Hiljainen ilmapistooli sisäammuntaan

Monkaosdf

Ajattelin alkaa harjoittamaan ilma-aseammuntaa autotallissani. Mutta koska en halua että naapurosto saa vihiä asiasta haluaisin tehdä sen mahdollisimman hiljaa, eli nyt pitäisi löytää hiljainen ilmapistooli. Teholla ei niinkään väliä. Onko paineilmalla toimivat hiljaisia?

9

1507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z.o

      miten iso talli sulla on?

      Teholla nimenomaan on väliä ja sitä pitää pystyä säätämään. Kalliimmatkin kudit pitää säätää aseeseen penkistä ampumalla. Hajonta voi olla yllättävän suuri väärin säädetyllä aseella.

    • Monkaosdf

      Talli ei ole kuin 7m pitkä, eli ei ole virallinen ampumaetäisyys. Mutta kai tuollakin matkalla jo pahvia puhkoo ja ehkä ampuu parit tölkitkin ajankulukseen.

    • 23

      No tölkin ammunnasta kuuluu pahasti ääntä...
      Pahvitauluun kun ampuu niin että taulu on kiinnitetty vapaasti riippuvaan paksuhkoon kankaaseen ei kuulu osumasta mitään ääntä.
      Tölkkiin ampuessa se osuman ääni on kovempi kuin aseen ääni.

    • ölasj

      Juu, tölkeistä tulee sellainen kalahdus, mutta jousiviritteisestä ilmapistoolista tulee isompi ääni mielestäni. Tai ainakin sellainen kantavampi että sen kuulee seinän läpi. En viitsisi harrastuksesta kaikille ilmoitella.q

    • -eSa-

      Jos ei ole rahasta kiinni, niin osta noin 900 eurolla Scatt-järjestelmä, siihen sitten aseeksi perustason ilmapistooli jossa on sopiva kahva ja ennenkaikkea kuivalaukaisumahdollisuus. Halvin taitaa olla joku Röhmin perusvehje, olisiko 500 euroa. Lisäksi tarvitset vielä tietokoneen, kannettava olisi kaikkein mukavin, mutta mikä tahansa Windows XP:tä pyörittävä peruskone näytöllä kelpaa.

      Scatt-järjestelmä on siis infrapunalaseri joka kiinnitetaan aseeseen. Lisäksi mukana tulee vastaanotintaulu johon tähdätään, koko roska sitten tulee vielä tietokoneen USB-porttiin kiinni. Systeemi osaa skaalata etäisyyden oikein, joten voit simuloida vaikka 6 metrin ampumamatkalla virallista 10 metrin kisaa. Systeemi siis osaa pienentää mittausaluetta oikein etäisyyden mukaan.

      Järjestelmä myös tunnistaa ja mittaa tähtäyspisteen liikkeen taulussa millimetrin kymmenysosan tarkkuudella, samoin osumat. Laukauksen jälkeen voi katsella tietokoneen ruudulta vähän kuin animaationa, miten piste liikkui taulussa. Lisäksi järjestelmä pitää yllä koko ajan kaikenlaista tilastotietoa esim. siitä miten paljon aseen tähtäyspiste liikkui viimeisen 0,3 sekunnin aikana ennen osumaa. Tämä on tärkeä aika koska se on tyypillisesti se aika mikä käytetään lopulliseen liipaisuun.

      Systeemin voi kiinnittää myös vaikka piekkariin kiinni, käytännössä mihin tahansa aseeseen jolla voi ampua kuivalaukauksia, siis napsutella ns. tyhjää.

      Luonnollisesti koko homma on täysin äänetön. Koska moderni kilpaluokan ilmapistooli on käytännössä täysin rekyylitön, sinä voisit tuolla systeemillä harjoitella itsesi (periaatteessa) sille tasolle, että pärjäisit sitten oikeaa luotia ammuttaessa kenelle tahansa.

      • Monkaosdf

        Tuollainenkin olisi kyllä jees. Tosin aattelin että ampuisin mieluummin oikeita kuteja, mutta ehkä tuollaisen voisi hommata lisäksi olkkariin. Uskaltaisi "ammuskella" vaikka kissa pyörii siinä.
        Olisko linkkejä mistä moista systeemiä vois tilailla?


      • -eSa-
        Monkaosdf kirjoitti:

        Tuollainenkin olisi kyllä jees. Tosin aattelin että ampuisin mieluummin oikeita kuteja, mutta ehkä tuollaisen voisi hommata lisäksi olkkariin. Uskaltaisi "ammuskella" vaikka kissa pyörii siinä.
        Olisko linkkejä mistä moista systeemiä vois tilailla?

        No, halvimmalla järjestelmän saa luultavasti täältä:

        http://www.euroshooting.eu/en/index.php?id=strelecke_trenazery


        Elikkä systeemi on siis tämä:
        http://www.euroshooting.eu/en/index.php?SCATT_10m&detail=920

        Tuo on ihan luotettava kauppa, on toki eri asia miten tuotetta on varastossa. Jos tuollainen oikeasti kiinnostaa, on myös hyvä huomioida, että systeemi EI TOIMI ulkona, koska auringonvalossa on häiritsevää infrapunavaloa. On siis tarkoitettu ainoastaan sisäkäyttöön.

        Tuosta on tulossa parin kuukauden kuluttua odotettu langaton versio, jonka hinta tosin on ilmeisesti joku 1050 euroa ym. vastaavaa, elikkä on kalliimpi. Siinä on siis se ero, että mitään johtoja ei ole.

        Myös suomalaisvalmisteinen vastaava järjestelmä on olemassa, nimeltä Noptel. Ko. systeemin rynkkyversio on käytössä mm. Suomen puolustusvoimilla. Järstelmän suurin ero on hinta, yksityishenkilölle perustason Noptel taitaa maksaa jonkun 1800 euroa...


    • itse todennut daisy powerline 717/747 hilvaiseksi ja tarkaksi aseeksi hintaluokassaan (150-200€). tietääksen muutkin puristeilma toimiset pistoolit ovat kohtuu hiljaisia, joita löytyy gamolta 3 mallia ja saa lähes joka sekatavarakaupasta. itsellä haaveissa hankkia weirauch hw40.

      • Pekka Pistooli

        Itse kanssa miettiny tuota weirauch hw40:stä. Näyttää vaan kallistuneen noi postikulut tai jotain on pielessä kun ei anna saksasta mahdollisuutta Dhl:n kuljetukseen. Katselin vanhoja viestiketjuja missä hinnaksi väitettiin posteineen 110€ (DHL). Nyt hinta onkin sitten eri postinkantajan kautta 130€. Suomessa hintaa tulee 168€. On se 38 eurookin säästöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2012
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1907
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1875
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1588
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      11
      1381
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1316
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1301
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe