyy. Puolen tunnin kuluttua savukkeen loppumisesta pitää saada jo uusi annos nikotiinia. Koulussa hän jo oppitunnin alussa rupeaa miettimään seuraavaa tilaisuuttaan päästä polttamaan. Onko hänen tupakoimattomille ystävillään sama ongelma? Ei ole, he ovat aivan tietämättömiä moisesta pakottavasta tunteesta. Ei heidän tarvitse kaivella taskujaan ja laukkujaan varmistaakseen että heillä varmasti on röökit mukana. He ovat vapaita!

      Pistäpä poika laskemaan kuinka paljon häneltä menee esimerkiksi vuoden kuluttua rahaa kuukaudessa tupakkaan ja sitten kuinka paljon hän kuluttaa rahaa seuraavan kymmenen vuoden aikana, entä koko elämän aikana.
      Mitä hän sillä rahalla saa tupakalta vastineeksi. Ruskeat hampaat, pahanhajuisen hengityksen, nuhruisuuden ja tupakoivan puolison sitten joskus, levottoman olon aina kun ei pääsekkään tupakalle (juhlissa, kirjastossa, ravintolassa, bussissa, urheilutapahtumissa, konserteissa...) Tupakointia rajoitetaan jo nyt joka suunnassa. Kannattaako edes ajatella aloittamista?
      Haluaako hän maksaa itsensä kipeäksi siitä että näyttäisi kovalta jätkältä tupakoivien kavereittensa silmissä? Maksaa kavereista, imagosta ???? HÄH?
      Ihan ilmaiseksi saa paremman pärstäkertoimen, kun ei edes aloita tupruttelua.
      Silkkaa tyhmyyttä koko tupakointi!

      Itse olen polttanut nyt noin 15 vuotta ja poltan edelleen. Iso aski maksaa 5,80 euroa ja se melkein kuluu päivässä!
      Nyt kamppailen saadakseni vapauteni takaisin tuosta ansasta.
      Voi kunpa en olisi koskaan aloittanutkaan itseni myrkyttämistä.

    • Nimettömät

      Jos suunnittelet tupakkamiehen uraa niin älä edes vaivaudu. Sama asia ois kun ottaisit seteleitä ja käärisit ne rullalle ja polttaisit savuna ilmaan ja vähentäisit elinpäiviäsi päivä päivältä :P

    • en suosittele

      Älä alota itte olen 14vuotias poika ja jäin nikotiiniin koukkuun 13 vuotiana ja nuuskaa ja tupakkia menee aika reilusti oon monta kertaa yrittäny lopettaa mutta en oo päässy irti joten en suosittele kenellekkään

    • Punkasönköpunka

      Minä olen tupakkatyttö ja olen jo pitkään antanut reseptiä tupakoinnin lopettamiseen, mutta kun se ei mene perille. Viihdytä, älä kiihdytä.

    • stupidosperuna

      pennut nuuskaa sen pitää olla saatana

    • philip-måris

      Suosittelen tupakointia, siitä tulee eri hyvä ole. Vedän itse 2 askia päivässä, eikä mitään terveysongelmia.

      • TervisHöttiäinen

        Juuri näin.
        Kahta en vaihda: Nortti ja toinen keuhko.
        Camel-savukkeet-Miehille jotka käyttävät OMIA keuhkojaan.
        Polta Boston ja yskäsi on kuin uusi.
        Jne jne.


    • Einääin

      Tupakka tappaa

    • Feeniksin_kyynel

      Tätä voi vähän miettiä. Pystyitkö ensimmäisen jäätelösi jälkeen olemaan syömättä jäätelöä? Pystytkö olemaan menemättä karkkikauppaan kun kuljet nälkäisenä sen ohi?

      Riippuu paljon. Muista myös se, että vaikka kuvittelisit että on helppoa polttaa yksi tai kymmenen tupakkaa ja lopettaa siihen, niin saatat yllättyä kun se ei onnistukaan.

      Kannattaa siis harkita :)

    • nääs

      Ei kannata opetella, ainakaan meidän talossa ei kohta polta vanhat kapakkaämmätkään.

    • 3333

      10% ihmisistä ei koukutu nikotiiniin lainkaan. Mutta sellaisetkin henkilöt kyllä kessuttelee, sillä nikotiini toimii. Siitä tulee hyvä olo. Mutta lopettaminen tällaisella henkilöllä onnistuu vain päättämällä.

    • Röökimaistuu

      Minusta on mielenkiintoista, miksi keskustelun aloittaja on "suunnitellut tupakkamiehen uraa jo pitkään". Mikä tupakoinnissa kiehtoo?

      Täytyy myöntää, että minullakin oli samanlaista mielenkiintoa tupakoimiseen jo nuorempana kuin kirjoittaja. Kukaan kaveripiiristäni ei polttanut ja varsinkaan minun ei oletettu polttavan, koska olin se luokan hikipinko.

      Aloin polttamaan salaa toisilta varastetuilla savukkeilla.

      Minulla kesti todella monta vuotta, ennen kuin polttamisesta tuli säännöllistä. Varmaankin 14 vuotta ensimmäisestä röökistä. En koskaan ole polttanut enimmilläänkään kuin kolme savuketta päivässä. Nykyään en polta päivittäin, viikossa ehkä kolme savuketta (tai puolikasta).

      Mutta täytyy sanoa, että minusta tupakoiminen on aina ollut kiehtovaa ja tyydyttävää. Tupakka on minusta maistunut hyvältä, aivan ensimmäisestä savukkeesta alkaen.

      Ainoa tupakoimiseen liittyvä ristiriita elämässäni on se, että urheilen paljon, harrastan kestävyyslajeja. Hapenottokykyni on vuosien mittaan kärsinyt, mutta muistan että vielä seitsemisen vuotta säännöllisen tupakoimisen aloittamisen jälkeen sain huippulukuja testeissä, joilla kartoitettiin astmaa.

      Luulen, että koukuttumisessa ja keuhkojen terveydessä paljon vaikuttaa se, minkä ikäisenä on aloittanut ja kuinka suurilla annoksilla.

    • 15vuotiastyttö

      Ite oon 15 vuotias tyttö ja vedän päiväs yhe aski sillo ko alotin ni olin 13 ja vedin päiväs jotai pari röökii mut sit se määrä vaa kasvo harrastin sillo aitajuoksuu mut se piti sit lopettaa ko keuhkot ei kestäny oon miettiny lopettamist mut en oo sit saanu aikaseks sitä mut sit aattelin et onha nää nikotiini purukumit ja niit o suositeltu mul mut sit ko vihdoin lähin ostaa niit ni ei ko kysyy henkkarei ja sanoo et joo ikä ei taida riittää et sori me myydään vaa näit yli 18 vuotiail mikä vitun idea on siin et sanotaa et apua tupakoinnin lopettamisee ja kehotetaa ostamaa niit mut sit ku menee ostaa ni ei ko me myydää näit vaa yli 18 vuotiail en yiiä myydääks muual alle 18 vuotiail mut en suosittele ees alottaa

    • Jeesuksenlapsi123

      Ite en varsinaisesti polta röökii. Otan vaa kavereilt hatsei silloi tällöi.

    • jgdhasghfg

      Riippuu yksilöstä. Toiset jää ensimmäisestä, mutta kaikki ei millään, kun huomaavat homman turhuuden ja mielettömyyden.

    • OOOOOUUUUJJEEEEEEEEEE

      Namnam tupaki on hyvvää. ;;;))))))

    • hjbnmgf

      Aloittajalta kysyisin, miten se tupakkamiehen ura on sujunut?

    • Anonyymi

      Lukion vikalla poltettiin sen takia kun meni päähän, murrosiän juttuja.2 v sen jälkeen lopetin , ei vieroitusoireita.

      Hinta taso vaan kovenee, minimalismin idea on elää askeettisesti.

    • Anonyymi

      Nyt on kansalaisaloite Tupakointikielto kerrostaloihin.
      Käykää kannattamassa, ettei ulkopuolisten tarvitsisi kärsiä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe