anopit hoi!

liian tarkka miniä(k

Anopit hoi!!!

Minkä takia kun tulette hoitamaan lapsenlapsianne,niin on ihan pakko laittaa aikuisten lastenne kodit uuteen uskoon? Tarkoitan "järjestelyä" ja "siivoamista" eli vierailunne jälkeen on kova työ laittaa paikat takaisin kuntoon siihen malliin miten itse tykkää niitä pitää! Meilä anoppi oli "järjestellyt" lapsen vaatekaappia eli laittanut likaiset ja puhtaat ja silitetyt ja silittämättömät vaatteet sekaisin kaappiin =( jos teille sanotaan ettei tarvitse siivota niin se sitten myös tarkoittaa sitä! toki omat jäljet tulee korjata jne mutta alkaa menemään hermot kun meillä anoppi ei vaan tajua että se järjestys mikä meillä on niin on mielestämme paras.
oli myös kerran käynyt että kissa oksensi lattialle,niitä ei voitu siivota mutta oli ihan pakko siivota sohvan alunen ja siirtää paivana sohva pois seinästä ja tehdä hirveät naarmut lattiaan..ja sohvaa ei tietenkään voitu laittaa takaisin paikoilleen!
niin ja vinkkinä: jos lapsen vaatteet likaantuu,ne voi ottaa pois ja laittaa pesuun.ällöttävää kun lapsi ollut viikonlopun mummin luona ja on samat vaatteet mitkä sinne mentäessä ja vielä tosi likasena!

45

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---------

      Älä, hyvä ihminen, vie lastasi mummon hoitoon tai ota mummoa hoitamaan lastasi kotiisi, jos kerran mikään ei ole hyvin!

      • liian tarkka miniä

        ja kyllä moni asia onkin hyvin mutta sitä ihmettelen että minkä takia ei voi kunnioittaa toisten toiveita olla siivoamatta vaan pitää nauraa päälle kun siitä sanotaan!


    • lattianhoitaja

      Miksei sinun sohvasi alla ole huopapalasia?
      Säästyy lattia monelta naarmulta myös kun itse siivoat.

    • liian tarkka miniä

      itse vedän rikkaharjan kanssa sohvanalusen jos on tarvis ja miehen kanssa saamme kahdestaan siirrettyä sohvan pois paikoiltaan jos haluamme =) kyse on lähinnä siitä että miksi pitää nipistää pois ajasta lapsenlapsen kanssa että voi tehdä tuommoista turhaa mutta ei voi sitten mitään konkreettista esim kissan oksennuksen siivoamista lattialta tehä!

    • ....................

      Samaa minäkin olen joistain anopeista/mummoista ihmetellyt. Luulis jo ihan järjen sanovan ettei toisten huushollia mennä uusiksi järjestelemään ja varsinkin jos on vielä sanottu ettei tarvi siivota. Ihan selvää vallanhimoa ja sinun ylikävelemistä. Haluaa vaan näyttäää, että hän tekee vanhempana ihmisenä kuten hän haluaa eikä tartte kunnioittaa nuorten toiveita. Ehkäpä pieni aikalisä anopin kanssa auttaisi jos ei kerran suora puhe ja keskustelu?

    • liian tarkka miniä

      joo olen ajatellutkin että nyt saa riittää vähäksi aikaa häneltä lapsemme hoitaminen,jostain vain on sitten kiristettävä että saamme mieheni kanssa "aikuisten aikaa" keskenämme,muita hoitajia meillä ei sitten ole kun hänen äitinsä,oma äitini on liikuntarajoitteinen joten ei oikein sovi lapsen hoitajaksi :/
      on todella kurjaa evätä häneltä tämä mutta on pakko.hän ei edes voi noudattaa samaa päivärytmiä mihkä meillä on totuttu vaan sooloilee miten itsestä tuntuu,lapsi on aina todella ärtynyt ja väsynyt kun anoppi ollut häntä hoitamassa. on todella turhauttavaa kun koitan sanoa asiasta niin naureskellaan vaan että "hah hah kylläpä * on tarkka heh heh"

      onneksi hän asuu toisella paikkakunnalla joten ei tarvitse kovin usein nähdä!

      ps. kaipaisin mielipidettä myös mummoilta/anopeilta tähän asiaan

      • Mummo........

        No huh huh mitä valitusta! Sanonta: Kiittämättömyys on maailman palkka. pitää kyllä sinun kohdallasi enemmän kuin paikkansa. Törkeän kiittämätön olet ja melkoisen itsekäs omaa napaa tuijottava hyväksikäyttäjä.

        Onneksi et ole minun miniäni tai tyttäreni!

        Tiedoksi sinulle! kyllä ne lapsen rytmit siitä väkisinkin häiriintyy kun hoitaja vaihtuu, ja palautuu takaisin ilman suurempia ongelmia jos et itse siitä ongelmaa tee.

        Hoida itse mukulasi niin pysyy rytmit kunnossa ja pölypunkit sohvan alla häiriintymättä.


      • mummelimmu

        Täällä yksi hoitava mummonpuolikas.

        Kuule jos olen mennyt hoitamaan toisen mukuloita jotta hänen äitykkä ja isykkä saa "aikuisten aikaa", ja sitten vanhemmat alkais mokomista niuhottamaan niin soromnoo sitten vaan. En tulis hoitamaan enää ikinä. Kylään voisin kutsua lapsenlapsia, omilla ehdoillani omaan kotiin silloin kun minulle sopii.

        Et ansaitse anoppiasi.


    • liian tarkka miniä

      no niin taidan tästä lähin hoitaakkin kun ei mummille mene viesti perille ;)

      mutta sanoppa se että mistä johtuu että täytyy VÄEN VÄKISIN tehdä kaikkea mistä on sanottu ettei saa? ja miksi ei voi kunnioittaa vanhempien toiveita siitä mitä lapsi saa syödä mitä ei?

    • siisti mummo

      Mummo ei ole tullut teille kissaa hoitamaan, joten turha kuvitella hänen syöttävän kissaa, siivoavan kissanhiekkaa tai oksennuksia lattialta. Mitä muuten syötät kissallesi, jos se oksentelee?

      • liian tarkka miniä

        jos olemme yön pois kotoa,niin minun mielestäni on aika järkevää että hän samalla ruokkii kissan ettei tarvitse erikseen kenenkään tulla meille sitä tekemään kun joku jo kykenevä on meillä.............äly hoi älä jätä


      • nähty on

        "Mitä muuten syötät kissallesi, jos se oksentelee? "

        Ap.n huusholli on ilmeisesti täynnä pölypalleroita ja muuta likaa ja sen takia kissa oksentaa ( reagoivat herkästi pölypalloihin ) sekä anoppi keskittyy käydessään siivoamaan ettei lapsikin tukehdu likaan.


      • liian tarkka miniä
        nähty on kirjoitti:

        "Mitä muuten syötät kissallesi, jos se oksentelee? "

        Ap.n huusholli on ilmeisesti täynnä pölypalleroita ja muuta likaa ja sen takia kissa oksentaa ( reagoivat herkästi pölypalloihin ) sekä anoppi keskittyy käydessään siivoamaan ettei lapsikin tukehdu likaan.

        ei muuten pidä paikkansa :) meillä kyllä imuroidaan joka ikinen päivä ja paikat on puhtaana,mutta silti tuo anoppi vaan löytää aina jostain vikaa,millon joku kaappi on hänen mielestään epäjärjestyksessä jne..ja muuten,ei siinä anopin huushollissa mitään kehuttavaa ole,voisi mielestäni keskittyä pitämään ensin oman kotinsa siistinä ennen kuin tulee meille ns siivoomaan :)


    • neljälle mummu

      Olen kyllä kanssasi samaa mieltä. Kun tullaan hoitamaan lapsenlapsia niin lapsen kanssa oleminen ja keskustelu ja leikkiminen on se pääasia. Voi tekaista jonkun voileivän tai tehdä pienen aterian, elleivät vanhemmat ole sitä etukäteen laittaneet valmiiksi.
      Minulla ei ainakaan ole energiaa puuhastella mitään muuta kuin olla kolmen vilkkaan vekaran seurana ja höpsöttää heidän kanssaan. Ei siinä kyllä ole aikaa siivoilla eikä liioin järjestellä paikkoja, lapset kun nukkuvatkin toinen silmä auki:)
      Tietenkin kissan oksennukset on siivottava pois heti kerralla.!
      Tuo vaatteitten pesu on vähän sitä ja tätä kun pyykkituvalle ei aina saa aikoja.

      • liian tarkka miniä

        olen myös miettinyt että mistä tämä meidän mummi sen ajan repii ns paikkojen järjestelyyn,näköjään yhteisestä ajasta lapsenlapsensa kanssa :(


    • Hercule Poirot

      Jospa anoppi opettaakin lastenlasta siivoamaan. Kas, kun vanhempien on vaikea enää oppia. Onko anoppisi eläkkeellä oleva opettaja? Mummo kuitenkaan ei ole opettanut luonnohistorian eikä biologiantunteja?

      • liian tarkka miniä

        no niin,pitihän tää arvata että tää mene siihen että nyt mä oon se huono osapuoli enkä osaa siivota jne :D ku meillä ei edes ole likaista! :D varsinkin ennen kun anoppi tulee meille niin kyllä käyn suurennuslasin kanssa kaikki paikat läpi....

        halusin kuulla asiallisia mielipiteitä tähän asiaan,mutta niitä on näköjään täältä turha hakea -.-


    • rosamunda makkonen

      Tässä yksi mummo 63v. vastaa!
      Minulla oli tarkka miniä. Kun menin lapsenlapsia hoitamaan, sain miniältä tuhat ohjetta, miten pitää olla, ja miten ei saa olla. Esimerkiksi sain kirjallisena kaurapuuron keitto-ohjeen kaapin oveen teipattuna ym.

      Kun sitten hoitopäivä oli ohi, miniä tarkasti, että olin noudattanut ohjeita. Suurin tarkkuus oli se, että huusholli piti olla tiptop. Valitettavasti se ei ollut aina, kerran miniä löysi ruoanmurusen telkkarin edestä. Mitään spontaania ja luovaa en uskaltanut lasten kanssa tehdä. Kerran teimme, järjestin lastenhuoneen seinään leikkitaidenäyttelyn. Lapset olivat piirtäneet vanhemmilleen piirustuksia, joita sitten iloisina näytimme.
      Jestas, sain aika höykytyksen moisesta, koska sellaiseen en ollut kysynyt lupaa. Nuo työt oli ripustettu varoen maalarinteipillä maalatuille pinnoille, joten eivät jättäneet edes jälkiä.

      Tarina ei ollut tässä vielä. Nyt lapset ovat teinejä. Miniä katkaisi lasten välit minuun, kun en osannut noudattaa millintarkkoja ohjeita.
      Tällä hetkellä miniällä on suuria vaikeuksia lasten kanssa, on jopa toisen lapsen kohdalla joutunut virkavallan kanssa tekemisiin. Miniä soitti minulle, ja pyysi että alkaisin "rakentaa" suhdetta lapsiin, joille hän ei mahda enää mitään.
      Joo-o, arvaakaas onko helppo nakki alkaa rakentaa, koska nuo kullanmurut eivät ole olleet vuosiin tekemisissä kanssani? Vastaus: ei ole.
      Jotta tällainen stoori. Ottakoon opiksi, ken haluaa.

      • liian tarkka miniä

        ohoh,meillä ei sentään ihan noin tarkkaa ole :o olen aina sanonut että ei tarvitse siivota,eikä haittaa vaikka missä kunnossa koti olisi,niin minä kyllä siivoan kun palaan kotiin.kysymys onkin siitä että anoppi omin päin menee järjestelemään uuteen uskoon asuntoamme lupaa kysymättä sellaiseen järjestykseen mihkä itse tykkää ja on siivoovinaan vaikka itse asiassa sotkee enemmän :D

        en missään nimessä halua katkaista välejä,uskon että hän osaa hoitaa lapsia..omalla tavallaan..mutta kun meillä on esim sokeri kielletty niin tuntuu että hänen on kovin vaikea ymmärtää sitä vaan juottaa 1-vuotiaalle limua ja syöttää pullaa,jos tästä sanoo,hän vain nauraa tarkkuudelleni. laitan aina ihan kaiken valmiiksi hänelle,että hänen tarvitsee vain olla lapsenlapsensa kanssa eikä murehtia mistään,mutta ei :/ en ymmärrä mistä kaiken ajan repii "siivoomiselleen" kun ei jaksa laittaa lasta edes päiväunille!?


    • kiltti mummo

      Mitäs laitat kaiken valmiiksi - sen limun ja pullan sekä sokerin. Ja eihän se lapsi aina nuku. Vanhemmat ne usein tuppaavat nukuttamaan lapsia yhtenään ja tuntitolkulla. Olisiko sinulla syytä ottaa vähän mallia ja esimerkkiä mummista?

      • liian tiukka miniä

        Siinähän se on ku en laita mitää limui ja pullia valmiiksi :D ei jeesus mitä porukkaa ku pitää vääntää rautalangasta...

        ja on mun mielestä 1-vuotiaan vähän liian raskasta olla 3 päivää nukkumatta päiväunia,päiväkodissakin huomauttivat kuinka väsynyt ja ärtynyt lapsi on :/ meillä kun on totuttu nukkumaan n. 2 tunnin päiväunet päivässä mutta tämä meidän mummi viis veisaa siitä,sanoo vaan että en minä viitsi nukuttaa ja sit kaikki ihmettelee miksi lapsi on niin väsynyt....ja taas naurut päälle kun asiasta huomautetaan...


      • ....................
        liian tiukka miniä kirjoitti:

        Siinähän se on ku en laita mitää limui ja pullia valmiiksi :D ei jeesus mitä porukkaa ku pitää vääntää rautalangasta...

        ja on mun mielestä 1-vuotiaan vähän liian raskasta olla 3 päivää nukkumatta päiväunia,päiväkodissakin huomauttivat kuinka väsynyt ja ärtynyt lapsi on :/ meillä kun on totuttu nukkumaan n. 2 tunnin päiväunet päivässä mutta tämä meidän mummi viis veisaa siitä,sanoo vaan että en minä viitsi nukuttaa ja sit kaikki ihmettelee miksi lapsi on niin väsynyt....ja taas naurut päälle kun asiasta huomautetaan...

        Nimimerkki "kiltti mummo" vaikuttaa just sellaiselta mummolta jonka pillin mukaan kaiken pitäisi mennä. Luulee tietävänsä kaiken paremmin eikä kunnioita lapsen vanhempia. Huono asenne on tuollaisella mummolla, erittäin huono ja lapsellinen. Älä ap. välitä noista kommenteista. Tietyntyyliset anopit nauttivat riidan haastamisesta. Ovat luultavasti niin kateelliisia ja pettyneitä omaan elettyyn elämäänsä, jotta se täytyy nuoremmille kostaa.


    • Belga

      Aikalaisen jääräpäinen anoppi sinulla, en ihmettele yhtään, että olet harmissasi. Monet anopit/mummot ovat sellaisia päällepäsmäreitä, hyvin itsepäisiä (kyllä minä tiedän-tyyliin) Täytyy vain yrittää selittää asioita mahdollisimman kauniisti, ja tahdikkaasti.
      Olen myös mummo 3:lle vesselille (4:n lapsen äiti) mutta miltei aina ovat hoidossa meillä, ja todella usein. Samaten, kun olivat vauvaiässä, hoidettiin aina meillä mummolassa, eikä mitään ongelmia ole ollut.
      Tietty kunnioitus toisen kotia kohtaan täytyy olla, ja myöskin arvostaa, ja pistää korvan taakse asiat, joista on sovittu/keskusteltu. Naurulla kuittaileminen ei ole tahdikasta, se on jonkinlaista vähättelyä.

      • ....................

        Hyvä kirjoitus! Onneksi kaltaisiasi fiksuja ikänsä mukaan arvokkaasti käyttäytyviä mummojakin on olemassa :). Sinunlaistasi on helppo kunnioittaa myös nuoremman. Kun asenne on anopeilla kunnossa eikä ryhdytä päällepäsmäröimään niin se on myös lasten etu ja sitähän ensimmäisenä täytyy ajatella.


    • 8figobnö

      Olen omaishoitaja vanhemmilleni, itsellä pienet lapset 3 ja 2 v. Vanhempani rakastavat lapsiani, mutta luonnollisestikkaan eivät voi heitä hoitaa. Muita sisaruksia minulla ei ole. Mieheni sisaret asuvat ulkomailla.

      Mieheni isä on kuollut, äiti elossa ja asuu 500 km:n päässä. 2 kertaa vuodessa matkustaa meille. Voi sitä ihanuutta kun anoppi auttaa rästihommissa! Hän myös leikkii lasten kanssa, mutta todellinen apu minulle on siitä, että hän on viitsinyt pestä ikkunat ja ottanut verhot alas ja pessyt ne. Myös se, että hänen reissuillaan pakkanen täyttyy leivästä ja pullasta on ihanaa.

      Ikinä en ole pyytänyt häntä tekemään töitä vierailullaan, mutta olen vilpittömän kiitolliinen kaikesta. Siksipä siirrän ne paikkaansa vaihtaneet tuolit ja piirongit takaisin vasta hänen lähdettyään : )

      Olet AP tietysti oikeassa, että sinun kotonasi vieraiden pitäisi olla sinun ehdoillasi. Minusta (ja uskon että monista muistakin) jolla ei juurikaan ole apuja koskaan lastenhoitoon tai muuhun, niin tuo vain kuulostaa siltä että et tajua mitä menetät jos menetät anopin tarjoaman avun lastenhoitoon. Eli kiitollisuutta siihen, että hänen avullaan saat kahdenkeskistä aikaa miehesi kanssa et osoita.

      Oma anoppini on sanonut, että hän haluaa nähdä jotain konkreettista aikaansaannosta näkyviin. Hänestä tuntuu paremmalta kun hän kokee auttaneensa. Pelkästä lastenhoidosta on usein vain ne sotkut näkyvissä... Siksi hän myös siivoilee.

      Anopin ja lasten välisiin ruokahommiin en puutu koska meillä ei ole mitään allergioita. Anoppi on 6 lasta saanut terveiksi aikuisiksi ilman nykyajan jatkuvia vouhotuksia siitä mikä nyt on juuri kiellettyjen listalla ja mikä ei. Eli luotan hänen maalaisjärkeensä kylläkin ja mielestäni anopin tehtävä onkin hieman hemmotella lapsenlapsiaan ylimääräisillä herkuilla.

      Minä kyllä ottaisin anopin likemmäksi asumaan -ja tiedän kyllä mitä se on; asuimme 7 vuotta samalla paikkakunnalla ja vaikka näimme viikottain, niin ei siitä seurannut mitään ongelmaa.

    • nyssykkä

      Älä sano anopille, että "ei TARVITSE siivota". Sano, että siivoat itse sitten, että "ET / ÄLÄ järjestele ja siivoa". Jos suuttuu, niin anna suuttua. Kyllä se siitä ohi menee.
      Sano myös siitä, että Teillä on Teidän kodin järjestys ja anopilla on sitten oman makunsa mukainen. Ja se Teidän kodin järjestys pidetään Teidän näköisenä.

      Tuo on ärsyttävää kyllä. Ja miehesi voi sanoa äidilleen, että "älä sitten missään tapauksessa mene järjestelemään ja/tai siivoilemaan. Emäntä tekee ne asiat meillä mun kanssa". Eli jos et itse pysty anopille (onko voimakastahtoinen...aina oikeassa...?) sanomaan, niin poikansa sitten sanoo. Eikä sen jälkeen asiasta enää natkuteta.

    • liian tarkka miniä

      oo ihanaa,luulin jo että on asialliset ihmiset kadonneet täältä,mutta kyllähän niitä näköjään löytyy,kiitos kommenteistanne! :)

      miehen kanssa nyt sovittiin että häntä ei enää tänne oteta hoitamaan,vaan viemme lapsen hänen luokseen niin ei tapahdu tällaista ylimääräistä harmia ja tästä lähin vain yhdeksi yöksi kerrallaan (viemme päiväunien jälkeen/haemme ennen päiväunia).

      • mummotta

        Mielenkiintoista, että miehesi ja sinä sovitte anoppisi työehdoista häntä itseään kuulematta.
        Jos haluatte määrätä yksityiskohtaisesti anopin työtehtävät, on mielestäni kohtuullista sopia myös rahallisesta korvauksesta. Vapaaehtoistyö tapahtuu tekijän omin ehdoin.


      • liian tarkka miniä
        mummotta kirjoitti:

        Mielenkiintoista, että miehesi ja sinä sovitte anoppisi työehdoista häntä itseään kuulematta.
        Jos haluatte määrätä yksityiskohtaisesti anopin työtehtävät, on mielestäni kohtuullista sopia myös rahallisesta korvauksesta. Vapaaehtoistyö tapahtuu tekijän omin ehdoin.

        juu nää on taas näitä :D jos sovimme että anoppi hoitaa lastamme,miksi pitäisi antaa hänen MIELIVALTAISESTI tehä juuri niin kuin haluaa piittamatta miten me olemme tehneet tai mitä mieltä me olemme hänen toimintatavoistaan? ei tietenkään tarvitse tehdä pilkuntarkalleen niin kuin me yleensä asiat teemme mutta olisi suotavaa jos hän kunnioittaisi periaatteitamme liittyen esim lapsen ruokintaan! en tiedä oletko provo vai et mutta vastasin nyt kuitenkin ku alkaa v-tuttamaan ihmisten typeryys :) ei millään pahalla!


      • mummotta
        liian tarkka miniä kirjoitti:

        juu nää on taas näitä :D jos sovimme että anoppi hoitaa lastamme,miksi pitäisi antaa hänen MIELIVALTAISESTI tehä juuri niin kuin haluaa piittamatta miten me olemme tehneet tai mitä mieltä me olemme hänen toimintatavoistaan? ei tietenkään tarvitse tehdä pilkuntarkalleen niin kuin me yleensä asiat teemme mutta olisi suotavaa jos hän kunnioittaisi periaatteitamme liittyen esim lapsen ruokintaan! en tiedä oletko provo vai et mutta vastasin nyt kuitenkin ku alkaa v-tuttamaan ihmisten typeryys :) ei millään pahalla!

        Jos sovitte, että anoppi tai kuka tahansa muu hoitaa lastanne ja asetatte hänelle noudatettavaksi omat työehtonne, on tietenkin sovittava myös rahallisesta korvauksesta.
        Jos anoppi sen sijaan viettää aikaa lapsenne kanssa vapaaehtoisesti ja ilman korvausta, hänellä on oikeus toimia niin kuin itse parhaaksi näkee.
        Älkää hyvät isovanhemmat alistuko mielivaltaisesti pomputeltaviksi ilman kunnon korvausta! Älkääkä te, pienten lasten vanhemmat, kuvitelko, että teillä on oikeus määräillä toisia ihmisiä vastikkeettomasti.


      • mummikka
        liian tarkka miniä kirjoitti:

        juu nää on taas näitä :D jos sovimme että anoppi hoitaa lastamme,miksi pitäisi antaa hänen MIELIVALTAISESTI tehä juuri niin kuin haluaa piittamatta miten me olemme tehneet tai mitä mieltä me olemme hänen toimintatavoistaan? ei tietenkään tarvitse tehdä pilkuntarkalleen niin kuin me yleensä asiat teemme mutta olisi suotavaa jos hän kunnioittaisi periaatteitamme liittyen esim lapsen ruokintaan! en tiedä oletko provo vai et mutta vastasin nyt kuitenkin ku alkaa v-tuttamaan ihmisten typeryys :) ei millään pahalla!

        Minusta on ihan omituista, että vanhemmat käyttää jatkuvasti isovanhempia lapsenvahtina saadakseen aikuisten aikaa ja omaa aikaa. Haloo hei, olisitte miettineet enenkuin teitte ne kakarat, haluatteko ne vai kaikenmaailman omat ajat. Perhehän on sitä varten, että ollaan yhdessä ja siksihän se perustetaan. Minulla on kaksi lasta ja isovanhemmat on hoitanu vain ihan hätätapauksissa tai jos ovat itse pyytäneet lapset kylään. Kyllä se ajan käyttö on mietitty jo ennen lasten syntymää. Ei tulisi mieleenkään pyytää mummia lapsenvahdiksi ihan vaan huvittelun vuoksi. Olemme paljon yhdessä mummin ja vaarin kaa, melkein joka viikonloppu näemme, meillä on kivaa ja kaikki viihtyy, mutta lapset hoitaa omat vanhemmat, jos isovanhemmat eivät pyydä jotain muuta. Miettikäähän itsekkyyttänne !!!!


      • liian tarkka miniä
        mummikka kirjoitti:

        Minusta on ihan omituista, että vanhemmat käyttää jatkuvasti isovanhempia lapsenvahtina saadakseen aikuisten aikaa ja omaa aikaa. Haloo hei, olisitte miettineet enenkuin teitte ne kakarat, haluatteko ne vai kaikenmaailman omat ajat. Perhehän on sitä varten, että ollaan yhdessä ja siksihän se perustetaan. Minulla on kaksi lasta ja isovanhemmat on hoitanu vain ihan hätätapauksissa tai jos ovat itse pyytäneet lapset kylään. Kyllä se ajan käyttö on mietitty jo ennen lasten syntymää. Ei tulisi mieleenkään pyytää mummia lapsenvahdiksi ihan vaan huvittelun vuoksi. Olemme paljon yhdessä mummin ja vaarin kaa, melkein joka viikonloppu näemme, meillä on kivaa ja kaikki viihtyy, mutta lapset hoitaa omat vanhemmat, jos isovanhemmat eivät pyydä jotain muuta. Miettikäähän itsekkyyttänne !!!!

        nää on taas näitä.....en tiedä minkä takia jaksan edes nähdä vaivaa vastailla näihin mut eipä oo muutakaan tekemistä näin iltasella :D

        olenko jossain vaiheessa sanonut että JATKUVASTI käytän anoppia lapsenvahtina? meillä ei ole mitään erityistä hinkua "hurvitteluun" tai mihinkään muuhun,joskus se on vaan kiva olla kahestaan ja jutella meidän välisistä asioistamme,arkena katsos semmonen jää erittäin vähälle (ainakin meillä) ja meidän mummimme PYYTÄÄ että saisiko hän hoitaa lapsenlastaan,eli en näe tässä minkäänlaista hyväksikäyttöä?! nautin erittäin paljon lapsemme seurasta enkä voisi kuvitella enään toisenlaista elämää,meillä oli aikamme kun olimme vielä kahestaan,mutta kivempaa on nyt kolmisteen.mutta joskus on myös kiva olla kaksin tai jopa ihan yksinkin.ja ei,en koe olevani millään lailla itsekäs!!

        juuri tuommoisten ihmisten takia jotkut äidit (en siis puhu itsestäni!) ajavat itsensä piippuun kun eivät uskalla ottaa omaa aikaa rankan arjen keskellä vaan oman terveytensä uhalla koittavat kestää kaiken yksin.kyllä jokainen (järkevä) ihminen miettii ennen lapsen syntymää oman ajankäyttönsä,mutta elämä ei aina mene niin kuin on suunniteltu! vo olla esim. vauvalla jokin sairaus,avioeroa ym vaikeuksia jotka voivat olla henkisesti erittäin kuluttuvia,silloin on tärkeää muistaa että vanhempien hyvinvointi takaa myös lasten hyvinvoinnin eikä vain porhaltaa hulluna eteenpäin uskaltamatta pyytää apua ETTEI JUURI SINUN KALTAISESI IDIOOTIT PÄÄSE ARVOSTELEMAAN!! sitten tapahtuu juuri niitä flippaamisia sun muita mitkä ei ole kenestäkään kivoja.

        minä olen äiti,mutta olen myös vaimo,nainen ja työntekijä.äitiys tulee tietenkin minulle aina ykkösenä mutta on tärkeää pitää nuo kaikki tasapainossa!

        kiitos olen puhunut :)


      • liian tarkka miniä
        mummotta kirjoitti:

        Jos sovitte, että anoppi tai kuka tahansa muu hoitaa lastanne ja asetatte hänelle noudatettavaksi omat työehtonne, on tietenkin sovittava myös rahallisesta korvauksesta.
        Jos anoppi sen sijaan viettää aikaa lapsenne kanssa vapaaehtoisesti ja ilman korvausta, hänellä on oikeus toimia niin kuin itse parhaaksi näkee.
        Älkää hyvät isovanhemmat alistuko mielivaltaisesti pomputeltaviksi ilman kunnon korvausta! Älkääkä te, pienten lasten vanhemmat, kuvitelko, että teillä on oikeus määräillä toisia ihmisiä vastikkeettomasti.

        minä ja mieheni määräämme lapsestamme,ei mummi eikä kukaan muu :) jos mummi hoitaa lasta,hän toimii meidän sääntöjemme mukaan,ettäs tiedät! :D

        (....meitä on näköjään moneksi..)


      • mummotta
        liian tarkka miniä kirjoitti:

        minä ja mieheni määräämme lapsestamme,ei mummi eikä kukaan muu :) jos mummi hoitaa lasta,hän toimii meidän sääntöjemme mukaan,ettäs tiedät! :D

        (....meitä on näköjään moneksi..)

        Mistäpä minä sitä voisin tietää, kun aloituksessa juuri valitit, että ei toimi?

        Tosi moneksi.


      • Voi kamalaa miniää

        Siis SOVIT MIEHESI kanssa. Et sopinut anoppisi kanssa milloinka VOIT viedä lapsesi hänen luo. ETTE OTA mummoa hoitamaan lastenlasta kotiinne!!!
        Toivottavasti mummo sanoo, ettei passaa lastenhoitoajat kun hän on sopinut itsensä kanssa muuta!!!
        Tai toivottavasti sanoo, että tuntipalkka hoitamisesta on sitten 20 e/tunti.
        Liian tarkalla miniällä ei ole mitään kunnioitusta anoppiaan kohtaan. harrastaa sanelupolitiikkaa. Aikamoinen natsi.


      • tää on taas näitä
        liian tarkka miniä kirjoitti:

        juu nää on taas näitä :D jos sovimme että anoppi hoitaa lastamme,miksi pitäisi antaa hänen MIELIVALTAISESTI tehä juuri niin kuin haluaa piittamatta miten me olemme tehneet tai mitä mieltä me olemme hänen toimintatavoistaan? ei tietenkään tarvitse tehdä pilkuntarkalleen niin kuin me yleensä asiat teemme mutta olisi suotavaa jos hän kunnioittaisi periaatteitamme liittyen esim lapsen ruokintaan! en tiedä oletko provo vai et mutta vastasin nyt kuitenkin ku alkaa v-tuttamaan ihmisten typeryys :) ei millään pahalla!

        "uu nää on taas näitä :D jos sovimme että anoppi hoitaa lastamme,miksi pitäisi antaa hänen MIELIVALTAISESTI tehä juuri niin kuin haluaa piittamatta miten me olemme tehneet tai mitä mieltä me olemme hänen toimintatavoistaan?"

        Olet kyllä uskomattoman ITSEKÄS ja OMAHYVÄINEN suorastaan TOLLO!


    • nyssykkä

      Tsemppiä jatkoon "liian tarkka miniä". Varmaan hyviä nyt nuo Tediän ratkaisut.
      Paras tehdä noin, niin välttyy yhteentörmäyksiltä ja selittämisiltä jatkossa.

    • .

      Tämä ketju EI kuulu isovanhempien palstalle
      siirtäkää se anoppi-appi palstalle.

    • korjatkaa jälkenne

      Anoppi ja appikin ovat isovanhempia; hei haloo!
      Muuten, minä en suostu hoitamaan lastenlapsiani, ellei miniäni tule siivoamaan minun luo vastaavasti. Nuoremmakseen joutaa hyvin ja säästyy mummon selkä. Vanhemmat ostelee lapsilleen turhaa rojua ja muovisälää ja niitä on joka paikka täynnä.

    • mummon kullat

      Muistakaa siis mummit ja ukit ettette mene hoitamaan lapsenlapsianne pilalle. Käykää vain kahvilla tapaamassa lapsenlapsia, niin ei haukuta selän takana eikä muutenkaan.

    • miiiniiiääässiiii

      apua! pitääkö siis lapsetkin vielä utustuttaa niihin? ei saatana

    • an-OO-ppi

      Noin siinä sitten käypi jos ei miniä ole paikan päällä
      vahtimassa kikarilla lattian pintaa.
      Suosittelen tälle tarkalle miniälle kun kysessä on oma kotisi
      älä jätä anoppia kahelleen lasten kanssa.
      Jos olisit ollut itse vahdissa ei lattiaan olisi tullut naarmun naarmua.
      Miksi päästää anoppi yksistään omaan huusholliin jos et voi luottaa
      siihen kuinka hän käyttäytyy teillä.
      Kas;vain näin vältät asuntosi kolhut ))

    • an-OO-ppi

      Oikea tuholainen toi sinun aoppisi laittaisit lasten kanssa
      nurkkaan häpeämään .
      Naarmuttaa lattian pintaa ihan vaan huvikseen sotkee lasten vaatekaapin
      nurin niskoin.
      Kurittomia ovat nykyajan anopit toista oli ennen vanhaa )))).
      Saattaapa anoppi leikkiä lastesi kanssa sotkee vielä lasten leikitkin.
      Ei,ei sanon minä ei sovi tuollainen anopin käytös.
      Minä teen vain mitä miniä käskee minun tehä nyökkään kiltisti päätäni
      kun miniä haukkumapäälle innostuu olen entistä kiltimpi ja nöyrä.
      Mites sulle noin pahankurinen anoppi sattuikaan voi sentään mutta
      aina voit lohduttautua ajatuksella kaatuu niitä valtamerialaivojakin
      ihan siiitä syystä kun me anopit ollaan kyydissä.

    • Ei mieluisat lapset

      Olisit iloinen, että lapsesi pääsee mummolaan. Meillä eivät edes tunne koko appivanhempia, vaikka asuvat samassa kaupungissa.

    • oletko lukutaidoton?

      VÄÄRÄ palsta.
      "Tervetuloa mummut ja vaarit, ukit ja mummit, isoäidit ja isoisät keskustelemaan lapsista ja lapsenlapsista.
      marella on Isovanhempien jutut -palstan sheriffi."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe