"Häätapaaminen" ennen häitä?

-Morsmaikku-

Olemme menossa naimisiin kahden vuoden päästä. Häitä on mietitty, kirkkokin valittu ja niin edespäin. Mietimme, että olisiko huono idea järjestää "häätapaaminen" niille sukulaisillemme ja ystäville, joilla on jonkinlainen "rooli" häissä, siis muutakin kuin "pelkän" vieraan osa. Tarkoitan, että kutsuisimme meidän molempien vanhemmat, tulevat kaasot ja bestmanit sekä morsiusneitojen vanhemmat meille illalliselle, sanoen että paikalle pitää tulla, koska on jotain kerrottavaa. (he eivät siis oleta että olisimme vielä menossa naimisiin...)

Sitten kun kaikki olisivat paikalla, olisi mukava kertoa että olemme päättäneet mennä naimisiin, ja samalla kysyä, suostuvatko kaasot ja bestman ottamaan tehtävän vastaan, isältäni kysyä että saattaako hän minut alttarille jne. Siis kysyä kaikilta, suostuvatko he ottamaan sen oman tehtävänsä vastaan, esim. haluaisimme sulhasen äidin pitävän puheen. Ja samalla voisi juhlistaa sitä että nyt on häät tulossa. Meidän mielestä tuo olisi kiva, koska antaisi juhlallisen olon siitä, että juuri ne ihmiset olemme valinneet auttamaan meidän häiden sujumisessa, ja arvostamme sitä että ottavat sen tehtävän vastaan. Eikä vain sillein että ohimennen jossain kysäistään "hei tuutko mun kaasoks"

Mitä mieltä olette?

6

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti-anoppi

      Ajatus sinänsä kiva. Mutta tunnut olettavan, että he ilman muuta haluavat vastaan ottaan tehtävän. Mitet reagoit, jos he eivät halua?

      Et voi odottaa vastausta tuossa tilaisuudessa. Esim. kaasojen pitää tarkasti tietää, mitä heiltä odotat, jotta voivat vastata.Anna miettimisaikaa.

    • lolololei

      ... ja arvostamme sitä että ottavat sen tehtävän vastaan...

      Niinpä niin, entä jos eivät ota tehtävää vastaan. Mieti valmiiksi toinen vaihtoehto.
      Mitä olet suunnitellut esim. kaasojen ja bestmanin tehtäviksi? Koituuko heille tehtävsät kustannuksia jne. Haluaako morsiusneidot tehtäväänsä vai ei? Sopiiko hääaikataulu heidän aikatauluihinsa jne. Valituillanne saattaa olla ihan muita suunnitelmia samana päivänä - lomamtka jne.

      Älkää liikaa suunnitelko toisten varaa, vaan suunnitelkaa ja järjestäkää häänne itse.

    • epäilyttää...

      Samaa mieltä kuin edelliset vastaajat. Tunnut laskevan kovin paljon juhlallisen paljastuksen ja iloisen yllätyksen varaan, mutta muista, että ihmiset toimivat monesti toisin kuin toivoisimme heidän tekevän. Esim. edellisten kirjoittajien huomiot kaasojen tehtävistä ovat hyviä, liian moni ystävyys on saanut pahan kolhun kun kaason ja bridezillan näkemykset eivät ole kohdanneet. Ja kuka maksaa mitäkin, jos haluatte vielä morsiusneidotkin, kuka maksaa heille nätit mekot, eivät kaikki tuttavanne ehkä ole niin hyvissä varoissa kuin ulospäin voi luulla. Eli kysymyksiä on paljon.

      Jos järjestätte tuollaisen tilaisuuden, asetatte ihmiset "selkä seinää vasten". Kuka nyt kehtaisi kieltäytyä kaasontehtävästä, kun morsiamen vanhemmatkin tuijottavat vieressä silmä kovana. Ja jos joku uskaltaakin sanoa, että hän miettii asiaa, kuinka pahan kolauksen saa silloin itsetuntosi - kaaso-morsian-kriisi hyvällä alulla.

      Ehdotan lämpimästi, että kerrotte ensin ihmisille tulevista häistänne, vaikka ihan pienemmissä porukoissa. Ja sitten pyydätte oletettuja tehtävienhoitajia erikseen, luottamuksellisemmassa ilmapiirissä. Sinä kaasojasi (jos heitä on useita) jokaista ihan erikseen ja henkilökohtaisesti, silloin jokainen kokee, että juuri hän on tärkeä eikä vaan osa jotain statistiporukkaa, jota tarvitaan, että juuri sinun juhlasi onnistuisivat.

    • tämäkin vielä

      Lisään vielä edellisiin, että kaksi vuotta on yllättävän pitkä aika. Siis muiden ihmisten sitoutua johonkin, vaikka se teistä tuntuisikin kuluvan kuin siivillä häitä odottaessa. Siinä ajassa joku ehtii avioitua, toinen erota, kolmas saada lapsen, neljäs muuttaa ihan toiselle puolelle maata jne. jne.

    • -Morsmaikku-

      Ihan hyviä huomioita, varsinkin tuo, että kaksi vuotta on aika pitkä aika. Tietenkään näille kaasoille ja muille ei ole tulossa meidän häistä kustannuksia, ja myös maksamme mekot morsiusneidoille yms...
      Itselle vain vaikka kaasoksi pääseminen olisi niin suuri kunnia, etten voisi siitä kieltäytyä ilman hyvää syytä (juurikin raskaus tms). Toivon että ystäväni tuntevat minut niin hyvin, ettei mitään välirikkoa tulisi yksien häiden takia. Pitää vielä miettiä asiaa, itse olen vain niin innoissani, etten osaa ehkä ajatella asiaa tarpeeksi monelta kannalta. Kiitos kommenteista !

      • kunnia vai riesa

        Siinähän se just on, moni morsian on niin kauhean täpinöissään siitä ikiomasta naimisiinmenostaan, ettei tule ajatelleeksi, ettei se ihan samalla tavalla kuitenkaan mullista kenenkään muun maailmaa. ;-)

        Sama homma sitten hetken päästä, kun ehkä aletaan suunnitella perheenlisäystä, niin taas moni naisihminen on intoa piukassa oman lapsensa vuoksi, eikä ehkä enää jaksa ollenkaan samalla tavalla täpistä kaverin häistä. Jotka, häät siis, olivat se kaikkein suurin juttu vielä hetki sitten, kun se oli omalla kohdalla.

        Noilla en viittaa juuri sinuun, tunnut suhteellisen selväpäiseltä muuten, vaikka häähuuma pikkuisen jo vaivaakin... Mutta se kantsii muistaa, ettei yhden ihmisen elämän tähtihetket ole aina sitä samaa muille. Eikä kaikki, edes kaveruksetkaan, arvosta samoja asioita samalla tavalla. Jollekulle kaasous voi olla pelkästään riesa ja pakkopulla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      90
      6286
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2594
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      30
      2130
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1837
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1641
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1347
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe