VAROITUS HELSINGISTÄ AUTOA VUOKRAAVILLE!

E.K.

Älkää koskaan vuokratko autoa helsinkiläisestä Autoalerentista!

Bändimme oli hiljattain menossa keikalle Helsingissä, ja tarvitsimme pakettiautoa soittokamojen roudaukseen. Soitin em. firmaan hyvissä ajoin ennen keikkaa varatakseni auton. Meille oli ehdottoman tärkeää, että saisimme pitää autoa yön yli, sillä keikkapaikalle ei voinut jättää tavaroita yön yli, ja treenikämppämme sijaitsee kiinteistössä, jonne ei hälytysten vuoksi pääse klo 23-08 välillä.

Firmassa epäröitiin aluksi asiaa, sillä kuulemma kyseisenä ajankohtana oli vilkasta. Kerroin, että mikäli yön yli vuokraus ei onnistuisi, joutuisimme ottamaan auton jostain muualta. Henkilö langan päässä epäröi muutaman sekunnin, mutta lupasi sitten auton meille, kunhan palauttaisimme sen keikkaa seuraavana päivänä ennen klo 12. Tämä sopi meille, ja sovimme vuokrauksesta. Kysyin puhelun lopuksi oliko kaikki nyt tällä selvä, ja sain myöntävän vastauksen.

Keikkapäivänä haimme auton sovittuna aikana iltapäivästä, ja kaikki vaikutti normaalilta, lukuunottamatta sellaista pientä vikaa, että autosta puuttui peruutuspeili.

Seuraavana aamuna sain klo 9 aikoihin vihaisen puhelinsoiton, jossa kysyttiin missä auto on. Vastasin sopineeni puhelimitse, että palauttaisimme auton klo 12 mennessä. Mieshenkilö sanoi, "ettei mistään sellaisesta ole sovittu" ja uhkasi poliisilla, mikäli emme palauttaisi autoa viidentoista minuutin kuluessa! Mies löi luurin korvaani, eikä suostunut kuuntelemaan puhetta. Yritin soittaa firmaan uudelleen, mutta jälleen lyötiin luuri korvaan.

Olimme yhtyetovereideni kanssa aivan paniikissa. Auto oli pysäköitynä toiseen kaupunginosaan siksi, että yöpymispaikkamme luona ei ollut sopivaa parkkipaikkaa. Auton tavaratila oli edelleen täynnä soittokamojamme, jotka meidän oli ollut tarkoitus heittää saman aamupäivän aikana takaisin treenikselle. Silloin firman mies soitti uudelleen. Yritin selittää tilannetta rauhallisesti ja sovittelevasti. Sanoin, että asiassa on ilmeisesti tapahtunut väärinkäsitys, mutta että emme mitenkään saa autoa palautettua vartissa, ja että lähdemme heti hakemaan sitä. Meiltä tiukattiin miksi auto on pysäköity toiseen kaupunginosaan ja kuka sen on sinne ajanut. Tämän jälkeen mieshenkilö kutsui minua ja yhtyetovereitani NARKOMAANEIKSI! En tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.

Lähdimme kaverini kanssa hakemaan autoa toisen kaverini lähtiessä firmaan selvittelemään asioita. Ennen kuin olimme päässeet auton luo, sain itkuisen puhelinsoiton kaveriltani. Hän kertoi, kuinka firmassa kaksi miestä oli huutanut hänelle päin naamaa, solvanneet meitä erilaisilla nimityksillä, ja kieltäytyneet keskustelemasta asiasta rauhalliseen äänensävyyn. Kaverini oli yrittänyt tuloksetta rauhoitella miehiä. Oli mainittu 75 euron korvaussumma.

Kun palautimme auton, toinen huutajista oli kadonnut paikalta. Korvaussumma tippui mystisesti ensin 45 euroon ja sitten 40 euroon. Kun kysyin, eikö heillä ole mitään muistiinpanoja tekemästäni puhelusta, minulle vastattiin kieltävästi, ja sanottiin että "suulliset sopimukset voi heittää menemään", niillä ei kuulemma ollut mitään painoarvoa.

Mielenkiintoista on se, että kyseisen firman nettisivuilla annetaan puhelinnumero, josta varaukset tehdään. Ei ole sähköpostiosoitetta. Jos samalla logiikalla toimittaisiin aina, eihän mitään palveluja lääkäriajoista hotellivarauksiin voisi varata puhelimitse! Ja koska asun toisessa kaupungissa, en olisi myöskään voinut käydä paikanpäällä.

Myönnän tehneeni sen virheen, etten maininnut palautusaikaa autoa hakiessamme, mutta toisaalta, en ole koskaan aiemmin törmännyt tilanteeseen, jossa puhelimessa sovitut asiat olisivat näin totaalisesti muuttuneet. Mutta joka tapauksessa olisivat tehneet oharit, jos noutohetkellä olisi paljastunut, ettemme olisi saaneet pitää autoa ennaltasovittua aikaa.

Vuokrahinnaksi sanottiin kotisivuilla 60/vrk, muttei kerrottu onko kyseessä 24 h, vaiko lyhyempi aika. Maksoimme vuokrauksesta em. summan. Kun katsoin muiden firmojen sivuja, niillä yksi vuorokausi tarkoittaa 24 tuntia, ja lyhyemmistä vuokrausajoista sovitaan erikseen ja veloitus on myöskin eri eri.

Allekirjoittamani vuokraussopimus oli vain pieni paperinpalanen, jossa ei mainittu mitään ehtoja. Ei ollut minkäänlaista mainintaa vakuutuksista, omavastuusta, ylivoimaisista esteistä, viivästyksistä, auton säilytyksestä tms. Yhtyetoverini kertoi, että vuokratessaan aiemmin autoa eri firmasta, hän oli saanut allekirjoitettavakseen monisivuisen paperin, jonka jokainen kohta oli käyty vielä suullisesti läpi.

Selvisimme lopulta pienellä rahanmenolla, mutta se ei korvaa sitä suurta mielipahaa, joka jutusta jäi. Olemme kaikki itsestämme ja asioistamme huolehtivia ihmisiä, eikä mikään ulkoisessa tai sisäisessä habituksessamme anna syytä em. kohteluun.

Kun olette auton tarpeessa pääkaupunkiseudulla, älkää siis asioiko tämän firman kanssa. Pelastatte itsenne monelta ikävältä yllätykseltä ja mielipahalta.

1

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokraamoyrittäjä

      Hei,

      Hyvin kirjoitettu juttu. Valitettavaa, että tuommoisia sattuu. Kannattaa jatkossa ottaa paku jostain muualta ja pyytää vuokrasopimus, jossa vuokraaika on merkattu kellon tarkkkuudella, jos yritys ei itse sitä tarjoa. Yleensä pitäisi tarjota.

      Vuokraamon puolustuksena voisin sanoa että vuokraamossa on voinut olla käsitys/muistikuva, että auto olisi pitänyt palauttaa jo aiemmin. Ja yleensä jos autoa ei palauteta sovittuna ajankohtana ja myöhästymisesti ei ilmoiteta riittävän ajoissa, niin kyseessä voi hyvinkin olla rikollinen toiminta. Ja vuokraamolla on huoli, että auto ei palaudu koskaan "kotiin".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe