Köyhät tekee lapsia? Miksi?

mietinpähän vain

Minulla on tuttava pariskunta jotka saavat esikoisensa syksyllä.
Olen tässä mietiskellyt että miksi, siis miksi pariskunta joilla ei ole rahaa edes omiin tarpeisiin tekee lapsia? ja vielä tieten tahtoen. Miksi sellainen pari joilla ei ole mitään annettavaa lapselle..ei minkäänlaista kiinnostusta lapsen tulevaisuutta kohtaan tekevät lapsia?
Kyllä ymmärrän vauva kuumeen ja sen että lapset ovat ihania mutta miksi tehdä lapsi jos sille ei ole varaa ostaa edes vaippoja?

Kyseessä on pariskunta jotka elävät sossun rahoilla. Ukko on alle kolmekymppinen ja entinen narkkari. Töihin ei mene kun on jo eläkepaperit saanut. Nainen ei sen parempi tapaus. Laiska kuin mikä.

Mikä on kyseisen lapsen tulevaisuus? miettivätkö vanhemmat sitä ollenkaan kysyn vaan???

Valitettavasti näen tulevan koulukiusaajan, rikollisen ja mahdollisen huume kauppiaan kasvavan naisen mahassa :(
(minneppä se jälkikasvu muuttuisi jos vanhemmatkaan eivät sitä tee)

56

3003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsaidu

      Että SUN mielestä vain rikkaat saavat tehdä lapsia? Mistä sä tiedät onko varaa ostaa vaippoja? Kauhean usein lapseen liitetään raha....meillä on 5 lasta eikä rikkaita olla mut aina on lapset saaneet kaiken tarpeellisen...

      • nyssykkä

        Aloittaja ei varmaankaan tarkoita, että rikkaat (siis rahallisesti rikkaat) vain voisivat lapsia hankkia vaan ilmeisesti sitä, että jos lapsen saa, niin kyllähän hänen perushoitokin jo jotain maksaa. Eli, että jos jo pelkän pariskunnan talous on aivan retuperällä eikä ole varaa mihinkään, eli ihan perusasioihin kuten ruoka, vaatteet ja terveydenhoito, niin ei siinä kyllä ole pikkuisen vaippoihinkaan varaa.

        Mutta onhan Suomessa tasokas sosiaalihuolto. Harmittaa vaan lapsen kannalta, että kasvaa jo pienestä pitäen siihen arvomaailmaan. Mutta näin se usien vaan menee. Toivottavasti ne rahallisesti varattomat vanhemmat sitten ovat rikkaita muulla tavoin. Ja joskushan lapsi saa ihmeellisiä muutoksia aikaan vanhemmissa...


      • Kärsinyt

        Olen samaa mieltä. Jos ei ole maallista mammonaa eli omaisuutta ei lapsia tulisi hankkia ja työpaikan voi aina menettää. Tiedän omakohtaisesti, ettei köyhien lapsena ole taloudellisesti kivaa, toinen periytti vielä vaikeita sairauksia.


    • thalisa)

      itse usein mietin AIVAN SAMAA!!!
      miksi ihmiset, jotka valittavat varattomuutta ja puutetta kaikesta, tekevät lapsia??

      kyllä nyt luulisi että järkevä ihminen kouluttautuisi ensin, hankkisi työpaikan, itsenäistyisi ja rakentaisi toimivan parisuhteen ENNEN LASTA..

      edellinen vastaaja ei vissiin tajunnut viestiäsi..tuskin nyt meinaat että rikkailla on vain oikeus tehdä lapsia, mutta oikeasti järkeä pitäisi käyttää niinkin tärkeässä asiassa kuin perheen perustaminen.

      pitäisi ajatella;"mitä me voimme tarjota lapselle?","olemmeko valmiit sitoutumaan lapseen ja lapsen kasvatukseen?","voimmeko tarjota lapselle mahdollisimman hyvät elinolosuhteet?" jne..

      mutta jotkut eivät ajattele muita kuin itseään ja vauvakuumettaan..."lapsi nyt on sivuseikka, sen voi pistää hoitoon"..

    • Lauuraaaa

      Joo niin säälittävää kuin se onkin.
      Nykypäivän tilastot nuorten masentuneisuudesta puhuu puolestaan, masentuneet nuoret tulevat nimenomaan köyhistä perheistä, ja kun ei ole rahaa ylimääräiseen, lapset/nuoret jäävät porukoiden ulkopuolelle, joilla taas on varaa käydä yhdessä leffoissa, kahviloissa yms.

      On hyvin itsekästä hankkia lapsi, vain sen takia ku vauvat ovat niin ihania. EIhän ne todellisuudessa niin ihania aina ole, vaan syövät vanhempien mielenterveyttä,unirytmiä ja etenkin omaa elämään ja aikaan.
      Ihmiset eroaa huimasti lapsen syntymisen jälkeen, kun ei ole tasapainoista mikään kun pentuja lykitään.

      Yhteiskunnan elätiksi niitä useampi lykkii, mikä antaa todella huonoa sosiaalipummi/syrjäytymis mallia lapselle.
      Valitetaan ja masennutaan, kun on elämä köyhää ja lapset rassaa elämää, eikä ole aikaa muuhun kun perus arkirutiineihin, parisuhde on eron partaalla. tämä on realistista nykypäivänä.

      Jos kaikki ihmiset jotka lapsia tekevät, hoitais ensin suhteensa, taloutensa, elämäntilanteensa ja työtilanteensa kuntoon, olisi lapsillakin paljon parempi elämä, kun vanhemmat ovat sujut vanhemmuuden kanssa sekä talousasiat ovat kunnossa ja lapsella on hyvä tulevaisuus ja hän voi toteuttaa omia harrastuksiaan ilman rahallista estettä.

      Itse olen nuori parikymppinen nainen ja mulla on pari teini ikäistä sisarta, meidän vanhemmat ovat olleet aina yhdessä ja ovat todella onnellisia. Meillä on rahaa ja ollut aina tasapainoista kaikki. Me olemme saaneet harrastaa ja saadaan vieläkin ja vanhemmat tukevat meitä, jopa mua, vaikka asun jo omillani poikaystäväni kanssa. Meillä on toimiva ja hyvä perhesuhde ja jokaisella meillä sisaruksilla on elämässä tavoitteet, minä opiskelen yliopistossa, ja sisareni hakee lukioon ja varmaan ammattikorkeaan sen jälkeen. Vaikka näin tarkasti selitinkin, mutta tarkoitin vain sitä, että ne hyvän elämän tavoitteet ja onnellisuus näkyy siinä, että on kiinnostunut kasvamaan yhteiskunnan jäsenski vanhempien rakastamana ja opettamana, kun he ovat ennen meitä lapsia hoitaneet kaiken kuntoon omassa elämässään :)

    • Ikävää mutta totta

      Kyllähän se on yleinen tosiasia, että kotiolot ratkaisevat pitkälti sen, mitä lapsesta tulee. Narkkari-isä ja esim. kouluttamaton ja työtön äiti eivät kuullosta kovin hyviltä lähtökohdilta, ajatellaampa asiaa kuinka inhimilllisesti tahansa. Mutta tilastot puhuvat raakaa faktaa.

      Toisaalta rahan määrä ei kerro suoraan sitä, kuinka paljon lasta rakastetaan tai kuinka paljon häntä tuetaan kasvussa tai koulunkäynnissä. On paljon rikkaita perheita, joissa lasten tekemiset ja olemiset eivät vanhempia kiinnosta lainkaan vaan oma ura on tärjkeämpi.

      SUomessa on jokaisella aikuisella oikeus tehdä lapsia, olivatpa lähtöasetemat mitä vain. Ilmeisesti oletetaan, että vanhemmat kykenevät itse määrittelemään sen, kuinka valmiita ovat vanhemmiksi ja toimivat sitten sen mukaisesti. Köyhyys ja huumeidenkäyttö eivät ole este, joskin todella suuri riskitekijä onnettomalle lapsuudelle ja sekä taloudellinen taakka yhteiskunnalle.

    • --------------------

      Työttömyys/köyhyys ei ole kaikille omavalinta. Vakinaisen työn saanti ei ole itsestään selvyys. Työn puute voi olla monille todella kova paikka. Vuosia tein itsekin pätkätöitä ennen kuin vakinainen paikka osui kohdalla ja mikäpä se nykyään on vakinainen työ voi mennä alta keneltä vaan... Monet läheiset kamppailevat työnsaannin parissa. Joukkoon mahtuu kymmeniä vuosia pätkätöitä tehneitä, niitä jotka aktiivisesti kouluttavat itseään tuloksetta. Opintojen alussa luvataan varmaa työtä parin vuoden päästä on tilanne jo toinen. Työkkärissä painostetaan minkä ehditään pitäisi muuttaa muualle parin kuukauden pestin vuoksi, koko ajan olla jossain koulutuksessa. Kaikki työkään ei sovi kaikille (esim. kolmivuoro työ).
      Mielestäni pätkätyöläisellä tai työttömälläkin on oikeus lapsia tehdä halutessaan.

      Itseänikin kyllä ihmetyttää miksi pariskunta jotka eivät oikeasti pysty huolehtimaan edes itsestään ja ottamaan vastuuta arkipäiväisestä elämästä tekevät lapsia. Pisteenä iin päälle jos myöntävät vielä ettei ollut varaa ehkäisyyn.

      Eniten minua "inhottaa" ihmiset jotka tekevät lapsia sen vuoksi että hyötyvät siitä itse, eivät sen vuoksi että lasta todella halutaan. Esimerkkinä opiskelut eivät kiinnosta eikä rahaa saa mistään ja ongelmaan ratkaisuna tehdään lapsi...

    • mietinpähän vain

      Tosiaan en tarkoittanut sitä että rikkailla ihmisillä olisi vaan oikeus tehdä lapsia vaan juuri sitä ettei kyseisellä pariskunnalla ole varaa joka kuukausi itselleen ostaa edes puheaikaa niin miten sitten kun lapsi syntyy. Vaipat, ruoat ja muut tarvikkeet. Ei lapsilisä kaikkeen riitä! Tulevien vanhempien pitäisi oikeasti tehdä laskelmia paljonko lapseen menee kuukausittain rahaa. Ei se ilmaista ole. Eikä ole lapsellekkaan oikein syntyä näkemään nälkää kun kuitenkin elämme hyvinvointi valtiossa. Asiat tärkeysjärjestykseen.

      Voihan olla ja toivon sitä että lapsella olisi ihana lapsuus. Pelkään hänen puolestaan kuitenkin jo paljon. Olen oikeasti yllättynyt jos lasta ei huostaan oteta jossain vaiheessa. Tulevan isän aatteet ovat miksi tehdä töitä kun sossustakin saa rahaa ja kannabis pitäisi laillistaa. Millaista arvomaailmaa hän lapselleen opettaa ja esimerkkiä näyttää? Hän on kauhea rasisti ja hän myös hakkaa naistaan ja nainen alistuu siihen.
      He puhuvat siitä kaikille eivätkä häpeile asiaa ollenkaan. Nainen onneksi on suurempi kokoinen kuin mies että varmasti kunnon painia välillä talossa käydään ja mies saa samalla mitalla takaisin mutta ,sitäkö lapsi tulee näkemään??

      Siis voi ei..

      • _Malka_

        AP:lle.. on se hyvä että sulla on tällasia urpoja tuttavapiirissä niin saa kauhistella heitä eikä tarvitse kiinnittää huomiota siihen halkoon omassa silmässä.. "hyvä" tuttava varmasti oletkin kun heidän tilanteensa noin tarkkaan tiedät...


    • musta-valko

      Olen aina ihmetellyt miksi työssäkäyvät tekevät lapsia? Kun kerran toietää, ettei aio lastaan hoitaa ja kasvattaa vaan vie sen päiväkotiin ja viettää sen kanssa sitten aikaa pari tuntia iltaisin ja ehkä viikonloput (joka toinen viikonloppu mummolaan, koska vanhemmat haluaa rentoutua raskaan työviikon jälkeen). Ja monet tekevät näitä päiväkotilapsia vielä ihan tietentahtoen. Miksi???

      • jaaaaaaaa

        Mielummin olen elänyt päiväkodissa, ja saanut muuten aitoa rakkautta ja asioita periksi, esim.oman hevosen ja muutenki kaikkee.
        Vanhemmat tehneet töitä, kuin että mua ois kotona hoidettu (ilman sosiaalista verkostoa ja leikkikavereita) päivät pitkät ja vanhemmilla ei ois samalla tavalla rahaa ja oisin jääny kaikista hienoista harrastuksista ja tekemisistä paitsi :)

        Asiaa voi ajatella monelta kannalta, ja on säälittävää sinulta suoltaa, että ihmiset tekee päiväkotilapsia. Monet lapset ovat onnellisia päiväkodissa, ja saavat sitäkin enemmän rakkautta kotona, vanhemmat haluavat tehdä töitä ja taata lapselle tapahtumarikkaan lapsuuden ja tulevaisuuden ;)

        Mielummin työssäkäyvät, yhteiskunnan jäsenet tekevät lapsia ja antavat hyvää mallia, kun sinunlaiset sosiaalipummaajat, joiden lapsistaki tulee syrjäytyneitä sossunluukkuilijoita. HYi teitä, kukaan ei tollasia pummeja arvosta.

        Vanhemmat haluavat rentoutua siksi, jotta parisuhde olisi hyvänä ja hehkuvana, mikä säteilisi lapsiin. Antaen taas hyvää mallia, sinun malli ei ole kovin kattava, kun parisuhdetta ei sinun näkemyksen kuulu hoitaa ja erotilastot puhuu puolestaan. Vanhempien nykypäivien erot antaa ilmeisesti hyvää mallia lapselle, kun joutuvat elämään vanhempien välienselvittelyjen keskellä ja pomppimaan vuorotellen viikosta toiseen eri kodeissa. haha, sanon minä, on sulla itsekkäät jauhot pussissa!

        Mutta eiköse näin ole, että köyhät, työttömät pummit ovat vain kateellisia elämässä aikaansaaneille ja hyvätuloisille perheille, joten pitäähän sitä jotain negatiivista ja haukkumista keksiä heillekki, mutta kommenttisi ei taida oikee toimia kellekkää :D


      • ELTO
        jaaaaaaaa kirjoitti:

        Mielummin olen elänyt päiväkodissa, ja saanut muuten aitoa rakkautta ja asioita periksi, esim.oman hevosen ja muutenki kaikkee.
        Vanhemmat tehneet töitä, kuin että mua ois kotona hoidettu (ilman sosiaalista verkostoa ja leikkikavereita) päivät pitkät ja vanhemmilla ei ois samalla tavalla rahaa ja oisin jääny kaikista hienoista harrastuksista ja tekemisistä paitsi :)

        Asiaa voi ajatella monelta kannalta, ja on säälittävää sinulta suoltaa, että ihmiset tekee päiväkotilapsia. Monet lapset ovat onnellisia päiväkodissa, ja saavat sitäkin enemmän rakkautta kotona, vanhemmat haluavat tehdä töitä ja taata lapselle tapahtumarikkaan lapsuuden ja tulevaisuuden ;)

        Mielummin työssäkäyvät, yhteiskunnan jäsenet tekevät lapsia ja antavat hyvää mallia, kun sinunlaiset sosiaalipummaajat, joiden lapsistaki tulee syrjäytyneitä sossunluukkuilijoita. HYi teitä, kukaan ei tollasia pummeja arvosta.

        Vanhemmat haluavat rentoutua siksi, jotta parisuhde olisi hyvänä ja hehkuvana, mikä säteilisi lapsiin. Antaen taas hyvää mallia, sinun malli ei ole kovin kattava, kun parisuhdetta ei sinun näkemyksen kuulu hoitaa ja erotilastot puhuu puolestaan. Vanhempien nykypäivien erot antaa ilmeisesti hyvää mallia lapselle, kun joutuvat elämään vanhempien välienselvittelyjen keskellä ja pomppimaan vuorotellen viikosta toiseen eri kodeissa. haha, sanon minä, on sulla itsekkäät jauhot pussissa!

        Mutta eiköse näin ole, että köyhät, työttömät pummit ovat vain kateellisia elämässä aikaansaaneille ja hyvätuloisille perheille, joten pitäähän sitä jotain negatiivista ja haukkumista keksiä heillekki, mutta kommenttisi ei taida oikee toimia kellekkää :D

        Kyllä parisuhdettakin pitää huoltaa, mutta että oman lapsen kanssa ei vietetä tareeksi aikaa, ei ole rakkautta lasta kohtaan.. Kyllä minä olen ollut onnellisempi kun sain äidin kanssa olla kotona, eikä pitänyt olla tarhassa yli puolet päivästä. Saati vielä joka toinen viikonloppu mummolassa..

        Ja kavereita, eli sosiaalista verkostoa piisasi yllinkyllin.. Kylläpähän noihin toisiin lapsiin tutustuu puistoissa yms.. Lapset eivät edes tarvitse kuin vasta 3-vuotiaana oman ikäistään seuraa..


      • elämä on arvoitus
        jaaaaaaaa kirjoitti:

        Mielummin olen elänyt päiväkodissa, ja saanut muuten aitoa rakkautta ja asioita periksi, esim.oman hevosen ja muutenki kaikkee.
        Vanhemmat tehneet töitä, kuin että mua ois kotona hoidettu (ilman sosiaalista verkostoa ja leikkikavereita) päivät pitkät ja vanhemmilla ei ois samalla tavalla rahaa ja oisin jääny kaikista hienoista harrastuksista ja tekemisistä paitsi :)

        Asiaa voi ajatella monelta kannalta, ja on säälittävää sinulta suoltaa, että ihmiset tekee päiväkotilapsia. Monet lapset ovat onnellisia päiväkodissa, ja saavat sitäkin enemmän rakkautta kotona, vanhemmat haluavat tehdä töitä ja taata lapselle tapahtumarikkaan lapsuuden ja tulevaisuuden ;)

        Mielummin työssäkäyvät, yhteiskunnan jäsenet tekevät lapsia ja antavat hyvää mallia, kun sinunlaiset sosiaalipummaajat, joiden lapsistaki tulee syrjäytyneitä sossunluukkuilijoita. HYi teitä, kukaan ei tollasia pummeja arvosta.

        Vanhemmat haluavat rentoutua siksi, jotta parisuhde olisi hyvänä ja hehkuvana, mikä säteilisi lapsiin. Antaen taas hyvää mallia, sinun malli ei ole kovin kattava, kun parisuhdetta ei sinun näkemyksen kuulu hoitaa ja erotilastot puhuu puolestaan. Vanhempien nykypäivien erot antaa ilmeisesti hyvää mallia lapselle, kun joutuvat elämään vanhempien välienselvittelyjen keskellä ja pomppimaan vuorotellen viikosta toiseen eri kodeissa. haha, sanon minä, on sulla itsekkäät jauhot pussissa!

        Mutta eiköse näin ole, että köyhät, työttömät pummit ovat vain kateellisia elämässä aikaansaaneille ja hyvätuloisille perheille, joten pitäähän sitä jotain negatiivista ja haukkumista keksiä heillekki, mutta kommenttisi ei taida oikee toimia kellekkää :D

        "Mutta eikö se näin ole, että köyhät, työttömät pummit ovat vain kateellisia elämässä aikaansaaneille ja hyvätuloisille perheille"

        Ei se välttämättä ihan noin mustavalkoisesti ole.
        Mieti nyt vaikka noita perhesurmia tyyliin bulevardi.
        Ihan hyvätuloisia taisivat useimmat olla ja ulospäin kaikki ookoo, silti jokin voi mennä vikaan.


    • ftgyuhij

      Suomessa on liian hyvät tuet ja perhe tietää ettei valtio tapata lasta nälkään. Päinvastoin sossu antaa kaikkea pientä kivaa...

    • Ei raha tuo onnea

      Mistäs tiedät, ettei heillä ole varaa?

      Ja rikkaillako vain olisi oikeus hankkia lapsia? Ei raha takaa, että vanhemmat olisivat kiinnostuneempia lapsen asioista. Minä koen asian juuri päinvastoin. Minun vanhemmat olivat niin kiinnostuneita rahasta, että lapset jäivät siinä toiselle sijalle. Ja rikkaista perheistä niin pahimpia koulukiusaajia ym. minun kokemuksen mukaan tulee. Kun luullaan, että ollaan parempia kuin muut, kun on rahaa...

      Meillä pärjätään tällä hetkellä juuri ja juuri, mutta voin taata, että meidän lapselta ei tule puuttumaan mitään tarpeellista. Nimenomaan tarpeellista. Ei ehkä tule saamaan uusimpia kännyköitä ja tietokoneita, parhaita vaatteita ja leluja ja pienenä, mutta rakkautta riittää varmasti. Toisin kuin esim. minulla, jolla kyllä oli tavaraa, mutta kukaan ei oikeasti välittänyt...

    • olet tyhmä!!!!

      Miksi liikuntakyvyttömät lähtevät ulos?

      Miksi hampaaton ihmien syö?

      Miksi ajokortin omaavalla ihmisellä ei ole autoa?

      Miksi miksi miksi?????????????

      • ihmimillinen ihminen

        "Miksi liikuntakyvyttömät lähtevät ulos?

        Miksi hampaaton ihmien syö?

        Miksi ajokortin omaavalla ihmisellä ei ole autoa?

        Miksi miksi miksi????????????? "

        Mietin juurikin samaa.

        Miksi rumat kehtaavatkin kaivata rakkautta??
        Miksi työttömät köyhät eivät yksinkertaisesti ole hiljaa koloissaan ja kuole??
        Miksi vammaisia koulutetaan??
        Miksi vanhuksia hoidetaan ja kuntoutetaan???

        Hitto kuinka tyhmää pohtia tuollaisia idioottimaisuuksia!!!


    • Rikkaus on muutakin

      Niin, ap ei varmaankaan halunnut tästä mitään taistelua, siitä kummat on parempia. Rikkaat vai köyhät. Kumpaankin porukkaa mahtuu kahjoja, alkoholisteja jne. tyyppejä.
      Eikä ap. varmaankaan tarkoittanut, että lasten pitäisi saada kaikki uusimmat kännykät, pelit ja viimosen päälle vaatteet.

      Totuus on kumminkin se, ettei näillä köyhillä ole varaa ostaa lapsilleen terveellistä ruokaa. Mitä väliä sillä on mikä kännykkä on, jos päivästä toiseen vedetään jotain hamppareita ja viiliksiä. Pepsiinkin tuntuu jotenkin rahaa löytyvän. Ja kaikkeen terveelliseen ei tarvita rahaa. Metsästä voi kerätä marjoja ilmaiseksi. Sossu varmaan tukis pakkasen hankinnassa.
      Eikä näillä köyhillä ole varaa tukea lasten liikuntaharrastuksia. Jännästi löytyy rahaa ostaa joku luukutettuun plekkaan, kuin maksaa jalkapalloharrastus tai jumppa.

      Omastakin mielestä kaikkien jotka haluu saada lapsia, niitä pitäisi saada. Mutta kieltämättä harmittaa, että joistain lapsista tehdään tietosesti sairaita, eikä haluta tukea niiden terveellistä kehitystä.
      Ei omassa lapsuudessakaan paljoa rahaa ollut, silti meidät kasvatettiin terveellisesti. Nyt sitten mielellään kerää itse marjat ja pilkkoo salaatit ruokapöytään.

      • ----

        Kyllä jokaisella on varaa ostaa lapsilleen terveellistä ruokaa ja kerätä marjoja. Jotkut eivät tee sitä, niin köyhät kuin rikkaatkin. Jokaisella on varmasti varaa maksaa lapselleen jumppakin, jos katsoo sen tarpeelliseksi. Eri asia on sitten se, että onko se tarpeen, vai voiko liikkua ihan muutenkin.

        Eli se on ihan ihmistyypistä kiinni, että miten lapsensa hoitaa, ei siihen aineellinen varallisuus vaikuta. Valtio pitää huolen siitä, että kaikille jää ihan mukavasti rahaa käyttöön toimeentulotuella tai ulosoton jälkeen. Toisaalta moni rikas katsoo voivansa korvata poissaolonsa rahalla ja lapsista kasvatetaan itsekkäitä ja yksinäisiä materialisteja. (Ei tietenkään kaikki rikkaat.)


      • Ehhh??

        Terveelliseen ruokaan on kyllä jokaisella varaa, jos on epäterveelliseenkin.. Ensinnäkin hampparit yms maksavat enemmän per annos kuin vaikka itse tehtyä makaronilaatikkoa tmv..


      • 12+19

        Oonpa vaan huomannu, että pienituloiset perheet syö aika terveellisesti, lähinnä kotiruokaa yms. terveellistä ja halpaa, kun työssäkäyvillä on usein sen verran kiire, ettei ole aikaa kauheesti panostaa tuohon ruuanlaittoon, ja tulee nakattua lapselle joku roiskeläppä tai eines.


      • HH
        12+19 kirjoitti:

        Oonpa vaan huomannu, että pienituloiset perheet syö aika terveellisesti, lähinnä kotiruokaa yms. terveellistä ja halpaa, kun työssäkäyvillä on usein sen verran kiire, ettei ole aikaa kauheesti panostaa tuohon ruuanlaittoon, ja tulee nakattua lapselle joku roiskeläppä tai eines.

        Työni puolesta, 7-vuoden kokemuksella voin sanoa, että sosiaaliavustuksilla elävät eivät osta tuoreita raaka-aineita. Eniten kauppakassiin pakataan eineksiä ja pussiruokia. Mitä terveellistä on vaikkapa makaroonilaatikossa jos sen kanssa ei ole tarjolla salaattia? Valkonen vehnä on hyvin epäterveellistä ja jauhelihan määrä on niin pieni, ettei kovin suuresta proteiini-annoksesta voi puhua. Vedetään kunnolla ketsuppia päälle, niin saadaan lisäainemäärät kohdilleen.


        Tästä keskustelusta on menny idea kokonaan. Asiallisuus ja oikea tieto on unohtunut ja nyt nämä heikompi tuloset väittää, että työssä käyvät on huonoja vanhempia, koska eivät työn takia ehdi olemaan niin paljoa kotona kuin työttömät.
        On unohtunut kokonaan, että aina ensimmäinen vaihtoehto on käydä töissä ja maksaa palkkatuloilla omat menot. Osa tästä yhteiskunnasta kokee olevansa niin hienoja ihmisiä, etteivät kelpaa mihinkään hanttihommiin. Pitäis olla johtajan paikka ja puolen vuoden lomat heti ekassa työpaikassa. Eniten huolestuttaa, että suurimmalla osalla työttömistä, ei todellakaan ole aikomusta mennä töihin ja tämä asenne opetetaan lapsille.

        Meidän vanhushuolto, terveydenhuolto, koulujen opetus jne. kärsii siitä, että sosiaalimenoihin uppoaa niin paljoa rahaa.
        Kivaa tietää ettei saa eläkettä koska on niin hemmetisti muita elätettävänä. Pakko siis tehdä pitkää työpäivää, että saa eläkesäästöjä. Niistäkin menee vaikka mitä veroja, että saadaan sosiaalimenoja paikattua.

        Jokainen on hyvä vanhempi jos on omassa päässä arvot kohdallaan. Jos niitä lapsia halutaan kotona vuodesta toiseen hoitaa, niin rahotus pitää sitten tulla omista säästöistä.


      • salapoliisi?
        HH kirjoitti:

        Työni puolesta, 7-vuoden kokemuksella voin sanoa, että sosiaaliavustuksilla elävät eivät osta tuoreita raaka-aineita. Eniten kauppakassiin pakataan eineksiä ja pussiruokia. Mitä terveellistä on vaikkapa makaroonilaatikossa jos sen kanssa ei ole tarjolla salaattia? Valkonen vehnä on hyvin epäterveellistä ja jauhelihan määrä on niin pieni, ettei kovin suuresta proteiini-annoksesta voi puhua. Vedetään kunnolla ketsuppia päälle, niin saadaan lisäainemäärät kohdilleen.


        Tästä keskustelusta on menny idea kokonaan. Asiallisuus ja oikea tieto on unohtunut ja nyt nämä heikompi tuloset väittää, että työssä käyvät on huonoja vanhempia, koska eivät työn takia ehdi olemaan niin paljoa kotona kuin työttömät.
        On unohtunut kokonaan, että aina ensimmäinen vaihtoehto on käydä töissä ja maksaa palkkatuloilla omat menot. Osa tästä yhteiskunnasta kokee olevansa niin hienoja ihmisiä, etteivät kelpaa mihinkään hanttihommiin. Pitäis olla johtajan paikka ja puolen vuoden lomat heti ekassa työpaikassa. Eniten huolestuttaa, että suurimmalla osalla työttömistä, ei todellakaan ole aikomusta mennä töihin ja tämä asenne opetetaan lapsille.

        Meidän vanhushuolto, terveydenhuolto, koulujen opetus jne. kärsii siitä, että sosiaalimenoihin uppoaa niin paljoa rahaa.
        Kivaa tietää ettei saa eläkettä koska on niin hemmetisti muita elätettävänä. Pakko siis tehdä pitkää työpäivää, että saa eläkesäästöjä. Niistäkin menee vaikka mitä veroja, että saadaan sosiaalimenoja paikattua.

        Jokainen on hyvä vanhempi jos on omassa päässä arvot kohdallaan. Jos niitä lapsia halutaan kotona vuodesta toiseen hoitaa, niin rahotus pitää sitten tulla omista säästöistä.

        Ja mikähän sellainen työ on, että seuraa mitä ruokaa sosiaaliavustuksella elävät ihmiset ostavat? Itse elän tukien varassa, ja yksi tukimuoto on ttt, eikä koskaan, ikinä ole yksikään sos.viranomainen tai mikään mukaaan taho tullut mukaan kauppaan katselemaan mitä ruokaa ostan ja mitä ruokaa teen lapsille :))


    • Vaigea pulma

      Väärää köyhyyden määritelmää
      tarkoitat varmaan yhteiskuntaan soputumattomia aikuisia
      joillaon oman elämän hallinnassa vajetta.
      Rikkailla vanhemmillako ei ole päihdeongelmia tai väkivaltaista käyttäytymistä ?
      Näin ollen lapsia syntyy monenlaisiin perhesysteemeihin.
      Vaikka lapsi syntyisi huonoihin oloihin on väärin tuomita lapsen
      tulevaisuus ennakkoon koska aina tulee edistää sosiaalista hyvinvointia
      pultaen huono-osaisten lasten tulevaisuuden kuvaa taloudellisesti
      muutoinkin lapsen syrjätymisvaaraa ehkäisten.

      Olet köyhän ex-narkomaanin lapsi sinulla on edessä sama tulevaisuus ?
      Niin rikkaat eivät ole narkomaaneja.
      Tällä asenteella on huonot seuraukset lapsen tulevaisuuteen nähden.
      Mitä jos kaikki ajattelisivat syntymättömästä lapsesta vastaavasti.
      Olisiko lapsella lainkaa toivoa paremmasta?

      Näin ollen lapsi tuomitaan vanhempien teoista etukäteen.
      Vanhemmat välttäkää lapsienne7tämän lapsen kuullen arvostelemasta näitä
      heikommassa asemassa olevia
      lasten perheitä tällä vain jatkatte lapsiin kohdistuvaa syrjäyttämistä
      Lapsi ei voi määrätä vanhempiaan mutta aikuiset voivat määritellä
      omia ennakoasenteitaan.

    • mammuskis

      Todella typerä keskustelu, ihan vain kun ihmisoikeuksia miettii ei tälläistä keskustelu tulisi edes käydä.. suomessa ei yksikään lapsi joudu elämään puutteessa ellei vanhemmat ole kykenemättömiä hoitamaan raha-asiansa niin että muksu saa kaiken tarvitsemansa.

    • alkkiksen lapsi

      Kuule, tiedän alkoholistiäitien lapsia, jotka ovat nykyään aikuisia, täysjärkisiä ja tekevät kovasti töitä elantonsa ja tulevaisuutensa eteen! Eivätkä ole niinkuin vanhempansa olivat. Ei todellakaan ole itsestään selvää, että lapsestakin tulisi alkoholisti/narkkari. Joissakin perheissä kun myös sukulaiset auttavat toisiaan ja ongelmaisia perheenjäseniään. En tiedä miten asiat olisivat, jos sukua ei olisi ollut läsnä, mutta turha alkaa yleistämään. Ei se lapsen vika ole.

      • ....................

        Aivan..jostain ns. hyvästä perheestä ja varakkaasta voi varsin hyvin kasvaa lapsi joka joutuu myöhemmin huningolle vaikka olisi kuinka saanut lapsena kaiken..tai vastaavasti kehittyä joku narsisti mulkero kun on aina saanut kaiken päässyt vähän liiankin helpolla.


    • eräs ei-varakas

      Onneksi vain rikkaat eivät saa lapsia.
      Jos siis puhut pelkästään rahasta.. eri asia on se, onko itsellä elämä hallussa. Sanoit 'entinen narkkari'. No meitä on joka junaan..
      On 'ex-nuorisorikollisia' ja 'ex-pettäjiä' ja 'ex-viikonloppuryyppääjiä' jne jne. kaikilla oma menneisyys.

      Jos puhutaa pelkästään rahasta, sain oman ensimmäisen lapseni vaikka rahatilanne ei todellakaan ollut hyvä, mutta kaikki meni hyvin ja olen onnellinen monen lapsen äiti, ja vieläpä töitä tekevä:)

      Kyllä hyviä lapsia tulee ns. huonoista vanhemmistakin, emme ole loppuelämäämme sidottu sukulaisiimme, onneksi.

    • ex-narkomaani

      NoNiin, sielläpä on ollut teksin aloittajana joku todellinen "hyvän perheen lapsi".Joka on saanut pentuna ihan just tasan tarkkaan kaiken minkä on vaan halunnut,perheessä on lapset kasvatettu siten,että toisia (varsinkin eri sosiaaliluokkiin kuuluvia) sorretaan ja katsotaan ns. alaspäin.Halleluja!!

      Itse olen reilu 30-vuotias nainen.Olen kasvanun HYVIN toimeentulevassa perheessä lapsuuteni.En saanut hevosia enkä juuri mitään muutakaan kallista koskaan, vaikka perheelläni oli rahaa sen verran,että pakollisten menojen jälkeen rahaa jäi mm. kesälomareissuihin yms.Kaikki extra mitä perheessä tehtiin, oli ne sitten uimareissuja tai huvipuistoreissuja ne olivat meille lapsille elämyksiä kaikki...Silti...Minusta tulikin teini-iässä N A R K O M A A N I. Eli olen nyt sitten ex-narkomaani.Vaikka perheessä oli rahaa, ei ollut rakkautta.Olin toisinsanoen "Hyvän perheen huumelapsi" tuolloin!Tätä narkomaanin elämään ehdin viettää vajaa 10 vuotta, kunne lopetin.

      Nyt minulla EX-NARKOMAANILLA on kaksi ihanaa lasta ja rahaa meillä ei todellakaan ole liiaksi hyvä,että edes tarpeeksi.Mutta kyllä me vaan ollaan eletty mahtavasti :) Soskun luukulla ei ole ollut tarvetta käydä.Meidän perheessä eletään taloudellisesti.Tehdään arjen keskellä ikimuistoisia reissuja...käydään jäätelöllä pyörillä, käydään uimassa, mökkeillään järven rannalla isovanhempien mökillä, tivolit, hoplopit jne.Meidän perheessä lapset tulee aina ensin.Pakolliset taloudelliset menot mm.asumiskustannukset maksetaan ensin pois alta, ruokaan tietty määrä, lapsen tarpeet aina ennen aikuisen tarpeita esim. vaatteissa jne. Ja mikä tärkeitä, meidän perheessä rakkautta on joka nurkka täynnä, siitä ei ole pulaa

    • hmm?!

      Mikä olisi sopiva tuloraja perheelle, että olisi oikeus edes harkita lasten tekoa.

      • ei jummarra

        ...sellainen, että pystyy lapsensa elättämään...?

        Vai pitääkö mielestäsi lapsen tekeminen olla joku perusoikeus, että vaikka ei kykene edes itseään elättämään ja itsestään pitämään huolta, on silti oikeus hankkia lapsi kärsimään sellaisesta elämästä?


      • 19+1
        ei jummarra kirjoitti:

        ...sellainen, että pystyy lapsensa elättämään...?

        Vai pitääkö mielestäsi lapsen tekeminen olla joku perusoikeus, että vaikka ei kykene edes itseään elättämään ja itsestään pitämään huolta, on silti oikeus hankkia lapsi kärsimään sellaisesta elämästä?

        Entä jos jää työttömäksi kun on jo hankkinut lapsen? Viedäänkö lapsi saunan taakse vai laitokseen?

        Moni ajattelee, että jos saa tukia, tarkoittaa sitä että ei pysty elättämään itseään/lastaan. Hauskaa sinänsä, että kun puhuttiin, että hyvätuloisilta poistettaisiin lapsilisät, niin johan älähdettiin. Eli siis ne hyvätuloisimmatkaan eivät kykene elättämään/ huolehtimaan lapsestaan ilman tukia... Niin että kenellä sitä sitten on oikeus hankkia lapsia?


      • ei jummarra
        19+1 kirjoitti:

        Entä jos jää työttömäksi kun on jo hankkinut lapsen? Viedäänkö lapsi saunan taakse vai laitokseen?

        Moni ajattelee, että jos saa tukia, tarkoittaa sitä että ei pysty elättämään itseään/lastaan. Hauskaa sinänsä, että kun puhuttiin, että hyvätuloisilta poistettaisiin lapsilisät, niin johan älähdettiin. Eli siis ne hyvätuloisimmatkaan eivät kykene elättämään/ huolehtimaan lapsestaan ilman tukia... Niin että kenellä sitä sitten on oikeus hankkia lapsia?

        ap:n tapauksessahan oli jo valmiiksi perseelleen asiat, kun vanhemmilla ei ole varaa edes itseään elättää saati halua tehdä asialle mitään, äiti myös kouluttamaton ja laiska.
        Että on iso ero, hankkiiko valmiiksi tähän asetelmaan lapsen kärsimään, vai käykö myöhemmin jokin juttu jota ei voi ennakoida. Usein myös perheillä, joissa käy odottamaton taloudellinen putous, on myös motivaatiota hoitaa asiaa, toisin kuin elämäntapa-loisijoilla. Ap:n tapauksessa on kyse siis siitä, etteivät vanhemmat omaa minkäänlaista elämänhallintaa tai arkijärkeä, mistä taloudelliset ongelmatkin johtuvat. Silloin ei pitäisi todellakaan hommata lasta---kyllä sääliksi käy häntä jo valmiiksi.


      • ....................
        ei jummarra kirjoitti:

        ...sellainen, että pystyy lapsensa elättämään...?

        Vai pitääkö mielestäsi lapsen tekeminen olla joku perusoikeus, että vaikka ei kykene edes itseään elättämään ja itsestään pitämään huolta, on silti oikeus hankkia lapsi kärsimään sellaisesta elämästä?

        Kyllä, lapsen tekeminen on perusoikeus ihan kaikille ihmisille. Kukaan ei ole oikeutettu sanomaan ja päättämään siitä kenellä on oikeus tehdä lapsia ja kenellä ei. Et edes sinä. Ap:n tapauksessa kuvailtu tilanne kuulostaa huolestuttavalta, mutta tässä on vain hänen näkemyksensä asiasta sivullisena. Kuinka paljon tuosta on totta ja kuinka paljon liioiteltua...ihminen voi muuttua, kehittyä ja kasvaa. Jos joskus on ollut jonkunlainen ei se tarkoita sitä, että hän olisi koko elämänsä sellainen. Ap moittii tuossa naista laiskaksi ja mies on hänen sanojensa mukaan ex-narkomaani, huom EX....eli ilmeisesti hän on kuivilla. Mikähän tästä tarinan naisesta tekee laiskan?


      • ei jummarra
        .................... kirjoitti:

        Kyllä, lapsen tekeminen on perusoikeus ihan kaikille ihmisille. Kukaan ei ole oikeutettu sanomaan ja päättämään siitä kenellä on oikeus tehdä lapsia ja kenellä ei. Et edes sinä. Ap:n tapauksessa kuvailtu tilanne kuulostaa huolestuttavalta, mutta tässä on vain hänen näkemyksensä asiasta sivullisena. Kuinka paljon tuosta on totta ja kuinka paljon liioiteltua...ihminen voi muuttua, kehittyä ja kasvaa. Jos joskus on ollut jonkunlainen ei se tarkoita sitä, että hän olisi koko elämänsä sellainen. Ap moittii tuossa naista laiskaksi ja mies on hänen sanojensa mukaan ex-narkomaani, huom EX....eli ilmeisesti hän on kuivilla. Mikähän tästä tarinan naisesta tekee laiskan?

        niin, lapsesta viis, kun vanhemmalla on OIKEUS tehdä lapsi helvetinkin keskelle. Kukaan ei myisi koiraa tuollaisiin perheisiin, mutta lapsen saa tehdä ja "kasvattaa" kuka vaan. Lapsen teko ei saisi olla mikään perusoikeus, siihen tarvitaan järkeä ja elämänhallintakykyä, muuten seuraukset voivat isolla riskillä olla karmivat.


      • 16+2
        ei jummarra kirjoitti:

        ap:n tapauksessahan oli jo valmiiksi perseelleen asiat, kun vanhemmilla ei ole varaa edes itseään elättää saati halua tehdä asialle mitään, äiti myös kouluttamaton ja laiska.
        Että on iso ero, hankkiiko valmiiksi tähän asetelmaan lapsen kärsimään, vai käykö myöhemmin jokin juttu jota ei voi ennakoida. Usein myös perheillä, joissa käy odottamaton taloudellinen putous, on myös motivaatiota hoitaa asiaa, toisin kuin elämäntapa-loisijoilla. Ap:n tapauksessa on kyse siis siitä, etteivät vanhemmat omaa minkäänlaista elämänhallintaa tai arkijärkeä, mistä taloudelliset ongelmatkin johtuvat. Silloin ei pitäisi todellakaan hommata lasta---kyllä sääliksi käy häntä jo valmiiksi.

        Eli otsikon olisi pitänyt olla "miksi elämänhallintaa tai arkijärkeä omaamattomat ihmiset hankkivat lapsia" Eikä suinkaan miksi köyhät hankkivat lapsia? Lapsen kannaltahan on ihan aivan samantekevää, ovatka lapsen vanhemmat jääneet työttömäksi ennen vai jälkeen raskaustestin näytettyä plussaa. Ja kerrotaan nyt vielä, että moni työssäkäyvä tienaa loppujen lopuksi ihan saman verran kuin työtönkin, kun huomoi, että palkasta pitää maksaa vuokrat sähköt matkakulkut jne. Eli ei voi väittää että kaikki köyhät olisivat automaattisesti työttömiä ja laiskoja. Aloituksen kaltainen perhe on äärimmäinen poikkeus köyhien kastissa, valtaosa kuitenkin on ihan normaaleja töissäkäyviä tai työttömiä jotka pyrkivät töihin.


      • ei jummarra
        16+2 kirjoitti:

        Eli otsikon olisi pitänyt olla "miksi elämänhallintaa tai arkijärkeä omaamattomat ihmiset hankkivat lapsia" Eikä suinkaan miksi köyhät hankkivat lapsia? Lapsen kannaltahan on ihan aivan samantekevää, ovatka lapsen vanhemmat jääneet työttömäksi ennen vai jälkeen raskaustestin näytettyä plussaa. Ja kerrotaan nyt vielä, että moni työssäkäyvä tienaa loppujen lopuksi ihan saman verran kuin työtönkin, kun huomoi, että palkasta pitää maksaa vuokrat sähköt matkakulkut jne. Eli ei voi väittää että kaikki köyhät olisivat automaattisesti työttömiä ja laiskoja. Aloituksen kaltainen perhe on äärimmäinen poikkeus köyhien kastissa, valtaosa kuitenkin on ihan normaaleja töissäkäyviä tai työttömiä jotka pyrkivät töihin.

        en minä ap:n otsikkoa keksinyt, vaan kommentoin ainoastaan viestissä kerrottujen ihmisten ja heidänlaisien ihmisten perheenperustamissuunnitelmia.

        Olen samaa mieltä, että on aivan eri asia onko köyhä, vai laiska ja tyhmä; pelkästään köyhä pystyy kyllä elättämään lapsensa ja antamaan tälle hyvän alun tämän elämälle siinä missä kuka tahansa muukin, mutta joku elämäntapa-työtön (pitää usein sisällään myös elämänhallinnan puutteen muissakin asioissa) ja siihen päälle vielä päihdeongelma tmv, niin eipä siitä hyvää seuraa ja rahakaan ei varmasti riitä lapseen, saati sitten mikään muu. Ymmärsin ap:n pointtina sen, että on vastuutonta hankkia lapsi kun ei rahat riitä edes itsensä elättämiseen, joten siksi käytti otsikossa sanaa "köyhä".

        Itsekin muuten tilastojen mukaan olen varmaan "köyhä" (jos kerran suomalaisten keskipalkka on 2900 euroa!), mutta silti meillä jää rahaa säästöön useita satoja euroja per kk, ihan vaan kun ei ole tarvetta ostaa kaljaa/tupakkaa/baarireissuja/roskaruokaa jne. Kaikki mitä tarvitaan niin silti tietysti ostetaan. Joku muu taas voisi olla pummaamassa rahaa jo puolivälin kuuta "kun rahat ei riitä". Meitä on moneksi.


      • ....................
        ei jummarra kirjoitti:

        niin, lapsesta viis, kun vanhemmalla on OIKEUS tehdä lapsi helvetinkin keskelle. Kukaan ei myisi koiraa tuollaisiin perheisiin, mutta lapsen saa tehdä ja "kasvattaa" kuka vaan. Lapsen teko ei saisi olla mikään perusoikeus, siihen tarvitaan järkeä ja elämänhallintakykyä, muuten seuraukset voivat isolla riskillä olla karmivat.

        Kuten sanoin, ap:n kertoma tilanne vaikuttaa huolestuttavalta, mutta hänellä ei ole tuossa mitään todisteita siitä, että lapsi syntyisi keskelle helvettiä. Raha ja työpaikat eivät takaa sitä, että lapsi saisi syntyä onnelliseen ja tasapainoiseen kotiin. Minulla sattuu olemaan siitä henkilökohtaista kokemusta. Omat vanhempani olivat työssäkäyviä keskiluokkaisia ihmisiä ja kaikki vaikutti ulospäin hyvältä, mutta todellisuus oli kaikkea muuta kuin onnellista lapsuutta... en mene tässä siihen sen enempää, mutta olen keskustellut ihmisten kanssa, jotka ovat kasvaneet jopa alkoholisti vanhemman kanssa ja silti kokeneet lapsuutensa onnellisena. On paljon kiinni myös juurikin siitä miten vanhemmat lastaan kohtelevat ja heistä huolehtivat. Raha ja ulkoiset puitteet eivät vielä tee hyvää vanhempaa.


      • Kärsinyt
        ei jummarra kirjoitti:

        niin, lapsesta viis, kun vanhemmalla on OIKEUS tehdä lapsi helvetinkin keskelle. Kukaan ei myisi koiraa tuollaisiin perheisiin, mutta lapsen saa tehdä ja "kasvattaa" kuka vaan. Lapsen teko ei saisi olla mikään perusoikeus, siihen tarvitaan järkeä ja elämänhallintakykyä, muuten seuraukset voivat isolla riskillä olla karmivat.

        Hyvin sanottu!


    • Vaigea pulma

      Köyhät tekee lapsia ?
      Ap toi esimerkillään kuvaamalla yhden pariskunnan elinoloja rajun yleistyksen ruokkimalla ennakkoasenteita varattomuudesta kärsivien lapsiperheiden niskaan.
      Köyhät pistetään yhäkin nurkkaan häpeämään.


      Kaikkea ei voi yleistää itsestäänselvyydeksi taasen itsestäänselvinä
      pitämämme asiat muuttuvat elämän rajujen syöksyvirtausten mukana
      Hyvä elämän osa pyyhitään pois hetkessä .
      Tänään voit nauttia hyvästä sosiaalisesta asemasta huomenna
      saatat hakea "köyhäin "luukulta rahaa perheesi tarpeeseen.

      Luonnon katastofien keskellä usea entinen varakas perhe jää
      kärsimään suurta puutetta useaksi vuosiksi eteenpäin Monet
      vanhemmat ovat kykenemättömiä jatkamaan vammojensa vuoksi
      perheensä elantoa näin he usein putovat itse riippumattomista
      syistä köyhyyskitaan.
      Esimerkkiperheen tapauksessa
      kykenemättömyyttä jokapäiväisen elämän hallitsemisessa.
      On lukuisia käyhyysrajalla päivästä toiseen sinnitteleviä ihmisiä
      "vauvasta-vaariin " jotka elävät ihan normaalia elämää
      Köyhyys on vaje kukkarossa aivot rasvataan muilla konstein.

    • n22w

      Eiköhän se ole sanommattakin selvää, että yleensä kyse lasten hoidossa ei ole rahasta, ihon väristä, koulutustaustasta, silmien muodosta tai mistään muustakaan niin paljon kuin ihmisestä itsestään. Vanhemmat voivat olla köyhiä kuin kirkon rotat, mutta säästää omissa kuluissaan ja säästää lastaan varten. Vanhemmat voivat olla myös yltiörikkaita, mutta heivata ne ärsyttävät tahmatassunsa milloin minnekin saadakseen omaa rauhaa.

      Suomessa saa kuka tahansa sen verran rahaa, että jos sen tarkoituksemukaisesti kuluttaa, niin perustarvikkeet saa. Välttämättä ei niillä summilla herroiksi eletä, mutta perustarpeellisen takuulla saa.

      Joillain perheillä ei taas ole edes perusedellytykset lasten hankinnalle kunnossa. Esimerkiksi narkkarit, alkoholistit, mielenterveydellisesti sairaat tai fyysisesti vammautuneet, sekä kehityshäiriöiset henkilöt. Näillä henkilöillä lasten hankinnan perusedellytykset ovat erittäin huonot ja siksi on erittäin epätodennäköistä, että näiden henkilöiden lapset saavat kunnollista hoitoa.

      Eivät ole harvassa ne tapaukset, jolloin narkkarit ja alkoholistit ovat viina- ja huumerahaa vastaan antaneet kaiken maailman pedofiilien käyttää lapsiaan seksuaalisesti hyväkseen. Tilastojen mukaan erittäin harvoin tälläisten henkilöiden perheissä kasvaneista lapsista kovinkaan kelvollisia kansalaisia tulee. Yleensä alkoholin ja huumeiden liiallisesta käytöstä seuraa runsaasti mielenterveysongelmia, jotka entisestään huonontavat edellytyksiä lasten kasvatukselle. Olen henkilökohtaisesti paljon nähnyt huumeiden ja alkoholin käytön seurauksena mielenterveyslaitoksiin päätyneiden henkilöiden huostaanotot. Ei ole kiva näky. Tiedossani on myös tapauksia, joissa mielenterveyshäiriöiset vanhemmat eivät ole ajoissa saaneet hoitoa ja harhaavaisuuksiensa ohjaamina vahingoittaneet omia lapsiaan.

      Myöskin fyysisesti rajoittuneilla ja kehitysvammaisilla henkilöillä on erittäin huonot edellytykset kasvattaa lapsi, jos eivät pysty ominaisuuksiensa johdosta olemaan täysin omatoimisia. Jos vanhemmat ovat henkisesti itsekin lapsen tasolla, niin eivät he välttämättä edes ymmärrä lapsista mitään. "Lapset on söpöjä. Hihii!" Mutta todellisuutta ei välttämättä edes tiedosteta.

      • Vaigea pulma

        Mielenterveysongelmat saattavat puhjeta vasta perheen perustamisen jälkeen .
        Alkoholismillä ei ole ikärajaa.
        Vammautumiselle ei ole ikärajaa.
        Narkomaaneilla ei ole ikärajaa.
        Ei ole olemassa ennakkoa jolla varmistetaan 100 prosenttisesti
        perheellisten tulevaisuudenkuvaa.
        Sinulla taitaa olla hieman puutteellinen käsitys perhe-elämän
        pysyvästä hyvinvoinnin vakudesta.


    • Vaigea pulma

      Nyt taitaa mennä n22w ylitse ymmärryksen sinun laatimasi
      kelvottomien vanhempien lista-hitti.
      Mielenterveysongelmaisistakin poimit ääritapauksia .
      Mielenterveysongelmaisia vanhempia on työelämän piirissä
      kykeneväisiä täysimääräiseen huoltajuuteen myös työkyvyttö-
      myyseläkkeellä olevia mielenterveyskuntoutujia jotka huoltavat
      perheitään .
      Fyysisesti rajoittuneita vanhempiakin on vaikeasti vammautuneista
      lievempiasteisiin .
      Voisin nyt jatkaa sinun määritelmääsi eteenpäin
      sinun logiikallasi yksinhuoltajat kuuluvat myös laatimaasi lista-hittiin
      yksinhuoltajan taloudelliset ja henkiset mahdollisuudet putovat
      puoleen jos toinen osapuoli huoltaa lapsiaan vain viikonloppuisin
      Heistä näin ollen tulee" ei täysimääräisiä "vanhempina vajaita
      vanhemuuden osaan.
      Lapset jotka syntyvät puuttellisiin olosuhteisiin pyritään saamaan
      huostaan mikäli katsotaan vanhemuuden olleen lapselle uhka
      Puhummeko lainkaan köyhistä vanhemmista vaan huostaanottotapauksista
      silloin keskutelun aihe muuttaa luonnettaan.
      Keskustelun aihe oli miksi köyhät tekevät lapsia?
      Samasta syystä mitä rikkaatkin.
      Mikäli esimerkkitapausperhe on ainoa köyhyysrajalla elävä
      perhe niin voidaan keskustella yksinomaan heidän ongelmistaan.
      Vaikka ap.kuvaus perheen oloista pitäisikin paikkaansa tämä perhe
      ei ole tehnyt mitään lain vastaista hankkimalla perheenlisäystä
      Ex-narkomaani ja nainen "samankaltainen tapaus" kuulemma laiskuuteen
      taipuvainen tällaiset ominaisuudet eivät ole este perheen perustamiselle
      ei edes sossu rahoilla eläminenkään ole rikos.
      Vaikkei esimerkkiperhe vastaa "normiperheen määritelmää " heiltä ei voi
      evätä vanhemmuuden osaa siihen tarvitaan painavammat syyt.

      Jos heidän elämässään ilmenee lapsen synnyttyä huolta lähipiirissä
      lapsen hyvinvoinnista olisiko mitenkään mahdollista tarjota henkistä apua ja tukea perheelle mikäli on huolissaan lapsen hyvinvoinnista ?
      Onko muuta mahdolllisuutta "kauhistelun " sijaan tarjota näille
      "kelvottomien vanhempien lapsille" .

    • sdfsdfsdf

      Kylläpähän on taas... Otsikko miksi köyhät tekee lapsia, sittemmin kuitenkin kerrotaan perheestä, jonka elinolosuhteet eivät mitenkään liity rahaan.
      Tiedänpä erään perheen, jossa molemmat vanhemmat käy suht hyväpalkkaisissa töissä, tulot lapsilisien (3 lasta) kanssa noin 5 tonnia kuussa. Mutta jostain kumman syystä vähän väliä pummaavat rahaa, "tarvitaan kuopukselle vaippoja ja palkka tulee vasta 3 päivän päästä, ei sulla olis lainata 2 kymppiä?"
      Ei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä paljonko rahaa saa, jos sitä ei osaa yhtään käyttää. Ostetaan kaikki uusimmat pelit ja vekottimet ja vaatteita ja kenkiä yms yms. ihan järhettömästi, yhtään hintaa katsomatta ja huomista ajattelematta, niin siinähän se ongelma on.


      Vanhemmat jotka elävät minimikorvauksilla, mutta osaavat käyttää rahat järkevästi ja huolehtivat lasten tarpeista, niin miksi se olisi ongelma että he hankkivat lapsia? Kun taas perhe joka tienaisi vaikka kympputonnin kuussa, mutta ei hallitse rahankäyttöä, eivätkä kykene huolehtimaan edes lapsen perustarpeista, niin siinä pikemminkin näen ongelman.

    • Rep*s

      Minäkunluulinettävaanteinitonhuonojavanhempia? Siis apua! eivät ne koskaan tuu selviämään, sehän on tiedetty, ettei suomesta saa tarpeeks tukia, jos niitä tarttee. Kyllä se laps raukka varmaa kuolee kohtuu, ku eivät syö tarpeeks! Ilmeisesti työttömiä, ja vuokralla asuvat... Olen samaa mieltä kanssasi. Miksi he haluavat lapsia? Eihän se ole mikään syy, että vain haluaa. Kyllä sitä pitää olla lähemmäs 40, että on työt hoidettu ja varaa hormonihoitoihin. Eihän tollaset ihmiset ees sais olla kykenevia saamaan lapsia! Ja mitähän niiden lapsistakin tulee? Varmaa jotai spusseja jossai veneiden alla, köyhyyshän on tunnetusti periytyvää.

      Kiitos huolenpidostasi, ystäväperheesi varmasti arvostaa sitä, että huolehdit heidänkin asioistaan.

    • ,,,,,,,,,

      Mistä sinä tiedät, ettei heillä ole rahaa edes omiin tarpeisiinsa? Onko heillä asunto, onko heillä ruokaa ja vaatteet? Jos on, niin sillon heillä on rahaa omiin tarpeisiinsa. Mistä sinä tiedät, ettei heillä ole mitään annettavaa lapsilleen? Mitä lapsille sinun mielestäsi pitäisi antaa? Luulen, että heillä on ihan hyvät mahdollisuudet antaa aikaa ja rakkautta, ehkä ajan suhteen jopa paremmat kuin keskivertotyössäkäyvillä, mitä muuta vielä tarvitaan. Mistä päättelet, ettei heillä ole varaa ostaa vaippoja lapselle? Lapsilisillä ostaa hyvinkin vaipat, joten kyllä heillä siihen varaa on. Ja enemmänhän he rahaa saavat sossustakin lapsen synnyttyä. Työssäkäyvillä tuokin on ihan eri juttu, kun lapset pitää elättää sillä, mitä tienaa ( lapsilisät), tulot eivät kasva.

      Ukko tuntuu olevan ihan hyvän ikäinen perheen perustamiseen ja hän on saanut nähtävästi elämänsä hallintaan, kun on päässyt aineista eroon. Todella hieno juttu ja harva siihen pystyy! Vaatii ihmiseltä varsin paljon. Koska hän on eläkepaperit saanut, niin töihin ei tarvitsekaan mennä, vaan toimeentulo on turvattu eläkkeen ansiosta. Tosin tulevaisuudesta ei tiedä, jos hänen työkykynsä vaikka parantuu, mutta onpa ainakin ensimmiset vuodet aikaa käyttää lapseensa. Naisen laiskuudesta on ulkopuolisen vaikea sanoa mitään.

      Varmasti vanhemmat miettivät lapsen tulevaisuutta ja uskovat sen olevan ihan hyvä. Koskaanhan sitä ei voi etukäteen tietää, mutta nyt kuitenkaan ei ole mitään erityistä syytä epäillä, miksi tuo lapsi ei voisi elää ihan yhtä täysipainoista elämää kuin kaikki muutkin. Minä pidän huomattavasti epätodennäköisempänä, että hänestä tulisi narkkaria tai huumeidenkäyttäjää kuin jostain oikeasti rikkaan perheen lapsesta, joka on elämänsä elänyt pumpulissa ja saanut kaiken, paitsi kiireisten vanhempiensa huomion. Tuollahan on isäkin kertomassa omakohtaisia kokemuksia siitä, että huumeista kannattaa pysyä erossa ja osaa varmaan kertoa myös sen, miten vaikeaa se on, jos niihin sortuu. Koulukiusaajatkin ovat tyypillisemmin niitä hyvinmenestyvien lapsia, joilta puuttuu vanhempien huomio.

      Ai, vanhemmat eivät muutu? Juurihan kerroit, että isäkin on ENTINEN narkkari. Se on isompi muutos kuin suuri osa ihmisistä pystyy (ja onneksi joutuu) koskaan tekemään. Vanhemmat ovat siis mitä ilmeisimmin erittäin kehityskelpoisia ihmisiä. Nyt he ovat myös muutosprosessissa. Lapsen tulo muuttaa ihmisiä aina. Heillä on ihan hyvät mahdollisuudet tulla oikein onnelliseksi perheeksi.

    • äitih

      Enemmän huolestuttaa ne, jotka vasta tiettyjen kriteerien toeutumisen jälkeen ryhtyvät lapsentekohommiin. Heille lasten teko tai saaminen on suoritusta, osoitusta onnistuneesta omasta elämästä.

      Kyllä lapset ovat tärkeä ja luonnollinen osa ihan arkitodellisuutta. Vanhemmuus kasvattaa ja antaa perspektiivejä elämän, myös työuran, hahmottamiseen.

    • asiat nähty näin

      lisääntykää. ehkä ne on ymmärtäny oikein. rikkaat on usein itsekkäitä eivätkä tahdo luopua mistään.

    • Hmmm... Tässä ketjussa ovat monet kertoneet mielipiteitään ja tuoneet esille hyviä argumentteja, kuten juuri sen, ettei ap:n kirjoituksessa puhuta yksinomaan köyhistä, vaan ihmisistä, joilla elämänhallinta lienee kyseenalainen.

      Mutta itse aloittajan kysymykseen "Köyhät tekee lapsia, miksi?"... Mikä olisi vaihtoehto? Pakkosterilisaatiot jonkun tietyn tulotason alittaville ihmisille, mielenterveyden kanssa kamppaileville, vammautuneille? Tai pakotetaan keskeyttämään raskaus, jos sellainen on esim. vahingossa päässyt alulle? Aika usein kuitenkin käy näitä vahinkoja, vaikka kuinka olisi ehkäisy ollut käytössä - yhteiskuntaluokkaa katsomatta niin köyhille kuin rikkaille. Lapsia vain joskus tulee, ihan ilman, että tekemällä tehtäisiin. Elämä on sellaista.

      Ja tosiaan Suomessa sosiaaliset tuet kattavat kyllä lapsiperheen menot, jos osaa elää säästeliäästi. Silloin ei saa välttämättä kaikkea hienouksia, mutta onnellisen elämän voi silti lapselleen antaa - hyviä arvoja myöten. Suurin osa köyhistä ei kuitenkaan ole sitä vapaaehtoisesti vaan voivat olla esim. matalapalkkaisella alalla töissä. Eivätkä kaikki köyhät ole sitä loputtomiin, vaan lähinnä vain väliaikaisesti, esim. opiskelijat ja vastavalmistuneet.

      Raha ei ole kaikki kaikessa, eikä se kerro mitään, missä yhteiskuntaluokassa olet kasvanut. Elämänarvot, perushuolto, ehdoton rakkaus lasta kohtaan, selkeät rajat ja vanhemman oma elämänhallinta ovat avainsanoja hyvään kasvatukseen ja lapsen kehitykseen.

    • Terveiden lasten äit

      Ap:n vanhemmat varmaankin (toivottavasti) katuvat syvästi ap:n syntymää. Noin monta yhdyssanavirhettä yhdessä viestissä... sehän kertoo ap:n syvästä kehitysvammasta?

    • höh sulle

      Miksi köyhä tekvät lapsia? Samoista syistä kuin muutkin. Niin yksinkertaista se on. Pitäisikö köyhien lopettaa eläminen?

    • että sillälailla

      http://yle.fi/uutiset/syntyvyys_vahenee_ja_jakautuu_yhteiskunnallisesti/7265261
      "Syntyvyys on laskenut jo useita vuosia peräkkäin. Syntyvyys on myös yhteiskunnallisesti jakautunut, matalammin koulutetut saavat vähemmän lapsia."
      "Tilastokeskuksen mukaan 40–44-vuotiaista suomalaisista joka viides nainen ja jopa joka neljäs mies on Suomessa lapseton."

      http://oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/julkaisuarkisto/200702ohjelapsenelatusavunsuuruudenarvioimiseksi.html

      Elatusapuohjeessa olevat rahamäärät ovat 1.1.2013 lukien seuraavat:

      kohta 2.2.2. Yleisten kustannusten määränä pidetään:
      lapsen ollessa 0–6-vuotias 291 euroa kuukaudessa;
      lapsen ollessa 7–12-vuotias 338 euroa kuukaudessa;
      lapsen ollessa 13–17-vuotias 455 euroa kuukaudessa.

      http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/laskurit/toimeentulotukilaskuri

      http://www.kela.fi/maara_elaketulo-ja-verotaulukko

      Jos mies saa eläkettä 740€/kk

      Mahdollinen toimeentulotuki on 274 €/kk.

    • Anonyymi

      Koska panetaan sitten tulee lapsi

    • Anonyymi

      Voisi myös kysyä miksi lapsia pitää hommata enemmän kuin mihin varaa (ja energiaa)? Olisihan useampi lapsi mahtava juttu, mutta jos resursseja miettii.. niin eikö ole lastakin kohtaan reilua, että miettii etukäteen mitä voi tarjota? Jos rahat ei riitä normaaliin elämiseen ennen lapsia niin miten voi kuvitella, että rahatilanne paranee lasten myötä. Lasketteko ennakkoon mitä kulut tulee olemaan ja ennen kaikkea varaudutteko puskurilla jo ennen lasten tuloa? Entä oma jaksaminen, miten lataatte akkuja ja hoidatte parisuhdetta lapsiperhearjessa?
      Usein hankitaan useampia lapsia ja sitten erotaan. Eniten kummastuttaa monilapsinen perhe, jolla ei ole varaa mihinkään ja silti lapsia tulee lisää. Mitä mietitte? P.s.tiedän kaivavani tikaria mahaan näillä kysymyksillä.

      • Anonyymi

        Ei Suomessa enää lapsia hommaa muut , kun maahanmuuttajat, syntyvyys on hälyttävän alhaista, ihmisiä kuolee enempi , kun syntyy, Suomi harmaantuu kovaa vauhtia, tarvitaan paljon työperäistä maahanmuuttoa.


    • Anonyymi

      Älä arvostele ja sano tiedät.Kun todellisudessa et tiedä mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe