Laajasalon opisto

Mermaid 2

Heippa! Onko kukaan käynyt laajasalon opiston lehti-, radio- tai urheilutoimittajan koulutusta?
Pääsittekö koulutuksen jälkeen töihin vai jatkoitteko opiskelua?
Kiitos vastauksista, itselläni opisto voisi nimittäin olla yksi vaihtoehto...

21

10434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyty on!

      Älä helvetissä mene! Maksaa, eikä saa mitään irti. Täyttä kusestusta.

    • 20+3

      Usein kansanopistoilla ja vastaavilla ei todellakaan koulutus vastaa sitä, mitä luvataan. Joku opisto tarjosi vuoden kirjoittajakoulutusta ja ilmoitti, että sen käymällä saa kustannustoimittajan pätevyyden. Kyseinen ammatt on kylläkin lähinnä FM koulutusta vaativa, paikkaa ei saa vuoden kansanopistopohjalta.

      • työtön maisteri

        eihän kansanopistot ole mitään amiksia, joista valmistutaan ammatteihin. mutta riippuu sun sklilleistä miten ne riittää kun haet duunipaikka. kansnaopisto ja siihen vähän yliopisto-opintoja on mielenkiintoinen hakija media-alan töihin.
        varsinaisen ammattiosaaminen kun kuitenkin hankitaan töissä eikä missään FM-istunnoissa.
        yliopistothan valmistaa pääasiassa tutkijoita.


    • aloittava ja epäilen

      Onko kukaan käynyt kyseisessä koulussa kuvallisen viestinnän ja graaffisen suunnittelun linjaa? Opetettiinko siellä mitään hyödyllistä vai istuttiinko vain itsekseen maalaamassa/piirtelemässä 6-8h päivä?

    • laajasalo4evah

      Kaikki ko koulun linjat on aivan yhtä tyhjän kanssa. Radiotoimittajakoulutettavat ovat ainoat jotka saavat laadukasta opetusta ja saattavat todella työllistyä suoraan koulusta. Muut saavat ala-arvoista ohjausta ja opetusta on todella vähän. Hyviä tyyppejä siellä tapaa, mutta siitä kukaan tuskin haluaa muutamaa tuhatta euroa maksaa.

    • epäröivä......

      Voiko tälläisen kansanopiston todistuksesta olla jotakin hyötyä, kun hakee jatko-opiskelemaan esim. yliopistoon tai AMK:hon? En siis tarkoita, jos siellä sattuu oppimaan jotakin tatoja, vaan näyttääkö tällainen todistus hyvältä valitsijoiden silmissä?

    • En voi suositella

      Ainakin kuvis linjalla suurin osa aineista on pelkkää itsenäistä omin neuvoin työskentelyä. Vain muutamassa aineessa on jotakin opettamiseksi kutsuttavaa. Myös kaikenmaailman tarvikkeita joutuu aika paljon hankkimaan itse, vaikka koulun sivuilla mainostetaan kaiken kuuluvan tuohon opiskelumaksuun. Kuitenkin sitten suositellaan hankittavaksi sitä sun tätä, koska "koulun tarvikkeet ovat hyvin rajalliset / koulu ei tarjoakkaan niitä ollenkaan". Jos et halua käyttää yli 350€ kuukaudessa siihen, että piirtelet ja maalaat heidän tiloissansa, niin en voi suositella. Kuvanmuokkaus -& valokuvauskursseja saa halvemmalla muualtakin, jos uskoo tarvitsevansa niitä taitoja jatko-opiskelujen pääsykokeissa.

      • "Alan duuneissa"

        No niin. Hyviä mielipiteitä kaikkiaan. On se vain hauskaa havaita, että laitokselle on aina niin kovaa tunkua - ollut ainakin viisi vuotta - että opiskelijat valitaan koko päivän kestävissä testeissä ja haastatteluissa eri linjoille. Hyvä jos pääsee yksi kolmesta hakeneesta. Jotkut pääsevät vasta toisella tai kolmannella yrittämällä, Itse opiskelu on rankkaa, täysiä työpäiviä klo 0830-16 ja omatoimiset harjoitteet vielä päälle. Ne, jotka mollaaavat opistoa ovat yleensä niitä, jotka unohtivat mitä varten taloon menivät ja viihde ja humu jäi päälle, jolloin putoaa vain kelkasta. Sitten kun tarttee selittää miksi ei enää opiskele, kun mamman ja papan rahat on hassattu niin onhan siihen joku syy löydettävä ja tietenkin se on se, että opetus on huonoa. Peiliin ei kannata katsoa, syyllisyyden ulkoistus on aina helpompaa. Ja kas, joka vuosi viestinnän linjoilta työllistyy porukkaa suoraan ammattiin - että repikää te dropoutit ja luuserit siitä, jos jätitte kesken ;-)


    • Entinen nuori

      Kyseisen kansanopiston kurssien laatu riippuu paljon kunkin linjan vetäjän ammattitaidosta, opetuskokemuksesta, motivaatiosta sekä opetukseen ja oppilaisiin panostamisesta, kuten kansanopistoissa yleensäkin. Esimerkiksi radiolinjaa voi edelleen suositella lämpimästi. Viestinnän alan linjoilta työllistymiseen vaikuttavat perustaitojen hallinnan lisäksi tietenkin oma lahjakkuus, ahkeruus, luovuus ja yhteistyötaidot sekä hankitun harjoittelupaikan tai kesätyön mahdollisuudet ja tulevat työmarkkinat. Ala on ylibuukattu, joten useimpien kannattaa hakea myös ammattikorkeakouluun ja/tai yliopistoon lukemaan viestintää tai journalistiikkaa ainakin myöhemmin. Koulussa on käsittääkseni opiskellut useita nykyisiä julkkistoimittajia. Julkisuuden kipeitä ei sinänsä kaivata mediaan lisää, vaan asiantuntijoita, jotka osaavat ilmaista asiansa mielenkiintoisesti ja selkeästi. Näitä monet entiset opiskelijat ovatkin. Moni heistä on hankkinut laajan yleissivistyksen jo aiemmin. Vaikka ei pääsisi heti opiskelemaan, tulevan toimittajan kannattaa seurata päivittäin maailmantapahtumia ja harjoitella ahkerasti kirjoittamista ja tiedonhankintaa.

      Parhaat opettajat ottavat yleensä vastaan myös rakentavaa kritiikkiä, jotkut muut nähtävästi eivät edelleenkään. Se kuitenkin parantaisi opistoja entisestään.

    • Jatkoa1

      Tarkennus: Laaja yleissivistys on siis joskus jo etukäteen joillakin, jotka ovat saaneet töitä myöhemmin. Lehtiä, kirjallisuutta ja radio- ja nettiuutisia kannattaa seurata nuoresta asti. Tarvitaan myös paloa omalle alalle. Varmuuden vuoksi ei kannata mennä jollekin kurssille, mikä ei kiinnosta oikeasti. Tsemppiä kevään hakijoille!

    • Anonyymi

      Tuore kommentti tilanteesta opistolla.

      En voi suositella enää kellekään. Opetuksen taso on heikkoa ja opettajat lähinnä suojatöissä (muutamat linjat ovat poikkeuksia kuten yhteiskuntatieteiden linja sekä kirjoittajien linja)


      Opisto peittelee aktiivisesti useita häirintätapauksia ja majoittaa opiskelijoita homeiseen asuntolaan.
      Opisto ottaa enemmän opiskelijoita kuin mitä kalustoa tai opetusta voidaan tarjota. Opisto ei myöskään Kohtele eri linjoja tasa-arvoisestii
      Oikeasti. Älkää tulko tänne.

      • Anonyymi

        Millaisia häirintätapauksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaisia häirintätapauksia?

        Kerro lisää, sain juuri opiskelupaikan kyseisen lafkan radiolinjalta. Mikä kaikki oli siis pielessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro lisää, sain juuri opiskelupaikan kyseisen lafkan radiolinjalta. Mikä kaikki oli siis pielessä?

        Kiinnostaisi myös juuri opiskelupaikan saaneena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnostaisi myös juuri opiskelupaikan saaneena.

        Toimittajan ensimmäinen sääntö. Tarkista faktat. Se ei tapahdu täällä.
        Parasta vaan aloittaa opiskelu avoimin mielin ja sitten tarvittaessa tarttua härkää sarvista.


      • Anonyymi

        Tämä pitää paikkansa myös syksyllä 2021 alkaneeseen opetukseen.

        Opetus pintapuolista, ryhmäkoot suuria ja opettajat nahistelee keskenään.

        Olinpa lukenut tämän ennen kuin päätin aloittaa kyseissä oppilaitoksessa.


      • Anonyymi

        Kiinnostaisi kans kuulla kun ajattelin hakea opiskelemaan nyt keväällä. Kerrotko lisää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnostaisi kans kuulla kun ajattelin hakea opiskelemaan nyt keväällä. Kerrotko lisää?

        Rahan haaskausta.

        Opisto on jämähtänyt jonnekin menneelle vuosisadalle ja saman osaamisen saa parista YouTube -videosta.

        Kiva välivuosietappi jollekulle joka haluaa päästä helpolla.

        Jokainen joka maksaa pääsee sisään. Raha kyllä kelpaa.
        Pääsykokeet ovat täysin silmänlumetta.
        En usko että karsivat ketään, kenties maksukyvyttömät?


    • Anonyymi

      Kandee mennä. Pääsee Ylen johtajaksi, saa valtionpalkinnon, pelitukea joka suunnasta ja pääsee juontamaan muutakin vastaavaa paritusrealityä.

    • Anonyymi

      Mitä sä teet sillä "radiotyöosaamisella"? Kuuntele radiota, niin ymmärrät kysymyksen. Ylekin pelkkä vitsi, mutta jos suojatyö kiinnostaa, niin mukaan vaan keimailemaan ja suhteita solmimaan.

    • Anonyymi

      Kokemukseni Laajasalon opistosta ovat negatiivisia.
      Tieto opettajien välillä ei kulje, osa opettajista toinen jalka jo haudassa. Tuntuu suojatyöpaikalta sivusta katsoen, ei ainakaan motivoi opettajien asenne. En tarkoita tässä kaikkia opettajia ja on siellä varmasti jotakin hyvääkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe