Kuinka vaikeaa on päästä lääkikseen

lääkistä harkitseva

Kertokaahan, kuinka vaikeaa oli päästä sisään lääkikseen, miten hyvin pitää opiskella päästäkseen sinne ja kuinka rankkaa siellä opiskelu on?

14

4076

  Vastaukset

  • Lääkikseen hakijan motivaatio pitää olla kohdallaan. Pääsykokeisiin valmistautuminen käy TYÖSTÄ, jonka ainoa palkka on epävarma sisäänpääsy. Vaatii siis melkoista motivaatiota punnertaa tuo työmäärä läpi, kun palkintokin on epävarma ja tuntuu ajoittain todella kaukaiselta.
   En tiedä sinun kemian, fysiikan ja biologian tietopohjaa, mutta melko varmasti voin sanoa, että galenoksen omaksuminen vaatii pohjasta huolimatta useamman kuukauden omistautumisen lukemiselle. Omistautumisella tarkoitan nyt kunnollista opiskelua: 8h päivässä 5 päivää viikossa.
   Lopuksi sanon kuitenkin sen, että lääkikseen on periaatteessa kaikkien mahdollista päästä kovalla työllä. Heikompilahjaisen täytyy vaan opiskella kahta kovemmin. Jos lääkiksen ovet eivät 4-5 kerralla aukea, niin kehottaisin miettimään uudelleen, onko soveltuva alalle.
   Opiskelu lääkiksessä ei ole yhtä piinaavaa kuin sinne hakeminen. Jos ei pääse tenttiä läpi niin sen voi uusia (toisin kuin pääsykokeen). Kannattanee kuitenkin miettiä, miksi haluaa lääkäriksi ja mikä on se todellinen motivaatio halun taustalla. Jos kiinnostaa lähinnä raha ja status, unohda koko juttu. Ole rehellinen itsellesi ja aloita haku vain, jos olet kiinnostunut itse lääketieteestä. Opiskelut kestävät 6 vuotta, jonka jälkeen moni erikoistuu seuraavat 5-6 vuotta. Lisäksi yhä useampi tekee väitöskirjan, joka voi viedä 3-10 vuotta. Lääkärin ammatti on jo itsessään sellainen, jossa pitää pitää tiedot ajan tasalla ja opiskella muuttuvaa alaa koko ajan. Kun itse aloitin lääkiksessä meille fetuksille sanottiin: "Puolet, mitä nyt opiskelette, on vanhentunutta tietoa valmistuessanne. Juju on siinä, ettet te tiedä kumpi puoli."

   • Selvä, kiitos! Tuo valaisi asiaa aika paljon. Opiskeltavaa minulla kyllä sitten riittää todella paljon jos aion sitten loppujen lopuksi pyrkiä lääkikseen. Nykyiset kemian ja biologian numeroni ovat 8, fysikkasta 7, matikasta 7, eli on aika paljon parannettavan varaa. Toisekseen pitää vielä miettiä motivaatiota lääkikseen, mutta kiitos vastauksesta! :)


   • Kannattanee selvittää lääkikseen hakiessa paljonko se opiskelupaikka maksaa ja saako sillä paremmat 'edut' kuin vain kyvyillään, osaamisellaan sisään päässyt. Näyttäisi olevan aivan uskomaton hyväksikäyttäjärjestelmä koko lääketiede, jossa ei tilastoida valmistuneita. Liekö köyhä sisään päässyt, joutuu jo nyt rikkaiden 'sikojen' /näiden jälkeläisten kynsiin. Harkitse uudelleen. Alalla tulee yhteiskunnan kyylistä pahimmaksi. Maailman muuttuu hirveän paljon synkemmäksi, jos erehdyt kyseiseen kirottuun tiedekuntaan pääsemään ja lapsellisia 'kirottuja' valehteluun keskittyviä kirjoja lukemaan. Miten ne 50,60, 70-luvun monet perusaatteet jäävät jotenkin oivaltamatta höpsismeissä2?


   • 21 kirjoitti:

    Kannattanee selvittää lääkikseen hakiessa paljonko se opiskelupaikka maksaa ja saako sillä paremmat 'edut' kuin vain kyvyillään, osaamisellaan sisään päässyt. Näyttäisi olevan aivan uskomaton hyväksikäyttäjärjestelmä koko lääketiede, jossa ei tilastoida valmistuneita. Liekö köyhä sisään päässyt, joutuu jo nyt rikkaiden 'sikojen' /näiden jälkeläisten kynsiin. Harkitse uudelleen. Alalla tulee yhteiskunnan kyylistä pahimmaksi. Maailman muuttuu hirveän paljon synkemmäksi, jos erehdyt kyseiseen kirottuun tiedekuntaan pääsemään ja lapsellisia 'kirottuja' valehteluun keskittyviä kirjoja lukemaan. Miten ne 50,60, 70-luvun monet perusaatteet jäävät jotenkin oivaltamatta höpsismeissä2?

    Kaaos? ;D Katkerin tyyppi ikinä, hhahahhahahaa!!!


  • Helmi homma, foliohattu päähän ja kadulle vaan saarnaamaan.

   Joo, ja kyllä ne valmistuneet tilastoidaan, noin 95% sisäänpäässeistä valmistuu.

   • Mitenkäs tuolla Taikakoulun lehtisalissa luki tilastoissa valmistuneita 0. Teidät disinformaatio valtion tontut, hyväksikäyttäjäpskiaiset tiedetään. Ettei vaan kukaan oivalla minkälainen typerä paikka tämä Suomi on nykyään. Tosi asiat ovat tosiasioita. Ei se foliohattu suojaa kuin hiukan. Voihan se ihmismakkara poksahtaa tai muuttua rapeaksi raksuksi, kun ammutaan mikroaalloilla.


  • Ei niistä kemian, fysiikan ja biologian numeroista kauheasti tarvitse pingottaa lukiossa. Pitää huolen siitä että tekee koti tehtävät jotta saa vakiinnettua itselleen hyvän laskurutiinin, mikä onkin pääsykokeen yksi suurimmista valteista. Kannattaa harkita myös jonkin valmennuskurssin itseopiskelu materiaaleja, joissa on paljon kemman ja fyssan laskuja. Netistä löydät myös helposti videoita, kuvia mm. Ole monipuolinen omaksuessasi tietoa tee muistiinpanoja jne. Ensi kevättä ajatellen kannattaa tulla mukaan seuraamaan Galenos Haltuun blogia, joka kasvaa lukuvuoden mittaan. Siellä tuodaan helposti eteesi videoita, muistiinpanoja ja kuvia liittyen galenoksen kappaleisiin. Sinne tulee niin kemia fysiika kuin biologiakin

  • Hain aikoinaan 7 vuotta lääkikseen mutta pääsykokeisiin lukeminen ei koskaan oikein kiinnostanut. Siirryin sinä aikana asteittain ammattimaiseksi pullonkerääjäksi ja roskisdyykkariksi. Paljon paremmin tienaa ja elämä on helpompaa, ei ole vastuussa kenestäkään eikä mistään eikä tarvitse tehdä tiliä omista toimistaan. Onneksi en päässyt sisään.

   Olen muuten sijoittanut kaikki ylijääneet pullorahat ja markkinoilla myydyistä tavaroista saadut rahat, nyt varallisuutta on lähes 400000 euroa. Ikää 34 vuotta.

  • Lääkikseen pääsy ei ollut lainkaan vaikeaa. En ymmärrä, mikä siinä olisi vaikeaa. Piti vain tehdä hakemus Opintopolussa ja sitten piti käydä pääsykokeessa, joka kesti muutaman tunnin. Siinä koko juttu.

   Lääkiksen pääsykokeesta selviytyy helposti, kun hallitsee lukion fyssan, kemman ja bilsan erittäin hyvin. Jotkut tai aika monetkin eivät näitä jostain syystä osaa, heillä taitaa olla vaikeaa. Koe on kuitenkin kaikille sama.

   • Ehkä ylimielisin kommentti, mitä koskaan lukenut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehkä ylimielisin kommentti, mitä koskaan lukenut.

    Niin minustakin. Onhan se ny vaikeeta osata lukion bilsa, kemma ja fyssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin minustakin. Onhan se ny vaikeeta osata lukion bilsa, kemma ja fyssa.

    Vaikeaa, onnea valintoihin kaikille!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   246
   2868
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2294
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2202
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1149
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1087