Aihe

Näillä helteillä

kalankukka

akvan (300l) veden lämpö noussut 24.stä 28.aan, kolmena pvä.nä vaihtanut tilalle viileämpää vettä, vaan liika liikaa, ei sitäkään jatkuvasti voi tehdä. Kansilasit edestä olen poistanut..kestääkö pikkuystäväni kuinka pitkään?

9

64

  Vastaukset

  • Kansilasit takaisin, ei lämpene niin nopeasti. Jäähdytin on hyvä, tosin kallis, jos sulla on herkkiä kaloja, mutta normaalit viileän veden kalat kyllä kestää lyhyet kesähelteet.

  • Yksi keino on vähentää valaistusta hellepäivinä, ainakin asteen verran putoaa lämpö n.120-litraisessani kun loisteputket (2kpl) eivät hohkaa lämpöä. Pintavedenkiertoa voi kokeilla voimistaa tuulettimenkin avulla, ja jättää suodattimen ulostulon pinnan tuntumaan.

  • Mulla ei kyllä akvan lämpötilat nouse helteellä. Vaikka talossa muuten lämpö kyllä nousee..ihme juttu

  • Kansilasit pois vaan ja pinta virtaamaan. Haihtuminen viilentää vettä. Voit mahdollisuuksien mukaan vähentää myös valaistusta ja laittaa pintaa kohti tuulettimen joka myös lisää pinnan liikehdintää.
   Pahimpina päivinä altaassa voi lilluttaa muovipussissa kylmäkalleja. Toisaalta voi olla ettei noin isossa altaassa edes huomaa niiden vaikutusta.
   Vettä ei saa vaihtaa liikaa koska se vaikuttaa liikaa vesiarvoihin ja voi sitä kautta aiheuttaa kaloille sairauksia.

  • Ei missään tapauksessa saa ´lillutella´ns. kylmäkalleja siellä! Minkäänlaisessa pussisa! ja lasit kantsi antaa olla päällä. ns. normaaliakvakalat kyllä selkiää muutaman pvän, jopa viikkojenki ajan muutaman lämpöasteen nousun..ja ihan normi veenvaihto piisaa.

   • Ja millä perusteella sanot ettei missään tapauksessa saa lillutella kylmäkalleja?? Mahdatko tietää akvaarioista yhtään mitään?


  • Mä laitoin helteillä mun akvaarioon (n.200l) kellumaan jääharkon n. 10cm x 4cm.
   Pysy vesi 26 asteisena (nninkuin oli tarkoituskin), ja mun tummaleväpleko rakastui siihen!!!! Se aina otti siitä kiinni ja jyysti siitä irti kylmää jäätä! ::D

  • Onneks yöt on viilentyneet ja lämpö alkaa olla paikallansa. Ei olisi tullut mielenkään ´lillutella´mitään jääjuttuja siellä..vaikuttaa liian riskaapelilta...mulla ihan niitä ns. normikaloja ja selvisivät ihan ok.

   Kiitoksia vaan kaikille vastauksista..mutta pieni epäilys jäi jotta keneen luottaisi..

  • Jos et täällä suostu uskomaan ketään, niin suuntaa aqua-webbiin oikeiden akvaarioharrastajien pariin. Siellä ei kukaan tule sanomaan, että kannattaa pitää kansilasit päällä ja kyllä kalat muutaman viikonkin pärjää liian kuumassa. Noin väittävät ainoastaan ne, jotka eivät pysty/osaa/viitsi välittää fisuistaan.
   Sanoin tuosta lilluttamisesta pahimpina päivinä ja jos on herkkiä lajeja niin suosittelen edelleen kylmäkallen laittamista altaaseen jos on ihan akuutti tarve. Kylmäkalle ei tee altaan vesiarvoille mitään, ainoastaan laskee lämpötilaa. Sen kun antaa olla 10 minuttia altaassa niin sisus on jo sulanut ja sen voi ottaa pois.
   Pitkäaikainen hoito tuo ei ole mutta auttaa kriisitilanteessa.
   Eli kansilasit pois ja tuuletinta kehiin, kun allas alkaa lämmetä liikaa. Mulla on hyvä tuuletus ja kansilasittomat altaat, mutta silti piti tänä kesänä kolmesti turvautua todella kuumina päivinä vielä kylmäkallen apuun.

   Ja mitä ihmettä on normikalat? Mä en oo sellasesta lajista koskaan kuullutkaan.. :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25536
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16387
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15138
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12790
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   42
   2084