Oon lähdössä reilaamaan

yebbbuu

Niin päätin. Oon lähössä viikolla 26 ja käyn viikolla 25 ostamassa sen kortin (ei kai oo liian myöhänen aika ostaa sitä korttia sillon?) kun saan vasta sillon tarpeeksi rahaa. Voitteko kertoo mulle vinkkejä sinne? Mulla ei oo todellakaan iso matkabudjetti, ruokaan on 150e, ja jos sattuu jotain ongelmia tai pitää matkustaa bussilla, siihen 75e ja sitten jää 100e vielä käyttörahaa. Haluun sinne reissaa pian joka tapauksessa, vaikka budjetti on noinki pieni. Voitteko antaa jotain vinkkejä tai kenties vastaa näihin kysymyksiin jos tiiätte?

Onko missään mitään ulkomaiden junien aikataulukirjaa myytävänä tai bussiliikenteen yms?
Mistä saa hankittua ulkomailla taksin?
Mistä ostetaan ulkomailla paikkalippu?
Jos oon vaikka junassa ja alan juttelee vastapäiselle henkilölle, mikä vois olla sen reaktio?
Miten löydän perille hostelliin jos sellasen varaan?

Ei kai mul muuta. :D Kertokaa ihmees kokemuksii jos on, oon lukenu jo monelta nettisivulta paljon. =) Kiitti sit jo vastauksista.

5

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 22

      Lue tätä viestiketjua, saat hyviä vinkkejä esim majoitukseen.

    • cacacac

      Hei, noin pienellä budjetilla ei voi ostella paikkalippuja eikä ajaa taxilla. Interrailaajia huijataan esim. meillä maksoi maltaita Madridista taksi toiselta keskusta juna-asemalta toiselle, vaan koska ei kysytty hintaa etukäteen.

      Jutella voi oikein hyvin vierustoverille, eikä tarvi pelätä reaktioita. Yleensä vastaanotto on hyvä.Tapaa kivoja ihmisiä, kun uskaltautuu keskusteluihin.

      Hostelliin löydät joka kaupungista parhaiten, kun menet ensin turisti-infoon ja kysyt ko. kaupungin karttaa ja hostellien sijaintia. Ne kyl neuvoo sulle myös bussit/metrot/ratikat perille. Missä meinaat yöpyä, ellet hostelleissa, älä lähde reissuun, ellei yöpymiseen ole varaa. Se on todella kurjaa reissaamista notkua juna-asemilla yöitä, siellä on kaikkia pervoja pyytelemässä mukaansa.

      Kannattaa muistaa, ettei missään muualla olla niin rehellisiä, kun Suomessa, älä siis luota kaikkiin tyyppeihin, varsinkaan juna-asemilla.

    • yeeebbuu

      Okei, kiitos. =) Mut jos kysyn ne hinnat etukäteen, ni en usko et siit vois koituu paljon ongelmaa? Tai jos ostan junalipun jo asemalta ni eihän ne voi sit velottaa korkeintaan kun lisämaksun joskus? (katoin netistä et ne lisämaksut on senteistä kymmeneen euroon korkeintaan, riippuen maasta). Ja aattelin nukkuu jossain rannalla yms, tiiän et se voi olla vaarallista :D Ja jos tulee huonoi kokemuksii siitä, niin nukun seuraavat kerrat hostelleissa. Mut eihän oo sit liian myöhästä ostaa täl viikol sitä interrail korttii ku meen ens viikol? Ja ainiin, aattelin alottaa silleen että meen lentokoneel Amsterdamiin, pääseekö sillä interrail kortilla sit ilmaseks jonnekkin naapurimaahan siitä? Kauheesti kysymyksii mut haluun olla mahollisimman varma kaikesta :D Kiiitoos

      • cocococ

        Interrail-kortilla voi matkustaa ilman lisämaksujakin, katot vaan sen kyseisen junan tiedot ja varmistat asemalta lisämaksut. Aina löytyy hitaampia ja lisämaksuttomia junia. Ne nopeet junat on niitä lisämaksullisia.

        Voit ostaa lipun tällä viikolla, mutta tarvit ostaessasi passin tai henkilökortin mukaasi.

        Lento Amsterdamiin hyvä juttu, sit Interrail Globl Pass käy siittä eteenpäin reissatessa. Tuutko myös lentäen takaisin. Jos tulet lentäen, ole ko. lentokaupungissa sitten ajoissa, että pääset tsekkaamaan lentosi ajoissa.


    • yeppppe

      Joo, kiiitos =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe