Enkö todellakaan mitään tukea??

Väliinputoajako??

Hei, olen 1985 syntynyt äiti, kouluni jäi kesken kun aloin odottamaan lasta. Jonka jälkeen ole ollut kotihoidontuella, lapsia on nyt 2 ja työttömänä ole ollut yhteensä 4vuotta. Ilmoittauduin työn hakijaksi, mutta työkkäristä minut passiteettiin kotiin ja käskettiin tulla uudelleen kun minulla on koulun erotodistus. Erotodistus yritin kouluta kysyä, mutta ketään en ole saanut kiiini (koska koulu kesälomalla).
Onko nyt tosiaan niin että ilman tuota erotodistutsa, en voi saada mitään työttömyystukea?
Kouluun oeln hakenut, mutta pääsy selviää vasta loppuvuodesta.

4

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfdhas safhgd

      Toivottavasti olet YH, jos et niin luultavasti et saa pitään pson/avon tulojen takia.
      Kouluissa on jotain väkeä kesälläkin töissä, joten lepo vaan ja onnea.
      Työmarkkinatuen huima määrä odottaa.. Ja sossu auttaa, jos joudut otottelemaan koulusta lippulappusia.

    • tyokkari

      Hei!

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Opintojen päätoimisuuden tutkii työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto). Päätoimisella opiskelijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen. Päätoimisesti opiskelleen henkilön opiskelua pidetään päätoimisena siihen saakka kun hän on todisteellisesti päättänyt opintonsa. Opinnot katsotaan päättyneiksi, kun henkilö esittää joko oppilaitoksen antaman tutkintotodistuksen tai erotodistuksen.

      Ammatillista koulutusta vailla olevalle työnhakijalle maksetaan työmarkkinatukea vasta viiden kuukauden odotusajan jälkeen. TE-toimisto tutkii, tuleeko sinulle odotusaikaa ja täyttyvätkö muut työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittiset edellytykset.

      Terveisin Teppo työkkäristä

      • Voisko edes yrittää?

        Ihanko tosi, Teppo?

        Luuletko tosiaankin, ettei tuota olisi löytynyt työkkärin sivuilta? Kokeilepas joskus antaa hiukan OIKEITA neuvoja siitä, miten kysyjän nyt kannattaisi lähteä asiaa viemään eteenpäin jollakin lailla järkevästi. Miten esimerkiksi erotodistusta voisi kysyä jostakin muualta kuin ko. kesälomalla olevasta koulusta, kaivaa vähän yhteystietoja yms.?

        Niin, että saisi 2 lapsen äiti edes sen 400 netto TMT:n, tiedä vaikka lapsilla olisi sen avulla hiukan vähemmän nälkäkin?

        Vai teettekö tuon aivan tahallanne?


      • jotain mätää

        TE-toimisto "tutkii"...juuri näin...kuin salapoliisit.
        Että löytyisikö sieltä mahdollisesti edes yhtä kohtaa, jolla saataisiin kumottua jälleen kerran yhden onnettoman ihmisen tukirahat ja yhteiskunta säästäisi...hups..., vai säästääkö, no...
        Ne rahathan siirtyvät sieltä sitten vain toimeentuloluukulle, mutta jos sielläkin onnistutaan tutkimuksissa ja tulkinnoissa sen verran hyvin onnistumaan, että taas voidaan nipistää loppusummasta, niin...

        Lopputuloksena on sitten mahdollisesti se, että siitä työttömästä ( hänen perheestään) lankeaakin lopulta suunnattoman suuri lasku yhteiskunnalle (monin kerroin suurempi, mikä olisi ollut alunperin se pienen pieni työttömyyspäiväraha/toimeentulotuki ollut), terveydenhuollon ym. sellaisen muodossa ja pahimmassa tapauksessa lapsetkin joudutaan huostaanottamaan (se ei todellakaan ole mikään pikku summa...).

        Tämähän menee näin: ensin ei turvata perheen toimeentuloa ja sen jälkeen, kun lapsille ei ole enää ruokaa ja vaatteita/jalkineita (moninaisista muista tarvikkeista puhumattakaan, mitä nykysuomessa kunnon kansalaisen tulee jälkikasvulleen kustantaa, kuten asianmukaiset urheiluvälineet kouluun, kaiken maailman turvavälineet jos johonkin), niin pianhan siinä on lastensuojelu puuttumassa asiaan.

        Lastenpuolen sosiaalihuolto ei vaan ikävä kyllä, edes hätätilanteessa, pysty järjestämään perheelle sitä tarpeellista ruokarahaa ym. , vaikka ovatkin ylimalkaisesti samaa "sosiaalihuoltoa", vaan ovat ihan erillisiä yksiköitä aikuispuolen kanssa, minne toimeentulotukikin kuuluu.
        Jos sitä rahaa ei kuitenkaan jostain syystä sieltä aikuispuolelta sitten tule, oli kuinka tarveharkinta olemassa, tai ei, niin ei siinä paljoa voi tehdä.
        Ainoa tuki lastensosiaalipuolelta ovat perhetyöntekijät, jotka toimivat keskuteluapuna, mutta siis pelkästään sellaisina. Heidän toimintansa on hyvin rajattua. Muuta tukea sieltä ei juurikaan nykypäivänä saa (seuraava "tukimuoto" onkin sitten jo huostaanotto).

        Lapsi saatetaan sitten kyllä erinäisissä tapauksissa järjestää lastensuojelun kautta toki esim. kokopäiväiseen hoitoon päiväkotiin, jolloin sosiaalihuolto maksaa mahdolliset päivähoitomaksut (ja maksaa myös esim. kuljetuksen koulutaksilla, jos kuljetus ei muuten onnistu), jolloin lapsi saa ruokaa edes siellä, mutta vanhemmille ei pystytä jostain syystä mitään tukina maksamaan, jotta he pystyisivät hoitamaan lapsen itse kotona.
        Kun ottaa tässä huomioon sen, kuinka paljon tähän koko koneiston pyörittämiseen tässä tapauksessa menee, niin asiahan on aivan älytön. Lapsihan ei pääse nauttimaan tästä sosiaalihuollon taholta tulevasta etuudesta, ennenkuin perhe on laitettu väkisin lastensuojelun asiakkaaksi.
        Kun ottaa huomioon kuinka paljon tähän koko systeemiin menee rahaa, paperitöineen kaikkineen, sosiaalihoitajan ja perhetyöntekijän (tällainenhan perhelle yleensä osoitetaan ihan rutiinisti) palkkoihin, työmatkakuluihin yms., niin summa on tähtitieteellinen, "hieman" suurempi kuin se työttömyyspäiväraha tms. tuki olisi alunperin ollut.
        Tähän koneistoon sitten kyllä löytyy sitä rahaa, mutta ei muuhun...
        Miksi rahoja ei osata kohdistaa oikein?

        Taloudelliset tilanteet saattavat yllättää elämässä kenen hyvänsä, ei voi myöskään syyllistää vanhempia siitä, että ovat alunperinkään hankkineet lapsia, kun eivät pysty heitä elättämään. Kyllä nämä asiat tulevat monelle ihan puun takaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe