Rantakylän ostarin lähistö

Mietiskelijä

Onko miten rauhatonta seutua asua noin ½km päässä siitä? Säilyykö autot ehjinä, kannattaako olla ilkivaltavakuutus? Pysyykö rattaat, pulkat yms kerrostalon ala-aulassa? Entä pyykit ja matot ulkonaruilla? Niin paljon olen huonoa kuullut, että ennakkoluulot on isot.

74

8756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sPE

      Se vähän riippuu
      Itse asuin muutama vuosi sitten Verkkotiellä (n. 2km ostarilta)ja voin sanoa et oli helpotus kun pääsi pois sieltä. Aika paljon varastettiin tavaraa kellarista ja jopa pyörä parvekkeelta, siis aivan silmien alta! Tietysti ei voi yleistää kaikkia Rantakylän alueita, sattuuhan sitä ilkivaltaa muuallakin. Mutta lämpimästi suosittelen jotain toista aluetta ainakin jos on vielä lapsia...

      • Mietiskelijä

        No me ollaan jo muuttamassa sinnepäin, eli lähinnä halusin kokemukuksia. Ei varmaan asuta kuin vuosi-2, miehen työpaikan takia. Sitten päästäänkin etsimään omakotitaloa.


      • netroad

        ite oon asunu verkkotiellä myös, opiskelijakämpässä, autoon murtauduttiin 2 kertaa puolentoista vuoden aikana, ja kaikenlaista spurgua pyöri pihoilla, naapuritaloilla kävi poliisit tai ambulanssit säännöllisemmin kuin jäätelöauto yms. Ja muistan vielä joensuuhunmuuttoviikolla tapahtuneen asevälikohtauksen tien toisella puolella ..
        Muuten ihan kiva paikka. :)


    • rauhallinen.

      Rantakylä on nykyisin rauhallinen paikka asua, kaikki hörhöt on pistetty Utraan.

      • p9x

        Niinivaara2win


    • tyttö

      on asunut venetiellä, alkupäässä, 15 vuotta ja hänellä ei ole koskaan ollut mitään valittamista. r-kylä on kiva asuinpaikka ja ostarin seutu mukavasti lähellä kaupungin keskustaa!

      • kellotKumisee

        Me ollaan asuttu Venetien keskivaiheilla kirkon vieressä pian 5 vuotta. Koskaan ei ole tullut mitään ongelmia, ainoa vaan että naapurin pikkupoika kerran pölli polkupyörän venttiilien korkit tuhmuuttansa :)


    • Osmankäämi

      Ainakin kerran kun jätin polkupyörän yöksi rantakylän keskustaan niin joku saatanan pallopää oli potkinut sen renkaat muodottomiksi. Kaikenlaisia niitä liikkuukin rantsikan keskustassa.

    • Mimi

      ..asutaan about 200-300m Rantakylän ostarilta, ollaan asuttu vajaa vuos. Koko aikana ei oo ollu oikeestaan mitään, vastapäätä parkkipaikalt kerran hajotettu yhden auton ikkunat. Kyllä ainaki meidän talossa kaikki on pysyny, lelutki pihalla levällään.. :D

    • Paljasjalkainen

      Kyllähän koko Rantakylä-Utra -seutu on semmoista ghettoa, että oksat pois. Ikäni Joensuussa asuneena, en voisi kuvitellakaan asumista näissä kaupunginosissa. Esim. Karsikko tai menneisyydestään huolimatta jopa Penttilä ovat paljon parempia paikkoja, puhumattakaan Joensuun "Beverly Hills":sistä, Niinivaara & Hukanhauta -alueesta.

      Rantakylä on toki suosittu alue muodostaen huomattavan osan koko kaupungin asukasluvusta, mutta kaupunginosan maine on nähtävissä suoraan tarkastelemalla omistusasunto/vuokra-asunto -suhdetta - kun vielä otetaan huomioon kaupungin omistamien vuokra-asuntojen määrä. On myös yleisesti tiedossa, mistä suurin osa poliisin tehtäväilmotuksista tulee... Ja Utra tosiaan kuuluu samaan luokkaan. Tiedän erään 50-luvulta asti kotitalossaan asuneen, joka on todennut että "pakko täältä on päästä muuttamaan pois, ei tästä elämästä tule mitään kun on niin levotonta". Ja kun kerran oli tilanne, että olisi joutunut jättämään auton yöksi erääseen paikkaan, niin henkilökunta totesi että ei missään nimessä kannata jättää autoa tänne tai saattaa olla takaisinpalatessa ikävä yllätys - tämä siitä huomlimatta että kyseisellä alueella oli hälytin-/kamera-/vartiointiliikkeen valvonta!

      Kannattaa tosissaan harkita mitä tahansa muuta aluetta, elämänlaatu on varmasti parempaa muualla.

    • Asunut

      Asuin ostarin vieressä melkein vuoden. Talossa hörhöjä, naapuritaloissa tappoja yms. Poliisit kehissä koko ajan. Pyöristä vietiin venttiilitkin. Ostarilla makoili sammuneita.

      Esim. pahamaineinen Penttilä on 100x rauhallisempi, en koskaan nähnyt siellä järjestyshäiriöitä tms.

      • älä kerro sontaa, joensuulaiset on kaikin puolin sontaa (se on sellainen paskakasa josta ei ota selvää) tuo ei pidä paikkansa. tuskin joku venttiliäsikin tarvitsee.


    • Raimpo

      Itse asuin puoli vuotta 200 metriä ostarilta ja tähän väliin on pakko lainata: "pakko täältä on päästä muuttamaan pois, ei tästä elämästä tule mitään kun on niin levotonta".

      Talo(t) täynnä narkkareita, juoppoja, ulkomaalaisia ja huumediilereitä yms.
      Itse sain puukosta omassa rappukäytävässä, koska minulla ei ollut tarjota tupakkaa jollekkin hörhölle.

      Joten älkää missään tapauksessa muuttako Rantakylään!!

    • Jns -86

      Välttäkää Rantakylä - Utra akselia jos elämänlaatu on teille tärkeää. Mikäli taas järjestyshäiriöt, hullut, humalaiset, huumediilerit yms muut hörhöt ovat sydäntäsi lähellä, valitse jompikumpi ylläolevista. :O

      Suosittelen Niinivaaraa, Hukanhautaa, Penttilää ja tätä pientä plänttiä Penttilän kupeessa missä itse asun eli Vehkalahtea. :) Aiemmin Penttilällä ollut huono maine, nykyisin siitä ei ole tietoakaan.

      - Joensuulainen vuodesta 1986 -

      • bula bula bula

        Ihanaahan se siellä vanhalla savisella peltopohjalla on asustaa..


    • raauhatonta on

      Rantakylään ollaan asutettu kaikki alueen somalialaiset, joten kulttuurien kohtaaminenkin tuottaa hankaluuksia. Jengiytyminen on huolestuttavaa, siitä seuraava turvattomuutta ja väkivaltaa tulee kasvavissa määrin vastaan. Samaa jengiytymistä taas en ole nähnyt muissa etnisissä ryhmissä, tosin määrällisesti Bangladeshilaisia ei taida paljoa ollakaan, mutta ovat kyllä järjestäen sivistynyttä väkeä, toimeen tulee vaikka ei aina samaa kieltäkään löydy... Rantakylässä on jo nyt rauhatonta, tulevaisuus pahenee, kun jälkikasvunsa pahoinpitelyyn kyllästyvä valmiiksi linnan kovettamat isät alkavat pistämään pistettä jengeilyille, kohtaaminen on karua aivan varmasti! Kaikkien etuna olisi välttää etnisiä keskittymiä, jos niiden tuomia haittoja ei haluta!
      Itse en voisi lastani Rantakylässä ajatellakaan kasvattavani, vaikka monet ystäväni siellä kasvaneet, elo on muuttunut huonompaan suuntaan! Köyhyys, työttömyys, alkoholi ja huumeet, ei pitkälle tarvitse miettiä mitä tästä seuraa alueella, jossa ase löytyy liki joka talosta...

    • oy vklshgh

      Poika asui Puronsuunkadulla monta vuotta...paras taloyhtiö ikinä!!!! niin ystävällisiä ihmisiä en ole koskaan kohdannut, kun sielä käydessäni....

      mitään ongelmia ei ollut... t. äiti...

    • c1c

      Hei. Rantakylä on mainettaan parempi riippuen alueesta missäpäin Rantsikkaa asuu. Jotkut kerrostalot aika karmeita ja rauhattomia narkkareiden yöelämän vuoksi. Tosin kerrostaloelämä alkaa olla aika rauhatonta missäpäin Joensuuta tahansa jos sellaista sakkia taloon sattuu. Ostarin ympäristö on yöaikaan rauhaton mutta päiväsaikaan ei siellä sen enempää satu ja tapahdu kuin muuallakaan Joensuussa. Jos rauhallista aluetta Joensuusta haluaa etsiä niin Kanervala taitaa olla sellainen. Siellä ei muita oikein asukkaan kuin mummoja ja pappoja ja varakkaampia perheitä pois lukien opiskelija-asunnot.

    • Natsipentti66

      Neekerit sikailee pataluodon ympäristössä!!!!! Roskaa niin perkeleesti. Maahanmuuttajia vaikka muille jakaa

    • 11

      "ei pitkälle tarvitse miettiä mitä tästä seuraa alueella, jossa ase löytyy liki joka talosta... "

      HAHAHAHHAHAHAHHAHAAAAA. Oot näköjään tarkemminkin perehtyny asiaan..
      Suurin osa näistä ketkä pilkkaa r-kylää on semmosia jotka hädin tuskin uskaltaa moikata naapurille kun vastaan tulee. Sitten on isi ja äiti sanonu että rantakylä on paha paikka että eihän meidän pikku pentti voi siellä asua kun heti hakataan ja joutuu huumeita käyttämään

    • Totuus100%

      Missä nuoriso, siellä ongelma. Vain ongelma. VAIN ongelma. VAIN ONGELMA. ONGELMA. ONGELMA!

    • Perheellinen

      Täällä on hyvä asua. Ja palvelut lähellä, ihan rauhallinen koko kerrostalo ja muutama siinä ympärillä. Jopa Jopokin pysyy paikoillaan lukittuna, ei vielä ole näkynyt pakettiautoa sitä pois hinaamassa.

    • polliisiis kansalais

      rantsikka oli ennen pirimarkkina aluetta, mutta nykyään markkinat siirtyneet noljakka/marjala akselille, jonk.verran hörhöjä viellä utrassa, mut vähiin nekin käy

    • tgyjklsdeed

      Miten missäkin.
      Meillä on murtauduttu varastoon, viety polkupyörä ja kun ei toista pyörää saanut irti niin satula pöllitty, siis ihan lukollisesta pyörävarastosta.
      Joku satulafriikki oli sit ulkona olevasta naapurin pyörästäkin satulan pöllinyt.
      Täältä pois heti kun mahdollista.

    • köyhä ja kipeä

      Ostarin parkkipaikalla joku apina kyttää,että muistiko laittaa parkkikiekkoa.5 minuuttia reissussa kaupassa ja takaisin tulessa 40e pysäköintisakko odottamassa.
      Eipä tarvitse sen perän kauppiaille enää kantaa rahaa.
      Terveisin huonomuistinen lähes tyhjällä parkkipaikalla.

      • ugugugugug

        Jos on kaupungin työntekijä joka sakotti niin ihan työtään teki.
        Sattui vaan olemaan juuri samaan aikaan kuin sinä huonomuistisena siinä.
        Itse unohtajan vika kun ei laittanut sitä kiekkoa vaikka säännöt sanoo että se on oltava.
        Niin et katsele vaan peiliin ja koitahan seuraavalla kerralla muistaa se kiekko tmv. kun näin säännöt sanoo.


      • pullamössykkä
        ugugugugug kirjoitti:

        Jos on kaupungin työntekijä joka sakotti niin ihan työtään teki.
        Sattui vaan olemaan juuri samaan aikaan kuin sinä huonomuistisena siinä.
        Itse unohtajan vika kun ei laittanut sitä kiekkoa vaikka säännöt sanoo että se on oltava.
        Niin et katsele vaan peiliin ja koitahan seuraavalla kerralla muistaa se kiekko tmv. kun näin säännöt sanoo.

        Mitkä säännöt.Onko se nyt pakko laittaa maksulliset pysäköintimaksut keskelle korpea.Sairasta rahastusta.
        No liikkeiltähän siinä viedään asiakkaat.


      • ugugugugug
        pullamössykkä kirjoitti:

        Mitkä säännöt.Onko se nyt pakko laittaa maksulliset pysäköintimaksut keskelle korpea.Sairasta rahastusta.
        No liikkeiltähän siinä viedään asiakkaat.

        Niin tuota voisit kysyä itseltäsi että mitkä säännöt.
        No valaisen asiaa hieman jos se sullekin aukeais.
        Säännöt on luotu sitä varten että niitä ensinnäkin NOUDATETAAN ja siksi että täällä maapallolla asuu paljon muitakin ihmisiä kuin vain sinä.
        Pysyy järjestys maassa eikä eletä miten sattuu.
        Tosin aika monelle tuo sääntöjen noudattaminen on näköjään aika vaikeaa ja ei ajatella muita kuin omaa napaa.

        Tämä Rantakylä ei ole korpi ja pysäköiminen ei maksa kuin sen parkkikiekon hinnan jolla saat pysäköidä sit vaikka joka päivä ja yö tuohon parkkipaikalle.
        Mutta jos se on sinusta niin vaikeaa niin parempi kun menet sinne korpeen ja ajat ajoneuvosi sinne parkkiin.


    • derille

      Hah ja hah :)

    • jhgfdsqq

      Rantakylä on aika iso alue ja se riippuu mihin päin Rantakylää olette muuttamassa. Toisin paikoin rauhallista ja jotkin paikat tosi rauhattomia.
      Niin kuin kaikissa muissakin kaupunginosissa.

    • Tyytyväinen asukki

      Juurikin näin:)). Meillä on tosi rauhallista ja kiva asua lähellä palveluja, luin jostain, että ostoskeskus laajentuu, mahtavaa!

    • angry!

      Riihisärkänkadulla pöllitään yölläkin plkupyöriä lukkojen takaa. Heti jos ulko ovi onkin auki yönseutuna, joupottelee joku rappukäytävässä, ja vauvan vaunut jos uskaltaa jättää, ne on hajotettu, tai joku ääliö kussut nihin! :( Polkupryöriä ei uskalla ees ulkovajaan viedä yöksi lukossa. Heti puhkotaan kumit, ja tulpat ja kaikki puretaan. Sama pätee lasten piha leluissa. Mitään ei voi jättää ulos.Kaikki säretään tai varastetaan. Kyllä on kiva kun kaikki köyhältä pöllitään, pyykkejä ei myöskään voi jättää pesutuvalle yöksi. Joku kusipää pöllii kaikki parhaat. Joko paskapennut, tai muuten vaan löylynlyömät tekee ilkipahaa..sama homma on välillä venetiellä.

    • r.kylässä 4v asunut

      rantakylässä ollaan asuttu nyt 4 vuotta ja normaalia elämää on niinkuin muuallakin missä ollaan asuttu. Turhaan meitäkin varoiteltiin, naapurit mukavia ja on myöskin lapsiperheitä. Samalla tavalla pyörät tuntuvat häviävän penttilästä ja keskustasta niin en menisi sanomaan että vain täällä varkaat pörrää.. nykyisin tosiaan noljakka enempi levottomampaa aluetta.

    • jungnerri

      p_a_s_k_a_porukkaa. kult_tuuri rikastuu.

    • hulluksi tääll tulee

      Rantakylän terveyskeskus on nolla.Palvelua ja hoitoa et saa.Puhelimiin ei vastata edes päivystysaikoina.Reseptit 3 viikkoa saa odotella jne....

    • Ajatellakin saa

      Haukkuminen on helppoa, tiedän sen. Mutta itselleni heräsi tätä keskustelua lukiessa muutama ajatus jotka ajattlein tuoda ilmi.
      Itse olen Rantakylässä asunut melkein koko elämäni. Muutin Noljakkaan pariksi vuodeksi ja luulin sen olevan rauhallista aluetta. Väärässä olin. Naapurit juhlivat pitkin öitä, autooni murtauduttiin, pyöränrenkaita puhkottiin ja poliisiauton näki harva se päivä. Puhumattakaan hampunkasvattajasta viereissä rapussa. Mutta asuinkin opiskelijakämppien vieressä, enkä voi yleisesti sanoa että koko Noljakka olisi samanlainen.
      Joku sanoi ylempänä keskustelussa että Rantakylässähän niitä poliisi-ja ambulanssikeikkoja on eniten. Mutta eikös se pidä suhteuttaa asukasmäärään? Rantakylä on kuitenkin Joensuun SUURIN kaupunginosa. Ei esimerkiksi Rantakylää ja Hukanhautaa voi vertailla pelkästään sillä, että monestiko poliisi on kutsuttu tietylle alueelle vuoden sisällä vai voiko? Eikös poliisien kutsut pitäisi suhteuttaa asukasmäärään, jotta saisimme edes hieman tarkemman kuvan? Eikös se mene niin että mitä enemmän ihmisiä, sitä enemmän myös tapaturmia ja tietysti niitä ihmisiäkin jotka aiheuttavat ongelmia. Itse asun taloyhtiössä, jossa on todella mukavat naapurit. Muutaman kerran poliisi käynyt pihassa taltuttammassa yhden asukkaan väkivaltaisen ex-miehen joka yrittää tunkeutua sisään, mutta siihen on viimeisen 2 vuoden aikana poliisin käynnit tässä pihapiirissä jääneet. Johtuuko sitten siitä että talo on melko uusi ja vuokrat aika korkeat. Tänne ei siis ole asiaa niillä joilla ei ole varaa maksaa melko korkeaa vuokraa. Emme voi naapureitamme valita, mutta olen huomannut että mitä uudempi talo ja korkeammat vuokrat, sitä vähemmän häiriköitä yleensä on. Harva häirikkö omistaa huoneistonsa/talonsa, vaan yleensähän he ovat vuokralla halvemmissa asunnoissa (jotka ovat usein kaupungin omistamia). Ja edelleen, Rantakylä on suurin kaupunginosa ja siksi täältä myös löytyy paljon kaupungin omistamia kerrostaloja, sekä asuntoja joita ei ole remontoitu. Rantakylään rakennetaan lisää taloja ja asukasmäärä tulee nousemaan, jonka vuoksi tosiasia on se, että kaikki muuttajat eivät ole sitä Beverly Hills- luokkaa. Hyvä puoli Rantakylässä tosin on se, että talojen hinnat eivät ole niin korkeita kuin Niinivaara-Penttilä- Keskusta-akselillä johtuen varmaankin Rantakylän maineesta.
      Itse pidän Rantakylästä koska täällä on rauhallista, kaikki on kävelymatkan päässä, ja keskustaankin pääsee nopeasti. Koiranomistajallekin täällä on hyvät oltavat, sillä lenkkeilymaastothan täällä on loistavat. Tosin terveyskeskuksesta ei minulla ole mitään hyvää sanottavaa :D

    • truulia

      Olen asunut useammassakin osoitteessa rantakylässä. Kuten sanottu, suosittelen välttämään Verkkotietä. Eräänä päivänä saa pelätä, että hyppääkö joku juovuspäissään katolta keskellä päivää ja joku yö pistetään kaverin päällä alaovi rikki. Ei kovin rauhallista. Nyt asun pursitiellä ja on kovin rauhallinen. Naapurin rattaat näyttäneet pysyvän pihassa, eikä häiriöitä ole ollut, vaikka seinät on todella ohuet. Jos naapurista tuleva vastasyntyneen itku silloin tällöin kuuluu ja on ainoa "häiritsevä" ääni, väitän rauhalliseksi alueeksi. Ne on niitä elämisen ääniä. Toki ainoa vika on nuo mopoilla rylläävät teinit tuossa tiellä. Puskee ikävästi ääni ikkunalasien läpi. Mutta jos täydellistä rauhaa kaipaa, kannattaa muuttaa maalle.

    • Epäluuloinen

      Moikka!

      Olen muuttamassa 500 kilometrin päästä Joensuuhun ja haluaisin kysellä, että onko jollain kokemuksia Rantakylän Tuulentiestä? Itse olisin sinne mahdollisesti muuttamassa, mutta nämä keskustelupalstat Rantakylästä alkoivat hieman pelottaa...

    • rulli

      Kokemukset itsellä hyvät. Verkkotietä suosittelen minäkin välttämään, asuin siellä lyhyen aikaan ja se riitti minulle. Huh. Ruoritiellä asuessa oli jo rauhallisempaa, muttei omalle kohdalle sattunut mikään ihannenaapuri silloin. Muuta vikaa ei ollut. Pursitiellä vieressä oli uskomattoman ihanat naapurit ja mopopoikia lukuunottamatta ihana rauha! Nyt asutaan venetiellä ja täällä ihan sama, tykkään tosi paljon. Pyörää ei ole pöllitty kertaakaan. Pyörän valon joku oli kerran napannut matkaansa, sen suurempaa ei ole sattunut.

    • Rantsikka

      Suurimman osaa elämästäni olen Rantakylässä asunut. En ole kuitenkaan koskaan asunut Rantakylän vuokra-asunnoissa,joihin tämä kaikki negatiivisuus on pesiytynyt.Oli jo -70 luvulla ja on edelleen. Mutta tuota negatiivista ajattelua ei pidä yleistää koko Rantakylään. Itse asuin rauhallisella omakotitalo-alueella eikä siellä tarvinnut pelätä mitään.Hyvä ja rauhallinen lapsuus ja nuoruus Rantakylässä, uskokaa pois! :D Eli kyllä Rantakylässä on hyvä asua,riippuu missä siellä asuu. Mutta ihan sama asia joka kaupunginosassa eli jos et ole koskaan asunut Rantakylässä niin älä liioittele täällä juttuja joista et tiedä mitään. Onhan näitä muitakin kaupunginosia jotka niittää "mahtavaa" mainetta ;) esim. Noljakka,Marjala,Mäntylä,Mutala,Karsikko...Jokaisella asuinalueella on oma "ghettonsa" ja ns." rauhallinen" alue. -70 luvulla ajeltiin pyörällä katselemaan ostarille sitä villiä menoa, olihan se jopa pelottavaa :D Sitten palattiin takaisin turvalliselle, omalle alueelle :)

      • Rantsikka

        Lisätäkseni vielä,että nykyään asun Hukanhaudalla ja naapurissa asuu mopopoikia ;) pitäskö sanoa hui...


      • Vaarallinen alue.
        Rantsikka kirjoitti:

        Lisätäkseni vielä,että nykyään asun Hukanhaudalla ja naapurissa asuu mopopoikia ;) pitäskö sanoa hui...

        "Rantsikka"

        Sinäkin puhelet vain tietyistä alueesta etkä kumminkaan tiedä kokonaisuuta.

        Hyvä kun sulla asuu nyt vain mopopojat naapurissa,et tiedä hukanhauttaakaa,sieläkin melkoista,punaisissa kerrostaloissa .

        Kerrankin kävi niin että pari huume hörhöä riehui sielä raput oli yltäpäältä veressä toinen löikirveellä hutkien toista selkään ja pihamailla juoksentelivat,poliisiautoa ym amlanssia kaikkia paikat täynnä,samainen hutkia kirveen kanssa meni niinivaaralle ja sairaalaan eräänä iltana,sairaala suljettiin ,kaapasi keskus sairaalan samainen huume hörhö,tämä sattuo niivaaralla,näistä vaan ei paljon kertoilla,mutta te ette tiedä kuinka väkivaltaista on joensuussa .


      • Rantsikka
        Vaarallinen alue. kirjoitti:

        "Rantsikka"

        Sinäkin puhelet vain tietyistä alueesta etkä kumminkaan tiedä kokonaisuuta.

        Hyvä kun sulla asuu nyt vain mopopojat naapurissa,et tiedä hukanhauttaakaa,sieläkin melkoista,punaisissa kerrostaloissa .

        Kerrankin kävi niin että pari huume hörhöä riehui sielä raput oli yltäpäältä veressä toinen löikirveellä hutkien toista selkään ja pihamailla juoksentelivat,poliisiautoa ym amlanssia kaikkia paikat täynnä,samainen hutkia kirveen kanssa meni niinivaaralle ja sairaalaan eräänä iltana,sairaala suljettiin ,kaapasi keskus sairaalan samainen huume hörhö,tämä sattuo niivaaralla,näistä vaan ei paljon kertoilla,mutta te ette tiedä kuinka väkivaltaista on joensuussa .

        juu "vaarallinen alue" tiedän kokonaisuuden Rantakylästä paremmin kuin hyvin! Rautalangasatko pitää vääntää.lue tarkemmin! Ja minäpä en asukaan missään ihme kerrostaloissa joten niitä punaisia taloja en tunne enkä tiedä,niissä en pyöri. Varmasti asun hyvin kaukana niistä :D


    • muuttaja?

      Millaista nykyään on Riihisärkänkadulla? Olen lapsuutei siellä asunut ja silloin meno oli ok, tosin en ollut sellaisissa porukoissa joissa viina olisi virrannut. Nyt kun on itsellä lapsia ja ollaan ilmeisesti sinne muuttamassa niin onko millainen piha nykyään?
      Onko yöt levottomia? Jos joku tietää ja viitsii kertoa niin olisin kiitollinen.

    • muuttaja?

      Ja unohtui mainita että nimenomaan nuo kaupungin vuokra-asuntojen piha? (riihisärkänkadulla)

    • Vaarrallinen alue

      Ei voi olla totta useinpien kirjoitukset.

      Itse olen asunut koko 1990 luvun 10 vuotta putkeen rantakylässä ja tuttavia asuu ja asui paljon tuolla alueella.

      Auton vuokrasin kerran ajoin sen latolankadulle vuokratalojen pihaan jossa olimme vuokralla niin tunnin päästä katsoin parvekkeelta ja autoa ei enään näkynyt,tunti meni tähän suoritukseen,oli keskipäivä vielä.

      Tuttava tuli kerran ajoi auton parvekkeelta noin 5-10m päähän,istui meillä kas kummaa iltamyöhään kuului kilinä kolina,auton katto luukku lyötiin rikki ja huume kännikala kaveli pitkin katuja.

      No muutimme karsikkoon,oli rauhallista mitään ei tapahtunut ei yhtään mitään useampaan vuotteen,ja muutimme huuluuttamme takaisin rantakyllään ja toiseen päähän latolankatua.

      Kerran lensi seinänaapurista,4 kerroksesta iso televio kadulle ja lasipöytä lavuaarit ym...suoraan siihen mistä käveltiin rappuihin,kukaan ei vahingoittunut eli oli tuuri.

      Samassa rapaussa kerran joku ulkopuolinen makasi välikerroksessa verissään,soitin huoltomihelle verta valui reilusti ja henkilö ei reakoinut huoltomies tuumas ,pyyhi sillä ukolla sitä lattiaa, että semmosta lasit oli taas rikki.

      venetieltä joku mainitsee,ei hyvänen aika sentään se on slummia sekin,aivan hirveetä siwan vieressä.

      Joo mäntylässä oli kohtuu rauhallista mutta sieltäkin varastettiin kaikki autosta,samoin kun ikkunoita särettiin.Mutta oli rauhallista verrattuna rantakylään.

      Se on oikeasti hirveä alue,kerran olimme kävelyllä ilalla,rantakylän ja utran välillä sai pelätä henkensä uhalla oikeasti,sielä ammuttiin lähellä ,olimme viereisessä rapussa ja ampuivat ovesta sisään,oli hirveetä kävellä metsän halki rantakyllään myöhään yöllä,ampuivat ulkonakin,tästä oli isotjutut aikoinaan lehdissä.

      Samaisella parkkipaikalla kerran nousin autosta 5-10 m päähän tupakalle,niin joku huume hörhö käveli ohi ja istui kuskin penkille oli varastamassa vaikka oli vierellä,mitään ei tajunnut elämästä.

      Hirveetä aluetta koko rantakylä ja utra.Ihan oikeasti jos asutte sielä ja luulette että on turvallista niin erehdytte tyystin.

      Te ette tiedä monikaan sielä mitä tapahtuu.Kerran yksi jonka tiedän nuoruudesta ajoi rantakylässä kortittomana melkovauhdilla niin meni läpi rivitalon seinän oli vauhtia,usuja oli katsonut sisältä reiästä,hirvee alue oikeasti.

      Ken lapsiaan kasvattaa sielä niin tuuri on hyvä jos hyvin menee.älkää kuvitelko asuinalueesta joka oikeasti on hyvinkin paha,juttelin vartijan kanssa joensuun torilla niin hän kysyi tiedänkö euroopan vaarallisimman paikan,sanoin en tiedä.

      VARTIJA KERTOI SE ON OIKEASTI JOENSUUN RANTAKYLÄ,ASUKASMÄÄRÄÄN NÄHDEN VAARALLISIN ..

      Joten jos tuosta selvisi jotain teille niin älkää puhelko kokonaisuutena rantakylästä kun te ette tiedä mitä ympärillä on.

    • Vaarallinen alue

      Jos on nössö jätkä,eli pelkää paljon ei uskalla tapella,niin ei pidä liikkua iltaisin missään sieläpäinkään.

      Suosittelen ettei eds muuta rantakylään,se on euroopan väkivaltaisin paikka.

      Hullut asuu sielä tiedostamatta mietä sielä tapahtuu,nykyisin on huumeet enne oli viina ja miedot juomat.nyt on kaikki toisin.

      Itse en ottaisi taloa edes ilman sieltä alueelta jos pitäisi asua,niin on paha.

      Mitään et voi pitää ilman lukkoja ,pyörät on ??? melkein pitää kantaa huoneistoon.

      Normaali ihmiset elävät päivästä toiseen näkemättä missä he asuvat alueena.Erittäin negatiivinen alue,ollessani helsingin kontulassa ja itäkeskuksissa sekä jakomäellä niin voi sanoa ettei ne ole yhtään mitään.

      Joku aika sitten oli rautieasemalla helsingisssä,sattumoisin näin illalla sisällä metrojen luona saman kössin joka oli rantakylässä asui alakerassa vielä tuolloin,sielä pummasi tupakkaa minultakin pyysi,no meni aikaa muutama ykkös vuosi ja olinkin käymässä tohmajärvellä keskustassa,kyseinen tyyppi oli ihan pellit seis klo:18:00 huumeissaan,samana iltana lähtivät noin klo:22:00 joensuuhun kaksi hörhöä pahoja rantakylän hemmoa,meno katkesi klo:22:00-23:00 ajoivat niin kovasti että osuivat puuhun ja auto tuhoutui aivan silpuksi,molemmat kuolivat välittömästi,sinne ne oli tulossa rantakylään,molemmat oli huume hörhöjä linnan miehiä.

      Rantakylässä asutaan näiden keskuudessa,sielä ei ole todellakaan turvallista.

    • rantis3

      Narkkarit ja n eekerit on pahimpia

    • aurinkoista_kesää

      Ihme sekopäitä tällä palstalla. Itse asuin omistamassani kerrostalo huoneistossa reilun 10v verkkotiellä. Monta kertaa kävelin yöllä keskustasta kesäisin kotiin rantsikan läpi. Suurimmat murheet oli taloyhtiössä se, kun jonkun auto seisoo liian pitkään vieraspaikalla, tai koirat kusetetaan taloyhtiön pihalla. Ikinään ei oo tarvinnu pelätä siellä. Toki noin 15000 asukkaaseen mahtuu huonojakin yksilöitä, mutta valittajia ja häiriköitä on joka paikassa - eniten ne keskittyy kaupungin vuokra-asuntoihin - kaupunginosasta riippumatta. Rantsikkaan muuttajat - ottakaa vuokra-asunto yksityiseltä - maksatte hieman enemmän, mutta saatte rauhallisen asuin ympäristön. Omalla käytöksellä saa myös paljon vaikutusta ainakin naapuripiirissä. Nyt ok-talossa - edelleen rantakylän alueella ja lapset kasvaa ja voi hyvin. Kokemusta myös utrasta ja marjalasta, niin ja hukanhaudalta ja karsikosta. Vertailukohtaa löytyy. Samaa mieltä tosin muiden kirjoittajien kohdalta, että latolankatua saattaa kannattaa välttää, sekä hyttitietä utrasta, että myös aurinkokatua marjalasta.

    • Pois romut

      Mietiskelijä , kai sinä sen verran tiedät, että paloturvallisuussäännöt KIELTÄVÄT romujen pidon käytäväaulassa !

      • Anonyymi

        Asiaa.


    • Utra/rantakylä

      Hyttitie on ihan hyvä paikka asua, ainut ehkä 2 talo missä on rauhattomampaa. Latolankadulla isommat numerot taitaa olla niitä missä ongelmia on? Ei kannata yleistää yksittäisten talojen perusteella että koko katu olis huono paikka.

    • Einari S.P. Urgu

      Ihan sama asuu Rantakylässä, Utrassa, Noljakassa tai Marjalassa - joka paikassa on tietyt kerrostalot, joissa on ongelmia. Ja niitä kaikkia yhdistää nimitys kaupungin vuokra-asunnot. Kun pysyy näistä taloista/kortteleista erossa, niin melko rauhallista on elää.

    • Unneli

      Outoja kommentteja Rantsikassa asuvan mielestä. ;) Olen asunut Niinivaaralla, Hukanhaudalla, keskustassa, Utrassa ja Rantakylässä, eikä täällä ole juuri sen kummempaa kuin Niinivaaran "paremmilla" alueilla.

      Mun mielestä Rantsikassa on muutamia katuja (Verkkotie, Latolankatu esim.), joissa on kaupungin tai soskun vuokrataloja, nehän on levottomia missä vaan. Toki niitä on Rantsikassa enemmän kuin esim. Niininvaaralla. Tai ylipäänsä Niinivaaran suunnalla enemmän omistustalokantaa kuin vuokra-asutusta. Itte oon tosin asunut nimenomaan omistusasunnoissa eli ei oo vuokrataloista kokemusta.

      Jännä vaan, etten oo viimeiseen kuuteen vuoteen Rantsikassa asuessani törmännyt yhteenkään maahanmuuttajaan. :D Joitakin känniläisiä näkyy harvakseltaan mut enemmän ärsyttää ostarilla tai leikkipuistoissa liikkuvat huonokäytöksiset teiniporukat.

      Utran mollaamista en ymmärrä alkuunkaan! Onhan siel "pahamaineinen" Hyttitien vuokratalokeskittymä mutta muutoinhan siellä on paljon omistusasuntoja ja peremmällä utrassa on hienoja uusia taloja, joihin monella tallaajalla (itte mukaan lukien) ei oo edes varaa! Minkäänlaista häiriköintiä ei utrassa ollut vaikka ei hienoimmalla taloalueella asuttukaan.

      Meneepä mihin kaupunginosaan tahansa niin välttelee niitä kaupungin vuokrataloja ja vuokralla asuessaan pyrkii pääsee yksityiselle niin ei pitäis olla liian levotonta. Tää näkyy olevan niin vanha ketju että ap lienee jo muuttanu poiskin...

    • Rantakylä ei hyvä

      Törmäsin tähän keskusteluun. Vaikka alkuperäinen viesti on vanha, niin muutama ajatus. Piipahdin Joensuussa tässä joitakin aikoja sitten. Ihan vaan keskustan YO -apteekissa kotimatkalla lomalta palatessani. Ajattelin, että tämähän vaikuttaa ihan OK-kaupungilta. Googlettelin Joensuuta ja sen kaupunginosia.

      Näyttää kuitenkin tämän ja muutaman muun keskustelun perusteella siltä, että teillä on siellä P-Karjalassa ongelmia koskien asujaimiston laatua. No, onhan toki täällä etelässäkin slummeja: Helsingissä on Jakomäki, Mellunmäki, Itäkeskus, Sörnäinen jne, jne. Vantaalla oikeastaan koko Vantaa. Kerava on myös samaa kastia. Järvenpäässä Kartanon alue, Jamppa, Sauvakatu... Yhteistä näille alueille on edullinen vuokra-asuminen, omistusasuntojen vähyys ja maahanmuuttajat. Kaikki kantaväestö muuttaa näiltä alueilta pois heti, kun siihen tulee tilaisuus eli ts. varat riittävät.

      Suomalaisia liivijengiläisiä parjataan. Maahanmuuttajat tuovat omat omituiset tapansa ja häsläyksen tullessaan, ja se jos mikä aiheuttaa häiriötä ja siten huonon maineen tietyille seuduille. Toinen ei-toivottu eliötyhmä ovat päihteiden käyttäjät. He pilaavat ympäriltään kaiken. Enkä tarkoita pelkästään narkkareita. Te julkijuopot ja kotitissuttelijat olette precis samaa sakkia. Kotitissuttelijat eivät vain ihan vielä ole edenneet "urallaan" yhtä pitkälle kuin spurgut.

      Voisin laittaa tähän muutaman valitun sanan maahanmuuttajista mutta koska heidän arvostelunsa on Suomessa tabu, yritän kirjoittaa heistä mahdollisimman positiiviseen sävyyn. Keisarilla ei kuitenkaan ole vaatteita - kaikki se tietävät - mutta rasistiksi leimaamisen pelossa suomalaiset itsesensuroivat mielipiteensä ja jos eivät, niin viimeistään moderointi sen hoitaa. Täytyy toivoa, että Kokoomuksen ja sosiaalitätien niin kauan kaipaamat maahanmuuttajat joku kaunis päivä nostavat muutakin kuin sosiaalietuudet nousuun. Eli siis Suomen. Sitä päivää odotellessa voin miettiä hetken ratkaisua tällaisten slummialueiden ongelmiin.

      Ongelmahan on siis asukkaissa - ei asuinpaikassa itsessään. Tosin ankealta näyttävä seutu vetää mielen matalaksi muttei se normaalista ja raittiista, tasokkaasta ihmisestä juoppoa, narkkista, varasta, väkivaltaista pohjasakkaa tee. Asia on niin, että ihminen voi olla köyhä, köyhistä oloista kotoisin mutta korvien välistä tasokas. Juopporetku ja Afrikkalainen häsläri eivät muuksi muutu, vaikka heidät asutettaisiin Monacoon.

      Edellä joku mainitsi somalit. Niin, minä ainakin ulkomailla ollessani yritin parhaani mukaan käyttäytyä siten, ettei kukaan ajattelisi tai sanoisi kansastani: "Ovatpa he sivistymättömiä!" Terveisiä vaan presidentti Hassan Sheikh Mahmoudille: poikanne edustavat maatanne täällä kylmässä pohjolassa niin kuin taitavat. Ja kyllä niitä "klassikkoja" löytyy arabeistakin! Ja ne maahanmuuttajat, jotka haluavat elää siivosti, eivät juurikaan tunnu puuttuvan maanmiestensä tekemisiin vaan seuraavat sivusta. Sitten ihmetellään kädet levällään, kun heistä ei pidetä. Kunnioitus on ansaittava. Jos somalimies käy käsiksi Helsingin rautatieasemalla junaa odottavaan 160 senttiseen suomalaisnaiseen, jolla on kaulassa koruna kansallinen tunnuksemme eli vaakunaleijona, niin eipä tällaisella käytöksellä ihailua ja kunnioitusta taideta saavuttaa.

      Mutta vielä tähän slummiutumisongelmaan. Minulla on ehdotus. Se ei ole oma keksintöni vaan olen kuullut sen eräältä henkilöltä, joka näkee työssään paljon alkoholisteja ja väkivaltaa. Ja koska kuulin eräältä jo edesmenneeltä paikkakuntani ehkä tunnetuimmalta juopolta seuraavan kuolemattoman lohkaisun "on kohtalo olla kännissä", ehdotankin seuraavaa toimenpidettä tehtäväksi: Koska toiset meistä eivät edes tahdo elää normaalia elämää vaan mieluummin kaatavat rahansa nestemäisessä muodossa alas kurkustaan tai piikkinä käsivarteen tms., niin järjestäkäämme heille ihan oma maa/kaupunki asuttavakseen. Siis niinkuin esim. Vatikaani on oma itsenäinen alueensa toisen valtion alueella. (Anteeksi vertaus mutten muutakaan keksinyt.) Tällaisia alueita voisi sitten olla yksi suurempi tai joka kaupungissa omansa mutta tärkeintä olisi se, ettei tuolla alueella asu muut kuin vain päihteiden käyttäjät, häslärit, murhamiehet, varkaat, diilerit, muu epäkelpo aines. Alueen voisi sitten rajata korkealla muurilla, jottei normiväestön tarvitse nähdä heitä eikä heidän meitä. Muuriin tulisi porata muutama reikä. Reikien kautta voisi normaali väestö toimittaa muurin sisäpuolelle puhtaita huumeruiskuja, couscous-ryyniä, poliisin huutokaupassa myymättä jääneet munamankelit, ikäloppuja Mercedes-Benz -autoja luvattomiksi takseiksi tai muuten vaan rikottaviksi. Ja mikä parasta, yhdestä reiästä kaikki tullin takavarikoimat viinat ja pikku paketit. Sitten vaikka kymmenen vuoden kuluttua voisimme lähettää robottikameran muurin yli nähdäksemme millaista evoluutiota siellä on tapahtunut.

    • kaukaarakastettu

      kauhee mut samalla rakastettu paikka, rakkautta saa lähiö buneissa, samoin turpaansa. ei toinna pummia röökiä ja vaihtorahoissakin 10 muuttuu 5.

    • Rantakylää

      Liioittelua, ei ole tappelua ollu henk. koht. vuosiin vaikka paikallisessa tuleekin melko usein käytyä. Kukahan tälle rantakylällekin hurjan maineen on luonu, joskus on saattanu olla keskivertoa pahempi paikka vaan itse olen 15 vuotta asunu täällä eikä suurempia ongelmia ole ollu.

    • Eipä mollata.

      30 vuotta asunut ja rauhallista on ollut. Se on itsestäkin kiinni, miten joku, missä vain , reagoi sinuun . Anna arvo itsellesi ja toiselle myös.

      • asukas1

        Rantakylä on LAAJA alue, suhteessa moniiin muihiin Joensuun alueisiin. Varmasti löytyy rauhatonta aluetta, esim ostarin seutu ja ns vanha Rantakylä. MUTTA koko Rantakylä EI ole sellaista. Rantakylää on esim Koillisväylän ympärillä oleva omakotitalo -ja rivitaloalue ja sama alue jatkuu Utraan. Se alue esim EI ole rauhatonta, vaan asuu paljon lapsiperheitä ja mitään valitusta en ole kuullut keltään, asuttu nyt itse jo 5 vuotta.
        Ja asutaan edelleen tyttyväisenä.


    • Utrarules

      Missä päin utraa ne hörhelöt asuu ? Itse asun utrassa uittopääliköntiellä ja täällä on niin rauhallista .

      • paalas

        Kuka oli Rantakylän kovin kundi 90-luvulla?


      • ujgtfredwq

        Eikös se Mustosenkatu, Myllytie ym. ympäristö lie...


      • Anonyymi
        paalas kirjoitti:

        Kuka oli Rantakylän kovin kundi 90-luvulla?

        No kaikkihan sen tietää että Guido oli kovin.


    • utrankurja

      Hyttitie, talastie ja myllytie lienee utran rauhattomimpia paikkoja.

    • täh

      Töppö oli kovin.

    • verkotveessä

      Verkkotiellä asuin vuosina 89-99 ja mitään suurenpaa ongelmaa ei ollut, no toki tien toisella puolen kuuluisat Rantoset, ja alakerrassamme niiden kaverin rellestämässä. Mutta kaiken kaikkiaan todella rauhallista elämää siellä oli, jos siis ei oteta huomioon näitä muutamia epäkohtia. Onko Verkkotie sitten muuttunut levottomammaksi sitä en tiedä, sielläkin kun on hyviä pihoja, ja huonompia niin kuin jokaisissa kolkissa maailmaa.

    • verkkotie

      Verkkotiellä muutaman vuoden asuneena, en ole täällä vielä kohdannut minkaanlaista häiriötä.se on kiinni paljon itsestäsi miten käyttäydyt toisia ihmisiä kohtaan ja liikutko yö vai päiväsaikaan.

    • Verkkotie 4

      Onko Verkkotie 4:stä kokemuksia? Nyt myynnissä pari asuntoa?

    • röpä

      Mikäs Rantosista teki niin kuuluisan?

    • Joensuulainen16

      Haluan vain sanoa, että Utrassa Hyttitiellä asuneena täällä on ollut paljon rauhallisempaa kuin esimerkiksi Joensuun kerman keskellä eteläpäässä ruutukaavalla.
      Kiva paikka ulkoilla niin kesällä kuin talvella ja palvelut lähellä. Älkää uskoko kaikkea, mitä täällä kirjoitellaan Utrasta ja Rantakylästä. Ovat oikeasti mukavia paikkoja asua niille, jotka eivät pyöri noissa juominki ym. touhuissa. Ja joka kaupunginosassa on noita häiriötekijöitä.

    • ory

      RAKASTAN RANTAKYLÄÄ ja palaan sinne takaisin,kun olen saanut massit kuntoon,täällä eteläsuomessa.

      • Anonyymi

        ei oo näkyny


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei oo näkyny

        Se löysi normaalipäisen naisen etelästä joten tuskin tulee takasin.


    • Anonyymi

      Asumisen erot voivat hyvinkin erottua tietyissä vuokrataloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe