talopaketin osto

rikas riku

Olemme ostamassa talopakettia ja eniten itseäni ihmetyttää kun useampi kokenut ja kokematon myyjä aloittaa keskustelun keselemällä budjettiamme, vaikka olemme näyttäneet valmiin pohjan ja haemme vesikattovalmista pakettia heiltä.

Kertokaa minulle miksi kertoisin tässä tilanteessa talopaketti myyjälle oman budjettini? Siksi että hän varmasti osuu siihen..

9

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • amatöööri ostaja

      taitaapi liityä siihen että moni talopaketin ostaja luulee rakentavansa tietyllä summalla joka ei ole realistinen, joten myyjä tarkistaa tällä kysymyksellä onko ostaja realistinen ostaja jolloin kannattaa tarjota eikä tehdä vain turhaa työtä laskemalla tarjouksia jotka eivät luultavasto johda kauppaan...

      en ole ammattilainen mutta näin itse tekisin ainakin osittain...

      • Juuri näin. Jos asiakkaan budjetti on epärealistinen, menee sekä talomyyjältä että asiakkaalta valtavasti energiaa hukkaan. Siksi JOKAINEN osaava talomyyjä kokemustasosta riippumatta haluaa tarkistaa, että hanke on realistisella pohjalla.


      • Olen oikeassa
        rauno_kangas kirjoitti:

        Juuri näin. Jos asiakkaan budjetti on epärealistinen, menee sekä talomyyjältä että asiakkaalta valtavasti energiaa hukkaan. Siksi JOKAINEN osaava talomyyjä kokemustasosta riippumatta haluaa tarkistaa, että hanke on realistisella pohjalla.

        Ja taas ehdottomia kuolemattomia totuuksia: "osaava kokematon". Tätähän kokemustasosta triippumattomuus tarkoittaa. Tästäkin huomautuksesta ALKAA hirveä oikeassaolemisen PAKKOvääntö.


    • Merkonomilaksatiivi

      Myyjä tekee sitä mistä hänelle maksetaan. Jos asiakkaan budjetti pakettia varten on sata, myyjä tarjoaa 85 pakettia lisävarusteilla 15. Asiakas haluaisi ostaa 100 budjetilla paketin jonka pyynti on 110. Myyjä siis pyrkii vain maksimoimaan katteen. Itse en koskaan kerro myyjille budjettiani.

      Talopaketin myyminen ei ole rakettitiedettä. Talopaketteja myydään hyvinkin vähillä eväillä. Myyjä ei yleensä vastaa yhtään mistään. Ei edes siitä että toimitettu paketti on tilatun mukainen. Vastuu siirtyy pakettitehtaalle. Tavallisimmin myyjä on vain koneturpa, joka on sattunut saamaan talopakettimyyjän työn. On olemassa joitakin poikkeuksia myyjistä, joilla on jopa omakohtaista suunnttelu-/raksataustaa. Ovat kuitenkin hyvin harvassa.

    • Jan7

      Täällä on paljon hyödyllistä tietoa talopaketeista

      http://www.tiedox.fi/Talopaketit ja valmistalot-/Talopaketti tai valmistalo

      ja mikäli on kiinnostusta kilpailuttaa niin tässä toinen linkki

      http://www.tiedox.fi/site/otaYhteysAsiantuntijaan?type=2

    • BBB27

      Merkonomeille on opetettu että kaupanteko alkaa siitä kun ksytään paljonko on vara ottaa. Tuollaisiin kysymyksiin voi viitata kintaalla. Olisi suoranaisen tyhmää vastata budjetti-kysymykseen.

      • Onnellisesti

        Juuri näin! Eihän se sairaanhoitaja-palomies-pariskunta muutenkaan meinaa koko taloaan maksaa, kun rahat loppuvat ennen harjakaisia. Juuri näin kannataa tehdä. Ja sitten akasta ero ja loppupesä jakoon!


    • Urpo69x

      Jotenkin tässä menee sekaisin valmistalo ja sateelta suojaan -toimitus. Aloittajalla on ymmärtääkseni tarkoitus ottaa talopakettivalmistajalta vain ulkoseinät ja katto - ja jatkaa siitä sitten omin ja eri urakoitsijoiden voimin eteenpäin.
      Talopakettifirmalla ei ole laskutettavaa enää sen jälkeen, kun elementtitoimitus on laitettu paikalleen ja katto siihen päälle. Siitä eteenpäin riski on rakentajan oma.

      Sikäli ymmärrän aloittajaa, eli että jos rahat rungon toimitukseen ovat olemassa, ei talomyyjällä ole mitään kummempaa tarvetta tietää kokonaisuudesta. Ei ole hänen edustamansa yrityksen riskialuetta enää. Tehkööt rakentaja siitä eteenpäin itse mitä haluaa ja sellaisella budjetilla kun haluaa.

      • Pirkkarakentaja

        Asiantuntijalta meni sekaisin lumi- ja vesisade. Kommentissa ei myöskään neuvota, pitäisikö toimitus ottaa sateelta suojaan normaali- vai tuulisella viistosateella. Tällä on merkitystä esimerkiksi verhoilujen ja puusepäntuotteiden osalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2204
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      61
      2062
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1961
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1354
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe