Denosumab (Prolia, Amgen ) : Uusi osteoporoosin hoito

7 - 7

Markkinoille on tulossa uusi moplekyyli osteoporoosin hoitoon. Aika näyttää millaiseksi se tulee osoittautumaan ja millaiset ovat sen riskit ja haittavaikutukset.

“Denosumab is a breakthrough fully human monoclonal antibody approved by both the FDA and EMA in 2010. It had been fast tracked by FDA for...”

- http://www.scoop.it/t/denosumab-prolia-amgen-fda-review-approval

Bisfoffonaattien riskeistä ja vakavista pysyvistäkin vaurioista on ollut aivan liian vaatimattomasti tiedottamista. Pitäisi löytää sivusto josa sen haitat olisi laajasti koottu yksiin kansiin. Oheisen linkin kiinnostavalla sivullakin näyttäisi olevan vain osa sen haitoista esitettynä.

Luut tulevat rakenteeltaan vähemmän joustaviksi ja pinnalta kovemmiksi, joka aiheuttaa jopa spontaaneja murtumia, sekä leukaluun kuolioita jne. ( joista oli ajankohtaisohjelmassa taannoin ) On ilmoitettu mm. nivel- ja lihaskipuja, kynsien haurastumista ja jonkinaseista rappeutumista ( tulee "kraatereita" kynsiin ). Onko kaikkea edes kartoitettu jo senkään vuoksi, että lääkärit ovat hyvin nihkeitä raportoimaan havaitsemistaan muutoksista epäillessään niiden yhteyttä bisfosfonaatteihin.

Oletettavasti juuri kukaan bisfosfonaattien käyttäjistä ei ole tietoinen, eikä heille sitä kerrota, että se aikaansaa vahingollisen muutoksen luun luontaisen uusiutumisen "ekosysteemissä". Ilmeisestikin tuo muutos on pysyvä vaikka lääkityksen lopettaisikin ?

"Bisfosfonaattilääkkeet kuten Fosamax, Actonel ja Boniva ovat ongelmallisia, koska ne pysyvät luustossa määräämättömän ajan ja häiritsevät normaalia luuston uudistumista."

"Terveet luut ylläpitävät vahvuutensa jatkuvalla luiden hajoamisella ja uudistumisella. Osteoclastit ovat soluja, jotka hajottavat luustoa ja osteoblastit ovat soluja, jotka rakentavat sitä uudestaan."

"Fosamax ja vastaavat lääkkeet myrkyttävät osteoclastit tappaen ne pysyvästi – normaali luuston korjausprosessi pysähtyy. Luusto tulee siis tiheämmäksi. Tiheämmät luut eivät kuitenkaan ole vahvempia. Tätä lääketeollisuus ei kerro. Lopulta luusto tulee heikommaksi ja alttiimmaksi murtumille."

- http://www.lootuskirja.fi/fi/products?catid=43

.

10

3134

Vastaukset

 • Palaan edelleen avauksen viestiini. Olisi kiinnostava tietää mihin tietolähteesen ko. sivujen kirjoittaja perustaa alla olevan vakavan väittämän pysyvästä muutoksesta.

  Juuri otin puheeksi erään pätevän yleislääkärin kanssa asian ja hän oli täysin kategorinen sanoen, että lääkityksen lopetettuaan luuston biologinen toiminta palaa ennalleen, osteoclastien aloittaessa jälleen toimintansa.

  Tosin pitkän bisfosfonaattilääkityksen jo luustoon tekemän muutoksen korjaantuminen aiemmaksi on sitten toinen asia ja oman oletukseni mukaan sen rakenne ei palaa ennenlääkityksen aloittamista olevaan tilaan, vaikka osteoclastit alkavatkin jälleen suorittaa rooliaan.

  "Fosamax ja vastaavat lääkkeet myrkyttävät osteoclastit tappaen ne pysyvästi " –

  - http://www.lootuskirja.fi/fi/products?catid=43

  .

 • PROLIA = yksi piikki tätä > 6 kuukautta helvettiä !
  On jo hetken ollut Suomenkin markkinoilla uusi osteoporoosilääke nimeltään PROLIA. Sitä on nyt lääkäri äidilleni ehdottanut Alendronatin korvaajaksi jatkossa. Suomalaisten kokemuksia ko. lääkkeestä ei netistä löydy mutta Jenkkilästä, Kanadasta, Englannista ja Australiasta löytyy !!!
  Sivuvaikutukset on aivan hirveitä, liian moni amerikkalianen on joutunut
  kestämään 6 kk helvettiä tämän lääkkeen takia. Paljon on jo vaatimuksia että lääke vedettäisiin pois markkinoilta !!!! LÄÄKE HELVETISTÄ ! Tuottajana AMGEN Inc California USA
  Tosta malliksi yksi linkki monista, lue ja nauti toisten kärsimyksistä !
  http://www.medschat.com/Discuss/Prolia-side-effects-212949_p2.htm

  • >> Osteoporoosi paranoo ravinnolla ja sen ehkäiseekin ravinnolla

   Tähän astisen asiasta hankkimani tiedon valossa jo haurastuneita luita ei juurikaan voi parantaa, eli saada luun rakennnetta vahvemmaksi / tiiviimmäksi, vaan ainoastaan ylläpitää olemassa olevaa tilannetta ettei tilanne pahenisi.

   Otan mieluusti vastaan kaiken mahdollisen tutkitun tiedon, jonka mukaan jo hauratuneiden luiden massaa / tiiviyttä voisi palauttaa edes kohtuullisessa määrin paremmaksi.


 • "rockmaukalle"

  Varsin suuri osa osteoporoosista iäkkäämmilä on oireeton ja ei murtumia aiheuttava.

  Nähdäkseni koko "osteoporoosihysteria" (taisi alkaa 90-luvun paikkeille) on lääkelaboratorioiden lahjomaa ja voimalla systemaattisesti lobbaamaa ja median (maksetun) juostessa siellä mistä saa lukijoita, sillä siinä on kyse niin massiivisista / kolossaalisista rahavirroista lääkefirmoille.

  Sama tilanne monien muidenkin suurille massoille suunnattujen "kassa-molekyylien" suhteen. Terve kriittisyys ja varovaisuus on aina paikallaan.

  Tokihan ja onneksi lukuisia tärkeitä ja hyödyllisiä eri lääkkeitä on saatavilla.

  Bisfosfonaattien vuoksi lääkefirma Merck on surien ryhmäkanteiden kohteena USA:ssa ja vastaava aalto on liikkeellä toisaallakin. Nyt viiveellä ko. molekyyli on osoittamassa riskialttiutensa.

  "Lääketieteen tutkijat ja kliinistä työtä tekevät lääkärit kummastelevat poikkeukselliseen paikkaan ilmaantuneita reisiluumurtumia sekä leukaluussa havaittuja kuolioita osteoporoosin eli luukadon ja syövän hoidossa yleisten bisfosfonaattien käyttäjillä."

  - http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/osteoporoosilaakkeen-kayttajilla-outoja-murtumia-ja-kuolioita-/1859378

  Proliaan en tässä vaiheessa uskaltaisi koskea lainkaan.

  Mielestäni ei milloinkaan kannata rynnätä ensimmäisten joukossa jonkin uuden lääkkeen / molekyylin koekaniiniksi. Riskit ovat liian suuria. Ne ns. hyväksytyt lääkeluokitukset eivät ole täysin objektiivisiä, riippumattomia ja luotettavia. Onneksi nykyisin netin ansiosta on aktiivisille tiedon hakijoille saatavilla paljon infoa eri asioista.

  Paras tapa ennaltaehkäistä ja hoitaa osteoporoosia on terve ruokavalio ja säännöllinen liikunta.

  Heman iäkkäämmille(kin) olisi sijaan tärkeää harrastaa päivittäin vaikka vain kevyttä venyttelyä, pohkeet etu- ja takareidet, lantion koukistajat jne. tasapainon ylläpitämiseksi, jonka ansiosta voi ehkäistä kaatumisia.

  Monikin ikäihminen, joka on noussut ja laskeutuntu melko vaivaloisesti portaita vain toinen jalka edellä ja kaiteesta tukea ottaen, on jo viikon kuntoutuksen, hieronnan ja venytelyn / vetreytrksen jälkeen voinut liikkua normaalisti vaihtoaskelin portaissakin ja samalla saanut kokonaisvaltaisesti liikkumiseensa varmuuta ja joustavuutta. Erinomainen ennaltaehkäisy kaatumistapaturmien varalle jajoka lisäksi parantaa päivittäistä elämisen laatua.

  Sitten iäkkäillä on toisinaan toki haittana muut sairaudet lääkityksineen, jotka osaltaan voivat lisätä kaatuisriskiä. Toisinaan aiheetta ja aivan liikaa.

  - http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/moni-vanhus-syo-yli-kymmenta-laaketta-/1938416

  - ->

  Osteoporoosi ja K-vitamiini: http://ruohikolla.blogspot.fi/search/label/K-vitamiini

  D-vitamiini: http://ruohikolla.blogspot.fi/search/label/D-vitamiini

  - http://ruohikolla.blogspot.fi/search/label/Osteoporoosi

  Ps. Itsellä saataa mennä tilauksen tuo "Luusto lujaksi elämäntavoilla" - kirja.

 • mieheni kuuli uudesta osteoporoosin-injektiohoidosta. siinä ruiskutetaan täyteainetta , ja on kuulemma usa-sa paljon käytetty.
  tietääkö joku suomessa tällaisesta ja mahd. missä ....

 • Minulla kovat kivut mokomasta piikistä jos olisin tiennyt en koskisi koko piikkiin.

 • Osteoporoosilääkkeiden haitat ovat olleet kuin suuri salaisuus. Niistä ei lääkäri tai hoitajat kerro mitään. Haittavaikutukset kuten leukaluun nekroosit tiedettiin hyvin Suomessakin jo vuonna 2005, mutta kuka potilas kuuli niistä silloin?

  Eikä kuulisi nytkään, ellei olisi näitä palstoja. Olin juuri itse osteopeniatutkimuksissa ja sain erilaisia vihkosia. Mitään ei kerrottu minulle osteoporoosilääkkeiden haitoista.

  Lääkärit luulivat että näistä lääkkeistä tulee suuri rahavirta. Lääkkeitä voisi syöttää isolle kansanosalle ja kassavirta kiihtyisi. Nyt onneksi potilaat ovat hankkineet tietoa haitoista eivätkä suostu noin vain syömään näitä.

  Sitä paitsi osteoporoosilääkkeistä ei ole edes hyötyä. Olen lukenut tutkimuksia joiden mukaan sama tulos oli lääkettä tai ei.

 • Todella myrkkyä koko prolia, itse kokenut ja parasta aikaa kovat kivut päällä, en olis ottanut jos olisin käynyt täälä netissä. Syytteeseen ne jotka suorastaan tyrkyttää tätä jatkuvati ja on kimpussa soittelemalla.

 • Minulla kivut jaloissa vielä 7kk jälkeen, hirveä myrkky

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  157
  4288
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4134
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3908
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  100
  2888
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1197