1971 rakennettu, saneerattu 2011 rt

miet

Mielessä ostaa 1971 rakennettu, mutta tänä vuonna saneerattu rivitalon pätkä. Käyttövesiputket vaihdettu, katto rempattu, ulko ja sisäovet vaihdettu. Sisältä uusi, ikkunoista ei varmuutta onko vaihdettu. Lattialämmitykset ainakin eteisessä, vessassa ja kylpyhuoneessa. Kannattaako teettää kosteusmittaus tai kuntotarkastus? On varuskunnan lähellä ja toiminut kapiaisten asuntoina joskus ennen, nykyään tavallisten ihmisten aluetta. Hieman syrjässä, joten kiinnostaisi todella hinnankin puolesta. Samanlaisia saa lapsiperhealuelta 40 tonnia kalliimmalla...

4

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Partnevia

      Kuntotarkastuksen voi tehdä vain koko yhtiöön ja se vaatii taloyhtiön luvan. Hinta on varmasti "suolainen". Tosin taloyhtiö on voinut teettääkin sellaisen. Kosteusmittaukset voi huoneistoon tehdä, mutta en ymmärrä, miksi juuri remontoituun ja yleensäkään monen asunnon asunto-oy:n omistamaan huoneistoon se kannattaa tehdä. Osakkeenomistajahan omistaa vain osakkeet, jotka oikeuttavat hallitsemaan huoneistoa. Enemmän sinun kannattaisi olla huolissaan vaikkapa seuraavista asioista:

      Mikä on ylä- ja alapohjarakenteiden, kuivatusjärjestelmien ja piharakenteiden kunto. Todennäköisesti rakennuksiss on matalaperustus/ valesokkeli ja matala (lue: huonosti tuulettuva) yläpohja (tyypillinen 1970-luvun rakenne). Onko elementti- vai kappaletavararakenteinen? Paljonko talossa menee lämmitykseen energiaa? Mikä lämmitysjärjestelmä ja mikä sen kunto? Jos betonielementtirakenne, mikä on saumausten kunto? Mikä on taloyhtiön taloudellinen tilanne? Hoitovastike vastaavanikäisiin ja -tasoisiin verrattuna? Onko yhtiöjärjestyksessä AsOyL:n vastuunjaosta poikkeavia säännöksiä tai osakkaalle kuuluvia muita velvoitteita? Onko sisäremontit tehty vanhan vai uuden AsOyL:n aikana, onko muutoksiin ja/tai kosteantilan remontteihin yhtiön lupa? Onko yhtiö tehnyt/ teettänyt lain edellyttämän kunnossapitotarvesuunnitelman? Kuka sen on laatinut ja mihin perustuen se on laadittu? Miten alue kehittyy lähitulevaisuudessa? Tehdäänkö koulu vai lakkautetaanko nykyinen? Tuleeko muita palveluita? Millaisia kaavoitussuunnitelmia alueella on? Paljonko alueella on vuokra-asuntokantaa?

      Tässä muutamia huomionarvoisempia seikkoja, kuin kylpyhuoneen tai wc:n kosteuspitoisuus. Eiväthän nekään tietysti merkityksettömiä ole, mutta vastuu niistä on myyjällä, remonttifirmalla ja taloyhtiöllä (riippuen siis toteutustavasta). Sen sijaan vastuu mainitsemieni (huom. lista ei ole tyhjentävä!) seikkojen huomioon ottamisella on ostajalla, siis sinulla!

      • Näin on.

        Höpöhöpö

        Asuntoon saa aina teettää kuntotarkastus, kosteusmittauksineen. Jos joku myyjä, tai taloyhtiö alkaa sellaista kieltämään, se niistä kaupoista samantien.


    • niin niin niin niin

      Kerrostalossa saa tarkastaa vain sisäpuolet ja pinnat sillä taloyhtiö vastaa rakenteista ja osakas pinnoista. Tarkastus ei siis kerro juuri mitään.

      "Kun teemme huoneiston tarkastuksen, siinä tarkastetaan vain sisäpuoli ja pinnat. Toisin sanoen tiedämme oikeastaan aika vähän siitä myytävästä kokonaisuudesta." toteaa rakennusterveystarkastaja Eija Hämäläinen.
      Kerrostaloasunnon ostajan onkin kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota siitä, missä kunnossa koko kiinteistö on. Siitä kertoo taloyhtiön teettämä kuntoarvio ja sen pohjalta mahdollisesti tehty kuntotodistus."

      http://www.asuntotieto.com/30000i_Taloyhtiotieto/2008_k/kuntotarkastus/KUNTOTARKASTUS.html

    • miet

      Paha mennä vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, mutta talo on kaukolämmössä ja vastike alle pari sataa. Vastike on saman verran kuin muissa vastaavissa. Huoltoyhtiö hoitaa pihaa. Alueella varuskunta, ja kaikki asunnot myyty yksityishenkilöille. Huoneistossa on myös ilmastointi, kuulemma ainoa taloyhtiössä. Huoneistojen alapuolella on väestönsuojat ja kaikki tämmöset ylimääräiset yhteiset tilat. Taloyhtiöllä ei velkaa, eikä tulevia remontteja tiedossa. Pyrkivät kehittämään aluetta, alueella on myös päiväkoti, mutta ei koulua. Vuokra-asuntoja on vähän verrattuna asuntojen määrään.
      Asunnossa on myös asuttu aikaisemmin. Kuulostaa hyvältä, mutta onko läpimätä taloyhtiö? Sitä ei koskaan saa tietää, jos ei kokeile!

      Tällä hetkellä asunto on meille varattuna, ehtona rahotuksen saanti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1230
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      967
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      890
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      787
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe