TAAS yksi netti fennojen lempiväittämä nurin! MOT

Oikiksessa tulisi ruotsinkielistä kiintiötä nostaa koska suomenkieliset pääsevät säännönmukaisesti sisään huonommilla pisteillä!!

Vuodesta 2004 on Oikeustieteellisen ruotsinkielisessä kiintiössä ollut sisäänpääsyrajana korkeammat pisteet kuin suomenkielisessä kiintiössä vaikka netti fennot silmät kirkkaina väittävät päinvastaista!!!!!!!

Read and weep.

Helsingin oikeustieteelliseen hyväksytyt, pisterajat.
Suomenkieliset =su, ruotsinkieliset = ru

2004
Yhteispistekiintiö su 71 / ru 77
Koepistekiintiö su 46 / ru 51
Yhteensä hyväksytty: su 188, ru 15
2005
Yhteispistekiintiö su 74 / ru 88
Koepistekiintiö su 49 / ru 56
Yhteensä hyväksytty: su 196, ru 18
2006
Yhteispistekiintiö su 68 / ru 76
Koepistekiintiö su 44 / ru 41
Yhteensä hyväksytty: su 121, ru 18
2007
Yhteispistekiintiö su 68 / ru 72
Koepistekiintiö su 42 / ru 49
Yhteensä hyväksytty: su 214, ru 19
2008
Yhteispistekiintiö su 71 / ru 81
Koepistekiintiö su 43 / ru 50
Yhteensä hyväksytty: su 214, ru 19
2009
Yhteispistekiintiö su 76 / ru 79
Koepistekiintiö su 50 / ru 50
Yhteensä hyväksytty: su 198, ru 18
2010
Yhteispistekiintiö su 83 / ru 85
Koepistekiintiö su 56 / ru 53
Yhteensä hyväksytty: su 199, ru 18
http://www.helsinki.fi/oikeustiede/opiskelijaksi/valintakokeet/index.html

22

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+5=11

      Ankdam! Kuinka tämä on ymmärrettävä? "Suomen kieltä taitavana pyrkiville ja ruotsin kieltä taitavana pyrkiville oli eri valintakoe".

    • Se on ymmärrettävä niin että suomen- ja ruotsinkielisillä on eri tenttikirjallisuus. Suomenkieliset lukevat suomenkielisiä tenttikirjoja ja ruotsinkieliset ruotsinkielisiä.

      Suomen kieltä taitavien valintakoekirjat ovat:

      1) Olli Mäenpää: Oikeus hyvään hallintoon. Forum Iuris 2011. ISBN 978-952-10-5552-2.

      2) Ville Pönkä: Johdatus osakeyhtiöoikeuteen. Forum Iuris 2011. ISBN 978-952-10-5551-5.

      3) Juha Raitio: Euroopan integraatio ja Euroopan unionin rakenteet. Forum Iuris 2011. ISBN 978-952-10-5554-6.

      Forum Iuris -sarjassa julkaistavat suomenkieliset valintakoekirjat ilmestyvät painosta 5.4.2011 ja niitä voi ostaa tai tilata Unigrafia Oy Yliopistopainon verkkokaupasta (http://kirjakauppa.yliopistopaino.fi) tai Kirjamyymälästä, käyntiosoite Vuorikatu 3 A, 1. kerros, 00100 Helsinki, klo 9 – 16) sekä kirjakaupoista. Tiedekunta ei suoraan myy kirjoja.


      Ruotsin kieltä taitavien valintakoekirjat ovat:

      1) Anders Agell, Åke Malmström, Christina Ramberg, Tore Sigeman: Civilrätt (21 upplagan, Liber 2010). ISBN 978-91-47-09527-8.

      2) Jukka Kekkonen: Kontextuell rättshistoria. Forum Iuris 2011. ISBN 978-952-10-5555-3.

      3) Dan Helenius: Straffrättsligt samarbete inom EU – en introduktion. Forum Iuris 2011. ISBN 978-952-10-5556-0.

      Forum Iuris -sarjassa julkaistavat ruotsinkieliset valintakoekirjat ilmestyvät painosta 5.4.2011 ja niitä voi ostaa tai tilata Unigrafia Oy Yliopistopainon verkkokaupasta (http://kirjakauppa.yliopistopaino.fi) tai Kirjamyymälästä, käyntiosoite Vuorikatu 3 A, 1. kerros, 00100 Helsinki, klo 9 – 16) sekä kirjakaupoista. Tiedekunta ei suoraan myy kirjoja.


      Näkövammaiset hakijat voivat tilata Näkövammaisten kirjasto Celian (http://www.celia.fi) kautta valintakoekirjoista elektronisia, piste- ja ääniversioita. Valintakoekirjat ovat saatavissa Celian kautta aikaisintaan samaan aikaan kuin painetut versiot. Näkövammaisten hakijoiden on suositeltavaa ottaa yhteyttä Celiaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

    • 5+5=11

      Entäs nuo Vaasan pistekiintiöt?

    • Olen linkittänyt nekin, sopii itse verrata.

      Niissä Vaasan pisterajoissa on enemmän vaihtelua mutta erot ovat marginaalisia. Huomaa että Vaasassa voi opiskella vain notaariksi.

      Kuinka monta oikiksen opiskelupaikkaa me ruotsinkieliset olimmekaan taas vieneet teiltä suomenkielisiltä?

      Ioni¤:
      "Aikanaan puhuttiin ammattipiireissämme siitä, että ruotsinkieliset juristit hakeutuivat mielellään elinkeinoelämään ja asianajoon, mutteivät tuomareiksi, syyttäjiksi tai hallintovirkamiehiksi.
      Ruotsinkielen osaaminen nimittäin oli hiton hyvä meriitti yksityissektorin juristille ja on sitä vieläkin."

      Niinpä.

      • förstårinte

        Onko nyt niin, että ankkadaami on vastaanpanemattomasti todistanut pakkoruotsin oikeutuksen.


    • Ei.
      ????

      Sen sijaan vastaanpanemattomasti todistin että netti fennot jatkuvasti julkisuudessa, kuten em tapauksessa tarkoitushakuisesti panettelevat meitä suomenruotsalaisia ja levittävät meistä valheita.

      Ihmettelen kysymystäsi koska aloitukseni ei mitenkään liittynyt pakkoruotsiin. Herää kysymys josko sinulla kenties on lukihäiriö tai jotain muita oppimis- tai ymmärtämisvaikeuksia?

    • Svekobimbo taas!

      Nettisveko ei ole huomaavinaan todellista jujua. Surulukioissa annetaan helpommin korkeita numeroja ja arvosanoja kuin suomalaislukioissa.

      Kiintiöillä ja pääsykokeilla suosimista vain jatketaan, koska surulaitoksilla on omat arvosteluperusteensa. Ja myös valintaperusteensa.

      Eli nuo tilastot eivät todellakaan kerro totuutta asiasta, vaan päinvastoin.

      • ""Nettisveko ei ole huomaavinaan todellista jujua. Surulukioissa annetaan helpommin korkeita numeroja ja arvosanoja kuin suomalaislukioissa."

        Ok. Odotinkin tuota kommenttia :-D

        Nyt on kuitenkin niin että netti fennot ovat nimenomaan noihin sisäänpääsyn pisterajoihin vedonneet täällä palstalla maailman sivu ja kirkuneet epäoikeudenmukaisuudesta ja vääryydestä sekä fiksumpien suomenkielisten sorrosta. Jos nuo nyt eivät sitten olleetkaan ne "oikeat" tilastot ja todisteet niin saisiko nyt siitä sitten?

        "Eli nuo tilastot eivät todellakaan kerro totuutta asiasta, vaan päinvastoin."

        No niin kerropa nyt sitten se koko totuus ja todistapa myös väittämäsi. Oikeata faktaa kiitos!


    • Hah..hah..hah..

      Esimerkin avulla. Suurin yksittäinen tekijä on kysymys , tai sen muotoilu. Esimerkiksi ruotsinkielisellä se voisi olla. Onhan Suomessa rikoslaki onhan..?
      Toinen tapa on panna vain yksi vastausvaihtoehto rasti tuutuun menetelmällä.
      Esimerkiksi suomenkielisellä malliin. Rikoslain tavoiteet,muutuvat tekijät. Sen vaikutus yhteiskuntaan. kaikki tämä kolmella lauseella.;-)

    • huusianna

      Ei voi verrata jos on eri pääsykokeet. Todistelusi meni hukkaan jo ihan lähtökohtaisesti. Tarkoituksesi oli vain johtaa asia harhaan.

      • 5+5=10

        Tämä on oikea vastaus kysymykseen. Sama koe. Voi verrata. Eri koe. Ei voi verrata.


      • Mistäs nyt tuulee??

        Tähän asti on sisäänpääsykokeiden tulokset aina kelvanneet vertailukohteeksi ja niitä sisäänpääsykokeiden pisterajojahan te olette aina "verranneet" väittäessänne että tyhmät surut ohittavat kiintiöiden turvin fiksumpia suomenkielisiä.

        Ainakaan noiden antamieni numeroiden (yliopiston antamien virallisten tulosten) valossa niin ei ole vaan asia on täsmälleen päinvastoin mutta nyt ne eivät siis enää teille netti fennoille kelpaakaan.

        Antaisitteko nyt ne oikeat numerot ja tilastot jotka todistavat surut tyhmiksi ja ETUoikeutetuiksi ja että he pääsevät kiintiöiden turvin helpommin oikiseen kuin suomenkieliset, kuten olette täällä palstalla jo vuosia väittäneet.

        Kiitos jo etukäteen.


      • huusianna
        Ankdam kirjoitti:

        Mistäs nyt tuulee??

        Tähän asti on sisäänpääsykokeiden tulokset aina kelvanneet vertailukohteeksi ja niitä sisäänpääsykokeiden pisterajojahan te olette aina "verranneet" väittäessänne että tyhmät surut ohittavat kiintiöiden turvin fiksumpia suomenkielisiä.

        Ainakaan noiden antamieni numeroiden (yliopiston antamien virallisten tulosten) valossa niin ei ole vaan asia on täsmälleen päinvastoin mutta nyt ne eivät siis enää teille netti fennoille kelpaakaan.

        Antaisitteko nyt ne oikeat numerot ja tilastot jotka todistavat surut tyhmiksi ja ETUoikeutetuiksi ja että he pääsevät kiintiöiden turvin helpommin oikiseen kuin suomenkieliset, kuten olette täällä palstalla jo vuosia väittäneet.

        Kiitos jo etukäteen.

        Voisitko itse kertoa miksi ruotsinkielisiä pääsee enemmän opiskelemaan kuin suomenkielisiä?


    • Ioni¤

      Ammoisina aikoina, jolloin purjehdin Porthanian pyöröovista yliopistoon pääsykoekirjoina olivat R.A Wreden "Suomen oikeus- ja yhteuskuntajärjestys" ja muistaakseni Veli Merikosken "Suomen julkisoikeus pääpiirteiittäin". Oliko jokin kolmaskin opus, ehkä oli, ehkä ei.

      Mutta läpi päästiin, jota pidin ihmeensä.

    • pakkoruotsinet

      Ankdam: "Vuodesta 2004 on Oikeustieteellisen ruotsinkielisessä kiintiössä ollut sisäänpääsyrajana korkeammat pisteet kuin suomenkielisessä kiintiössä vaikka netti fennot silmät kirkkaina väittävät päinvastaista!!!!!!!"

      Eihän yliopiston linjoilla mitään alinta sisäänpääsyrajaa ole, vaan on tietty määrä aloituspaikkoja, vai mitä? Jos ruotsinkielistä akateemista koulutusta on suhteettoman paljon, on sitä suhteettoman paljon oli alin sisään hyväksytty pistemäärä mikä hyvänsä, vai mitä?

      • pakkoruotsinet

        Siis: Jos ruotsinkielistä akateemista koulutusta on suhteettoman paljon, on sitä suhteettoman paljon, oli alin hyväksytty pistemäärä mikä hyvänsä.


      • pakkoruotsinet kirjoitti:

        Siis: Jos ruotsinkielistä akateemista koulutusta on suhteettoman paljon, on sitä suhteettoman paljon, oli alin hyväksytty pistemäärä mikä hyvänsä.

        Siihen onko sitä ruotsinkielistä akateemista koulutusta suhteettoman paljon en pysty ottamaan kantaa mutta aloitukseni liittyi nimen omaan teikäläisten täällä niin usein toistamaan väittämään oikiksen ruotsinkielisestä kiintiöstä, sisäänpääsyn "helppoudesta" ja suomenkielisten sorrosta.
        Mikä siis ei pitänyt paikkansa.

        Mitä taas pisteisiin tulee niin sitä pienemmän hakijamääränkin tuomaa etua on rajattu niin ettei ole mahdollista että jos vaikka oikiksen ruotsinkieltä taitavien kiintiöön hakisi vain 30 hakijaa niin kaikki hyväksyttäisiin.

        Ruotsinkieltä taitavien kiintiössä on hyväksytyksi tulemisen alarajaksi, hakijamäärästä riippumatta, määrätty suomenkielisen kiintiön alin hyväksytty pistemäärä. Käytännössähän sitä alarajaerotinta ei ainakaan nykyisillä hakija- ja pistemäärillä ole ollut tarve soveltaa.

        Suomen kielellä oikeutta voi Helsingin lisäksi opiskella Vaasassa, Turussa ja Rovaniemellä ja aloituspaikkoja on vuonna 2011 valtakunnallisesti kaiken kaikkiaan 473, josta ruotsinkieltä taitavien kiintiö on 6,3 %.

        Hanken ja Åbo Akademi ovat alun perin yksityisiä yliopistoja jotka edelleen toimivat laajasti myös yksityisellä pääomalla eikä niissä ole mitään kiintiöitä joten niissä on voimassa rahan asettamat puitteet ja kysynnän ja tarjonnan laki.

        Kiistämätön tosiasia tietysti on että ylioppilaalla joka osaa sekä suomea että ruotsia on enemmän valinnanvaraa ja onhan meillä lisäksi myös sitä englanninkielistä koulutusta. Erityisesti Hanken satsaa kansainväliseen koulutukseen.


      • pakkoruotsinet
        Ankdam kirjoitti:

        Siihen onko sitä ruotsinkielistä akateemista koulutusta suhteettoman paljon en pysty ottamaan kantaa mutta aloitukseni liittyi nimen omaan teikäläisten täällä niin usein toistamaan väittämään oikiksen ruotsinkielisestä kiintiöstä, sisäänpääsyn "helppoudesta" ja suomenkielisten sorrosta.
        Mikä siis ei pitänyt paikkansa.

        Mitä taas pisteisiin tulee niin sitä pienemmän hakijamääränkin tuomaa etua on rajattu niin ettei ole mahdollista että jos vaikka oikiksen ruotsinkieltä taitavien kiintiöön hakisi vain 30 hakijaa niin kaikki hyväksyttäisiin.

        Ruotsinkieltä taitavien kiintiössä on hyväksytyksi tulemisen alarajaksi, hakijamäärästä riippumatta, määrätty suomenkielisen kiintiön alin hyväksytty pistemäärä. Käytännössähän sitä alarajaerotinta ei ainakaan nykyisillä hakija- ja pistemäärillä ole ollut tarve soveltaa.

        Suomen kielellä oikeutta voi Helsingin lisäksi opiskella Vaasassa, Turussa ja Rovaniemellä ja aloituspaikkoja on vuonna 2011 valtakunnallisesti kaiken kaikkiaan 473, josta ruotsinkieltä taitavien kiintiö on 6,3 %.

        Hanken ja Åbo Akademi ovat alun perin yksityisiä yliopistoja jotka edelleen toimivat laajasti myös yksityisellä pääomalla eikä niissä ole mitään kiintiöitä joten niissä on voimassa rahan asettamat puitteet ja kysynnän ja tarjonnan laki.

        Kiistämätön tosiasia tietysti on että ylioppilaalla joka osaa sekä suomea että ruotsia on enemmän valinnanvaraa ja onhan meillä lisäksi myös sitä englanninkielistä koulutusta. Erityisesti Hanken satsaa kansainväliseen koulutukseen.

        "Siihen onko sitä ruotsinkielistä akateemista koulutusta suhteettoman paljon en pysty ottamaan kantaa"

        Et osaa niin etkä halua, ja jos sitä on liikaa, asia ei sinua kiinnosta, koska olet suomenruotsalainen eikä suomenruotsalaisia kiinnosta oikeudenmukaisuus, vain oma etu.

        "mutta aloitukseni liittyi nimen omaan teikäläisten täällä niin usein toistamaan väittämään oikiksen ruotsinkielisestä kiintiöstä, sisäänpääsyn "helppoudesta" ja suomenkielisten sorrosta. Mikä siis ei pitänyt paikkansa."

        Minä en ole puhunut oikiksesta vaan olen puhunut kokonaisuudesta. Miksi sinä puhut vain oikiksesta? Tiedämme kyllä miksi. Haluat ohittaa asioita. Esim. ruotsinkielistä kauppatieteellistä opetusta on 15 - 20 %. Kyse on kaikesta ruotsinkielisestä yliopistokoulutuksesta. Jos Helsingin oikiksen kohdalla asia on kunnossa, ei se tarkoita että asia kokonaisuutena olisi kunnossa, mutta sinua ei se kiinnosta, vaan haluat vain puolustaa nykyistä suomenkielisten syrjintää..

        "Mitä taas pisteisiin tulee niin sitä pienemmän hakijamääränkin tuomaa etua on rajattu niin ettei ole mahdollista että jos vaikka oikiksen ruotsinkieltä taitavien kiintiöön hakisi vain 30 hakijaa niin kaikki hyväksyttäisiin."
        Ruotsinkieltä taitavien kiintiössä on hyväksytyksi tulemisen alarajaksi, hakijamäärästä riippumatta, määrätty suomenkielisen kiintiön alin hyväksytty pistemäärä."

        Tulen tarkistamaan tämän asian, mutta vaikka näin olisi, ei tämä korreloi sen kanssa, onko ruotsinkieliseen oikikseen helpompi päästä vai ei, koska raja on ALIN suomenkielisten pistemäärä, jolloin vaikka kaikilla ruotsinkielisillä voi olla alin pistemäärä.

        "Käytännössähän sitä alarajaerotinta ei ainakaan nykyisillä hakija- ja pistemäärillä ole ollut tarve soveltaa."

        Mikään tähän asti sanomisistasi asioista ei todista sitä, etteikö ruotsinkielistä oikeustieteellistä koulutusta olisi liikaa.

        "Suomen kielellä oikeutta voi Helsingin lisäksi opiskella Vaasassa, Turussa ja Rovaniemellä ja aloituspaikkoja on vuonna 2011 valtakunnallisesti kaiken kaikkiaan 473, josta ruotsinkieltä taitavien kiintiö on 6,3 %."

        Tulen tarkistamaan nämä luvut, mutta: ruotsinkielisiä on Manner-Suomessa alle 5 %, Ahvenanmaalaisista 2/3 osaa käy korkeakouluopinnot Ruotsissa ja lisäksi ainakin puolet ruotsinkielisistä oppii ympäristöstään suomen niin hyvin, että he voivat opiskella myös suomeksi.

        "Hanken ja Åbo Akademi ovat alun perin yksityisiä yliopistoja jotka edelleen toimivat laajasti myös yksityisellä pääomalla eikä niissä ole mitään kiintiöitä joten niissä on voimassa rahan asettamat puitteet ja kysynnän ja tarjonnan laki."

        Hanken ja Åbo Akademi ovat ruotsinkielisiä valtion yliopistoja, millään muulla ei ole merkitystä. Yrität puhua asian vierestä ja oikeuttaa nykytilannetta historialla eli tiedät näköjään itsekin, että tilanne ei ole tasa-arvoinen. Lisäksi suomenkielisille on ruotsin koe, vaikka ruotsinkielisille ei ole suomenkielisille linjoille suomen koetta. Lisäksi Åbo Akademin jatkokoulutettaville maistereille on kiintiöit Helsingin yliopistoon eli sieltä pääsee suoraan jatko-opintoihin, toisin kuin suomenkieliset.

        "Kiistämätön tosiasia tietysti on että ylioppilaalla joka osaa sekä suomea että ruotsia on enemmän valinnanvaraa ja onhan meillä lisäksi myös sitä englanninkielistä koulutusta. Erityisesti Hanken satsaa kansainväliseen koulutukseen."

        Näin on, ja tämän lisäksi ruotsinkielistä koulutusta lienee kaiken kaikkiaan noin 7-8 %, mutta ennen kaikkea sitä on liikaa kauppatieteissä, millä ei ole mitään tekemistä ruotsinkielisten palveluiden kanssa, kuten te ruotsinkieliset väitätte. Koska ruotsinkielinen voi opiskella myös suomeksi, pitäisi ruotsinkielistä koulutusta olla VÄEHMMÄN kuin 5 % tai kieltää ruotsinkielisiltä opiskelu suomenkielisillä linjoilla.

        Tällä hetkellä yli 50 % ruotsinkielisistä saa yliostopaikan, kun suomenkielisistä vain reilu 30 %. Tämä ei johdu siitä, että ruotsinkieliset olisivat älykkäämpiä, vaan johtuu epätasa-arvosta. RKP:n ja suomenruotsalaisten ainoa intressi Suomessa on ylläpitää tätä epätasa-arvoa.


      • pakkoruotsinet
        pakkoruotsinet kirjoitti:

        "Siihen onko sitä ruotsinkielistä akateemista koulutusta suhteettoman paljon en pysty ottamaan kantaa"

        Et osaa niin etkä halua, ja jos sitä on liikaa, asia ei sinua kiinnosta, koska olet suomenruotsalainen eikä suomenruotsalaisia kiinnosta oikeudenmukaisuus, vain oma etu.

        "mutta aloitukseni liittyi nimen omaan teikäläisten täällä niin usein toistamaan väittämään oikiksen ruotsinkielisestä kiintiöstä, sisäänpääsyn "helppoudesta" ja suomenkielisten sorrosta. Mikä siis ei pitänyt paikkansa."

        Minä en ole puhunut oikiksesta vaan olen puhunut kokonaisuudesta. Miksi sinä puhut vain oikiksesta? Tiedämme kyllä miksi. Haluat ohittaa asioita. Esim. ruotsinkielistä kauppatieteellistä opetusta on 15 - 20 %. Kyse on kaikesta ruotsinkielisestä yliopistokoulutuksesta. Jos Helsingin oikiksen kohdalla asia on kunnossa, ei se tarkoita että asia kokonaisuutena olisi kunnossa, mutta sinua ei se kiinnosta, vaan haluat vain puolustaa nykyistä suomenkielisten syrjintää..

        "Mitä taas pisteisiin tulee niin sitä pienemmän hakijamääränkin tuomaa etua on rajattu niin ettei ole mahdollista että jos vaikka oikiksen ruotsinkieltä taitavien kiintiöön hakisi vain 30 hakijaa niin kaikki hyväksyttäisiin."
        Ruotsinkieltä taitavien kiintiössä on hyväksytyksi tulemisen alarajaksi, hakijamäärästä riippumatta, määrätty suomenkielisen kiintiön alin hyväksytty pistemäärä."

        Tulen tarkistamaan tämän asian, mutta vaikka näin olisi, ei tämä korreloi sen kanssa, onko ruotsinkieliseen oikikseen helpompi päästä vai ei, koska raja on ALIN suomenkielisten pistemäärä, jolloin vaikka kaikilla ruotsinkielisillä voi olla alin pistemäärä.

        "Käytännössähän sitä alarajaerotinta ei ainakaan nykyisillä hakija- ja pistemäärillä ole ollut tarve soveltaa."

        Mikään tähän asti sanomisistasi asioista ei todista sitä, etteikö ruotsinkielistä oikeustieteellistä koulutusta olisi liikaa.

        "Suomen kielellä oikeutta voi Helsingin lisäksi opiskella Vaasassa, Turussa ja Rovaniemellä ja aloituspaikkoja on vuonna 2011 valtakunnallisesti kaiken kaikkiaan 473, josta ruotsinkieltä taitavien kiintiö on 6,3 %."

        Tulen tarkistamaan nämä luvut, mutta: ruotsinkielisiä on Manner-Suomessa alle 5 %, Ahvenanmaalaisista 2/3 osaa käy korkeakouluopinnot Ruotsissa ja lisäksi ainakin puolet ruotsinkielisistä oppii ympäristöstään suomen niin hyvin, että he voivat opiskella myös suomeksi.

        "Hanken ja Åbo Akademi ovat alun perin yksityisiä yliopistoja jotka edelleen toimivat laajasti myös yksityisellä pääomalla eikä niissä ole mitään kiintiöitä joten niissä on voimassa rahan asettamat puitteet ja kysynnän ja tarjonnan laki."

        Hanken ja Åbo Akademi ovat ruotsinkielisiä valtion yliopistoja, millään muulla ei ole merkitystä. Yrität puhua asian vierestä ja oikeuttaa nykytilannetta historialla eli tiedät näköjään itsekin, että tilanne ei ole tasa-arvoinen. Lisäksi suomenkielisille on ruotsin koe, vaikka ruotsinkielisille ei ole suomenkielisille linjoille suomen koetta. Lisäksi Åbo Akademin jatkokoulutettaville maistereille on kiintiöit Helsingin yliopistoon eli sieltä pääsee suoraan jatko-opintoihin, toisin kuin suomenkieliset.

        "Kiistämätön tosiasia tietysti on että ylioppilaalla joka osaa sekä suomea että ruotsia on enemmän valinnanvaraa ja onhan meillä lisäksi myös sitä englanninkielistä koulutusta. Erityisesti Hanken satsaa kansainväliseen koulutukseen."

        Näin on, ja tämän lisäksi ruotsinkielistä koulutusta lienee kaiken kaikkiaan noin 7-8 %, mutta ennen kaikkea sitä on liikaa kauppatieteissä, millä ei ole mitään tekemistä ruotsinkielisten palveluiden kanssa, kuten te ruotsinkieliset väitätte. Koska ruotsinkielinen voi opiskella myös suomeksi, pitäisi ruotsinkielistä koulutusta olla VÄEHMMÄN kuin 5 % tai kieltää ruotsinkielisiltä opiskelu suomenkielisillä linjoilla.

        Tällä hetkellä yli 50 % ruotsinkielisistä saa yliostopaikan, kun suomenkielisistä vain reilu 30 %. Tämä ei johdu siitä, että ruotsinkieliset olisivat älykkäämpiä, vaan johtuu epätasa-arvosta. RKP:n ja suomenruotsalaisten ainoa intressi Suomessa on ylläpitää tätä epätasa-arvoa.

        Tällä hetkellä yli 50 % ruotsinkielisistä saa yliopistopaikan, kun suomenkielisistä vain reilu 30 %. Tämä ei johdu siitä, että ruotsinkieliset olisivat älykkäämpiä, vaan johtuu epätasa-arvosta. RKP:n ja suomenruotsalaisten ainoa intressi Suomessa on ylläpitää tätä epätasa-arvoa.

        Ja vielä edellisen päälle ruotsinkielistä koulutusta on ennen kaikkea yliopiston aloilla, joista voi päästä yhteiskunnalliseen valtaan käsiksi eikä taas ole aloilla, joista pääsee tiskille palvelemaan ruotsinkielisiä ruotsiksi, kuten pitäisi olla, kun te kerran haluatte palvelua ruotsiksi.

        Lisäksi ruotsinkielisistä juristeista, lääkäreistä jne. menee suuri osa yksityissektorille töihin, joten ruotsinkielisellä yliopistokoulutuksella ei todellakaan ole mitään tekemistä ruotsinkielisten palveluiden kanssa.

        Eräässä valtioneuvoston selonteossa todettiin, että ruotsinkielistä koulutusta pyritään saamaan yhteensä 9 % aloille kauppa- hallinto- yhteiskuntatieteet. Tällä ei ole mitään tekemistä ruotsinkielisten palveluiden kanssa, vaan selonteossa perusteltiin asiaa "suomenruotsalaisella kulttuurilla". Kulttuurin tukeminen ei vaadi suomenkielisten syrjintää näillä koulutusaloilla. Mikä vaatii? Valta. Ruotsinkielisiä koulutetaan aloille, joista pääsee valtaan ja suomenkielisiä koulutetaan aloilla, joista pääsee palvelemaan ja tämän takia suomenkielisillä on pakkoruotsi.

        Suomen koulutuspolitiikka ja kielipolitiikka on siis rasistinen ja tämän tilanteen ylläpitäminen on ainoa todellinen RKP:n päämäärä.


    • Hah..hah..hah..

      " Kiistämätön tosiasia tietysti on että ylioppilaalla joka osaa sekä suomea että ruotsia on enemmän valinnanvaraa " Miksi ei ruotsinkielistä koulutusta muutettaisi englaninkielellä tapahtuvaksi opiskeluksi..? Siitä olisi vielä enemmän hyötyä , verrattuna ruotsinkielellä tapahtuvaan opiskeluun. Kiistaton tosiasia sekin..;-)
      Ruotsissa lakkautetaan kaikki suomenkielellä tapahtuva opiskelu yms. Pohjoismaisen vastavuoroisuuteen perustuen, lopetetaan me kaikki muumiruotsi opiskelu valtion tai kunnantuilla. Omilla varoilla opiskelkoot ihan mitä tahansa, onnhan tämä kuitenkin suomenkielisten puolelta demokratiaa ruotsinkielisiä kohtaan. Sitä toivoisi toisinkin päin tapahtuvan, vai mitä pakkoruotsin kannattajat.

    • 21

      Suomessa lakimies ei koskaan voi toimia vain ruotsiksi, vaan yli 90% tapauksiin liittyy suomenkielinen osapuoli ja suomenkielisiä asiakirjoja.

      Koko ruotsinkielinen korkea-aste on joutavaa vähäisten koulutusresurssien törsäystä, koska tässä maassa kaikki akateemisesti koulutetut joutuvat tekemisiin suomenkielisten kanssa ja heidän on selviydyttävä suomen kielellä.

      Päinvastainen tarve, suomenkielisten ruotsinosaaminen, taas on marginaalisen vähäinen, koska olosuhteiden pakosta vähemmistön on aina ja kaikkialla opittava enemmistön kieli.

      Ankdam taistelee tuulimyllyjä vastaan, kun väen vängällä haluaa pakottaa suomenkielisen enemmistön kaksikielisiksi.'
      Se taistelu on tuomittu epäonnistumaan, vaikka vielä Ankdam vetoaa lainsäädäntöön - Mutta usko huviksesi, että Apartheid -lait kumotaan myös Suomessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe