Varamummo, ota syliin!

Rakkaudesta paitsi

Minulla on unelma.

Se on sellainen, että lastemme (5 ja 6 v.) isovanhemmat kerran soittaisivat ja pyytäisivät lapsiamme luokseen yökylään ihan omasta tahdostaan. Tekisivät mukavan yllätyksen meille lasten vanhemmille. Kysyisivät kerrankin, mitä kuuluu, kuinka olette jakselleet. Sanoisivat, että haluavat auttaa tarjoamalla tämän yhden yökyläilyn esimerkiksi. Tai edes vaikka tunnin-pari kerran vuodessa. Pääfunktiohan voisi kuitenkin olla lapsenlapsen seurasta nauttiminen, sitten vasta vanhempien auttaminen, jos sillä on merkitystä.

Tai pitäisivät sen jokavuotisen lupauksen junamatkasta tai muusta toimenpiteestä lapsenlapsen kanssa .

Tai ainakin yksi heistä lopettaisi ikuisen fraasinsa siitä, että ikävöi mummin kultia, kun välimatkaa muutama km ja vierähtää herkästi 1-2 kk ilman näkemistä. Sitten ottaa kuvia todistuskappaleiksi näistä onnen hetkistään.Niihin kuviin kammataan aina hiukset ja poseerataan. Oksettaa.

Tai yksi kohtelisi tasapuolisesti lapsenlapsiaan, eikä toteaisi sisaruksen lapsen olevan kaikkeinrakkaineivainvoimitään. Tai jos ei voi rakastaa tasapuolisesti, olisi muutoin tasapuolinen.

Taitaa olla liian paljon vaadittu. Niin joo, sehän olikin vain unelmaa.

Äh. Taidan olla katkera ja minussahan se vika tietenkin on, isovanhemmillahan on oikeus omaan elämään. Itken sisäisesti kuunnellessani lähes lasteni isovanhempien ikäisiä työkavereitani, jotka nauttivat ajasta lapsenlapsien kanssa rankasta työviikosta huolimatta.

Tai tuo itku sisäisesti on dramatisointia, olen hyväksynyt jo tosiasian.

Joo-o, heillä on oikeus omiin valintoihinsa, tiedetään. Arvoasteikolla lapsenlapset eivät ole korkealla. Puhumattakaan omista lapsista.

Ja pärjäämme ilman apuakin. Ja osaamme iloita elämästämme. Ja lastenhoitajan voi palkata tarvittaessa. Mutta joskus tulee vain mieleen em. ajatuksia, kunnes työnnän ne piiloon, koska olo on hetkellisesti melko paha.

Itse tiedän , että taatusti aion viettää aikaani lastenlasteni kanssa, mikäli sellaisia minulle suodaan. Se on itsestäänselvyys, jo siksi, koska rakastan lapsiani.

21

759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yxmuzi

      Mieti myös seuraavaa: onkohan isovanhemmillakin jokin unelma? Kaipaisivatkohan he pyyteetöntä yhteydenpitoa tai apua? Entä mitä työkavereiden lapset kertoisivat? Entä mitä mahtavat kertoa työkavereilleen nämä isovanhemmat, joihin viittaat?
      Älä vielä kerro, mitä sinä teet isovanhempana. Sinne on pitkä matka, ja mielesi ehtii muuttua moneen kertaan.

    • maailmassa monta....

      Jos lapsesi ovat jo 5- ja 6-vuotiaita, niin taatusti sinun perheesi on jo muodostanut vuorovaikutteiset ja hyvät ihmissuhteet muiden kuin näiden kertomiesi isovanhempien kanssa. Elämässä ei voi pakottaa toisia ihmisiä mieleisekseen. Olet jo elänyt tuon mieltä pahoittavan tunteen kanssa ainakin tuon 5-6 vuotta.
      Onhan sinulla muitakin sukulaisia ehkä? Toiset isovanhemmat, setiä, tätejä, enoja, ystäviä, työtovereita, muita samanikäisten lasten vanhempia, harrastuspiirin kavereita ym joiden kanssa voit pitää yhteyttä. - Ei maailma ole niin mustavalkoinen ja turha on katkeroitua asioille, joille ei voi itse mitään. Elä sopusointuista perhe-elämää ja pidä yhteyttä muihin lapsiperheisiin, niin elämä voi olla muulla tavoin rikasta ja antoisaa.

    • --------

      Meillä on ihan sama tilanne. Lapset haaveilevat ja suunnittelevat mummolakäyntejä, jotka ovat mummolle niin valtava rasite, ettei niitä voi toteuttaa. Siis edes meidän vanhempien kanssa, keskenään ei tietenkään. Tosin meidän lasten mummo ei koskaan edes sanallisesti anna ymmärtää kaipaavansa lastenlapsiaan, paitsi veljeni koiraa, joka hänellä onkin hoidossa monta kertaa viikossa.

      Lapsille tuo on iso menetys, mutta kaikkea ei voi saada. Ja ennen kuin joku ehtii valittaa, niin tässä ei tosiaankaan ole kysymys siitä, että me vanhemmat tarvitsisimme lastenhoitajaa. Lapsemme ovat jo niin isoja, että voivat olla yksin kotonakin esimerkiksi päivällä ja kavereille voi mennä yökylään, joten öitäkin saadaan vapaaksi. Kyse on nimenomaan siitä, että lapset kaipaisivat isovanhempiaan, jotka eivät kaipaa heitä.

      • Surullinen mummo

        Mielellään olen lastenlapsieni kanssa ja pyydän heitä silloin tällöin luokseni. Joskus he ovat yökylässäkin. Jaksan heidän kanssaan, vaikka he ovat aika villejäkin. Olen hyvin onnellinen heidän käynneistään. Lelujakin on tullut säästettyä heille. Joudun kuitenkin aina itse soittamaan ja tarjoamaan apuani. Minullepäin ei yleensä koskaan soiteta eikä kysellä esim. vointia tai kuulumisia. Mielestäni tilanne on hyvin outo koska minulla on se käsitys, että ihmissuhteet olisivat vastavuoroisia.


    • k u p l i a

      Jotkut vanhemmat vaan elää muissa maailmoissa ja kuvittelee kaikenlaista muiden puolestakin.

    • tytytytytytytyt

      Ei se kaikilta ole pelkkää kuvittelua. Mun perhe asui lapsuudessani noin 150km päässä mummolasta kun serkkuni asuivat 20km päässä mummolta. Ei ole epäselvää kumman luona mummo vieraili lähes päivittäin. Meilla taisi käydä kerran tai pari vuodessa. Itse kävimme mummon luona about kerran kuussa. 15 vuotiaana huomasin etttä mummo ei enää välitä nähdä meitä "kaukana asuvia" kun mentiin sinne siskon ja serkkujen kanssa muutamaksi päiväksi kylään. Silloinkin tärkeämpiä olivat serkkuni. Nyt 25vuotiaana en käy siellä enää ollenkaan, en pidä sinne lähes mitään yhteyttä. Vanhempani ja 20v sisko vielä käyvät. Viimeisen kerran kun kävin 2 vuotta sitten mummoni ei edes sanonut "moi" vaan paapoi täysi-ikäisiä serkkujani. Että näin meidän suvussa.

    • hämeen ty.

      Minua harmittaa tyttäreni käytös.
      En tiedä miten minun pitäisi olla kun tyttäreni tulee lapsensa kanssa käymään.
      Yleensä lapseni soittaa minulle hoidanko hänen lasta kun on menoja. Suostun noin kerran viikossa, työpäivän jälkeen, muutama tunti. ja se riittää tyttärellenikin, ainakin luulen niin, sillä hoitajia on tytöllä muitakin.
      kun lapseni tuo tyttöään hoitoon hän on ystävällinen ja puhelias. Kun hän hakee lastaan en saa kysyä mitään, varsinkaan henkilökohtaista, en osaa puhua mitään koska pelkään kysyväni jotain tyhmää, näin hän ainakin kommentoi kysymyksiini sanoin, taikka elein. Emme koskaan ole olleet tyttäeren kanssa kovin läheisiä sillä minä kuulemma jaan liikaa neuvoja ja tyttäreni on erittäin äkkipikainen mutta jos hän kysyy minulta jotain neuvoa, hän ei kuitenkaan siedä vastaustani vaan hermostuu heti. En todellakaan tiedä miten olisin. Pitäisikö minun keskittyä vain pieneen tyttöön ja vastata jos tyttäreni jotain kysyy. Useasti kun lapseni lähtee kodistani minulle jää paha mieli, en tiedä jääkö tyttärellenikin, mutta en meinaa itse päästä asian yli, välillä päätän että pidän taukoa en halua edes tavata tytärtäni mutta kun hän soittaa olen taas unohtanut viimekertaisen ja valmis hoitamaan tyttöä ja taas sama peli jatkuu. Tiedän että tarvitsisi puhua asioista mutta silloin meille tulee aina riita. Kyllä tyttärenikin pitäisi ymmärtää minua olen 55 vuotias, tiedän että elämänkatsomus ja ajatusmaailma on aivan erilainen mutta molemminpuolinen ymmärrys olisi tärkeä asia ja joustavuus.

      • näinpäin

    • mummit moi!

      meidän perhe etsii mummia lapsille ja jos hänestä tulis läheisempi meidän perheelle hän olisi myös tuki henkilö ollan etsitty sellaista kaavin juankosken alueelta...omat isovanhemmat ei väliä meidän perheestä....ovat elossa mut ovat alkoholisoituneita...ja siksi eivä keskity tärkeimpiin asioihin...eli olemaan mummi/uki lapselle....
      meillä on kolme lasta 7vuotia tyttö 5 vuotias Poika ja 2vuotias tyttö....he tarvii mummin joka leikkii, lukee satuja, vie retkille, viettä aikaa, heidän kanssaan ja samalla olisi tuki vanhemmille et jaksamme vaikka meitä kolhitaankin kaltoin...
      mummi olisi tosi ihana asia, saa olla ukkikin jos löytyy pariskunta aivan ihana jos löytyy mut mummille löytys paikka meidän kodist! sähköpostia voit laittaa jos haluut ottaa meihin yhteittä! [email protected]

    • suruinen

      Näin..

      Minulla mummina on taas ihan toisinpäin asiat..

      Halusin viettää lastenlasteni kanssa aikaa. Erään kerran kun olivat käymässä (ihan pieninä) leikkivät rakentamassani peikkolinnassa. Tyttö, joka oli silloin nelivuotias, pyysi äidiltään, että voisi jäädä yöksi. Äiti keilsi. Menin sanomaan, että kai meilläkin on oikeus viettää aikaa lasten kanssa.

      Miniä ilmoitti, ettei isovanhemmilla ole mitään oikeuksia.

      Nykyään en näe heitä enää ollenkaan....

      • ikävä

        En minä näköjään olekkaan ainoa lapsenlastaan kaipaava mummo,mustasukkainen miniä ei saanut katkaistua yhteyttämme omaan poikaamme,joten hän päätti tehdä sen pojanpojallemme :( Haluaisimme niin antaa rakkautta ja hellyyttä tälle ihanalle pikku-ihmiselle mutta ehkä miniä on niin itsekeskeinen että pelkää lapsen rakastuvan meihin liikaa :( syyksi hän sanoo meidät puuttuvan hänän elämäänsä,kummallista koska emme ole missään yhteydessä häneen vaan kaikki yhteydenotto menee poikani kautta,hänhän se on itse viestiä meille laitellun kun on riidellyt poikani kanssa ja ilman mitään syytä haukkunut meidät niin painokelvottomin sanoin että itku on tullun monta kertaa :( tämän nais-paholaisen tultua sukuumme hän ei ole aiheuttanut mitään muuta kuin surua ja tuskaa koko suvullemme :(


      • narsismi ei parane
        ikävä kirjoitti:

        En minä näköjään olekkaan ainoa lapsenlastaan kaipaava mummo,mustasukkainen miniä ei saanut katkaistua yhteyttämme omaan poikaamme,joten hän päätti tehdä sen pojanpojallemme :( Haluaisimme niin antaa rakkautta ja hellyyttä tälle ihanalle pikku-ihmiselle mutta ehkä miniä on niin itsekeskeinen että pelkää lapsen rakastuvan meihin liikaa :( syyksi hän sanoo meidät puuttuvan hänän elämäänsä,kummallista koska emme ole missään yhteydessä häneen vaan kaikki yhteydenotto menee poikani kautta,hänhän se on itse viestiä meille laitellun kun on riidellyt poikani kanssa ja ilman mitään syytä haukkunut meidät niin painokelvottomin sanoin että itku on tullun monta kertaa :( tämän nais-paholaisen tultua sukuumme hän ei ole aiheuttanut mitään muuta kuin surua ja tuskaa koko suvullemme :(

        Voi herranjestas, että minä olisin iki-onnellinen ja ylpeä, jos meillä olisi isovanhemmat elossa ja sanoisivat tai kirjoittaisivat meidän lapsistamme ja omista lapsenlapsistaan noin kauniisti. Mikä mielnvikainen miniä-ihminen voi suhtautua asioihin noin kylmästi, ja sairaasti. Miksei poika ota eroa tuollaisesta narsistivaimostaan. Sehän myrkyttää omat lapsensa siirtämällä pahanolonsa heihin. Ja ketju jatkuu seuraavaan sukupolveen. EIhän se eroaminen helppoa ole tietysti..mutta silti.. Kyllä maailmassa lämpimiä naisia riittää, kun saa haavansa parannettua. Auttakaa poikaanne pääsemään irti, ja lastenlastanne. JOtenkin.


      • nuppu8

        Hyvin tuttua ja ERITTÄIN SURULLISTA.Kerran täällä kumminkin eletään ja lapset ovat pieniä tosi lyhyen ajan.

        Oma tyttäreni on todella ilkeä yleensä kaikille lähisukulaisille .
        Ns.paremmille ja vieraammille ihmisille hän on todella mairea varsinkin jos
        on työelämässä esim.ylennys näköpiirissä.

        Mummo ja pappa ovat särkeneet sydämensä tämän käytöksen takia,vävy ei sano mitään koska ei halua mitään "konfliktia" vaimonsa kanssa.


    • Omituista

      Avaajalle: Jos mummolaan on vain muutama kilometri, niin miksi teiltä kuluu 1-2 kk näkemättä isovanhempia? Miksi ette mene heitä katsomaan?

    • Reaaliajassa

      Nyt aluksi vietä laatuaikaa omien lapseiesi kanssa ja kutsu isovanhemmat kylään heitä tapaamaan.
      On heidän häviönsä, jos eivät tule.

      Lapsenlapsien aika on 30 v päässä.

    • mummolako?

      Meillä olisi aina joskus aikaa lapsille ja perheen vierailulle - jos haluaa olla hetken maalla ja meillä on monta koiraa myös.. Katsotaan saadaanko kesäksi kanoja ja kalkkunoita tänne vielä :) Tutulla poni ja hevosia lähistöllä.. Lehmiä näkee naapurin laitumella...

      Olisi tilaa toki temmeltää- käydä saunassa ja uimassa. Paistaa grillikodassa ruokaa ja kesäkeittiössä vaikka lettuja.. Leikkimökissä voisi vaikka nukkua joskus...

      Haluttaisiin "tukiperheeksi/ varamummolaksi" vaikka yh-isälle / yh-äidille lapsien kanssa.
      Me ollaan normimaalisti töissä vielä ja reilun 50-vuotta.
      Omat lapsenlapsemme ovat 7, 3 ja 2-vuotiaat. 3- ja 2- vuotiaita emme näe usein. Ja ikävä pikkusia - syliä ja aikaa tarjolla toki rajoitetusti - mutta toki lapsille annettavaa lämpöä löytyy

      • No ei varmaan

        Sähköpostiosoitteesi on sitä tyyliä, että hiukan ihmettelen, mikäli lapsiperheiltä vastauksia ryöppyää. :D


      • mummolako?
        No ei varmaan kirjoitti:

        Sähköpostiosoitteesi on sitä tyyliä, että hiukan ihmettelen, mikäli lapsiperheiltä vastauksia ryöppyää. :D

        ^Myyn laadukkaita alusvaatteita koko perheelle ja email viittaa siihen siis :) ja alusvaatteissa on myös muokkaavia alusvaatteita naisille. Joten eipä mitään sen ihmeellisempää...

        Ehkä ei pitäisi etsiä negatiivisiä asioita sieltä, missä niitä ei ole...


      • No ei varmaan
        mummolako? kirjoitti:

        ^Myyn laadukkaita alusvaatteita koko perheelle ja email viittaa siihen siis :) ja alusvaatteissa on myös muokkaavia alusvaatteita naisille. Joten eipä mitään sen ihmeellisempää...

        Ehkä ei pitäisi etsiä negatiivisiä asioita sieltä, missä niitä ei ole...

        Kai ymmärrät, että ihmiset ovat varovaisia ottamaan yhteyksiä netin kautta ventovierisiin ihmisiin ja näin pitääkin olla, kun kyseessä on myös pienet lapset. Se voi kuulostaa negatiiviselta, mutta se on myös viisautta.


      • mummolako?
        No ei varmaan kirjoitti:

        Kai ymmärrät, että ihmiset ovat varovaisia ottamaan yhteyksiä netin kautta ventovierisiin ihmisiin ja näin pitääkin olla, kun kyseessä on myös pienet lapset. Se voi kuulostaa negatiiviselta, mutta se on myös viisautta.

        ^Toki tietysti voi olla tuollaisen email-osoitteen takana vaikka millainen ihminen tahansa... Eikä varovaisuus koskaan ole pahasta, ei puolin- eikä toisin.

        Mutta tosiaan oudoille asioille voi olla myös tosi looginenkin selitys :)

        Ihanaa kevättä ja kesää kaikille!


    • Anonyymi

      Mikko känsälä on omituinen mies kun se pitää mieluummin vauvaa sylissä kun stripparia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe