opiskelemaan

mataha

kysyisin opiskelemaan lähdöstä.
olen nyt ollut työtön ja saanut metalliliitosta ansiosidonnaista rahaa ,raha 500 päivää täyttyy syys-loka kuussa.2011 .tarkoitukseni olisi lähtä
opiskelemaan täys päiväiseksi uusi ala nyt elokuun alussa.
perustutkinto n.2-3 vuotta.
saanko tai onko mahdollista saaha
koulutuspäivärahaa tai koulutustukia,
loppuuko koulutus rahojen tulo kun 500 pvä täyttyy ja kuluttaako koulutusraha tuota 500 päivää. mitä rahaa mahdollisesti saan "kelako ?

5

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyottomyyskassat

      Hei

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Sinun kannattaa ottaa yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon opiskelusi suhteen, sillä työ- ja elinkeinotoimisto tutkii, ovatko opintosi sellaisia joita voidaan tukea työttömyysetuudella. Mikäli opintojasi voidaan tukea työttömyysetuudella, voidaan sinulle maksaa ansiopäivärahaa 500 päivän enimmäisaikaasi asti. Tämän jälkeen sinulla voi olla mahdollisuus hakea Kelalta työmarkkinatukea. Vuonna 2010 tai sen jälkeen alkaneiden opintojen ajalta ei makseta enää koulutuspäivärahaa tai koulutustukea vaan ansiopäivärahaa ja myös opiskelun aikana maksetut ansiopäivärahapäivät lasketaan mukaan 500 päivän enimmäisaikaan.

      Lisää tietoa siitä millaisia opintoja voidaan tukea työttömyysetuudella löydät linkistä http://keskustelu.suomi24.fi/node/9765505,

      Ystävällisin terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

    • uuteen ammattiin

      Hei,
      opiskelen ansiosidonnaisella. Lukukausi päättyi 4.6.11 ja alkaa taas 16.8.11. Miten loma-ajan päivärahan käy? Kun vien edistymisilmoituksen työkkäriin, osoittavatko he minulle loma-ajaksi työtä? Voinko työskennellä osan lomasta mutta olla osan kesästä lomalla ilman että päiväraha loppuu.

      • okei h

        Niin nämä loma kuviot ovat vähintäänkin monimutkaiset työttömälle. Työttömyydestä ei saa VIRALLISTA lomaa. Vain työssä oleva voi saada lomaa työstä. Työttömän loma työttömyydestä on työ. Jos olet vuoden töissä etkä työaikana lomaile, niin lomarahat jaksotetaan maksamattomaksi ajaksi työn jälkeen.

        Opiskelussa on uusia kuvioita mukana. Jos opinnot eivät etene oppilaitoksen loma-aikana ja työttömyyskassa makselee ylläpitokorvausta tilille. Tämä ylläpitokorvaus peritään osittain takaisin kun opintojen etenmistä seuraavan kerran tarkistellaan.

        Jos menet töihin oppilaitoksen loma-ajalla, niin siltä ajalta ei maksella mitään korvauksia ja saat tehdä mitä vaan eli niitä töitä. Töistä ja opiskelusta et kuitenkaan voi pitää lomaa ja saada samalla päivärahaa. Vai oliko se viikko vuodessa jolloin voit kuvitella olevasi lomalla. Omaa lomaa ilman päivärahoja voit ottaa ja tehdä mitä vaan. Ilmoitat vain te-keskukseen ette hae nyt töitä.


    • tyottomyyskassat

      Hei nimimerkki uuteen ammattiin,

      Työttömyyskassa maksaa työvoimapoliittinen koulutuksen tai omaehtoisen opiskelun ajalta ansiopäivärahaa työ- ja elinkeinotoimiston antamaan lausuntoon perustuen. Sinun kannattaa siis ottaa asiassa yhteyttä työ- ja elinkeinotoimistoon.

      Jos menet työhön lukukausien välisenä aikana ja jos tämä työ kestää yli kaksi viikkoa, ei sinulla ole oikeutta saada ansiopäivärahaa työskentelyjakson ajalta. Jos kysymyksessä on osa-aikatyö tai enintään kaksi viikkoa kestävä kokoaikatyö, työttömyysturva-asiasi käsitellään sovitellun työttömyysetuuden maksamisesta annettujen säännösten mukaisesti. Työn aloittamisesta tulee ilmoittaa työ- ja elinkeinotoimistoon. Näissäkin tilanteissa työ- ja elinkeintoimisto antaa työttömyyskassalle työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyysetuuteen.


      Ystävällilsin terveisin
      Tiina työttömyyskassasta

    • kela

      Hei nimimerkki mataha,

      Mikäli TE-toimisto on hyväksynyt työttömyysetuudella opiskelun, voit hakea Kelasta työmarkkinatukea ansiosidonnaisen päivärahan päättymisen jälkeen. Työmarkkinatuki on 25,74 e/pv, ja sitä maksetaan 5 päivältä viikossa. Huollettavat lapset korottavat työmarkkinatukea. Työmarkkinatuen lisäksi opiskeluajalta voidaan maksaa ylläpitokorvausta 9e/pv tai korotettua ylläpitokorvausta 18e/pv, mikäli osallistut työssäkäyntialueesi ulkopuolella järjestettävään koulutukseen .

      Voit arvioida työmarkkinatuen määrää linkistä löytyvällä laskurilla
      http://asiointi.kela.fi/tmlaskenta_app/LaskentaApplication

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2246
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      168
      1854
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      168
      1679
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      19
      1305
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe