Kastraation jälkeen

Potsku

Kuinka monta päivää olette pitäneet koiralla kauluria leikkauksen jälkeen?

11

161

Vastaukset

 • Eiku eläinlääkäri ohjeistanut? Ja jos ei tosiaan ohjeistanut niin puhelin käteen.

  • Ohjeisti tietysti, mutta ajattelin kysellä, kuinka tarkasti tuota 10-14 päivän ohjetta on noudatettu.


 • Kyllä kannattaa aika tarkkaan noudattaa että koira ei pääse nuolemaan haavaa eikä repimään tuikkejä auki, sen jälkeen teillä on paljon pidempi paranemis aika joten kannaatta hoitaa nyt kunnolla ja antaa olla vaan silloin ilman kauluria kun itse pystyt koka ajan vahtimaan että ei pääse nuolemaan haavaa.

 • Otin jo ensimmäisenä päivänä pois, koska koira ei nuollut haavaa ja olin tietenkin paikalla valvomassa kokoajan. Yöksi laitoin kaulurin mutta seuraavana päivänä oli taas ilman enkä muistaakseni sitten enää laittanut sitä takaisin toiseksi yöksi. Haava parani hienosti eikä mitään ongelmia ollut. Tarkkaile siis koiraasi, mutta tuo 10-14 päivää kuullostaa tooosi pitkältä ajalta.

 • Meillä on nyt viikko leikkauksesta ja olemme kauluria pitäneet koko ajan. Yrittää kaulurinkin kanssa päästä peräpäähänsä. Juhannuksena mökillä ajattelin ottaa pois ja tietty vahtia koko ajan. Maanantaina saa tikit pois.

 • meillä oli vain eka päivän ja seur. 5 yötä. koira oli valvonnan alla ettei päässyt nuolemaan.. riittävästi aivoille aktiviteettiä nii unohtuu nuoleminen ja koira kyl oli sen verran raasu se kauluri päällä ettei raaskinu pitää, selvästi meni apaattiseksi ku sitä yritti laittaa.. toki lääkärin ohjeita kannaattaa noudattaa!! näin vain meillä kun oli mahdollisuus valvoa koiraa.. kai se muuten olisi täytyny olla..

 • Kiitoksia vastauksista. Meillä on pidetty kauluria koko ajan lukuun ottamatta ulkona käyntejä. Koira ei ole ollut oikeastaan ollenkaan kiinnostunut leikkausalueesta ja kauluriin on tottunut yllättävän hyvin. Haava on parantunut hyvin. Onneksi ei tarvi enää tikkejä poistaa, kun on sulavat. Ajateltiin ottaa kauluri pois 10 päivän jälkeen, jos ei mitään takapakkia tule. Pitkästyttävää aikaa on koiralle ollut, kun on oikea energiapakkaus ja nyt on tehty vain lyhyitä, hitaita kävelylenkkejä. Tietysti aivovoimistelua voi tänäkin aikana tehdä.
  Mukavaa kesää kaikille!

 • Tiedttkö rauhoitetaanko koiraa tikkien poistossa? Maanantaina otetaan (ei ole sulavia) ja voi olla haastavaa ilman jotain rauhoitetta. En älynnyt kysyä.

  • ei koiraa rauhoiteta tikkien poistoon ne tikit on nopeasti otettu pois. Tietysti sellaisen koiran joutuu rauhoittamaan jota ei ole totutettu käsittelyyn joka vaan rimpuilee koko ajan, mutta normaalisti ei rauhoiteta.


 • Meillä pidettiin kauluria vain alkupäivät.. sen jälkeen on tarkkailtu ja yöksi on laitettu housut jalkaan ettei nuole. Nyt kuitenkin huomasin että haava on vähän auki toisesta päästä.... :( nuolemaan siis se ei ole päässyt eikä ole yrittänytkään.. en tiedä sitten pitäiskö mennä lekurilla käymään... tulehtunut se ei ainakaan ollut.....

  • miten koiralle kävi kun oli tuo haaveri ????


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  143
  5981
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  153
  1834
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  31
  771
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  26
  463