Metsän suojelu

Visainen asia

Eräällä paikkakunnalla kiistellään vanhahkosta metsiköstä aika lähellä kylän asutusta.Omista haluaisi kaataa puut pois saadakseen itselleen tuloa.Aktiivit vastustaa ja he eivät ole riippuvaisia tästä tulonlähteestä.Tuli asiaa seuranneena mieleen idea.Metsän säilytystä haluavat ostaisivat tuon metsän itselleen tai jollekin järjestölle.Nähtävästi yhtiömuotokin olisi mahdollista.Omistaja sai tarvitsemansa rahat ja toiset saisivat metsän,jonka käytöstä saisivat omistajana määrätä.Onko mahdollista? ?

9

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikea asia

      Jos omistaja on suostuvainen luopumaan siitä maa-alasta jossa metsä seisoo, niin mikäs siinä. Mutta metsä kun on uusiutuva luonnonvara ja sitä kautta metsän omistaminen on pitkäaikainen sijoitus. Jos omistaja haluaa jättää maa-alan jälkeläisilleen perintönä, niin silloin asia ei olekaan niin yksinkertainen. Päällä oleva metsä kun on vain niiden kuutioiden arvoinen mitä irti lähtee, mutta maa-ala on toinen juttu. Tokihan sille aina hinta löytyy kokonaisuudellekin, mutta yleensä metsänomistaja on aika ynseä myymään metsäomaataan.

    • korpikuus

      Voihan sitä koittaa saada Metso-ohjelmaan myytäväksi tai vapaaehtoisesti suojeltavaksi (korvaus myynnistä tai pelkästään suojelusta) tai sitten jos oikein hyvä kohde on, niin Luonnonperintösäätiö voisi tehdä tarjouksen mikäli rahaa heillä on tarpeeksi.
      Tai sitten tosiaan paikalliset ostaa sen ja tekevät vaikka yhteismetsän jonka tavoitteena on luonnonsuojelu tai maisemien suojelu tms.

      Mutta omistajan myöntyväisyyttä nuo ratkaisut tarvitsevat. Jos ei ymmärrä metsän säästämisen päälle, tai haluaa että tulevilla omistajilla on mahdollisuus hakata, niin ei tosiaan liene kovin halvalla alue pelastettavissa...

    • Metsästä eläjä

      Kyllä Suomessa vielä omistaja saa omaisuudestaan päättää, noin pääsääntöisesti. " Jos ei ymmärrä metsäsn säästämisen päälle"
      Aika pöyristyttävä näkökanta, metsä on omistajilleen sijoitus ja siitä odotetaan tuottoa. Monet metsäsnomistajat saavat elantonsa metsästä, ei heillä muita ansioita aina edes ole. Metsien hakkuut ovat sitten niille ihmisille se "palkkapäivä" Ei metsää ole kaikilla varaa omistaa jonkun suojeluaatteen pohjalta.

      • Tietysti myynti

        tapahtuisi vapaaehtoispohjalta ja silloinhan "puunhalaajat" saisivat tehdä sitä aivan omassa metsässään.Ihmisiä yleisesti ärsyttää kun toisen omaisuudella retostellaan ja estetään työnteko.Osa "puunhalaajista" on varakkaita ja kimpassahan he pystyisivät useammankin metsäpalstan ostamaan.


      • dfgjkdf
        Tietysti myynti kirjoitti:

        tapahtuisi vapaaehtoispohjalta ja silloinhan "puunhalaajat" saisivat tehdä sitä aivan omassa metsässään.Ihmisiä yleisesti ärsyttää kun toisen omaisuudella retostellaan ja estetään työnteko.Osa "puunhalaajista" on varakkaita ja kimpassahan he pystyisivät useammankin metsäpalstan ostamaan.

        jahas..toisissa viesteissä yleensä sanotaan et nää on varattomia ja muiden rahoilla eläviä...


    • Dahkas

      Jos nyt oikeasti ajatellaan, niin ei hakkuusta jää paljon kouraan. Naapuri teki näin mökillä, ja käteen jäi 400euroa. Kokonainen metsä kaadettiin pois sen summan takia! Kaikki muut menivät hakkuu, kuljetus, vero, ja esihakkuuvalmistueluihin.

    • hyvin on jäänyt

      Käteen jää vähän tai paljon, riippuen hakuun laajuudesta ja koska hakkuu toteutetaan. Jos jotain räässeikköä harvenetaan, niin tokihan sellasesta ole muuta kuin kuluja, päätehakkuu on taas toinen asia. Yleensä alle 10ha:n palstoja kannata hakata jos niissä ei ole kunnon järeää puustoa päällä.

    • Jani Kurvinen

      Se on myös aika pitkälle riskipeliä. Riippuu ihan siitä, miten paljon ne myyvät.

    • Hyvä aloitus

      Miksei tosiaan piiperöt ja myös todelliset luonnossa kulkijat osta kimpassa itselleen metsäaluetta.Kyllä niitä näkyy välittäjillä olevan.Silloinhan he saavat tehdä metsälleen mitä haluavat,tietysti lain puitteissa.Eikä silloin käydä "toisen lompakolla".Saman henkiset porukat tosin pitää olla,muutin riitautuvat hekin keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe