Tyylisuunnista

?-?

Mistä löytyisi infoa eri tyylisuunnissa käytetyistä maaleista tai ylipäätään aineista joilla käsitelty, materiaaleista, kankaista ja niiden kuoseista.

3

90

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ingmari

   Kantsiskos mennä kirjastoon?

  • mutsison

   Annie Sloan & Katie Gwynn: Koristemaalauksen käsikirja. Tässä on lyhyet ohjeet eri tavoille maalata. Nimi saattaa kuulostaa spesiaalilta, mutta ohjeet ovat selkeät, jokaikiselle eri koristemaalaus asialle. Ihan suomeksi. Helpoista vaikeampiin.

   Tota aiemmin käytettiin temperaa maalina. Moni väittää sitä hankalaksi verrattuna uusiin maaleihin mitä ovat käyttäneet. En sano mitään kun en ole kokeillut temperaa. Shellakka oli yleinen lakka. Ja pöydän päällä lasilevy. Hyvä yhdistelmä. Nykyisin ei myydä lasikantisia pöytiä.

   Joissain asioissa ollaan menty parempaan suuntaan ja joissain ei. Ja metallinen parvekkeeni kaide hilseilee taas pari vuotta tehdyn maalauksen jälkeen.

   Esim mäntylevy viilutettiin kahdella kerroksella viilua molemmin puolin. Nykyisin yksi kerros on tavallisin tapa. Suomeksi: halvempi. Ennen viilut olivat 0,6 mm viiluja paksumpia kuin nyt. Suomeksi: kestävämpiä.

   Mahonki oli tavallinen viilu. Hondurasin mahonki. Erittäin haluttu laatu. Kumma kyllä ne on melkein kaikki hakattu maan tasalle. Pitää käyttää afrikkalaista mahonkia, joka on tummempaa ja painavampaa. Oli Khaya jossain Uuden Seelannin ja Australian mailla, jättiläismäisä puita, mikä on nykyisin luonnonsuojeltu puu. On englantilainen tammi, joka oli haluttu, Pitää tyytyä eurooppalaiseen kun kaikki englantilainen tammi meni aikoinaan laivanrakennukseen. Jne.

   Tämä ei ole sitten vittuilua. Puusepän olisi ihan ikävä/mukava kuulla mitä saat selville. Siis se on minulle harrastus. Olin joskus kiinnostunut puutarhakasveista, mutta jotenkin kiinnostus loppui siihen, että vattuja on yli kolmeasataa lajia. Risteymiä kymmeniätuhansia. Se on vuosisatainen urakka. Enkä usko eläväni niin kauan. Olen puuseppäkin ilman titteliä, jos tiedät mitä se tarkoittaa? Näyttökoe jäi tekemättä. Eikä kaduta.

   Moni asia on esi-isien aikaansaannosta. Puutarhakasvit. Kunnia esi-isillemme. Mehän emme olisi sitä mitä me olemme ilman esi-isiämme. En tosin tunne esi-isiäni. Siis iso-isääni pitemmälle. Mutta tiedän ettei kasvinjalostus olisi mitään ilman esiesiesiesiesi-isiämme.

   Olisin ihmeissäni jos Suomen pohjois-osan puille ei löytyisi käyttöä soitinrakennuksen piirissä. Etelä-Suomen läskimännylle ei taida löytyä seinäpaneelia kummempaa käyttöä. Okei, voi sillä makkaraa paistaa, mutta muuhun se on kelvotonta.

   Siis rakentamisessa. Tätä ne kutsuu kasvihuoneilmiöksi. Me voimme siis saada parempia rakennuspuita?

   Tottakai. Olli Rehn:hän sanoo että kaikki on paremmin kun olemme EU:ssa. Veikkaan että kumipuutkin kasvaa Suomessa jos Olli sanoo niin.

   • Deodoranttiantti

    Kaikki tulee olemaan downunder, jos Olli sanoo niin. Meillä on kesä joulukuussa kuten ausseilla.

    Tota en usko ihan niin, vaikka se auringonpalvojiamme tyydyttäisi. Palstaviljelijänä tiedän, että kuivuus on ongelma. Muuallakin kuin Australiassa. Telkkarin satujen mukaan aussien pitäisi kasvattaa lampaiden sijaan vuohia. Tai enemmän vuohia. Niin kai Kreikassakin on tapahtunut. Ja hikoilla saatanasti.

    Tota meilla on lehmiä. Vettä riittää muutamalle lampaallekin. Hikoilua kreikkalaisillekin. Ainakin nirppanokkaisten teinien mielestä junassa. Meillähän on siis teinejä jotka pitävät hikoilua epänormaalina! Huh huh, - hiki haisee!

    Tota - en muista koska joku olisi sanonut, että nyt on liikaa dödöä ilmassa. Se on kyllä tavallisin ongelma.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   301
   8532
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   4801
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   193
   3795
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   84
   1903
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1778
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1553
  7. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   122
   1180
  8. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1134
  9. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   102
   1123
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   7
   1091
  Aihe