Ilmastoinnin huolto

Mazda6 ja ilmastoint

Moi, meillä on Mazda6 vm 2007 ajokm. 50 000. Mietimme ilmastoinnin huoltamisen etuja ja tarpeellisuutta. Oletteko te muut huoltaneet Mazda6:n automatti-ilmastointilaitetta? Toiset sanovat, että pitäisi säännöllisesti huollattaa ja toiset, että ei tarvitse. Mihin uskoa. Voiko ilmastointilaite hajota vain siksi, että ei ole huollettu / hoidettu jotenkin?

12

6174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huh hellettä

      Kyllähän ilmastointilaitteesta ne kylmäaineet parissa vuodessa voivat haihtua melkoisestikin. Itsellä oli jossain autossa tuossa ajassa hävinnyt 30%. Ilmastointi ei silloin ihan yhtä tehokkaasti tietenkään toimi enää, jonka varmaa huomaa lämpimämmillä ilmoilla.

      Kaikki mekaaniset laitteet kai voivat hajota huoltamatta. Ilmastointilaitteessa ongelmia voi aiheuttaa myös mahdollinen ilmastoinnin käyttämättä jättäminen. Kylmäaine pitää järjestelmän tiivisteet kunnossa. Jos kylmäaine on vähissä, niin näitäkin ongelmia voi olla odotettavissa.

      Itse olen huollattanut ilmastoinnin parin vuoden välein. Huolto maksaa käsittääkseni Mazdaan n. 100 euroa. Ei tuo nyt mielestäni ole kauhea kustannus parin vuoden välein, jos haluaa varmistaa ilmastoinnin toimivuuden.

      En ole autoalan ammattilainen, mutta tällainen näkemys on meikäläisellä asiasta.

    • Pate1971

      Moi, meidän Mazda6 on tehty vuonna 2002. Ilmastointia on käytetty säännöllisesti jopa talvisin kun auto on ollut lämpimässä autotallissa. Käytin auton ilmastointihuollossa ensimmäistä kertaa vuonna 2010 ja silloin järjestelmään lisättiin jäähdytysainetta. Tarkennan vielä että ilmastointi teki kylmää ennen huoltoakin, toki huollon jälkeen systeemi toimi taas tehokkaammin. Autollamme on ajettu alle 90 tkm (jeps, ei tule paljoa kilometrejä vuodessa).

      Oma mielipiteeni on että ilmastointihuollon voi teettää siinä vaiheessa kun laitteiston jäähdytysteho selvästi laskee. Turha sitä on varmuuden vuoksi huollattaa, ainakaan parin-kolmen vuoden välein.

      • 8v välein +

        kun huomaa vikaa kannattaa huolattaa, tai muutenkin voi 6-10 v välein,
        juuri 2002 vw golf huollatettiin ekaa kertaa kun myydään pois ja oli tarjous,

        on ajettu 220 000 km


    • Kaiken maailman kysy

      myksiä? Pitää kyllä olla pihi luonne jos ei kahden vuoden välein raski n. 100€ tähän toimenpiteeseen uhrata. Sama pätee kaikkeen muuhunkin huoltamiseen. Mm. öljyt pitää vaihtaa vähintään joka vuosi, vaikka kilometrejä ei kertyisikään tarvittavaa määrää.

      Ennemminkin voi kysyä, että kannattaako pihien tai muuten varattomien pitää uutta autoa? Koita ihmeessä kuinka pitkälle auto kestää ilman huoltoja!

    • JW

      Ilmastoinnin kompressorin vuoksi monet suosittelevat huoltoja ja kylmäaineen haihtumisen takia.Tärkeitä asioita;ei kannata turhaan pihistää,jos autoa pitää.Huom.pakkaskeleillä ilmastointi ei toimi,koska kompressori ei lähde käyntiin kylmällä.Lämpimässä autotallissa/parkkihallissa voi talvisin käyttää ilmastointia.Se kannattaa,koska tärkeät tiivisteet laitteistossa pysyvät notkeina.

    • asentajaässä

      Mietitäänpäs hetki, miten se ilmastointi toimii. Noh, kompressorihan se paineen tuottaa. Kompura vaan ei kovin pitkään toimi ilman voiteita, jotka myös ajan kanssa sieltä katoaa kondenssiveden yms. mukana..

      Ehdottomasti n.3 vuoden välein kannattaa huollattaa. Paitsi jos on Opel (kennot hajoo ennen 3v ikää) tai Vag (kompurat porsii joka tapauksessa)

    • Ilmastointilaitteen huolto

      Ilmastointilaite tulee huoltaa säännöllisesti, jotta korroosio ei pääse tekemään tepposia siten, että kompressori tai jokin muu osa laitteessa vaurioituu. Vaikka vaurioita ei vielä olisikaan ehtinyt syntyä, toimii huoltamaton ilmastointilaite aina vajaateholla aiheuttaen näin turhaa polttoaineen lisäkulutusta.

      Auton ilmastointilaite tulisi aina huoltaa vuoden välein.

      www.autotohtorit.fi

      • Ilma kutvonen

        njoo...mulla on kutvosella ikää 7 vuotta ja kilometrejä alkaa olla 300 tuhatta. Eipä ole tuota ilmastointilaitetta vielä huollettua, ja tuntuuhan tuo kylmää vielä puskevan. En nyt tiedä että onko tuo joka vuonna huoltaminen ihan tarpeellista. Kattotaan tässä omalta osalta kumpiko hyytyy ensin, kutvonen vai sen ilmastointi. Mutta te muut, käyttäkää nyt vaikka joka vuodsi varmuuden vuoksi ilmastointilaitepajalla, ei kannata malllia ottaa.....


      • salanimi3

        Kenen leipää syö, sen lauluja laulaa.

        Huollatin ilmastointilaitteet perheeni käytössä olevista autoista 6 v ja 4 v ikäisinä. Kummastakin oli häipynyt kaasua ihan merkityksettömän vähän. Kummankaan auton ilmastointilaitteen toiminta ei tehostunut huollattamalla yhtään ollenkaan. Toisessa autoista on raskaskäyttöinen kompressori, jonka päälle kytkemistä voi käyttää pakeokaasujarrun tapaan, mutta kylmän tuleminen on silti heikkoa. ollut uudesta saakka. Ei se toinenkaan mikään kummoinen kylmäkone ole. Matkustamon ilmansuodattimet vaihdettu omin käsin kerran vuodessa.

        Diagnoosini: Ilmastoinnin huollattaminen useamin kuin 5-7 vuoden väliajoin on turhaa. Ilmastoinnin korjauttaminen kannattaa teetättää vain osaavassa autoilmastointilaite-alan korjaamossa. Merkkikorjaamoissa vaihdetaan osia arvaamalla ja valehdellaan. Merkkiliikkeen mukaan tehokkaaksi TM:ssä kehiuttu ilmastointi on kunnossa, vaikka sillä ei esim kaupunkireissun aikana saa mitään aikaiseksi.

        Kun on kokenut oikeasti toimivia ilmastointilaitteita, osaa erottaa milloin ilmastointilaite toimii ja milloin se ei toimi siten kuin kuuluisi.


    • muutamanvuodenvälein

      No ehkä jokavuotinen huolto on jo liioittelua, mutta kyllä tälläinen laite huoltoa tarvitsee, se on päivänselvä asia. Tarkastellaanhan auton öljyt ja muutkin nesteet säännöllisesti niin miksi ilmastointi olisi poikkeus? Toisaalta, kyllähän autolla pystyy ajelemaan yllätävänkin pitkään vaikkei öljytikku kastuisi lainkaan... Ja pelkällä öljyn lisäämiselläkin pärjää kyllä jos ei vaihtaa raaski, suodattimesta nyt puhumattakaan, kyllähän siitäkin aina jotain läpi menee vaikka oliskin paskanen ja umpitukossa. Auto toimii myös kolmella sytytystulpalla ja ilman ilmanputsaria, mikäli se sattuu niin pahasti tukkeutumaan ajan myötä, ettei ilma virtaa kunnolla. Ja mitää tulee roikan käyttöön, sehän on vain sähköyhtiöiden levittämää propagandaa ja hyvä keino rahastaa ylimääräiset sentit pois meiltä köyhiltä autoilijoilta. Ilmanpaineetkin kannatta tarkistaa vasta sitten kun vanteet alkaa kolistella kynnyksissä.

    • cuppe

      Joo, kolme vuotta vois pitää hyvänä rajana ilmastoinnin huollon suhteen..........
      Tekee alle 40€ vuodessa, ei paha............

    • Anonyymi

      HUOM!!!HUOM!!!pultilla kiinni tuo kompuran päässä oleva rauta?millikierre?kuinka pitkä pultti?itellä löystynyt,ja lentänyt pois,alkoi hankaamaan jo runkoon peltiin,eli melkein tippui pois,nyt otettu pois,mutta pultti pitäs löytää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe