Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Viisumin hinta Suomessa

tapsu55

Mitä maksaa viisumin pidennys Filiippiineille Helsingin suurlähetystössä, onko sama hinta kuin immigration officessa Filpuilla? Jos kävis hakemassa valmiiksi, että tarvi lähteä Filpuissa immigration officeen.
Mietityttää tuo seuraava reissu jouluna, että kannattaako viikon takia maksaa tuo 4000 pesoa, kun voitelurahat ottaa huomioon, vai olisko perillä vaan sen 21 vrk.
Sain Cebussa 10 minuttissa viisuminpidennyksen, mutta maksoin voitelurahaa noin 500 pesoa.
Eihän 4000 pesoa ole kuin 66 euroa, mutta kuitenkin, ja jäis se jonottaminen pois ;O)

22

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Just tullut

      Sä voit ostaa sen pidennyksen jo tullessa lentoasemalla, kuten allekirjoittanutkin. Siinä kun olet passijonossa, niin vieressä on immigration office! Jälkeenpäin sinne on turha yrittää (kokeilin), mutta Cebu Mandauessa on Office, mutta taksikyydit voi piankin tehdä tuon 300-500 p. Toimisto on pohjoisesta tulevan sisääntulotien varrella ja on lähellä SM-markettia ja North bus terminalia. Muista pukeutua, niin etteivät paljaat olkapäät näy ja mieluiten vaikka Capri-shortsit (polvet piiloon), muuten et pääse sisään. Viimeksi maksoi 3050P.

    • 3+19

      Tanaan kavin ja maksoi 3030 pesoa ja aikaa meni 25 minuuttia ilman voitelurahaa. Oli hihaton T-paita ja shorsit joissa polvet nakyvissa. Kannattaa menna aamulla klo 8 niin ei ole jonoa. Taksi maksoi edestakaisin 300php koska asun Pasific pensione hotellissa. Hotellissa oli hinta noussut viimetalvesta 100 pesoa vrk ja maksoi nyt 850 vuorokausi.
      Huomenna laivalla Ornociin ja sielta kolmenviikon kuluttua manilaan.

      • Just tullut

        Kato kummaa, olikko Mandaue immigration:ssa. Viime syksynä kun olin hihattomalla t-paidalla, en päässyt edes sisään, mutta onneksi oli vaimo mukana "kuriirina". Vaimo haki paprut ja täytin ulkona ja annoin pesot kouraan ja vaimo taas sisään, niin oli homma selvä.


    • asdfggghjkl

      Eiköhän tosta ole joku asiaton kommentti poistettu välistä, tuskin "buahahan" kommentti oli sinulle "3 19". Luulisin...

      • Kyllä siitä on poistettu kommentti välistä, jostain vyölauikuista ja muusta tyhjänpäiväisestä yritettiin heittää huonoa läppää.
        Niin, kysyin tuossa alussa, että voisko tuon viisuminpidennyksen tehdä jo Helsingin suurlähetystössä keskuskadulla. Soittamalla se varmaan selviäisi, mutta enpä ole vielä jaksanut. Takoitus olis lähteä jouluna kuukaudeksi reissuun.


      • Cebusyksy
        tapsu55 kirjoitti:

        Kyllä siitä on poistettu kommentti välistä, jostain vyölauikuista ja muusta tyhjänpäiväisestä yritettiin heittää huonoa läppää.
        Niin, kysyin tuossa alussa, että voisko tuon viisuminpidennyksen tehdä jo Helsingin suurlähetystössä keskuskadulla. Soittamalla se varmaan selviäisi, mutta enpä ole vielä jaksanut. Takoitus olis lähteä jouluna kuukaudeksi reissuun.

        Hei Tapsa55 oletko kysynyt sitä lisäviisumin ostomahdollisuutta Helsingistä? Menen Filippuihin ensi kuussa ja olen siellä 59 päivää. Voisin ostaa jo Cebun lentoasemalla jos päästävät ensin vaihtamaan rahaa ja takaisin imm. officeen.


      • Cebusyksy kirjoitti:

        Hei Tapsa55 oletko kysynyt sitä lisäviisumin ostomahdollisuutta Helsingistä? Menen Filippuihin ensi kuussa ja olen siellä 59 päivää. Voisin ostaa jo Cebun lentoasemalla jos päästävät ensin vaihtamaan rahaa ja takaisin imm. officeen.

        En ole kysynyt, sitähän tässä itse kyselin tuossa ylempänä, että onku joku ottanut asiaa selville`? Puheiinkin on keksitty, voishan tuota kysyä tai piipahtaa Keskuskadulla.
        Kannattaishan se lisävisa ostaa jo Cebussa, jolloin säästyy taksi-ja mahdolliset voitelurahatja jonotus.
        Siinä aulassa oli muuten huippupalvelu turistitoimistossa, soittivat itse hotelliin, kysyivät hinnan ja kirjoittivat vielä osoitteen taksia varten paperilapulle. Kysessä oli Sampaguita suites lähellä Cebun satamaa, noin 900 php yö. Cebun lentoasemalla on toisessa kerroksessa halvemmat taksit, tämäkin neuvottiin lentokoneessa.
        Olen itsekin menossa jouluna kuukaudeksi Filppulaan, ja vähän auki, minne sitä lähtis...
        Boracay oli aivan mahtava paikka, niin kuin Palawan myös, ja Boholkin tuli katsattetua viime reissulla.
        Oletko käynyt Camiguinilla, entäs Leytessa Canigaolla?


    • Cebusyksy

      Juu, ei se täällä ainakaan sen halvempi oo, ku sielä, taidan yrittää saada sen lentoasemalta, niin ei tartte sitte enää murehtia, tai kyllä mä tiedän sen immigration officen Mandauessa ja viimeksi meni keskipäivällä reilu puol tuntia.
      Joo, tiedän ne tytöt lentoaseman matkustajaaulassa ja olen käyttänytkin, siis neuvoivat minua ja heillä oli mitä maksaa minnekin ja millä mennä.
      Ai lentokoneessako jo neuvoivat takseista, mutta tiedän: tien yli ja oikealle ylös, niin saat kaupunkitaksin joka on halvempi, kuin keltaiset lentokenttätaksit alhaalla. Siellä on vielä poliisi, joka ohjaa ja ottaa taksin rekisterinumeron ylös, jos vaikka tarvis myöhemmin. Turisteja on kadonnut ja on kidnapattu ja vaadittu lunnaita, joten varullaan on oltava.
      En ole käynyt kuin Cebussa ja sieltä kolme kertaa Manilassa. Bohol kyllä kiinnostais kovasti. Kävitkö katsomassa chocolate- hills. Siinä pikku Camotes-saarella vois käydä ja Moalboal. Minua vaan tympäisee ne betoni tiet ja liikenteen hitaus ja tietysti se kuumuus.
      Laukku kannattaa lukita, vaikka pienellä munalukolla, kun minulta viime reissulla vietiin komea solkivyö. Hki-Vantaalla takkusi laukkulinja, tai hidastelivat, niin kippari sanoi, että nyt on puolet laukuista koneessa, mutta me lähdemme. No minun laukkuni oli tietysti pois ja sain sen n. viikon kuluttua, toivat majapaikkaani ja oli lentänyt Japanin kautta, mutta joku pitkäkynsi oli vienyt James- vyöni :-(

    • Laitoin Keskuskadulle viestiä, mutta eipä tullut vastausta kysymyksiini. No, täytyy joku päivä piipahtaa siellä tai soittaa.
      Niin, lentäessäni Cebuun vieressäni istui paikallinen nainen, joka neuvoi tuon halvemman taksin ja hotellin.
      Bohol oli hieno paikka, Chokland hills tuli nähtyä ja tietysti Tarsier, maailman pienin apina ja muuta mukavaa. Otin semmosen paketin, pikkubussila kiertely ja opas mukana.
      Tosiaan, poliisi antoi mulle lapun jossa oli taksin numero ja taksissa oli ennen lähtöä tuo sama lappu tuulilasin alla.

      • Suosittelen

        Bohol on tosiaan place to go, kannattaa käydä vähän kiertelemässä ja kattelemassa paikkoja mieluiten oppaan kanssa. Sie on myös komee vaijerirata jos kantti kestää laskee.

        Tarsier ei muuten ole apina, vaikka sitä apinaksi aina puhutaan. Tarkkaa määritystä ei tosin taida aiheesta olla. Meillä opas väitti, että tarsier tappaa ittensä jos sen vie pois Boholilta.

        Ajattelin että omiaan höpöttelee, mutta kun Wikipediasta luin niin ei se nyt ihan täysin puppua ollut: "There have been reports that Tarsiers kept as pets are known to constantly hit their soft head as an act of suicide." Varmaan tuosta saanut legenda alkunsa.

        Mutta joo, Boholilla kyllä kannattaa käydä jos sielä suunnalla liikkuu. Kontrasti Cebuun on melkonen.

        Cebun lentokentästä sen verta, että taksithan ei käytännössä suostu ajaan mittari päällä, vaan valkoihoselle tarjotaan melko tyyriitä hintoja (normitaksaan nähden), mutta joskus siellä on kotimaanterminaalin edessä kaveri joka kirjaa taksin rekkarin ylös ja antaa pienen lapun matkaan.

        Sillon kuski harvoin yrittää vedättää. Poliisia siinä hommassa en tosin ole koskaan nähnyt. Sit jos on oikein budjettimatkalla eikä ole kuin esim. rinkka niin samaisesta kohtaa menee jatkuvasti jeepnejä (7-8P) Marina Mallille. Sieltä saakin sitten normaalihintaisia takseja helpommin.


    • Niin, taisi olla todellisuudessa vartija eikä poliisi, joka tarjosi niitä lappuja takseihin lentokentällä.
      Taksi maksoi varttitunnin ajon jälkeen 180 pesoa, ell noin kolme euroa, ja annoinpa sitten tasarahan 200 pesoa. Niin, ettei noilla hinnoilla enää viitti Jeepneyhin hypätä.
      Olin myös Maribagon paratiisirannalla muutaman yön ja siellä oli otettava kaupunkiin päin pimeä taksi, kun muuta ei ollut saatavana. eli kaupunkiin maksoi pimeä taksi 300-400 php ja rannalle päin noin 200 pesoa mittari päällä.
      Alkoi muuten ärsyttää se helvetinmoinen taksien äänimerkkien piippaus, kun käveli hotellilta tavarataloon noin puolen kilometrin matkan. Paikalliset taksikuskit eivät vissiin uskoneet että valkoihoinen haluaa kävellä 500 metriä. ;O)
      Mulla on tuosta tarsierista hyviä kuvia, otushan on noin kananmunan kokoinen, olen kuullut varvasapinastakin puhuttavan. Tuosta itsemurhahommasta en ole kuullutkaan, mielenkiintoista.

      • Suosittelen

        Heh, taksit ei todellakaan usko, että valkoinen mies haluaa kävellä. Ne tosiaan käy kii kuin hyeenat jos näkee valkoisen kävelemässä. Paikallisethan ei muutenkaan juuri kävele, niin lyhyttä matkaa ei ole mitä ei vois tricyclellä ajaa.


      • Suosittelen kirjoitti:

        Heh, taksit ei todellakaan usko, että valkoinen mies haluaa kävellä. Ne tosiaan käy kii kuin hyeenat jos näkee valkoisen kävelemässä. Paikallisethan ei muutenkaan juuri kävele, niin lyhyttä matkaa ei ole mitä ei vois tricyclellä ajaa.

        Joo, huomasin tuon saman. Jos vielä pääsen Boracaylle, otan kentältä Tricyclen ja sanon, että mennäänpäs hakeen mulle hyvä ja halpa hotelli, on se sen verran kätevä peli. 10 minuutin matka hotelliin maksoi 100 P, joten eiköhän valkoisella miehellä ole varaa tuon verran maksaa.
        Alkuperäiseen kysymykseeni tuli tuollainen vastaus, kankealla suomen kielellä, joten paras mennä käymään siellä tai soittaa tuolle tulkille.
        Hei Tapio,

        Jos aiotte oleskela Filippiineillä yli 21 päivää,sinun tulisi hakea viisumia Filippiinien Suurlähetystöstä. Lähetystössä on nyt tulkki ja he antavat tarkeimmat ohjeet viisumin hankemisesta.

        Tereveisin,

        Teresita Ruutu

        Filippiinien Suurlähetystö
        Keskuskatu 1 B
        00100 Helsinki
        puh 09 68298500
        sähköposti: [email protected]


      • .................
        tapsu55 kirjoitti:

        Joo, huomasin tuon saman. Jos vielä pääsen Boracaylle, otan kentältä Tricyclen ja sanon, että mennäänpäs hakeen mulle hyvä ja halpa hotelli, on se sen verran kätevä peli. 10 minuutin matka hotelliin maksoi 100 P, joten eiköhän valkoisella miehellä ole varaa tuon verran maksaa.
        Alkuperäiseen kysymykseeni tuli tuollainen vastaus, kankealla suomen kielellä, joten paras mennä käymään siellä tai soittaa tuolle tulkille.
        Hei Tapio,

        Jos aiotte oleskela Filippiineillä yli 21 päivää,sinun tulisi hakea viisumia Filippiinien Suurlähetystöstä. Lähetystössä on nyt tulkki ja he antavat tarkeimmat ohjeet viisumin hankemisesta.

        Tereveisin,

        Teresita Ruutu

        Filippiinien Suurlähetystö
        Keskuskatu 1 B
        00100 Helsinki
        puh 09 68298500
        sähköposti: [email protected]

        Filippiinien Helsingin lähetystö pystyy fiksaamaan tuon 59 päivää, hinta tulee saman maksaan, kun Filippiineillä.

        Jos haluat olla vielä pidempään, niin neljä kuukautta onnistuu imigration officessa joko Manilassa taikka Cebussa, hinta jos ottaa nopeutetun ilman venaamista n. 3500 pesoa ja toi siis 4 kuukauden visa.

        Onhan siellä lähetystössä Suomalaisiakin, senkun pyydät luukulle jutteleen et sinä siihen tulkkia tarvitse ja miksi yleensä' sielä vierailisit?


    • Cebusyksy

      Ok, niin arvelinkin olevan, kiitos. Taidan nyt tällä reissulla käynnistää itselleni residence statuksen paperisodan Cebussa, niin jää nuo visat pois, nyt kun olen ollut naimisissa vuoden. Joku taho kertoi, että statuksen saa heti kun on aviossa ja toinen taho, että pitää ensin olla vuoden. No niin tai näin nyt on molemmat toteutuneet. Status ei maan tavat ja nopeuden tietäen varmaankaan ehdi tähän hätään (3 vk), mutta ompahan sitten jatkossa.
      Niistä poliiseista, tai vartijoista lentoasemalla ei aina heti erota toisistaan, kun on univormut ja melko järeä aseistus. Samoin on isompien kauppojen department store ovilla vartijat ja metallinpaljastimet.
      Nuo lentolippujen hinnat seilaa jatkuvasti. Täs oli jo Hki-Cebu 745 eeroa ja viikon päästä yli tonnin. Paluu näytti nopeutuneen, kun Honkkarissa vain tunnin venaus, ennen n. 8h.

    • Cebusyksy

      Oho, vaimo nyt saikin jo oleskeluluvan ja etsin edullista lentoa tänne. Kun katselin pelkkiä one way- lentoja Cebu- Hki, olivat sikamaisen kalliita, sama hinta, kuin edestakaisin? Mistä te muut olette saaneet lennon tänne, kiitos?

    • Ihan finnaírilla kannattais lentää suoraan Honkkariin, kampanjahinnat alkaen 659 €. Ja jatko Cebu pacific, noijn 100 egee meno-palluu Manilaan

      • Itsehän oon näistä asioista hieman selvää tänään ottanut kun olisi tarkoitus Filippiineille ensivuoden alusta lähteä. Hintavertailua oon itse suorittanut: http://www.halvatlennot.fi/Lennot/flysearch.aspx?depcity=Helsinki, Suomi&destcity=Manila, Filippiinit&depIATA=HEL&destIATA=MNL&depart=2012-3-9&return=&adults=1&children=0&infants=0¤cy=FI&flway=True&flight=true&lang=fi

        Viisumeista oon ottanut sen verran selvää että suomestakin Snadin Filippiinien lähetystöstä pitäisi ilmeisesti saada suoraan pitempiaikainenkin viisumi, mutta kun kerran luin tapsu:n postauksen sähköpostiin tulleesta viestistä, olen luultavasti ymmärtänyt väärin. Mites nuo rokotukset ilmeisesti Hepatiitti A ja B on pakolliset mutta muitakin kannattaa ottaa, mutta mites teidän tiedot näissä?


      • maister_k kirjoitti:

        Itsehän oon näistä asioista hieman selvää tänään ottanut kun olisi tarkoitus Filippiineille ensivuoden alusta lähteä. Hintavertailua oon itse suorittanut: http://www.halvatlennot.fi/Lennot/flysearch.aspx?depcity=Helsinki, Suomi&destcity=Manila, Filippiinit&depIATA=HEL&destIATA=MNL&depart=2012-3-9&return=&adults=1&children=0&infants=0¤cy=FI&flway=True&flight=true&lang=fi

        Viisumeista oon ottanut sen verran selvää että suomestakin Snadin Filippiinien lähetystöstä pitäisi ilmeisesti saada suoraan pitempiaikainenkin viisumi, mutta kun kerran luin tapsu:n postauksen sähköpostiin tulleesta viestistä, olen luultavasti ymmärtänyt väärin. Mites nuo rokotukset ilmeisesti Hepatiitti A ja B on pakolliset mutta muitakin kannattaa ottaa, mutta mites teidän tiedot näissä?

        Ainiin ja suurempi kysymys johon en ole saanut tänään vielä vastausta, mitenkäs nuo matkavakuutukset pitemmälle reissulle eli 6kk-12kk?


      • ReissuunLokakuus
        maister_k kirjoitti:

        Itsehän oon näistä asioista hieman selvää tänään ottanut kun olisi tarkoitus Filippiineille ensivuoden alusta lähteä. Hintavertailua oon itse suorittanut: http://www.halvatlennot.fi/Lennot/flysearch.aspx?depcity=Helsinki, Suomi&destcity=Manila, Filippiinit&depIATA=HEL&destIATA=MNL&depart=2012-3-9&return=&adults=1&children=0&infants=0¤cy=FI&flway=True&flight=true&lang=fi

        Viisumeista oon ottanut sen verran selvää että suomestakin Snadin Filippiinien lähetystöstä pitäisi ilmeisesti saada suoraan pitempiaikainenkin viisumi, mutta kun kerran luin tapsu:n postauksen sähköpostiin tulleesta viestistä, olen luultavasti ymmärtänyt väärin. Mites nuo rokotukset ilmeisesti Hepatiitti A ja B on pakolliset mutta muitakin kannattaa ottaa, mutta mites teidän tiedot näissä?

        Itse myös eilisen päivän selasin lentoja Cebuun, lokakuussa olen menossa.

        Itse käytän vertailuun vertaa.fi-sivustoa. Huomasin kuitenkin, että muutama matkatoimisto harrastaa ainakin edellä mainitulla sivustolla lievää kusetusta tarjoamalla lentoja ehkä 50e halvemmalla kuin muut, mutta varausta tehdessä ne on aina myyty loppuun. Kalliimpaa sen sijaan olisi tarjolla.

        Googlen kautta selvisi, että kyseessä on käytäntö eikä yksittäistapaus. Näitä matkatoimistoja ovat mm. eTicket.fi sekä TravelPartner.fi. Itse ostin nyt liput (830e lyhyellä vaihdolla, ei 8h odotusta Hong Kongissa) Supersaver.fi-matkatoimiston kautta. Hinta oli mitä pitikin.


    • --------------------

      mulla oli 4 kuukauden reissu, lisä vakuutus maksoi jotain 40 euroo normaali vakuutuksen päälle. Mut en muista oliko joku yläraja minkä voi saada tais olla 6 kuukautta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe