Hassisella kelpaa politikoida

HäSa 17.6.2005

Hämeen Sanomat 17.6.2005

HASSISELLA KELPAA POLITIKOIDA

Jos Hämeenlinnan kaupungin liikuntahalliyhtiön toimitusjohtajaksi olisi valittu joku muu kuin Jorma Hassinen, kukaan eio olisi puhunut valinnasta mitään. Näin tokaisi asiasta perillä oleva henkilö. Ja on oikeassa.
Hämeenlinnan johtaviin demaripoliitikkoihin lukeutuva Hassinen herättää intohimoja. Ei vähiten siksi, että hän puhuu asioista niiden oikeilla nimillä.
Halliyhtiön ratkaisusta mussutettiin maanantaina kaupunginvaltuustossa. Kuppilakeskusteluissa kerrotaan, kuinka väärin oli valita Hassinen toimitusjohtajaksi.
Narinassa ei ole kyse yksin Hassisesta vaan politiikassa tutusta tavasta. Kun taas kerran avautui mahdollisuus politikoida ja kerätä irtipisteitä, pieni porukka pani tuulemaan...
Mistä hyvänsä asiasta on sietämättömän kevyttä keskustella, kun ei tiedä tosiasioista hönkäsen pöläystä. Halliyhtiön toimitusjohtajan valinnassa raadolliset tunteet on helppo vokotella pintaan.
Hassisesta oikein toimitusjohtaja!
Kuulostaa komealta, pintaa raaputtamalla paljastuu arkinen todellisuus.
Laki sanoo, että osakeyhtiöllä pitää olla toimitusjohtaja. Siinä lähtökohta.
Hassinen on jäähallin hallipäällikkö. Liikuntahalliyhtiön hallitus pohti, onko halleja pyörittämään järkevää valita erikseen toimitusjohtaja vai onko paras ratkaisu nostaa tehtävään Hassinen, joka hoitaisi postin hallipäällikön työnsä ohella kohtuullista korvausta vastaan.
Liikuntahallien hallitus päätyi yksimielisesti Hassiseen.
Mistä mussutus sitten kumpuaa? Varmasti ihanan tietämättömyyden ja politikoinnin lisäksi kateudesta.
Purnaajien mielestä toimitusjohtajan paikka olisi pitänyt panna julkiseen hakuun. Jonkun on nyt vaikea ymmärtää sitä tosiasiaa, että halliyhtiön hallitus nimenomaan päätti, ettei yhtiö tarvitse erillistä toimitusjohtajaa. Ei tarvita, ei haeta.
Hämeenlinnan politiikassa nostaa silloin tällöin päätään ajatus, että viisaus pitää pesää valtuustossa. Usein viisauden rumpua päristävät valtuutetut, jotka eivät ota ennen puheitaan asioista lainkaan selvää. Politiikan arvostus ei näin nouse.
Jos valtuutettu arvostelee halliyhtiötä, hänellä on velvollisuus perehtyä sen hallituksen päätöksiin.
Ja viimein asian ytimeen, rahaan. Hassisen valinnan vastustajat ja toimitusjohtajan avoimen haun kannattajat lähtivät siitä, että halliyhtiölle pitää palkata uusi työntekijä, toimitusjohtaja.
Mistä yhtiö olisi ottanut rahat toimitusjohtajan palkkaan?
Kun halliyhtiön kulut nousevat, se voi pyytää lisää rahaa kaupungilta tai nostaa tuntimaksuja.
Ensimmäinen vaihtoehto rokottaa hämeenlinnalaisia veronmaksajia, toinen halleissa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia. Näinkö?`
Jos Halliyhtiölle olisi pitänyt saada toimitusjohtaja, ja yksi uusi työntekijä, hinnalla millä hyvänsä, yhtiön hallitus on Hassis-päätöksineen väärässä. Hallitus kuitenkin liputti taloudellisesti järkevimmän ratkaisun puolesta. Suuri synti?

19

530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • irtopiste

      Näin kirjoitti Markku Peltonen Hämeen Sanomissa 2005

      Markku Peltonen, puhuiko Hassinen asioista niiden oikeilla nimillä, kun lisärahaa pumpattiin halliremontteihin tai itse asiassa ensin rempattiin ja vasta sitten kyseltiin lisärahaa?

      Markku Peltonen, mitä halliyhtiön ratkaisusta mussutettiin tuolloisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa, 2005?

      Markku Peltonen, mikä pieni porukka pani tuulemaan, politikoiden ja irtopisteitä keräten, nimeä heidät?

      Markku Peltonen, kuka kävi kevyttä keskustelua, tietämättä tosiasioista hönkäsen pöläystä? Markku Peltonen, miten sitä tietoa voi saada, jos se salataan?

      Markku Peltonen, ketkä ihmiset päätti liikuntahalliyhtiön hallituksessa, että paras ratkaisu toimitusjohtajaksi on Hassinen?

      Markku, Peltonen, kuka oli tietämätön, politikoivat kateellinen, joka mussutti valinnasta?

      Markku Peltonen, huonontaako julkinen haku toimitusjohtajaksi valittavan henkilön osaamista?

      Markku Peltonen, kommentoisitko kirjoitustasi: " Hämeenlinnan politiikassa nostaa silloin tällöin päätään ajatus, että viisaus pitää pesää valtuustossa. Usein viisauden rumpua päristävät valtuutetut, jotka eivät ota ennen puheitaan asioista lainkaan selvää. Politiikan arvostus ei näin nouse."?

      Markku Peltonen, miten valtuutettu arvostellessaan halliyhtiöitä, voi perehtyä hallituksen päätöksiin, jos esim. lisärahaa tullaan vaatimaan takautuvasti?

      Markku Peltonen, oletko aidosti sitä mieltä, että Hassisen valinta toimitusjohtajaksi, oli lopulta hämeenlinnalaisille veronmaksajille edullinen vaihtoehto?

      Markku Peltonen, miksi jyvitit lisäkulut, ammattitaitoisen tj:n nimityksestä veronmaksajille ja urheilevien lasten vanhemmille? Miksi et jyvittänyt taakkaa HPK:lle ja liigapelilippujen ostajille?

      Markku Peltonen, näin veronmaksajana vahvista, oli aika suuri synti!

      Erityisesti toivoisin Kirsi Ojansuun kommenttia aiheesta. Jari Ranteenkin soisin ottavan kantaa. Ja mikä jottei, Leo Leppänen ja Kari Ilkkala olisivat oivia analysoijia, miksi pieni piiri mussuttaa valtuustossa ja aika-ajoin yrittää nostaa päätään, irtopisteitä keräten.

      • Pyhä Hassinen

        Hassisella EI SAA politoida. Hassinen on Hämeen Sanoman valitsema sossudemari. Siis täysin vaaraton kykykokkareille! Siksi Hassinen on pyhä!


      • Pyhä ja viisas
        Pyhä Hassinen kirjoitti:

        Hassisella EI SAA politoida. Hassinen on Hämeen Sanoman valitsema sossudemari. Siis täysin vaaraton kykykokkareille! Siksi Hassinen on pyhä!

        Julistettu pyhimykseksi ja viisaustieteilijäksi! AAAAAMEEEEEN!


    • Surkeuksien surkeus

      Edellisellä valtuustokaudella Hassinen oli kulttuuri- ja koululautakunnan puheenjohtajana. Siis Sibeliuksen synnyinkaupungissa.

      Tämä kertoo kaiken tästä paikasta.

      Ihmeitä pitää tapahtua, jotta tämä mädännäisyys lievenisi.

      Kaiken pahin tekijä on tämä monopolimedia, joka vedättää ja vaikenee kulloinkin kapitalistille sopivasti.

      Sääliksi käy näitä prostitutiotoimittajia, jotka rahasta vääntävät totuutta. Siinä toivossa, että mitä enemmän vääntää, sitä enemmän saa palkankorotusta.

      Voi surkeuksien surkeus.

      • XY

        Olihan se Hassisen valinta kulttuuri-ja koululautakunnan puheenjohtajaksi vitsi.


    • lehtipino

      Markku Peltonen,

      Onko toimittajan kirjoitus, kun sen kannanottona esittää, pysyvä?

      "Allekirjoitatko" edelleen tuon 2005 kirjoituksesi?

      Vai oletko nyt eri mieltä?

      Hämeen Sanomissa olisi hyvin paljon mielenkiitoisia artikkeleita em. aiheesta. Harmi, että HäSa muutti verkkolehetnsä maksulliseksi, harvempi meistä, kun vuosia paperilehtiä säilöö. Mikä oiva tapa laikaista maton alle vanhoja totuuksia. No, tuohan se vähän haastetta asioiden penkomiseen, mikäs näitä on lueskellessa :)

    • akraka.dabra
    • j o r m a

      go jorma go!

    • tikulla silmään

      Mitäs nyt yritetään panna piiloon ajankohtaisesta asiasta, kun pitää vanhoja kaivella. ????????????????????????????????????????????????

    • Kähmijät vastuuseen

      Eipä nuo vanhatkaan asiat ole alkuunkaan selvitetty. Olen laittanut mekille sen, missä asiassa vaan ilmenee myllärin nimi, niin aina tuntuu haiskahtavan jotain kummallista. Pitäisihän sen nyt sokean kreetankin tietää jos kouluttamaton mylläri laitetaan hoitelemaan "isoja" asioita niin perseelleen se menee ja kähmiminen ja salailu tulee asiassa kun asiassa mukaan.

      • Kyllä minä maksan...

        VOI KUULE, KYLLÄ MONI KOULUTTAMATON HOITAA TALOUTENSAKIN MALLIKKAASI. VELAT JA TULOT BALANSSISSA. MUTTA SUURILLA TULOILLAKAAN EI AINA, JA VAIKKA OLISI EKONOMIN KOULUTUS TAKANA.
        Ja kunnan tai valtion asioissa on vain kysymys muutamasta nollasta luvun perässä, ja asiat balanssiin. Oikeat valinnat, piittaamatta tuttavan, tai itsensä saamasta hyödystä. Vastuu siitä taloudesta, jonka on ottanut hoitaakseen. Ei se paljon enempää oppia vaadi. Rehellisyys on kovaa valuuttaa. Elämä itsessään on oppimista kaiken aikaa. On sitä ennen markkinatalouttakin osattu, Nythän ei rahat riitä jukulauta. Missähän mättää. Minä tiedän ja moni muukin tietää.
        Pahalle, kun antaa pikkusormen... tiedät senkin sinä.
        Siis se koulujen antama oppi ei ole kauhean suuressa kurssissa mielessäni. Maalaisjärki kylläkin.


    • :)

      ettei vaan olis syyttömän ajojahti?

    • Itku tuli

      Ootko tosissas?

    • Jorma, Jorma, Jorma

      Jorma, Jorma, Jorma

      • Tapio, Tapio

        Tapio, Tapio, Tapio


    • eret

      Mitenkäs noi aitiot aikanaan jäähallista myytiin....?

    • RusoposkinenInkkari

      Politiikan syöksykierre on Jormalla alkanut!

      • Rehellisyydestäköpotkut

        No nythän me kaikki tiedämme lopputuloksen, mitä siitä seuraa kun vain kansakoulun käynyt henkilö valitaan hyvävelisopimuksella ison yhtiön toimitusjohtajaksi. Oli varmaan aikanaan loistava ja edullinen valinta meidän kaikkien Hämeenlinnalaisten kannalta katsottuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2904
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      411
      2798
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2237
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      1984
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      9
      1821
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1775
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1592
    Aihe