Omaehtoinen opiskelu??

sfsfsfasfa

Onko kenelläkään kokemuksia omaehtoisesta opiskelusta työttömyysetuudella? Työkkäristä ehdotettiin tällaista, kun opinnot alkavat syksyllä ja tällä hetkellä olen työtön. Ilmeisesti opintojen etenemistä seurataan, mutta tuki (peruspäiväraha ylläpitokorvaus) on huomattavasti suurempi kuin kelan opintotuki. Kokemuksia olisi kiva kuulla =)

8

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies korvesta

      No kaksi vuottahan sitä saa tuohon päätoimiseen opiskeluun.Ehdottomat edellytykset on,että saa työttömyysturvaa pitää olla vähintään 25 vuotta täyttänyt ja sen alan pitää olla työllistävä.Tosiaan ainoita harvoja todella hyviä uudistuksia.Ei oo mitään humpuukki työkkärin kurssi touhua nimittäin nuo ammatilliset perustutkinnot.Nuo nimittäin yleensä työllistää ihmisen tehokkaasti.Ammatilliset perustutkinnot ovat aina laadukkaita koulutuksia.Ei mitään humpuukki työkkärin päivähoito kursseja.

    • Böö__boo

      Onko Kelan peruspäivärahassa myös 500 päivän määräraja? Jos on, nekin kuluvat opiskelujen aikana, eli kannattaa miettiä, milloin tipahdat työmarkkinatuelle ja miten opiskelu silloin onnistuu.

      Kieltämättä tuo raha (ansiosidonnaisesta puhumattakaan) on niin paljon parempi kuin opintotuki. Nyt olisi siis hyvät saumat opiskella, kannattaa tarttua tilaisuuteen!

    • alkup.

      Sitä juuri mietinkin, että ero on aika huomattava opintotuen ja tuon työkkärin rahan välillä. Täytyy käydä vielä työkkärissä tarkentamassa tietoja, kun nyt vain lykkäsivät nivaskan käteen ja sano, et tutustu tähän...

      Kyllä peruspäivärahaa maksetaan myös pelkästään 500 päivän ajalta, mutta mitä olen löytänyt tietoa, niin tämä työkkärin etuus on siis sama koko sen opiskelun. Kyllähän se raha opiskelijana ihan kiva olisi =)

    • Opiskelua elämään

      No,tuo omaehtoinen opiskelu työttömyysturvalla on niitä harvinaisia ja poikkeuksellisen hyviä juttuja työttömille työnhakijoille.Ihan olen yllättynyt tuosta ollut,miten on saatu edes joku järellinen juttu aikaan.Kaikki kurssithan on täyttä huuhaa hommaa,ellei ole ammattitutkintoon johtava kurssi.Mutta käsittääkseni jo pitkäaikaistyöttömyys antaa melkovarmasti oikeuden opiskella tuolla työttömyysturvalla ja tärkeätä mitä katsotaan toimikunnassa on se,että se ala siis työllistää ja ikää siis pitää olla vähintään 25 vuotta täytetty muuten ei ole mahdollisuuksia.Niin ja työttömyysturvaanhan tulee korotus ensivuoden alussa.Eikös nyt saa noin 590 euroa aina kun on jossain toimenpiteessä työttömille tarkoitetussa?Sittenhän se nousee ihan mukavalle tasolle.Kyllä opiskelu kannattaa tolla ehdottomasti.Siis jotain hyvää on tosiaan saatu edes aikaan Eduskunnassa.Kiitos!

    • 33v lukio kesken

      Saako tukea aikuislukioon?

    • Hmmmmm M

      Jos katsovat,että työllistyt sen jälkeen.Sillä on isoin ja merkittävin vaikutus,että ihminen työllistyy.

    • F&S

      Jos työttömyysturvalla et saa opintojasi loppumaan 500 vuorokaudessa, niin saattaa karenssi pätkähtää, jos eroat koulutuksesta. Tai paremminkin, jos olet opiskellut ansiosidonnaisen tasoisella työttömyysturvalla, 500 vuorokauden jälkeen opinnot saattavat käydä mahdottomiksi taloudellisen tilanteen johdosta.

    • fdgdfg

      Osaako kukaan sanoa, kuinka suurennuslasin alla siinä mennään tai siis kuinka usein työkkärissä pitää käydä? Miten sitten kesälomien, jos satun saada kesätöitä, niin katkeaako, ja sitten täytyy hakea uudestaan...??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2077
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      116
      1562
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1500
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      71
      1196
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      62
      1097
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe