MUISTISAIRAIDEN VANHUSTEN PERHEPÄIVÄHOITOA

PH

Heippa omaishoitajat.
Mielessäni olen jo jonkinaikaa kypsytellyt ajatusta perhepäivähoitajuudesta ja nimenomaan muistisairaalle vanhukselle. Olen 10 vuotta ollut muistisairaiden parissa töissä ja rakastan työtäni, kaipaan vaan uusia haasteita. Olen kaavaillut perhepäivähoitoa vanhuksille, sillä erotuksella että hoidettavia olisi vain yksi kerrallaan ja "hoitovanhuksiakin" yhteensä vain 5. Jokaisella olisi oma hoitopäivänsä / vko.
Ma: Alli
Ti: Olavi
Ke: Selma....
Hoitoaika olisi sovittavissa klo 06-18 välillä ja myös yökylähoito toisinaan viikonloppuisin erillistä korvausta vastaan. Vaipat ja lääkkeet tietysti vanhus toisi tullessaan, kuten vaihtovaatteet, ulkoiluvaatteet ym. Ihan niinkuin lastenkin päiväkodissa.
Olen itse todella innoissani asiasta joka vasta on ajatuksen tasolla mutta pitkäaikaisen omakotitalo-haaveen toteutuessa vihdoin pikkuhiljaa mahdollinen.
Kysynkin teiltä, omaishoitajat, näettekö te tällaiselle palvelulle tarvetta ja käyttäisittekö 1pv / vko hoitopaikan jos mahdollisuus sellaiseen annettaisiin. Entä mitä tällaiselta hoitopaikalta erityisesti toivoisitte?
Kiitos vastauksistanne!

32

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auli-auli*

      Oikein hyvä idea.
      Ainut vaikeus voi olla monenkin apua tarvitsevan taloudellinen tilanne.
      Kun saisi myös yhteiskunnan varoista apua, vaikka niin että kulut olisivat lähellä normaalia hoitomaksua vaikkapa vanhainkodilla, lisäksi myös maksukatto olisi hyvä huomioida kuten vanhainkodillakin on.
      Tai sitten voisi verotuksessa huomioida, kuten kotitalousvähennys.
      Tämä olisi kunnallekin hyvä ratkaisu, ei se ainakaan kalliimmaksi tulisi kuin hoitokodit tai vanhainkoti hoito.
      Ainakin minulle olisi käyttöä tästä systeemistä.
      Kaikki omaishoitajien työtä helpottavat keinot kannattaa ottaa harkintaan.

      • PH

        Joo. täytyy ruveta muutenkin selvittelemään asioita noilta osin. Jos saisi kaupungin ostopalveluna... Luin että intervallihoito maksaa 89-111e /vrk. Itse ajattelin lähinnä tuntitaksaa joka sitten aina kuukauden lopussa laskutettais. Ja täytyy myös kuitenkin huomioida se, että vanhus saisi yksilöllistä huomiota ja huolenpitoa, saisi olla marjapuskien nyppimisessä, kauppareissuissa ym mukana. Kuulua niinsanotusti meidän perheeseen päivän.
        Mutta toi maksu nimenomaan tulee olemaan se ongelma. Väistämättä tulee kalliimmaksi kun laitoshoito. On ihan kummallista miksei omaishoitajia ja vanhuksia tässä asiassa huomioida paremmin.
        Olisi kuten lasten hoitomaksujen kanssa, itselle tietty osuus per / kk ja loput maksaa kela.


    • ristiina ja tytär

      Pikku tarkennus,kaikki eivät ole vanhuksia joilla muistsairaus,nykyään jopa 50 v sairastaa,ja heillä huutava pula hoitopaikoista,ettei niitä vanhusten sekaan laitettaisi.!!Harvalla on varaa yksityiseen päivähoitoon,meillä on sellainen L-rannas ,juuri muistisairaille,eli ei sinun ajatus uusi ole,maksaa koko setelin ja muutama kymppi vielä omasta taskusta,mutta pakko mikä pakko.Lisäksi olen huomannut ,että muistisairaalle kyllä virkistävämpää olla muiden seurassa,kuin vain yksin hoitajan kanssa,porukalla kyllä mukavampaa touhuta,miulla kun tuo nuorempi sairastava puoliso

    • PH

      Ei olekaan vanhuksia kaikki muistisairaat, mutta muistisairaista vanhuksista minulla on kokemusta kaikkein eniten ja se on eniten itseä kiinnostava työ. Toki nauttivat seurasta, ihan niinkuin kaikki muutkin ihmiset, mutta vanhustenhuollossa työskennelleenä valitettavan usein joutuu törmäämään siihen että kaikkia hoidetaan samalla lailla. Yksilöllisyys on sivuseikka. Ja muistisairaalle ihmiselle mikään muu ei luo turvallisuudentunnetta niin paljon kun itselle tutut asiat, olivat ne mitä hyvänsä. Pienikin "muistopilkahdus" jostain asiasta on loppujenlopuksi iso asia. Oli se tuttu laulu, tuttua ruokaa, vaikka papiljottien kiertämistä... Valitettava tosiasia on että mitä suurempi tarve jollekin palvelulle on, sitä enemmän se yleensä maksaa. "Pakko mikä pakko", ihan niinkuin itse sanoit. Sääli on ettei omahoitajuutta tuetä tällä(kään) saralla, mutta se ei ole yrittäjien syy.

    • 9+12

      Minusta tämä on hyvin hyvä ajatus... ainakin mun omaishoidettavalle juuri tämä vain yksi hoidettava kerrallaan olisi oikein hyvä ratkasu.

    • perhehoitaja

      Ajatuksena hyvä,mutta käytännössä toteutus voi olla liian vaikea,ainakin ajatellen muistisaitasta.Kainuussa maakuntahallinto kouluttaa perhehoitajia,ja koulun käynnin jälkeen on mahdollisuus aloittaa perhehoito maakunnan maksusitoumuksella.
      Maakunta myös tarkastaa perhekodin ,jossa on erityisesti huomioitava turvallisuustekijät...yms. Näistä kyllä selviää, mutta kuinka jaksaa muistisairasta
      hoitaa/ huolehtia 24 h/ vrk...se onkin toinen juttu.Mielestäni muistisairasta ei voi viedä päiväksi vieraaseen ympäristöön, hänen hoitonsa tulisi järjestää pitkän tähtäimen suunnitelmalla, muutokset eivät ole sairauden kannalta hyväksi.
      Asiaan tietenki vaikuttaa myös, onko alkava muistisairaus ,vai jo pitkälle edennyt.
      Omaishoitajillehän kuuluu 3 vrk/ kk vapaata ja heidän hoidettavansa sijoittaminen ko.ajaksi perhekotiin on ihan suositeltavaa niin omaishoitajan- kuin perhehoitajankin jaksamisen kannalta.
      Perhehoitajan työ on mielenkiintoista,mutta kovin sitovaa, joten pyydän tarkkaan miettimään myös omaa jaksamista asiaan sitoutumisen kannalta.

    • auli-auli*

      Minulla ei ole kokemusta varsinaisesti muistisairaan hodosta. Meillä on kädet ja jalat toimimattomat, siis täysin autettavissa oleva, lisäksi on ajoittain harhoja, ne liittyvät useimmiten "päälle jääneisiin" uniin. Hoidettava kuitenkin tajuaa kun hänelle selittää että näki unta.
      Olen joskus miettinyt sitäkin, saattaa olla vaikeampi hoidettava ketterä jalkainen muistisairas.
      Olen intervalli jaksoilla nähnyt ihmisiä jotka ovat hädissään jouduttuaan vieraaseen ympäristöön, jos ovi jää auki varmasti karkaavat, joten voin kuvitella mistä on kyse.

    • kysyn-kysyn

      Mitenköhän tämä meni nyt 24 h hoitamiseksi, eikö aloittaja kirjoittanut klo 06-18 ? Ja kaikki uudet paikat on aina vieraita... myös ne laitospaikat. Kyllä monelle omaishoitajalle kelpaa sekin, että pääsee päivällä hoitamaan asioita ja tai levätä ja sitten hakea hoidettava taas yöksi kotiin...

      • apua tarvitseva

        Niin juuri aloittaja kirjoitti.
        Monesti olisi tarvetta muutaman tunnin avusta, meillä tarvittaisiin apua kun joudun käymään lääkärissä lähi kaupungissa ja kaikenlaisten asioiden hoito.
        Ei hoidettavaa voi jättää tuntikausiksi yksin, lähikäupassa voi piipahtaa.
        Tämä vain on sellaista että ei aina etukäteen tiedä päivähoidon tarvetta.
        Vapaat olen saanut pitää, muulloinkin olisi tosi tarve paikasta mihin potilaan voi jättää kun tulee yllättävä meno.
        Ei ole lähistöllä ketään joka voisi rientää apuun.


    • PH

      Tarkoitin nimenomaan päivähoitoa (samanlaista kun lasten päivähoito vanhempien ollessa esim töissä) "ja myös yökylähoito toisinaan viikonloppuisin erillistä korvausta vastaan". Tiedän että tällaiselle olisi tarvetta eikä varmasti tarvitsisi työttömyyttä pelätä (ei tosin nytkään, olen muistisairaiden hoitokodissa yhä töissä). Turvallinen koti on kun siellä asustaa 3v ja 5v lapset myös (jotka tosin ovat hoidossa itse työpäivän ajan), mutta pieniä juttuja, wc -korotuksia, tukikaiteita, ramppeja ym täytyisi lisäillä. Meillä syötäisiin ihan tavallista kotiruokaa, luettaisiin ihan tavallista sanomalehteä, haravoitaisiin ihan tavallisella haravalla. Meillä elettäisiin ihan tavallista perhe-elämää sillä erotuksella että perheeseen kuuluisi päivän ajan mummu/pappa & minä. :) Tietystikin erityistarpeet huomioiden. Kun asia ei vaan ole ihan niin yksinkertainen ja vaatii paljon ja paljon paperihommia.. No mutta, ehkä tämä haave vielä toteutuu. Yrittäjyys kiinnostaa mutta olen kutsumusammatissani, niinkuin me kaikki hoitajat. Tämä olisi hyvä tapa yhdistää ne 2.

      • omaishoitaja-olen

        Toivotan sinulle vilpittömästi onnea yritykseen. Siinä yrityksen alkuvaiheessa oppii sen, että yrittäjänä niitä paperihommia riittää... mutta pieni muotoisessa yrityksessa, esim aluksi vaikka toiminimellä niin se paperin pyörittäminen ei ole ylivoimaista ja ihan se lopullinen kannattaa antaa tilitoimistolle, niin ei tule verojen maksusta unettomia öitä.

        Enkä siitä työuupumuksesta kävisi tässä vaiheessa varoittelemaan... yrittäjänä itse voit rakentaa päiväsi sinulle ja perheellesi sopivaksi. Yrittäjä on itsensä herra:) Jos taloudellisesti mahdollista, kannattaa aloittaa pikkuhiljaa ja ajan kanssa kerätä asiakaskuntaa isommaksi, perhekin sopeutuu siihen sujuvasti ja lapset ovatkin hyvin sopeutuvaisia, heillä pienenä ei ole ennakkoluuloja:)


    • ristiina ja tytär

      Jaa-a,miulla kun tämä muistisairas tässä kotosalla,nii jos vain muutamaksi tunniksi veisin johonkin hoitoon,niin se kostautuu levottomalla yöllä ja "kaikki taas sekaisin".,puhumattakkaan kun yksin yrittää kokkailla,ja toinen jo ovesta karannut.Miksi mie niin kriittinen,no koska itse olen ollut vanhustenhoitaja,ja näen mitä se on kun lapsi ja muistisairas pyörii tässä kotona ,elämä aina sekaisin ja täällä kaakkoisosassa suomen nuita kotihoitoja,27 e tunnissa ottavat,minimissään,aika tyyristä on,yksityinen.

      • 11+14

        Kyllä täällä kaakonkulmalla on kaikenlaisia vaihtoehtoja omaishoitajan vapaaseen... ja ihan hyviäkin...:) Ettei menisi nyt yleistämisen puolelle, että sen mitä yksi saa, on sitten kaikilla muillakin olisi sitä samaa. Meillä ainakin on ihan toimiva perhehoitaja systeemi minun omaishoitaja vapaiden pitämiseen.. eli perhehoitaja käy meillä. Toki meidän tarve vähäisempi kuin se 3 vrk/kk.


    • kotona paras

      Juu,kyllä parempi että hoitaja tulee vaikka kotiin,ympäristönvaihto ei aina sovi,kun levottomuusa lisääntyy

    • Muistihoitaja 24v

      Minä en pitäsi muistisairaiden hoitokotia omassa kodissani,missä pieniä lapsia,saatikka vielä yökylässä.Harhat ja yökävelyt kun lisääntyy monella öisin,ja vielä vieras paikka vaan lisää levottomuutta.Muistisairaus voi olla pelottava pienille lapsille,sekavat puheet,agressiivisuus,kiinnitarraaminen jne....eiei,ei sovi minusta!!

      • jussi.juhannus

        Voi hyvänen aika, ei elämä nyt noin musta-valkoista voi olla... entä jos ne pienet lapset saavat sisaren, joka on vammainen ja käyttäytyy vaikka kuinka mahdottomasti....ei niitä erikoisesti käyttäytyviä vammaisia lapsia mihinkään laitokseen nyky Suomessa laiteta..kaikki hoidetaan kotona (vain lastensuojelutapaukset on sosiaalitiomen juttuja) joten elämässä ei niin hirveästi voi suunnitella ja varjella...

        Samalla lailla nämä erikoisesti käyttäytyvät vammaiset lapset ovat jossain perhehoidossa myös..ja niissäkin perheissä on pieniä omia lapsia... aivan kuten muistisairaat voivat olla jossain perhehoidossa...

        Joten... :o :o


    • omaishoitaja67

      no ei ollut vammaisista kyse,vaan muistisairaista,vähän eri asia

    • noponopu

      vähän eri asia kasvaa vammaisen kanssa ,oli sit samaa perhettä ,kuin jos aikuisia muistisairaita alkaa ramppaamaan kotona,käytös hyvin yllättävää ja joskus pelottavaa,tiedän kokemuksesta,eli oo oo vaan

      • murinaa ja ei

        Oletko kasvanut vammaisen kanssa samassa perheessä... ? kokemuksesta voin sanoa, että siinä menee koko perhe sen vammaisen ehdoilla.. niin se vaan on... hyvässä ja pahassa... Sisarukset voivat kovastikin kärsiä, koska sellainen tavallinen elämä katoaa, on puremista, sylkemistä ja hillittömiä raivareita, karkaamista, ovet jatkuvasti lukossa tai sekin, ettei voi lomailla kuten muut perheet... tai että sisarukset voisivat pyytää kavereita kylään... ja sitten se murrosikä... Kaikki kun ei ole peruspositiivisia downlapsia...

        Joten ei se ero nyt niin suuri ole... :D :D

        Jos joku perustaa muistisairaille omaan kotiinsa perhehoidon, niin mitä se muille kuuluu.. aika harvassa tänä päivä sitä sosiaalista vastuuta lähimmäisestä enää on... odotetaan vaan että yhteiskunta hoitaa ja piilossa, ettei vaan naapuriin tule mitään vammaisia tai muistisairaita tai alkkareiden yömajaa..


    • hyväähoitoahalvalla

      Lappeenrannassa saa päivähoitoa 15 e /päivä,ruokineen ja kahvit sauna, ja seuraa muista,mee nyt sitten yksityiseen kun tuntitaksa alkaen 20e....eiei,ei kannata!!

      • murinaa ja ei

        Jokainen varmaan vie lähimmäisensä hoitoon sinne mihin tahtoo... :D :D Joten sinulle hyväähoitohalvalla....... mitä se sinulle kuuluu...jos joku maksaa siitä 20 eur tunti, kyllä omaishoitajissa on myös ihan hyvätuloisiakin olemassa.. ja joku taas tykkää yksityisitä palveluista.

        En ymmärrä väitettä, että omaishoitaja olisi aina köyhä... moni tulee omaishoitajaksi vasta eläkeiässä ja hyviäkin eläkeitä on. Se kun omaishoitaja pestiin joutuu työikäisenä ja jos ei ole pääomatuloja, niin silloin se köyhyys on melko väistämätön..


      • hki-tku pendo
        murinaa ja ei kirjoitti:

        Jokainen varmaan vie lähimmäisensä hoitoon sinne mihin tahtoo... :D :D Joten sinulle hyväähoitohalvalla....... mitä se sinulle kuuluu...jos joku maksaa siitä 20 eur tunti, kyllä omaishoitajissa on myös ihan hyvätuloisiakin olemassa.. ja joku taas tykkää yksityisitä palveluista.

        En ymmärrä väitettä, että omaishoitaja olisi aina köyhä... moni tulee omaishoitajaksi vasta eläkeiässä ja hyviäkin eläkeitä on. Se kun omaishoitaja pestiin joutuu työikäisenä ja jos ei ole pääomatuloja, niin silloin se köyhyys on melko väistämätön..

        Näinhän se on, että työikäisenä jos jää omaishoitajaksi, niin köyhyys on melko väistämätön jos ei ole pääomatuloja ja niin hyviä pääomatuloja on aika harvalla...

        mutta se toinen, eläke-iässä voi olla hyvätuloinenkin omaishoitaja.. todellakin jos on ollut hyvä ammatti ja ollut työssä, niin onhan sitä eläkettä ja omaisuuttakin kertynyt, joten se että omaishoitaja olisi aina köyhä, ei voi yleistää... Luin tuolta yhdeltäkin palstalta, kuinka siellä eläke-ikäinen omaishoitaja kehuu uusien autojen ostoja, keittöremonttia ja ties mitä... joten:o Kaikkilla edes tavallisilla eläkeläisillä ei ole mahdollisuutta uusien autojen ostoon..puhumattakaan nyt asuntovelkaisista lapsiperheistä, joten onkos tämä nyt porvarin kirjoitus:D :D vai pitäisikö tämä olla vaikka persun:D :D


    • jk

      EI OLE tarveta

    • kallista hoitoa

      Saahan täällä olla mielipiteitä,harvalla varaa yksityiseen jos ei kaupungit maksa osan hoitomaksuista,se nyt vaan on niin oli köyhä tai rikas,ja riippuen omaishoitajuuden laadusta,että rahalla saa hyvää .En minäkään ole köyhä,mutta hippasen vaikeata hoitaa omaista ja käydä töissä ,ja jos vien hoitoon ne napsii 40 % maksuina,silloin mie vasta köyhä,murinaa vai ei taitaa olla kunnon porvari,rivien välistä loistaa..; )))

      • alziomainen

        murinaa vai ei,oletko kasvanut samassa peheessä missä keskivaikeaa alzheimeri ja lapsia,arvaappas miltä heistä tuntuu ja kuinka pelkäävät kun toinen saa raivokohtauksia ja näkee milloin mitäkin harhoja,tarrautuu kiinni ja huutaa ja meuhkkaa ,haistatattele ja kiroilee ,lyö ja heittä milloin mitäkin tavaraa,downlapsi ja aikuinen muistisairas on todella kaukana tosistaan...kyllä oot höpö,ja aloittaja kysyi mielipidettä,eli täällä saa esittää niitä,muistisairas ja pieni lapsi ei minusta sovi yhteen,koska mulla sellaista kotona,ja suren joka päivä sitä ,miten lapsen kärsii näkemästään,mutta ei enään kauan,kohta laitokseen.Muistisairaille parasta kun samassa paikassa eikä liikaa vaihteula ympäristössä,meillä jopa leikkivät lapset saa muistisairaan levottomaksi,ja riehuminen alkaa,hyväsä ja pahassa ja pah


    • huhuu-huhuu

      Höpökö? Miksi ihmeessä sitten pidät muistisairasta ja pientä lasta samassa taloudessa... Sen kun laitat sen muistisairaan laitokseen.... kyllä niitä paikkoja on, vai onko kyse taloudellisesta tilanteesta, eli se laitospaikka maksaa liikaa...?? Meneekö tulot? Johan tuo sun teksti tuo esille sen, että sun tilanne on ihan huono, niin ei tuollainen ole lapselle paras kasvuympäristö ja sinä vanhenpana olet siitä vastuussa, ei kukaan muu.. sinä vastaat siitä, että lapsesi saa turvallisen kasvuympäristön, kukakohan on höpö? .

      Mutta voin, todeta, että et kyllä tiedä vaikeasta kehitysvammaisuudesta yhtään mitään.. siitähän sulla ei ole kokemusta, vai kuinka? Voisin vaikka tarjota sulle muutaman tutustumismatkan sellaiseen perheeseen... sittehän näkisit, mitä puremista, sylkemistä, kuristamista, kodin sytyttämistä, ulostamisella töhrimistä ja sen syömistä se voi olla... puhumattakaan karkaamisesta ja kodin sisällä lukituista makuuhuoneen ovista... tässä nyt vain muutama esimerkki...

    • alziomainen

      Haista kukka huhuu-huhuu,luuletko että hetkessä saa dementikon hoitoon noin vaan,juu ja hassu juttu,rahastahan se kyse,kun pakko kasvattaa lasta vielä muutaman vuoden ja 40% menee hoitomaksuihin,jos ei olisi rahasta kyse ,olisin laittanut demntikon jo aikoja sitten hoiton!!Minulla on teinilapsi,ehkä vähän eri asia kuin "pieni" lapsi,hän auttaa jopa isänsä hoidossa,kun joudun heteksi poistumaan.Ei minun lapsellani ole turvallista,siksi voin sanoa että muistisairas ja lapsi ei sovi kyllä samaan talouteen,mutta yhteiskunta ei anna vaihtoehtoja,olenko minä höpö silloin...Tiedän kyllä vaikeavammaisuudesta jotankin,olen koulutettu sille alalle,sekä olen muistihoitaja,eli tuu sie tutustumaan alzheimerperheeseen missä lapsia...

    • 11+6

      Eli omaishoitajana ollaan myös rahan takia...?

      • Kateus vie kalat.

        Hyvin harvoin rahan takia ollaan.
        Oletko tullut ajatelleeksi esim. kotiäitinä ollutta naista jolla on olematon eläke. Hänelle saattaa olla lähes mahdotonta pärjätä yksinomaan omalla eläkkeellään.
        Jokaisella tulisi olla mahdollisuus kohtuulliseen toimeentuloon ilman omaishoitopakkoa. Sitten vielä irvaillaan että rahan takia.
        En usko että kukaaan on ahneuksissaan omaishoitaja, kyllä edut vaivannäköön nähden ovat niin olemattomat.


      • florac
        Kateus vie kalat. kirjoitti:

        Hyvin harvoin rahan takia ollaan.
        Oletko tullut ajatelleeksi esim. kotiäitinä ollutta naista jolla on olematon eläke. Hänelle saattaa olla lähes mahdotonta pärjätä yksinomaan omalla eläkkeellään.
        Jokaisella tulisi olla mahdollisuus kohtuulliseen toimeentuloon ilman omaishoitopakkoa. Sitten vielä irvaillaan että rahan takia.
        En usko että kukaaan on ahneuksissaan omaishoitaja, kyllä edut vaivannäköön nähden ovat niin olemattomat.

        Niin, ei tätä kukaan varmaankaan rahan takia tee... ainakin näin alle 50 v mulla olisi siitä työelämän palkasta huomattavasti suuremmat tulot kuin tänä omaishoitajapalkkio, ja olen ihan vaki toimesta/virasta tähän jäänyt... Mulla ainakin meidän elämänälaatu parani kuin jäin omaishoitajaksi... toki yksinäistä työtähän tämä on. Eikä kaikille sovi ja silloin kyllä löytyy muitakin ratkaisuja, kun niitä rakentavasti hakee ja neuvottelee.. mitään ei tulla tarjoamaan, itse on osattava taidolla asiat hoitaa. Jos sen ikuisen valittajan maineen saa, silloin aina huonompi saada palveluja, pitää myös osata kiittää niistä asioita mitkä toimii... Enkä nyt jaksa murehtia, kuinka pienen eläkkeen sitten joskus saan..

        Mutta mutta, tuossa joku aika sitten tuolla mun vanhempien kotipuolessa kyllä yhtä mummoa hoidettiin kotona kun sitä omaishoidonpalkkiota tuli... voi se joskus kyllä olla rahakin, mikä tässä ratkaisee.. mutta karseaa on jos ei voi omaista laittaa laitokseen sen takia, että tulot tippuu... vaan monesti se laitokseen laittaminen on ihan väistämätön pakko, koska hoidettavan tila huononee... sekin täytyy ottaa huomioon..

        Musta on ainakin ihan hienoa, että vielä joku haaveilee yrittäjän elämästä, sillä se on haastava ja palkitseva paikka elämässä, sen verran se on mun elämää sivunnut, lapsuudessa että aikuisuudessa... että ihan kunnioituksella suhtaudun jokaiseen yrittäjään...:) Toivotan aloittajalle onnea jo pelkästä ajatuksen tasolla olevasta ideasta... hienoa, ideoita tarvitaan aina, se on kehityksen kululle välttämätöntä, totetui tai ei tai vaikka idea toteutuisi muussa muodossa:)


    • vinkki vinkki

      Kätevämpää on kun aloitat hoivapalvelujen yrittäjänä ja hakeudun kunnan kirjoille hyväksytyksi yrittäjäksi. Näin omaishoitajat voivat palveluseteleillä ostaa sinulta palvelun kotiinsa. On eri asia kuljettaa se muistisairas sinne sinun luoksesi kuin se, että käyt siellä muistisairaan kotona ja omainen pääsee asioilleen kodin ulkopuolelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7431
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2392
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1369
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe