Aihe

oikeat vai tekokasvit?

TEKOKASVIENkannattaj

täytyykö akvaariossa olla oikeita kasveja? ostin paripäivää sitten ''muutaman'' tekokasvin ja tahtoisin sisustaa akvaarion pelkästään tekokasveilla, mutta onko oikeat kasvit pakollisia?

6

154

  Vastaukset

  • vastauksia, tahtoisin päästä jo sisustamaan.

  • Ei täydy, mutta suosittelen. Oikeat kasvit poistavat vedestä erinäisiä kaloille vaarallisia aineita, kuten nitraattia, hiilidioksidia, rautaa jne. Lisäksi ne tuovat luonnollisen vaikutelman ja kaloille turvaa sekä happea. Oikeat kasvit myös auttavat levän kanssa taisteluun, sillä ilman kasveja ei ole mitään kilpailijaa levälle. Tietenkin jos altaassasi on kasvit syöviä ahvenia niin sitten tekokasvit ovat ok. Muussa tapauksessa en suosittele.

   • katokku laitoin eilen kivet pohjalle ja sitte ne kaikki tekokasvit mitä ostin (: pesin toki ensin. laitoin vasta akvan eilen kypsymään. :D että haen ensviikolla sinne jotain neontetroja. :)


  • Oletettavasti pohjalla on myös hiekka, hiekassa kun elää suuri määrä hydyllisiä bakteereja. Suosittelisin myös hankkimaan ihan vaikka muutaman oikean kasvin, helppohoitoisimpia ja hitampia kasvamaan ovat anubiakset ja jaavansammal. Oikeat kasvit kun helpottavat sun työtaakkaa jatkossa. Esimerkiksi levän kanssa taistelu on hankalaa ilman kasveja ja nitraatti pysyy myös heikoimmin aisoissa. Neontetratkin arvostavat kunnon kasvillisuutta, joten toivottavasti tekokasveja on enemmän kuin muutama.

   • joo, oon hommannut yhden oikean kasvin, enkä välttämättä hommaa enempää oikeita. :) ja tekokasveja on tuolla about 7 tai 8 kpl isoja että pieniä. sekä on mulla hiekkaa pohjalla.. :D käytän vain niistä nimityksiä kivet.. jotenki oon tottunu sanomaan tolleen mutta hiekkaa se on. :)


  • Toivottavasti et kuitenkaan vielä ensi viikolla sinne kaloja vie... Kuolevat raukat.
   Kypsytä kunnolla kuukauden verran !

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5219
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3923
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2883
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1918