YIT työnantajana

Last Chance

Vuosi aikaa Rakennuspuolen ammattikoulua, joten kohta pitäs aikuisten oikeesti alkaa varmisteleen työpaikkoja kun koulusta valmistutaan. Nyt olen kesätöissä YIT:llä 2,5kk ykkösluokan palkalla (9,28e). Viime kesän olin yksityisellä 2,5kk töissä 7e tuntipalkalla. Hommat hoidin kiitettävästi, sen tiesinkin jo ennen kun sinne menin, ja siitä kertoo se että kyseinen yksityinen pyysi täksikin kesäksi töihin. En kuitenkaan mennyt, koska YIT:lläkin paikka aukesi nettihakemuksen kautta, ja ajattelin että parempi hommata nyt oma nimi ison firman kirjoihin ja mestareiden mieleen. Yksityinen jolla olin töissä oli yhden miehen firma, joten sille tuskin olisi koskaan tulevaisuudessa päässyt töihin.

Kysymykseni koskeekin YIT:n palkkoja. Paljokohan kehtaan pyytää palkkaa kun viimisen vuoden käyn koulua vielä joka tosin kestää 5kk minulla, koska viime kesän ja tän kesän töillä pystyn hyväksilukeen puolet koko kouluvuodesta, olisko 12e lähellä totuutta?. Eli 6,5kk päästä olen päässyt koulusta pois ja rahanmakuunhan sitä heti lähdetään ennen armeijaa. Vielä siis tän kesän töitä 1,5kk jäljellä ja sitten koulua se 5kk. Paljonkohan sitten vanhempana pystyy YIT:n leivissä tienaamaan?

Ikäisekseni olen pätevä ja kiinnostunut ja pyrin korkealle tällä alalla, ja sinne vielä pääsen se on varma. Koulussa huomannu henk.koht itsestäni kuinka paljon opettaja luottaa minuun, eli aina olen ja tulen hoitamaan työni hyvin. Korkealle pyrkimisessä tarkoitan lähinnä rahaa, eli pystyykö YIT:llä tienaamaan niitä maagisia 18e-20e, mitä kuulema yksityisellä kovat jätkät vetää?

Luokkakaveri (saman ikänenkin) on töissä tällä hetkellä yksityisellä 13e tunti, ja vielä kuulema nousee kun on ollu kyseissä firmassa töissä vähän aikaa. Huonona puolena siinä on, että päivät venyy välillä 12h mittasiksi sillä.. ja tämä on täysin totta, olen nähnyt työsopimuksen, koska en itsekään uskonut, mutta niin vain mustaa valkosella sai suuni loksahtamaan auki.

Tuon viimeisen kouluvuoden 5kk aikana, on 2,5kk työssäoppimista, jolloin olisi viimeinen mahdollisuus saada nimi taas uudelle työnantajalle jolle sitten siitä töihin koulun loputtua.

Huoleni on siis että saanko YIT:llä leipäni tienattua hyvin? Jos pääsis koulusta valmistuttua hommiin 12e tuntipalkalla olisin tyytyväinen, ja sitten armeijan jälkeen 14e niin enemmän kuin tyytyväinen, onko mahdollista YIT:llä? Vai menenkö ilmaiseksi työssäopin ajaksi jollekkin yksityiselle töihin, ja sitten koulun loputtua sinne tienaamaan?

Hirvee stoori YIT palkka kysymyksen takia..

33

7603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • timperiksi

      Ei sulle kannata maksaa tessi 2 maksimissaan.

    • ibuxin.

      yksityiselle? Luulitko YITtä valtionyhtiöksi? Sitä on aivan turha lähteä arvioimaan mitä jossain raksafirmassa VOI tienata koska ne ovat jyrkän hierarkian laitoksia joissa joillekin ja yleensä nuorille vittuillaan rankasti ja maksetaan alle työsopimusehtojen ja jollekin mannekiinille saatetaan vittuilumielessä maksaa vaikka 60 egee tunnissa jos sattuu huvittamaan. Se on vaan muiden palkoista pois että Yritä Ite Tehä.

    • latotimupra

      YIT:llä voi varmasti tienata sen 20 e urakalla siinä missä muuallamkin. Ulosmaksuthan ovat firmasta riippumatta lähes samat.

      • Aina ay

        Mistä olet moista saanut päähäsi?


    • YIT

      YIT on työnantajana hyvä ja reilu. Palkkaus on kiinni omista neuvottelutaidoista sekä ammattitaidosta.

      • Yrjö ilmari tapio

        Kaikee muuta kun reilu.Ainakin Yit teollisuus pinotie 3 ylöjärvi.Päälikkö on sen verran mulkvisti ettei oo tosikaan.Putkareitten urakka kun loppu ja äijien piti saada hyväkin urakkavoitot niin päälikkö keksi että materiaalia oli jäänyt aivan liikaa käyttämättä ni ne vähennettiin urakkavoitoista .


      • joooo2
        Yrjö ilmari tapio kirjoitti:

        Kaikee muuta kun reilu.Ainakin Yit teollisuus pinotie 3 ylöjärvi.Päälikkö on sen verran mulkvisti ettei oo tosikaan.Putkareitten urakka kun loppu ja äijien piti saada hyväkin urakkavoitot niin päälikkö keksi että materiaalia oli jäänyt aivan liikaa käyttämättä ni ne vähennettiin urakkavoitoista .

        No niinnpä tietysti, kylhän sen siitä kyseisestä päälliköstä helposti uskoo...
        en eppäile yhtään.....


    • Kokemusta on

      YIT:llä et koskaan tule hankkimaan hyvin, YIT käyttää vain ryssiä ja palkkataso on sen mukainen 2-7 €/tunti. Osaavat kiertää peiteyhtiöillä kaikki viranomaiset ja hyljeksivät suomalista työvoimaa. Mene vaan sinne pienelle yksityiselle, sekin on paljon reilumpaa suomalaista työtä.

      • Batman .

        Joo mutta kun rakennusmafia vaan juonii YITn ja vastaavat firmat pääurakoitsijaksi niin ne pienet yksityiset joutuvat tekemään aliurakkaa YITlle ja YIT huijaa pientä yksityistä ja tämä joko huijaa työntekijöitään tai tippuu pudotuspeleissä pois leikistä. Käräjillä sitten setvitään.


    • Nähty on

      Joo, mä tunnen kans yhden YIT:n pomon jonka mielestä kaikki suomalaiset duunarit pitäis panna kurakuoppaan seisomaan pariksi kuukaudeksi ja palakata tilalle ryssiä. Se siitä suomalaisen timpurin arvostuksesta YIT:llä.

      • raksalla ikänsä ollu

        Tosi on, älä tule raksalle töihin. Rakennusalasta tulossa uusi matalapalkka-ala.


    • tehdään se yhdessä

      Tossa aikasemmin mainittu YIT teollisuuden Pinotie 3:n päällikkö Ylöjärvellä on tosiaankin ihan oma lukunsa vittumaisuudessaan. Se tekee ihan mistä vaan omat päätöksensä ja jos kyseenalaistat sen sanoman asian, se saa karmeen raivarin ja huomaat todellakin olevasi merkattu mies. Se vaan päättää jotain eikä suostu mitenkään perustelemaan, sanoo korkeintaan, että näin se nyt on. Ja valitettavasti YIT:llä vallitsee selvästi "hyvävelikerho". Eli turha on kauheesti kysellä korkeemmalta.
      YIT:stä on muutamassa vuodessa pilattu ilmapiiri totaalisesti. Ei varmaankaan joka yksiköstä, mutta näitä viestejä kumminkin yllättävän paljon kuuluu.
      YIT:llä on oikeen oma, sana on vapaa, keskustelupalstakin, mutta jos siellä mitenkään firmaa arvostelee niin viesti kyllä katoaa bittiavaruuteen hujauksessa.

      • Kitisijä Ay

        Jos et tunne olevasi toivottu työntekijä, vaihda firmaa.
        Ei ne olot ole missään firmassa lokoisat. Neuvostoliitto on eilispäivää, nyt täytyy palkan eteen tehdä töitä ja ne ei tekevältä lopu.


      • Aina ay
        Kitisijä Ay kirjoitti:

        Jos et tunne olevasi toivottu työntekijä, vaihda firmaa.
        Ei ne olot ole missään firmassa lokoisat. Neuvostoliitto on eilispäivää, nyt täytyy palkan eteen tehdä töitä ja ne ei tekevältä lopu.

        Höpö höpö, nyt pitää olla halpa ja puhua hoono Soomi niin on hyvä työntekijä vaikka ammattitaito olis täys 0:lla. Kaikesta huomaa että olet hyvin vähän tekemisissä todellisuuden kanssa ja luulet olevasi vielä joku kovakin "työmies".


      • Bolse
        Aina ay kirjoitti:

        Höpö höpö, nyt pitää olla halpa ja puhua hoono Soomi niin on hyvä työntekijä vaikka ammattitaito olis täys 0:lla. Kaikesta huomaa että olet hyvin vähän tekemisissä todellisuuden kanssa ja luulet olevasi vielä joku kovakin "työmies".

        Hesarissa joku akka ihmetteli miksi hänen poikaystävänsä ei pääse Suomeen töihin rakennuksille koska maassa on alalla kova työvoima pula. Pula on varmaan näistä 5:n euron söheltäjistä.


    • inssimestari

      Aika kovat odotukset...

      Kouluaikana jo 3. palkkaryhmään (aloitteleva ammattilainen) ja armeijan jälkeen 5. ryhmään (kokenut ammattilainen).

      Mutta ei kai se mahdoton ole jos olet oikeasti "kova jätkä" ja teet palkkasi eteen.

      • Aina ay

        Oikeasti kovat jätkät saa 7eroo yli tess:n


    • 23 v mies

      Pyydä 14 euroa tunti ja jos eivät suostu sitä maksamaan niin suostu töihin 13 eurolla tunti.

      Itse olen pienessä yksityisessä rakennusfirmassa töissä yleismiehenä - teen valuja, pieniä kirvestöitä, piikkausta,ym sekalaista ja palkkaa saan 15 euroa tunti. Ammatillista koulutusta ei ole ja kokemusta rakennusalasta vain 1 vuosi. Ensimmäisen puolivuotta tein työtä 11 euron tuntipalkalla.

    • huhhuoijuua

      tätä ketjua ku lukee ni hyvin kiteytyy miksi niitä ryssiä otetaan ennemmin.

      Näistä koulupojista sen verran kokemusta, että palkkavaateet ja "ammattitaito" aivan pilvistä. Todellisuudessa vähintään kaksi kertaa kuussa "kipeänä", kahvitaukoa ennen vedetään tupakit ettei tauko kulu siihen, kesken päivän tullaan ulos jotta voi ohimennen muka työn lomassa vetää tupakan ja sitten ihmetellään että jatkoa ei löydy.

      Ryssillä on sentään se selkeä ymmärrys, että portti heilahtaa yleensä ekasta tössistä.
      Mutta eipä ne sitten toki mitään koskaan myönnäkään

    • TolppaApina1

      Mites on sähköpuolen asiat tuolla YIT:llä? Lähinnä kiinnostas toi Etelä-Suomi kuten Uusimaa ja Varsinais-Suomi, mutta muualtakin päin Suomea voi vastailla niin saa vähän kuvaa yrityksestä. Sit sieltä toi teollisuus tai infrapuolen(linjapuoli jos sellaista on) sähkö lähinnä, mutta rakennuspuoleltakin voi vastailla. Onko minkalainen paikka työnantajana...paljon on hommia vai onko homman nimi YT-neuvottelut teilläkin? Palkkataso nyt kiinnostaa tietysti aina jos vain viitsii ja kehtaa täällä vähän suuntaa antavaa tietoa antaa ja onko myös paljon komennustöitä ja millälailla se sitten suurin piirtein menee? Eli onko sekin normi päivätyörytmillä ma-pe 8.00-16.00 vai onko jollai muulla tavalla? Toi komennustyökin mahdollisesti kiinnostas ja siis ihan täällä Suomen kamaralla, ei nyt ihan heti minnekään ulkomaille ole haluja.

      Itsellä kokemusta nyt sähköpuolen linjahommista on muutaman vuoden verran täältä eteläisestä Suomesta.

    • MikkoSar

      YIT:llä lomautukset ainakin putkipuolella. Tasaseen tahtiin 3-5kk vuodesta lomautettuna

    • Jäbä

      Ja nythän YIT hankkiutuu eroon tappiollisista osistansa eli teollisuus puolesta ym. Eiköhän takana ole ajatus päästä työntekijöistä eroon jollain konkurssi huijauksella. Tuskin on oletettavaa, että tuleva firma, Caverion, yhtäkkiä alkaisi pärjätä uudella nimellä jotenkin paremmin. Rakennuspuoli pitänyt YIT:tä jo pitkään pystyssä. Virallisestihan nämä höpöttävät, että uudessa yrityksessä on sitten helpompi järjestää työntekijöille koulutusta ym. Kuulostaa aika typerältä. Kyllä siellä ainakin tulee iso luuta jälleen lakaisemaan.

    • saneeraus alkaakoon

      Sori että korjaan, mutta YIT:n rakennusurakat ovat niitä osakkeenomistajan painajaisia, mistä pitäisi hankkiutua eroon. Tappiota ovat tehneet. Gryndaus vielä kannattaa.

      Tuo huolto ja muu teollisuus on tasaisen riskitöntä ja kannattavaa.

    • Asennusmies7

      Tosin YIT teollisuus ei todellakaan tällä hetkellä tuota, ainakaan voittoa. Rakennuspuoli pitää YIT:tä pystyssä.

      • yit

        paskan jauhamista yit .tillä tienaa siinä missä muuallakin kun käyttää järkeä olen katellu näitä uuvatteja kun soitetaan remppa paikalle kun löpö loppuu ym.inssit yhtä tyhmiä kun duunaritkin maalais järkeä vittu.yit iso firma ja kyllä näkee kalustop'ää'lliköt ym. ei tajuu mistään mitään syyttelee vain remonttimiehiä omista virheistään ei koskaan kehun sanaa.äijä käy työmaalla vaan kun tarvitsee omalle rakennushankkeelle jotain ilmaiseksi, savolainen kusettaja kunhan ei kusisomaan nilkkaan reeppana.


    • pettynyttyöntekijä

      YIT paskin mahdollinen työnantaja. Olen toisen vuoden oppilas tokaa vuotta yitllä ja nyt tuli puhelu että niitten pitää irtisanoo mut koska en tehnyt tarpeeksi nopeasti töitä. Kyllä nytten työnatajan pitää tajuta että ei toisen vuoden opiskelija tee nyt jumalauta yhtä nopeasti töitö kun joku joka on ollut 20 vuotta alalla. Pelkkää miinusta yitille.

    • hess4

      Itse olen urakkaporukassa kiertänyt lähes kaikki isot rakennusliikkeet ja kyllä YIT on ainakin minun mielestä top-2 rakennusliikkeistä Suomessa.
      Palkat kohdillaan, työntekijöistä välitetään ja ei tarvi tehdä vaarallisia hommia.

      • Anonyymi

        Ihan tuubaa, pahin missä ikinä ollut
        Nyt en suosittele kenellekään noita suteen tehtyjä mörskiä. Googlatkaa kokemuksia. Mökit täynnä rakennusvirheitä ja ostajat kusessa.


    • pondus

      Montakohan vuotta vielä menee ennenkuin omanikin ala on täysin virolaisten/ryssien polkema palkoissa? Veikkaan että max 5v.
      Toisaalta sitä auttaa se, että kalustonhankinta on hieman kalliimpaa, kuin vaan lähettää ukot työmaalle muuta kuin haalarit ja kypärä.
      Koska rakennusliikkeet ostaa tarvikkeet ja pienet&halvat käsityökalut ja maksavat vaan tunneista.

      Saas nähdä, on tässä jotain suunnitelmia kohta alettava tekemään muihin hommiin ennenkuin on liian myöhäistä.

      T: timanttimies 13v kokemus.

    • raksalla 20 vuotta

      Kerran ollu aliurakointihommissa YIT:n työmaalla Hkis. 5 mestaria kopissa ja toinen toistaan tyhmempiä. Kaikista pöljin oli vastaava, jolla ei tuntunu olevan mitään järkeä ohjeissa. Pari muuta oli sitten vaan hiljaa ja hiihteli ympäri työmaata tekemättä mitään. Yks ainoo fiksu mestari oli joukossa, mut silläkin alkoholiongelma.

      Joten tän perusteella, kannnattaa kehua itteensä niin p***leesti ja pyytää niin kova palkka kun kehtaa. Teet vaan selväks että ne ei pärjää ilman sua.

      Raksalla ahneimmille maksetaan eniten ja niille jotka eivät kehtaa pyytää vähiten. Palkan suuruudella harvemmin on mitään tekemistä ammattitaidon kanssa.

    • natsa5

      Sen huomasin YIT :llä ollessani, että töihin pääsee jos on tupakoiva, mieluummin runsaasti tupakoiva, Venäjän- tai Vironkielen taitoinen. Muulla ei väliä. Liksa mahdollisimman alhainen !

    • Joopa joo

      YIT on persaukinen firma, alihankkijat joutuvat odottelemaan saataviin todella kauan, pitkittävät maksuja todella pitkään ja maksavat vasta kun laskut on perinnässä. Todella epäluotettava yritys.

    • been there seen that

      Oikeastiko meinasit yleisen itkutalon hommiin? ota ainakin selvää hyvistä lakimiehistä sillä niiden palveluja tulet tarvitsemaan taistelussasi oikeuksiesi puolesta. Tsekkaa googlella yitn laatuprojekti lohjalla as oy laurinpiha ja mieti vielä kerran vaihtoa ISOON virmaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1515
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1312
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1247
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe