Koiralle KOTIRUOKAA

kotiruokkija

Elikkäs minulla on 45 kg koira, jolle haluaisin alkaa syöttämään kotiruokaa ( eli Yrjölänpuuroa erilaisten raakojen lihijen ja kasvisten, marjojen kera)

Ruuanteko- ohjeita on netissäkin pilvin pimein, mutta! - kuka kertoisi kuinka paljon annan koiralleni puuroa, kuinka paljon lihaa jne???
Eli reseptejä löytyy, muttei annos- ohjeita :(.

Koira on vuoden vanha ja 45 kg.

39

7464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotiruokkija

      Niin ja unohdin mainita: BARF: austa EN tarkoita.

      Kiitos jos joku osaa ja viitsii vastata :)!

    • tarkenna

      Tuleva normiaikuispaino? Aktiivisuus vaikuttaa ja henk koht aineenvaihdunta. Onko nyt ok kunnossa? Ei siis liikapainoa, alipainoa?

    • kotiruokkija

      Normi kunnossa nyt, normi aktiivinen, tuleva paino ei tuosta enää paljoa nouse. Aineenvaihdunnasta en osaa sanoa ;), ei allergioita jne... ihan normaali, terve koira kaikin puolin.

    • ruokinnasta

      Kannattaa syöttää koiralle sitä mitä koira tarvitsee eikä sitä mitä itse haluat. Jos et osaa rakentaa kotiruokaa koiralle järkevällä ca/p-suhteella, vitamiineilla yms (tai ymmärrä ruokinnasta ylipäänsä) niin suosittelen, että ruokit koiraa 50% nappulalla ja loput 50% lihalla.

      Koira kuitenkin on lihansyöjä, ei mikään mustikkaimuri.

      Mainiota luettavaa ruokinnasta täällä: http://www.jakkelehtonen.fi/katiska

      • EI nappuloita!

        Ja mikähän " vastaus" tuo nyt on???

        " Kannattaa syöttää koiralle sitä mitä koira tarvitsee eikä sitä mitä itse haluat."
        - minusta nimenomaan juuri kotiruokinta on sitä mitä koira SEKASYÖJÄNÄ tarvitsee!!!


    • puolukkaimuri

      "Kannattaa syöttää koiralle sitä mitä koira tarvitsee eikä sitä mitä itse haluat."
      -minusta nimenomaan juuri kotiruokinta on sitä mitä koira SEKASYÖJÄNÄ tarvitsee!!!

      Aivan,mutta hän tarkoittikin että onko sinulla tietotaitoa ruokkia koiraa kotiruoalla?
      ca/p suhde,proteiinit,vitamiinit,rasvat ym.
      Jos et tiedä kuinka paljon antaa koiralle lihaa ja puuroa, tietosi koiranruokinnasta ei ole kovinkaan korkealla tasolla.

      • OLET ÄÄLIÖ!

        No HERRANEN AIKA SENTÄÄN: aloittajahan tässä aloituksessaan NIMENOMAAN KYSYY, että KUINKAPALJON PITÄÄ MITÄKIN ANTAA JOS KOIRA PAINAA 45 kg jne..!!!!!!
        ELI ANNOSOHJEITA KYSYY, SENKIN VIISASTELIJA!!!! JOS JO TIETÄISI, NIIN EIKAI SITÄ TÄÄLLÄ KYSYISI!!!?


      • qwertrewq

        "onko sinulla tietotaitoa ruokkia koiraa kotiruoalla?"
        - juu ei ole, ja siksi tietoa täältä kysyy, HALOO..!


      • älyhei!
        qwertrewq kirjoitti:

        "onko sinulla tietotaitoa ruokkia koiraa kotiruoalla?"
        - juu ei ole, ja siksi tietoa täältä kysyy, HALOO..!

        Minä en kyllä koskaan tohtisi foorumivinkkien mukaan koiraani ruokkia, ruudun takana kun voi olla kuinka idiootti ihminen tahansa suoltamassa täyttä paskaa.


    • fghfjg

      Annatko myös luita? Jos annat, niin minä antaisin 1-3 % koiran painosta. Reilu puolet luita, loput lihaa ja kasvista. Seuraisin tarkkaan koiran painoa, vointia kaikinpuolin, ulostetta, jne ja sen mukaan muokkaisin ruokintaa kun totutusvaihe ohi. Toiset syövät ja kuluttavat enemmän.

    • Jösses

      "kotiruokinta on sitä mitä koira SEKASYÖJÄNÄ tarvitsee"

      Koira ei ole sekasyöjä. Ihminen on, ja sika. Koiralla ei ole sekasyöjän hampaistoa, suolistoa ja entsyymitoimintaa. Se, että koira kykenee käyttämään kehnosti kasvisvalkuaista ja -rasvaa, ei tee siitä sekasyöjää.

      Hauska paikka tuo edellä mainittu Katiska. Siellähän on vaikka mitä. Varsinkin nämä kaksi linkkiä sopivat hyvin threadiin:

      http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/koira-ei-ole-jatemylly

      http://www.jakkelehtonen.fi/katiska/ravitsemus/maara-vai-laatu

      • hmm..

        http://www.elainlaakari.fi/klinikat/koiraklinikka/hoito-ohjeet/ruokinta/

        Tuolla ainakin on sanottu että koira on sekaravintosyöjä.. :)
        Ite elänyt koirien kanssa koko ikäni ja ruuan tähteet ovat aina syöneet, kasviksia ja vaikka mitä. Katottu vaan ettei oo kovin mausteisia ruokia. Hyvin ovat kaikki eläneet pitkän elämän..
        Ei kuulemien mukaan ennenvanhaan mitään tarkkoja sääntöjä ruokintaan ollut ja koirat saivat syödä mitä vaan ja voivat hyvin.. Mennyt vähän överiksi, kun tuntuu että mitään ei saisi antaa.


    • Eli jos ruokinta on siis muuten hanskassa (puuttumatta siihen sitten) ja ruokit siis kotiruualla,niin anna vaikka n.kolmannes lihaa (jos kyseessä ei sisäelimet) ja loput muuta.Esim.jotain neljännes(ei niin tarkkaa) "rehuja",loput ryynejä.
      Tuon ikäisellä ainakin jonkin aikaa menisin suunnilleen tuolla,jos näyttää tarvitsevan lisää lihapuolta (riippuu lihasta ja muusta rasvanmäärästäkin ym.),niin sitten pikkuhiljaa lisäisin.
      Kun on jo valmis,niin tarvittaessa voi reilumminkin lisätä,siinä mittarina miltä kurvit siis näyttää ja yleinen kunto.

      • tyhmeliini:o)

        Aihe kiinnostaa muakin, mutta mutta: paljonkos tuo kokonaismäärä olis grammoissa/ kiloissa tuolle alottajan 45kg koissulle? Eli n. kolmannes lihaa mistä määrästä? Kilostako, eli n. 333g vaiko kymmenestä kilosta, eli 3kg 333g? ( nuo määrät nyt HUOM karrikoituna :o) !)


    • Kolmannes siis koko safkan määrästä.Ei sitä mitään punnita tarvita.Arvioi silmämääräisesti sen kokonaismäärästä minkä keppoon heittää.

      • nojohan on

        Siis onko nyt ymmärrettävä, että on ihan sama, antaako koiralle kotiruokaa yhteensä siis vaikka kilon tai kymmenen :O ???
        Kai siinäkin ruuassa joku kokonaismäärä on? Vaikka niin, että 2kg painavalle koiralle ruokaa yht. n 200g / vrk ja 50 kg koiralle yht. 1kg/ vrk , vai?


      • no johan on

        Eli mikä on kokonaismäärä tässä tapauksessa? Anteeksi etten ymmärrä :(... ja ISO kiitos jos jaksat vääntää!


      • nojohan on kirjoitti:

        Siis onko nyt ymmärrettävä, että on ihan sama, antaako koiralle kotiruokaa yhteensä siis vaikka kilon tai kymmenen :O ???
        Kai siinäkin ruuassa joku kokonaismäärä on? Vaikka niin, että 2kg painavalle koiralle ruokaa yht. n 200g / vrk ja 50 kg koiralle yht. 1kg/ vrk , vai?

        Noin kilo ruokaa, ruokinnan määrä paljon riippuu koiran kulutuksesta, tarvittaessa lisätään tai vähennetään, 45 ja 50 kiloinen koira syö kutakuinkin saman verran koti tai raakaruokaa, alhaalla näköjään on yksi ohje ruokinnasta en jaksa laitella lisää ruokaohjeita.


    • No yritetään ainakin vääntää :D

      Ei kokonaismäärää voi sanoa.Kun se riippuu yksilön aktiivisuudesta,luontaisesta "kulutuksesta",ym.Jos puhutaan vaikka painosta,niin samankokoisetkin koirat voi kuluttaa aivan eri määriä.
      Eli määrä haetaan koiran mukaan.Kun koira on kyllainen (tämä ei siis tarkoita ahneita koiria,jotka söisivät itsensä halki :D ) ja näyttää kaikinpuolin hyvältä,niin annostus on sopiva(siis kokonaismäärä kooltaan).
      Jos nyt vaikka muuttaa kuivamuonalta kotiruokaan,,niin voihan sitä keppoon lätätä vaikka saman mällin safkaa yhteensä,kuin turvotetut nappulat.Aloittaa nyt vaikka sillä kokonaismäärällä,ja katsoo miltä alkaa näyttää.Meneekö hyvin eli sopiva määrä siinä mielessä,ja sitten vaan seurataan,miltä koira alkaa näyttämään.

      • kotiruokkija

        Ok, kiitos sinulle väännöstä :D ja mukavaa kesän jatkoa :).

        Te muut, " muka asiantuntijat" ilkeilyineen: haistakaa kukkanen ;) !


    • Ei-tajua

      Kysyjän koira syö nyt jo määrän x - eikö se olisi sellainen hyvä määrä aloittaa kuten molossi neuvoi? Eihän täällä kukaan voi tietää kuinka aktiivinen se on.

      Suoraan sanottuna, jos ei tiedä edes paljonko määrällisesti koira syö, niin kannattaako ruokintaa ruveta itse vääntämään?

    • seropii

      Itse syötän sekarotuiselle 20kg koiralle puolet koiran nappuloita ja puolet kotiruokaa. Näin se saa varmasti kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita.

    • raakaruoka

      Itse syötän koirille kotiruokaa 2-3,5% koiran ihanne painosta. Määrä vaihtelee vuodenajan mukaan. Metsästyskaudella menee helposti 3,5 % ja silti ovat timmissä kunnossa. Lepokaudella sitten vähänsen mukaan miten kylkiluut tuntuu, Tuosta määrästä puolet on lihaa puolet kasviksia/viljoja yms. Lisäksi öljyjä sekä vitamiineja, piimää, raejuustoa tms. Eli jos tuo 45kg on koirallesi sopiva paino niin 45*0,025=päivittäinen ruokamäärä. Tämä jaettuna kahdella niin tiedät miten paljon lihaa ja miten paljon muuta. Koiran aktiivisuudesta ja aineenvaihdunnasta riippuu todella paljon se miten paljon voit antaa. Minulla on kaksi saman rotuista samankokoista koiraa, jotka liikkuvat yhtäpaljon, joista toinen saa 3% painostaan ja toinen 2%. Kokeilemalla löydät oikean määrän.

    • omnomnom

      Hei! koiran ruokinta EI ole sentään mitään TÄHTITIEDETTÄ. Pitäähän sitä osata lapsensakin ruokkia!!! Monipuolinen ruoka koiralle,niinkuin ihmisellekin. Sillä selviää!

    • koira kiittää :)

      itse syötän koiraani (sakemanni 43kg) kotiruualla ja nappuloilla (j&v extraen). Kotiruokaa aamulla n.500g ja nappuloita illalla n.4-5dl.

      Tässä yksi koirani lemppari ruuan resepti:

      3dl rikottuja ohrasuurimoita
      1dl tummaa riisiä
      3rkl pellavansiemen rouhetta
      2rkl valkosipuli rouhetta
      3rkl merileväjauhetta
      1pss he-ma-pa
      2 raastettua porkkanaa
      1kg jauhelihaa
      1l vettä

      Laita kaikki ainekset uunivuokaan, uuni 175c. Kypsennä ruokaa n.2h välillä sekoittaen. Helppoa ja hyvää! :)

      • PENTU PEHMOINEN

        Eli tuo hieman poikkeaa ns.yrjölän puurosta.

        Annoitko jo pienestä pennusta?


      • koira kiittää :)
        PENTU PEHMOINEN kirjoitti:

        Eli tuo hieman poikkeaa ns.yrjölän puurosta.

        Annoitko jo pienestä pennusta?

        Pentuna koira söi yrjölänpuuroa n. puolivuotiaaksi asti yhden aterian/pv. Senjälkeen aloin tekemään näitä omia sekoituksia :) Helppoja tehdä, pakastuspusseihin vaan kerta annnos ja pakkaseen. Illalla otan jääkaapiin sulamaan aamuruuan, lisäksi annan pellavansiemen öljyä päivittäin ja kaksi raakaa kananmunaa viikossa.


    • Iloinenpentu

      Olennaista mun mielestä on tarkkailla voiko koira hyvin. Jokainen koira on kuitenkin yksilö eikä ruokinta ole mitään ydinfysiikkaa ( tietysti niitäkin ihmisiä löytyy, jotka tykkää laskea kaiken tarkasti, ja sekin on okei). Kiiltääkö turkki, tuntuuko kylkiluut selvästi mutta ei törrötä, onko kakka ok, jaksaako koira juosta ja leikkiä.. Kokeilemalla tietää parhaiten mikä ruoka ja määrä sopii omalle koiralle =) Ja mitä kotiruokaan tulee niin eihän aina kaupasta ole edes saanut valmisteita, vaan ruoka tehtiin itse. Isäni sanoi, että hänen koiransa eli ruuantähteillä 16-vuotiaaksi ja oli terve koko ikänsä, kunnes jäi auton alle.

      Omasta kokemuksesta sanon (dogsitterinä hoitanut ja ruokkinut muitakin kuin omia koiria), että ne koirat, joille on annettu kotiruokaa on yleensä olleet parhaimmassa kunnossa, vaikka voihan se olla sattumaakin.. Itse syötän vielä pennulleni kuivamuonaa (olen yrittänyt löytää laadukkaat pipanat), koska olen laiska.. Pentu on terve ja iloinen, mutta voisi olla hieman laihempi ja kakkia vähän vähemmän (koska se kertoo siitä ettei ruoka sula?). :D Nyt ajattelin siirtyä vähitellen kotiruokaan ainakin osittain ja siksi täällä itsekin selailen ohjeita.. Yksi kaveri kertoi laittavansa ruokaan yksinkertaisesti riisiä, kanaa ja kypsennettyä porkkanaa tai muita vihanneksia. Voivat kuulemma paremmin niin :)

      Mielestäni on hyvä kysyä, jos on epävarma ja muutenkin keskustella asioista.. Tarpeetonta ruveta haukkumaan toisia netissäkään. Tää keskustelu on tosi vanha, mut oli pakko x))

    • Kotiruokkija5-vuoden

      Kotiruokaa koko ikänsä olen syöttänyt. Ei ole oppinut luita syömään.
      Muuten laitan hänelle puuroa joka on yleensä yhden viljan puuroa koska on alleginen. Riisi ei sovi vatsalle, mutta jos sopii, pitää keittää hyvin, ylitse keitto-oheiden reilusti sanoi eläinlääkäri. Joskus on saanut pehmeäksi keitetty perunaa hienonnettuna tai bataattisosetta tai maissipuuroa. Suomalaiset viljat on puurona yksitellen, ohra-kaura vehnä sen vuoksi, että havaitsen jos tulee allergiaa.
      Käsitykseni mukaan koiran elimistö tekee itse C-vitamiininsa. En ole laittanut ruokaan vihanneksia, mutta jos niitä laitettaisiin tosi pehmeinä ja soseena. Toinen eläinlääkäri sanoi, ettei koira tartte vihannesta tulee vatsa kipeäksi. Oma koira ei ole saanut paljoa. Syö joskus tuoretta hedelmää, kuten omenaa tai banaania. Ryöstää voileipiä, tulee ilmavaivaa.
      Koirani on pahasti allerginen, muunmuassa pölypunkki ja varastopölypunkki, jota olisi naksuissa, paitsi erikoisnaksuissa. Naksuja en anna. Jos syö naksuja niin tulee ripulille.
      Itse olen antanut tätä hiilihydraattia noin puolet ruoka-annoksesta.
      Sitten toinen puoli on proteiinia.
      Annan tuoretta lihaa, sellaista jolle ei ole allerginen. Joskus tuoretta kalaa (ei järvikalaa tuoreena, matoja voi tulla). Juustoa, raejuustoa, jugurttia (ei sokeroitua), piimää, kananmunaa (raakana, mahdolliseti kuorineen). Luitakin voi antaa, jos haluaa. Itse annan purtavan siankorvina. Kasvuikäisenä oli tarkempaa, että lihan lisäksi tuli kalkkipitoista riittävästi luun kasvun vuoksi. Annoin silloin päivittäin vitamiinia, nyt aina joskus. Erilaisia sisäelimiä voi antaa raakana tai kypsänä.
      Sitä onko kana annettava kypsänä vai voiko antaa raakana en osaa sanoa. Olen antanut aina kypsänä salmonellavaaran vuoksi.
      Lisään joka ruokaan reilun lorauksen rypsiöljyä. Jos annan oikein kunnon läskisen sianlihan. Koira pystyy hyvin hyödyntämään rasvaa.
      Koiralle ei saa antaa sipulia, viinirypäleitä eikä paljoa omien ruokien jäänteitä, jos niissä on suolaa ja mausteita.
      Sopimattomuuden oireita voi olla ripuli, ummetus, itsensä runsas nuoleminen (kutinaa).
      Koira on 5 vuotias, pirteä poika, turkki kiiltää. Pari sutjakkaa pökälettä päivässä.
      Tarkka ruokamäärä on hieman vaikea sanoa, kannattaa punnita koiraa ja
      tarkkailla huolella kun ruokavaliota muuttaa. Mun koira söisi vaikka miten ison annoksen. Jos koirasi poistuu kupilta ja ruokaa jää, annos on ollut liian iso. Ja vaikka antaisit aluksi isoja annoksia, huomaat että jos lihoo, annosta pienemmäksi.
      Kyllä se siitä hahmottuu.

      • Pohjis

        Huohh....onpas monimutkasta,mutta varmaan ajattelet koirasi parasta,niin minäkin jos olis noin allerginen...meillä vaan vehnälle..


    • kotiruokkija5-vuotta

      Jatkan vielä. Teen puuroa tai bataattisosetta valmiiksi usean päivän erän suljettuun muoviastiaan. Lihapakkaus myös ilmatiiviiseen astiaan, nyt lihaa syö useampi, mutta jos menee vähän kerralla, voi pakastaa eriä, välillä paistoin säilyvyyden vuoksi myös.
      Lihaakin voi antaa pari-kolmepäivää, en harrasta jauhelihaa, vaan suikaleita tai palapaistia tai saksanhirvikäristystä pakasteesta. Kalan yritän antaa saman päivän aikana kun hankittu.
      Teen myös lihasuikaleista (nautasuikale) tai saksanhirvikäristys
      uunissa kuivausmenetelmällä omat naksut. Levitän pellille, pieni lämpö, lukku raolleen ja käännän välillä. Joskus hieman klönttiintyy, voi pienistellä saksilla tai sormin. Hyvin säilyy taskussa ja maistuu. Kannattaa säilyttää yläilmoissa. Kerran koirani söi ison määrän kuivattua naksua ja voi sitä veden määrää mikä piti juoda.
      Ja voi sitä vatsakivun määrää ja kaikkia kakkakasoja, mitä syntyi myös sisälle ja keskellä yötä ulos.

    • 7

      Miksi ihmeessä koiralle, joka on lihansyöjä, pitää syöttää kaiken maailman puuroja, kasviksia ja vihanneksia, joita koiran elimistö ei pysty mitenkään hyödyntämään??

      • Puhtaasti lihansyöjäkö? Millä perusteella?Olisiko jotain faktatietoa siitä,että koira ei pysty hyödyntämään kasviksia ja vihanneksia,eikä puuroja?
        Mikä on sitten tämän mainitun lihansyöjän ihanneruokinta ja miksi?


      • Anonyymi

        Koska koira EI edelleenkään ole lihansyöjä vaan sekasyöjä. Jos sudella olisi aina ollut lihaa tarjolla, kun nälkä yllätti, kai siitä olisi kehittynyt lihansyöjä, mutta ravinto on pitänyt repiä sieltä täältä, joten koirat ovat sekasyöjiä.
        Sehän kuulostaa ihan järkeenkäyvältä. 100% lihansyöjänä ravinto olisi a) liian protskupitoista ja b) vaikeasti sulavaa.


    • MAALAISJÄRKI :D

      Liikkukaa, syökää, ulkoilkaa, pitäkää hauskaa, jos turkki näyttää hyvältä, koiran kurvit näyttää hyvältä niin ei kai sitä tarvitse joka helvetin suupalaa grammalleen mitata. Mikä tästä koirien ruokkimisesta on nykyään tehnyt näin vaikeaa? Kaikki barffaukset sun muut, meillä haukut syö kotiruokaa ja sen verran kuivanappulaa kun nälkäänsä tarvitsee, hyvältä näyttää ja terveitä saavat olla :D

    • melice

      Hahahhahah täälä ei kyllä saa vastausta yksinkertaiseen kysymykseen

    • kaeval

      Varmaan noin 1200-1500g päivän kokonaismäärä aktiivisuudesta riippuen. Meillä 7v sakemanni, 35 kiloa joka syö noin kilon päivässä, joskus vähemmän joskus enemmän, sinänsä helppoa että tuo ei syö koskaan liikaa vaan jättää kuppiin jos on ylimääräistä. Joskus saa puuroakin (lihottaa helposti kuulemma, varsinkin jos ei koira ole aktiivista laatua) mutta suurimmaksi osaksi perunaa ja erilaisia vihanneksia pehmeäksi keitettynä noin 400g ja vaihtelevasti lihaa eri lähteistä (yleensä possu tai nauta) noin 350g, lisäksi loraus öljyä, joskus rypsi, joskus kala, joskus eläinkaupasta ostettua. Luomumunia kuorineen pari raakana sekaan sillon kun muistaa laittaa. Tietysti myös ruoantähteet laitetaan koiralle silloin kun ne on sille sopivia.
      Ja näistä muodostuu meillä se puuttuva 300g: viili tai jogurttia, pakastettuja rustoluita, hirven kuivattuja nahkapaloja, poron kuivattuja luita. Mielellään annan luissa riistaa jotta saa sitä monipuolisuutta ruokavalioon, riista kun muuten on aika kallista jos ei satu metsästämään tai tuntemaan metsästäjiä.
      Tietysti joinain päivinä voi antaa enemmän luita ja vähemmän ruokaa ja toisinpäin, maalaisjärjellä vaan. Kyllä meidän koira on hyvin jo vuosia hyvässä kunnossa pysynyt ja herkkävatsaisena ja rapsuttelijana pysynyt oireet paremmin aisoissa.
      Ei nappulatkaan täysin pannassa ole, niitä saa esim mökkireissuilla ja hoitolopaikoissa.

      • Vähän yli kilo, se riippuu kuinka paljon kukin koira kuluttaa ja iästä ymm.

        Mutta ihan nyrkkisääntönä, jos koira on syönnyt kuivamuonaa niin kotiruokaa annetaan kuivamuonan pussin 45 kiloisen koiran suosituksen määrä tuplana, koska kuivamuona turpoo kaksikertaisesti eikä sillä ole väliä anetaanko se nesteen kanssa tai ilman ja se turpoaa myöskin koiran vatsassa. Kotiruokahan vastaavasti ei turpoa. On se kun ei ketjussa ihan nippelitieto kotiruuan antajat osanneet kertoa mitä määri annetaan kotiruokaa, ei koirien ruokinta mitään alkemiaa ole, helppoa se on kun tietää mitä ruoka-aineita koirille pitää antaa. Hyvä neuvo sulla on ruokinnasta.


    • Anonyymi

      Meidän koiranpennun tosi tyypillinen kotiruoka tällä hetkellä on miedolla lämmöllä paistettua naudan jauhelihaa, ihan pikkuisen perunaa tai oikein kypsää riisiä, pieneksi silputtua kypsennettyä parsakaalia, ripaus vuorisuolaa ja basilikaa 🥰. Lisäksi syö päivittäin pari suomalaista kanankaulaa ja ehkä lammastikku lisäksi. Laitan ruoan sekaan sellaista koirien kalkki monivitamiinijauhetta vähän sekä sellaista öljysekoitusta missä mm pellavansiemenöljyä yms.

      Nappuloita olen yrittänyt antaa muttei syö. Pikkuhiljaa totutellaan myös muihin lihoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe