Sylikummiko ei lähiomainen

Närkästynyt

Eilen syntyi mulle kummityttö, olin jo ennen synnytystä odotushuoneessa tärisemässä, synnytyksen jälkeen kun lähti vanhemmat vastasyntyneiden osastolle sanoi kätilö etten pääse mukaan koska en ole "lähiomainen", täyttä paskaa minusta. tapaamisajat on vierailla 18-19.00 ja tämä on mielestäni hyvin lyhyt aika etenkin kun matkoissa kestää jo puolet enemmän aikaa, eikö lapsen sylikummi muka täyttäisi lähiomaisen kriteerit?

5

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maailmanmeno...

      Ei todellakaan. Lähiomaisia ovat tällaisessa tapauksessa vanhemmat ja sisarukset. Joissakin sairaaloissa, joissakin tilanteissa joudutaan jopa isovanhempien tapaamista rajoittamaan.

      Kummi on vain kirkon määrittelemä tehtävä, jolla ei ole mitään virallista asemaa, sukulaisuudesta eli lähiomaisuudesta puhumattakaan. Ei myöskään sylikummilla, jota edes kirkko ei määrittele mitenkään erikseen. Sylikummius on vain perinne, josta jotkut pitävät edelleen tiukasti kiinni, mutta lasta voi kastetilaisuudessa pitää sylissään muukin henkilö, kuin kummiksi lupautunut.

      Jos aloituksesi ei ollut provo, kannattaa hieman perehtyä siihen, mihin olet lupautunut ja muutenkin selvittää itsellesi maailmanmenoa. (Anteeksi vain, mutta puhisevansävyinen kirjoituksesi kuulosti siltä, että sinulla on vielä useita asioita itselläsi elämässä opittavana - mm. se, että kummin pitkistä matkoista huolimatta sairaalat toimivat omien vierailuaikaperiaatteidensa mukaan).

      • lkhvfkjg

        Esimerkiksi KYS:ssa synnytysvuodeosastolle pääsee syntyneen lapsen isä ja sisarukset, ja that's it. Ei ketään muuta. Ei mihinkään aikaan. (No joo, jos lapsen isä ei ole kuvioissa niin ehkä sinne silloin päästetään esim. synnyttäjä oma äiti tms., mutta lähtökohtaisesti ei.) Järjestelyssä on puolensa ja puolensa, ymmärrän kyllä infektioiden välttämisen ja sen, että juuri synnyttäneille äideille ja vastasyntyneille on taattava mahdollisuus lepoon ja rauhaan (ei kai ne omat vieraat yleensä häiritse mutta naapurin, ja omillekin vierastarjokkaille vo joskus olla vaikea sanoa ei vaikka haluaisi), mutta toisaalta moni tuore äiti voisi olla äidin / siskon / ystävän tukea vailla, ja kun vauvaa ei saa (eikä infektioriskin vuoksi kannata) viedä ulos osastolta, niin ei sitä tukea moni raaski osaston ovien ulkopuoleltakaan hakea, pitäisi jättää vauva muiden hoteisiin, ei hyvä... itse asiassa synnytysvuodeosastojen erittäin hyvin perustellut ja järkevät säännöt ovat kaikkea muuta kuin perhekeskeisiä: isäkin asetetaan "ytimen ulkopuolelle" heti alussa, kun ei saa yöpyä vasta syntyneen lapsensa kanssa, ja äidin on pärjättävä ilman puolisonsa tukea...

        Vähän off the topic :)


    • hohhoooooo....

      Tietenkään pelkkä kummius, jolla ei edes minkään valtakunnan virallista merkitystä ole, ei tee kenestäkään lähiomaista. Ihmiselle lähiomiaisia ovat puoliso, omat vanhemmat, sisarukset ja omat lapset, siis puolisoa lukuunottamatta verisukulaisia. Kummit ovat vain lapselle läheisiä aikuisia, eli siis kenen tahansa läheisen aikuisen asemassa virallisesti. Taidat olla aika nuori ja lapsellinen vielä?

    • Sisarkummi

      Jos syntyvän lpasen kummi olisi hänen 15 vuotta täyttänyt sisaruksensa, kysessä olisi lähiomainen. Sylikummi ei välttämättä ole minkäänlainen omainen, saati lähiomainen.

      Kuten moni on sanonut, useassa sairaalassa vierailijat on rajattu syntyneen lapsen isään ja sisaruksiin. Esim. TAYS:ssa eivät isovanhemmat pääse vierailuille (ellei juuri ole ohjetta lievennetty).

      Kummi ehtii näkemään vauvan, kun vanhemmmat katsovat sopivaksi.

    • naapuri.

      Hö. Olen syntyneen lapsen naapuri. Miksen pääse sairaalaan heti kun hän on syntynyt? Olen varmasti lapselle lläheisempi, kuin joku jota vanhemmat ovat kummiksi pytäneet ja joka asuu kaukana. minä näen lasta tulevaisuudessa joka päivä, kun naapurissa asun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1899
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1430
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1313
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1124
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      463
      997
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      918
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      852
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe