Parvekkeelle tiikkilattia

Puutyötön

Kukahan asentaisi tiikkilattian parvekkeelle eli tietääkö kukaan liikettä/asentajaa moiseen urakkaan Helsinginseudulla? Semmoista kahdeksaa neliöä on pinta-ala.

7

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harrastelijatimpuri

      Kysytään nyt kuitenkin, oliko tarkoitus tehdä joku ritilätyyppinen eli laudat pienillä raoilla vai mistä olikaan kyse. Käytännössä tuollainen lattia tehdään menemällä ensin puutavaraliikkeeseen, ostetaan laudat ja aluspuut ja sitten mietitään lautojen kiinnitystapa ja tarvilleiden hakuun. Kaikkea osataan kun vähän mietitään. Äkkipäätä tuntuisi, että parin päivän homma mutta kerro tarkemmin.

    • Puutyötön

      Ajatus olisi tehdä tuollainen ritilätyyppinen.Varmaan kahdesta osasta, jotta siivotessa ei olisi mahdoton päästä alta roskia poistamaan. En haluaisi ostaa ylimääräistä tiikkiä, kun se on aika kallista. Siksi jos joku jolla on pelit ja vehkeet suunnittelisi, ostaisi laudat ja rakentaisi, olisin helpottunut. Mutta ilmeisesti sellaisia firmoja ei ole olemassa, joten menen kai syksyllä tiikkiritiläkurssille.

    • Pienimuotoinen yrity

      Kyllä tuollainen on helppo tehdä, mutta tekisin kolmesta osasta jos parveke olisi vaikka suorakulmainen esimerkiksi mitoittaan 1,5 x n 4 metriä. Toinen tarkistattava seikka on, että oliko seinissä tai jossakin kulmia tai mutkia ja paljonko olikaan kynnyksen korkeus parvekkeen lattiaan nähden.
      Rahaa työhön pitää varata noin 500 euroa ja tarvikkeet päälle, eli puhuttaneen noin 1000 euroa, ehkä alle olevasta paketista.
      Anna mitat niin tarkistan hinnan, välineet kyllä on valmiina ja osataan homma.

    • j h poui åpo

      Kannattaa miettiä. Teakki on kyllä hyvää puuta. Ja kovaa. Ja tahtoo tikustaa kuivuessaan, pitääpi öljytä ajoittain.

      Ylivoimaisesti surkein partsinlattia oli taannoin yhdellä kaverilla, se oli jostain kehittänyt pyökkiritilöitä. Joopajoo, laudat katkeili, tikkuja tuli jalkapohjiin, aika kallista takanlämmikettä.

      Tekisin kyllä ihan tavallisesta kyllästetystä laudasta ja käsittelisin sen jollain sopivan värisellä öljyllä muutamia kertoja. Kyllästetty puu on joko vihreää tai ruskeaa, mutta väri haalistuu nopeasti pois, se on kai laitettu siksi, että lautatarhoilla ei mene puutavarat sekaisin.

      Anna olla jotain vuoden verran, että haalistuu, sitten sopivaa öljyä. Ite tehnyt paljonkin kaikenlaisia rappusia tai valokatteita tai terasseja ihan tavallisesta tavarasta ja hyvin on toiminut. Ja tulee kestämään, on vara ostaa kunnollista tavaraa(tarpeeksi tukevaa) että ei tule ongelmia jatkossakaan.

      Ai niin, se urapuoli kyllästetyssä tavarassa on tarkoitettu alapuolelelle, siis sydän puoli ylöspäin.

      Kustannusarviota mahdoton sanoa, timpurit tietenkin koittavat tienata. Mutta matereriaalit tavalliseen parvekkeeseen ei satasia maksa. Rosteriruuvejakin saa melkein mistä tahansa.

      • Pienimuotoinen yrity

        Tuossa edellisen kanssa samoilla linjoilla, mutta katselisin puufirmasta jotakin muuta halvempaa "laudevärkki" materiaalia kun eihän parvekkeella mitään painekyllästettyä tarvita. Tavallinen puu kestää vuosikymmeniä kun vähän laittaa vaikka värjättyä puuöljyä pintaan, tai sitten kaunis puu ja UV suojattu lakka pintaan. Painekyllästetty puu on kaikista kamalinta tavaraa.


    • Puutyötön

      Tiikkiähän käytetään esimerkiksi veneen kansissa. Kestää siellä ilman öljyä auringon valossa ja sateessa yli 20 vuotta, vaikka ei ole paksua tavaraa. Ei sitä öljytä tarvitse, vaan se harmaantuu kauniisti vaan. Ei lähde tikkuja ja on lämmin jalalle. Minä haluan käsittelemätöntä tiikkiä lattiaani.

    • Anonyymi

      Onko kukaan tehnyt tiikkilattiaa parvekkeelle? Olisi kiva kuulla projektista ja lopputuloksesta miten toimii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe