Kohteliaisuuksiin vastaaminen

enosaavastataa

En nyt ole aivan varma, kuluuko tämä viesti tänne, mutta en nyt parempaakaan palstaa löytänyt....

Olen nyt tämän vuoden aikana oikeastaan useaan otteeseen kuullut, että olen kaunis, malliksi sopiva yms muuta vastaavaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni minua on kehuttu, mutta minulle tulee siitä vain hirveän vaikea olo. En puhku todellakaan itseluottamusta, kehut ovat monilta eri ihmisiltä, tuntemattomiltakin.

Tottakai on kiva, että kehutaan, mutta miten niihin voi vastata? "kiitos" nyt luonnollisestikin, mutta jotenkin tuntuu, että pitäisi sanoa lisäksi "kuin myös". Jos vastaan pelkästään "kiitos" enkä muuta, olenko liian tyly? En oikein osaa sanoa muuta. Ja entäpäs jos kehujana on reippaasti ylipainoinen, mielestäni myös rumakin (anteeksi töykyteni), hän kehuu minua hoikaksi ja nätiksi. En kai nyt voi vastata että "no niin oot sinäkin! Ethän sinä mikään lihava ole!", varsinkin, jos tämä kehuja on erittäin tietoinen painostaan.

Mieheni kehuu minua aina välistä, niin kuin miesten pitääkin ja otan ne kehut ylpeydellä vastaan. Onhan se kiva olla mieheni silmissä nätti, näin raskauden jälkeenkin. Hänen kehuihin vastaan tyyliin "onpa kiva kuulla, että miellytän" ja kehun myös miestäni. Tunnen myös itseni silloin kauniiksi. Toisin on muiden ihmisten kehuessa, en tiedä kuinka vastaan...
Tietenkin, jos toinen on myös silmissäni nätti/hoikka/yllään kaunis mekko, vastaan "niin sinäkin/sinullakin". Tuntuu vain tyhmältä ja läpinäkyvältä vastata "rumille" ihmisille samoin, kuten myös jos heillä on oikeasti tosi ruma tai nuhjuinen asu päällä. Ja jos he vielä minun kehujeni jälkeen ovat tyyliin "älä kehtaa, sinullahan tässä on nätti mekko/eihän sinua voi edes verrata minuun". Ja tästä sitten alkaa kehujen kilpa jota kumpikin vuorollaan vähättelee...

Ei ole tarkoitus olla töykeä, kerroin ajatuksistani. En todellakaan pidä itseäni muita kauniinpina, vaikka kuulostaakin tämä teksi siltä. Piti vain saada jollain tapaa pointtini esiin :)

11

8513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaa

      Mielestäni "kiitos" riittää yleensä sellaiseen tuntemattoman kehuun ;)

    • vanhempi lady

      Pyri luontevaan tyyliin, kiitä nätisti "kiitos", ja jatka juttua jostain muusta aiheesta. Älä jää pyörimään kauneusaiheeseen, sillä se on vaarallinen, moni ajattelee kuitenkin mielessään (valitettavasti) "happamia pihlajanmarjoja", vaikka edessäpäin kehuttaisiinkin. Ja muutenkin, kauneus kun on katoavaista, niin jollet sen varaan uraa tai ammattia suunnittele, voit kuitata sen lyhyesti. Eihän normaalissa keskustelussa toisen nätistä mekostakaan loputtomiin juttua väännetä, jos ei satuta olemaan muotisuunnittelijoiden konferenssissa... Eli miksi jäädä kiinni nätti naama -aiheeseenkaan.

      Tietysti kannattaa huomata, että jos kehuja muilta miehiltä satelee silloin, kun omasi ei ole maillahalmeilla, ne saattavat olla myös iskurepliikkejä. Eli nätti hymy ja "kiitos", ja seuraavaan aiheeseen.

      Ja vastaisen varalle, mieti valmiiksi, miten voit suunnata keskustelua muihin aiheisiin. Mistä olitte puhumassa sitä ennen, onko tilanteessa/paikassa, jotain, josta voit aloittaa uuden aiheen. Esim. jos sitä kivaa mekkoasi kehutaan, siitä on helppo jatkaa "kiitos, ostin sen liikkeestä x, siellä tuntuu olevan aina paljon valinnanvaraa", ja olet saanut jutun käännettyä "turvallisemmille vesille", voitte ryhtyä puhumaan alennusmyynneistä tai kaupankäynnistä yleensä. Nämä sillä, että on tottakai mieltä hivelevää olla huomion keskipisteenä, mutta jos siihen jäädään jumiin, moni voi mielessään kuitenkin ajatella "onpa itsekeskeinen tyyppi".

    • kohteliaisuus ensin

      Niinkuin sanottu, kyllä kiitos riittää mainiosti. Jos tämä kehuja on kovasti ylipainoinen, niin siitä voi kohteliaasti kyllä huomauttaa, koska tässä aukeaa sellaiseen hyvä tilaisuus. Esimerkiksi vaikka seuraavasti: No kiitos kohteliaisuudesta, oletko muuten itse ajatellut saada painoasi hallintaan?
      Sellainen on kohtelias tapa ilmaista toisen olevan epämielyttävän näköinen.

      • : D

        ei huono


    • kohtelias..

      NO EIHÄN ! Noin ei vastata kohteliaisuuteen!

      Sanot vain "kiitos", ja jatkat luontevasti keskustelua, kuten joku jo mainitsikin.

    • painon vartija

      EI, ei ja ei. Kyllä on kohteliasta jatkaa keskustelua aiheesta. Tuo painonhallinta on hyvä tapa päästä, toisen ongelmasta puhumaan. Ja se taas osoittaa empatiaa muita ihmisiä kohtaan.

    • kiitos1

      Kiitos ja hymy.

    • 54

      Olet saanut tuossa oikein hyviä vastauksia. Se kiitos riittää. Kiinnitin huomioni kuitenkin kommentteihisi "rumista tai rumasti pukeutuvistai" hmisistä. Olen pahoillani, mutta näin ulkopuoliselle syntyy helposti kuva pienestä primadonnasta, joka hakee edelleenkin julkista huomiota. Jotenkin semmonen nukkekodin tunnelma syntyi kirjoituksestasi. Pahoittelen, voin olla täysin väärässä.

    • tattinen

      Koska me suomalaiset emme ole small talkin mestareita kannattaisi kuitenkin opetella sen kiitoksen lisäksi toteamaan iloisen luontevasti toiselle, että"kiitos, olitpa ystävällinen sanoissasi" tai "kiitos,sepä oli nätisti sinulta ajateltu" tai "kiitos, että haluat ajatella minusta niin" tai "kiitos ja tuntuupa mukavalta kuulla sanasi" tai "kiitos, olet kyllä huomaavainen ihminen" tmv.

      Kannattaa aina muistaa, että tulivatpa ne kiitokset ihan keneltä vain, niin ne sanat eivät ole keneltäkään itsestään selvät. Vaaditaan siltä nuhjuisimmaltakin tahtoa ja hyvää asennetta sanoa ystävällisesti.Kiitoksiin on siksi hyvä lisätä , että itsekin tajuaa sanojen arvon kuulipa ne elämässään kuinka moneen kertaan tahansa.

      Tässä oli monella opittajaa ja on todella hienoa, että osaa sanoa edes kiitos. Joku päivä ne kehut nimittäin loppuvat ja sitten seuraakin sellaisia kyseenalaisia kehuja, että "oho, olet jo niin vanha ja nuoremman näköinen" tai "eipä uskoisi kuinka olet pysynyt nättinä, vaikka niin monta lasta" tmv.

    • oppeliini

      "Kiitos" riittää. Jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista! Jos todella haluat esittää vastakohteliaisuuden, voit lisätä että " pidän todella asustasi, oletpa valinnut kauniin kasilaukun, hiusleikkuusi on erittäin sopiva sinulle - kuka on parturisi?, jne, jne"
      Ja sen jälkeen vaihda puheenaihetta.

      Olettaen että kaunneutesi tulee pintaa syvemmältä, sinun ei tarvitse kuulla sitä muilta. Sinä tiedostat sen itse.

      Kun kuulee jatkuvasti kehuja ulkonäostä, kiva tietysti, mutta se ei merkitse kovin paljoa.

    • enminäkääntiedä

      Miten vastaat?
      Onko äitisi simpukka kun olen kuin helmi. -...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe