Metsän suojelu

Visainen asia

Eräällä paikkakunnalla kiistellään vanhahkosta metsiköstä aika lähellä kylän asutusta.Omista haluaisi kaataa puut pois saadakseen itselleen tuloa.Aktiivit vastustaa ja he eivät ole riippuvaisia tästä tulonlähteestä.Tuli asiaa seuranneena mieleen idea.Metsän säilytystä haluavat ostaisivat tuon metsän itselleen tai jollekin järjestölle.Nähtävästi yhtiömuotokin olisi mahdollista.Omistaja sai tarvitsemansa rahat ja toiset saisivat metsän,jonka käytöstä saisivat omistajana määrätä.Onko mahdollista? ?

9

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikea asia

      Jos omistaja on suostuvainen luopumaan siitä maa-alasta jossa metsä seisoo, niin mikäs siinä. Mutta metsä kun on uusiutuva luonnonvara ja sitä kautta metsän omistaminen on pitkäaikainen sijoitus. Jos omistaja haluaa jättää maa-alan jälkeläisilleen perintönä, niin silloin asia ei olekaan niin yksinkertainen. Päällä oleva metsä kun on vain niiden kuutioiden arvoinen mitä irti lähtee, mutta maa-ala on toinen juttu. Tokihan sille aina hinta löytyy kokonaisuudellekin, mutta yleensä metsänomistaja on aika ynseä myymään metsäomaataan.

    • korpikuus

      Voihan sitä koittaa saada Metso-ohjelmaan myytäväksi tai vapaaehtoisesti suojeltavaksi (korvaus myynnistä tai pelkästään suojelusta) tai sitten jos oikein hyvä kohde on, niin Luonnonperintösäätiö voisi tehdä tarjouksen mikäli rahaa heillä on tarpeeksi.
      Tai sitten tosiaan paikalliset ostaa sen ja tekevät vaikka yhteismetsän jonka tavoitteena on luonnonsuojelu tai maisemien suojelu tms.

      Mutta omistajan myöntyväisyyttä nuo ratkaisut tarvitsevat. Jos ei ymmärrä metsän säästämisen päälle, tai haluaa että tulevilla omistajilla on mahdollisuus hakata, niin ei tosiaan liene kovin halvalla alue pelastettavissa...

    • Metsästä eläjä

      Kyllä Suomessa vielä omistaja saa omaisuudestaan päättää, noin pääsääntöisesti. " Jos ei ymmärrä metsäsn säästämisen päälle"
      Aika pöyristyttävä näkökanta, metsä on omistajilleen sijoitus ja siitä odotetaan tuottoa. Monet metsäsnomistajat saavat elantonsa metsästä, ei heillä muita ansioita aina edes ole. Metsien hakkuut ovat sitten niille ihmisille se "palkkapäivä" Ei metsää ole kaikilla varaa omistaa jonkun suojeluaatteen pohjalta.

      • Tietysti myynti

        tapahtuisi vapaaehtoispohjalta ja silloinhan "puunhalaajat" saisivat tehdä sitä aivan omassa metsässään.Ihmisiä yleisesti ärsyttää kun toisen omaisuudella retostellaan ja estetään työnteko.Osa "puunhalaajista" on varakkaita ja kimpassahan he pystyisivät useammankin metsäpalstan ostamaan.


      • dfgjkdf
        Tietysti myynti kirjoitti:

        tapahtuisi vapaaehtoispohjalta ja silloinhan "puunhalaajat" saisivat tehdä sitä aivan omassa metsässään.Ihmisiä yleisesti ärsyttää kun toisen omaisuudella retostellaan ja estetään työnteko.Osa "puunhalaajista" on varakkaita ja kimpassahan he pystyisivät useammankin metsäpalstan ostamaan.

        jahas..toisissa viesteissä yleensä sanotaan et nää on varattomia ja muiden rahoilla eläviä...


    • Dahkas

      Jos nyt oikeasti ajatellaan, niin ei hakkuusta jää paljon kouraan. Naapuri teki näin mökillä, ja käteen jäi 400euroa. Kokonainen metsä kaadettiin pois sen summan takia! Kaikki muut menivät hakkuu, kuljetus, vero, ja esihakkuuvalmistueluihin.

    • hyvin on jäänyt

      Käteen jää vähän tai paljon, riippuen hakuun laajuudesta ja koska hakkuu toteutetaan. Jos jotain räässeikköä harvenetaan, niin tokihan sellasesta ole muuta kuin kuluja, päätehakkuu on taas toinen asia. Yleensä alle 10ha:n palstoja kannata hakata jos niissä ei ole kunnon järeää puustoa päällä.

    • Jani Kurvinen

      Se on myös aika pitkälle riskipeliä. Riippuu ihan siitä, miten paljon ne myyvät.

    • Hyvä aloitus

      Miksei tosiaan piiperöt ja myös todelliset luonnossa kulkijat osta kimpassa itselleen metsäaluetta.Kyllä niitä näkyy välittäjillä olevan.Silloinhan he saavat tehdä metsälleen mitä haluavat,tietysti lain puitteissa.Eikä silloin käydä "toisen lompakolla".Saman henkiset porukat tosin pitää olla,muutin riitautuvat hekin keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe