Maatilan oston rahoitus

tuleva viljelijä

Terve. Joskus useamman vuoden päästä joudun maatilaamme pitämään ja tässä olen jo ruvennut miettimään, että miten ihmeessä tilan ostoon tarvittavan lainan saa maksettua.

Tilaan kuuluu tällä hetkellä 100 hehtaaria peltoa ja suurin piirtein saman verran metsää. Kaikki on omaa, eikä mitään ole vuokrattu. Nykyisillä hehtaarihinnoilla laskettuna tuosta tulisi suoraan noin miljoona euroa. Hinta on sukupolvenvaihdoksissa tietysti alhaisempi, mutta sitten taas pirttiä, sikalaa, koneita ja muita rakennuksia ei ole huomioitu.

Kysymys kuuluukin: miten helvetissä tällaista lainaa saa edes lyhennettyä? Ensimmäisenä lainanmaksuvuotena korko huitelee yli kymppitonnissa.

Viljelijän aloitustuilla tai verohelpotuksilla tuollaisia summia ei minun järkeni mukaan hoideta mitenkään.

Eli miten lainanmaksu käytännössä menee maatilaostoissa, vai onko ajatuksena maksella pelkkää korkoa ja elää elämänsä pankin renkinä?

25

4434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trolliako väännät,

      mitä tarkoitat aloitustuilla ja verohepotuksilla ???.

    • Sami--

      SPV hinta tollaselle on vanhempiesi tahdosta riippuen joku 200 000€ ja siihen päälle sit taitanee tulla joku 20t€ lahjaveroo.

      • Ja rahoituskin

        on valmiiksi puhuttuna, sen kun velkakirjoihin vaihtaa nimet.


    • näin voi tehdä

      Onhan olemassa sellainenkin vaihtoehto, jos se vanhemmillesi käy, että vuokraat pellot ja talon, saat sitten aikanaan koko paskan perintönä.

      Nykyään ei mielestäni tarvitse tilaa ostaa vanhemmilta, jotta saisi kaikki noi nuoren viljelijän tuet, mitä on mahdollista saada, en voi myös vuokrata pitkäaikaisella vuorasopimuksella.

      Tässä on sellainen hyvä puoli, että jos olet naimisissa ja tulee ero, niiin puoliso ei saa talosta muuta mukaan, kuin siitä puolet mitä olette yhdessä tienanneet, eli talo jää jakamata, koska se on vanhempiesi omaisuutta, ei teidän.

    • Eräs emäntä

      Ei taida voida ihan kuolemaan asti vartoa tuota perintöä saadakseen - kyllä se tila pitää ostaakin jossain vaiheessa. Se on aika sotkuinen juttu ryhtyä maatilan omistusta vasta perinnönjaossa tinkaamaan. Naapuri oli vuokralla isällään kymmenkunta vuotta, nyt vanha isäntä alkaa olla 70 v ja syövän runtelema, niin tekivät kauppakirjat että on asiat selvinä jos terveys äkkiä huononee ja menee päätöskyky.

      • näin voi tehdä

        Jos sisaruksia on muitakin, niin noinhan asia on.


    • Rahalla tilan ostanu

      Itse ostin vanhemmiltani ja naapuriltani maatilat rahalla, lisäksi ostin vielä pakkohuutokaupasta pari pienempää tilaa, en perinyt mitään. Osalle sain halpakorkoista (7%) lainaa ja loput lainasin pankista kovemmalla (13%) korolla, tämä siis vuonna 1991 ja lainaa oli tuolloin enimmillään n. 1500000mk, lisäksi jouduin rakentamaan uuden viljankuivaamon melkein heti kohta n. 400000mk:n investointina.
      Suurimmat lainat sain hoidettua, kun ostin vielä läheisestä kaupungista pari halpaa (8000mk) ok-tonttia ja rakensin niille perus omakotitalot omalla työllä edullisesti. Talot myin ilman mitään tunteiluja, toisessa asuin sen verran, että sain myydä sen verovapaasti ja toisen myyntiin verottaja ei puuttunut, kun tontti oli ollut minulla riittävän pitkän aikaa. Sain taloista n. 1200000mk brutto, talot maksoivat n. 180000mk/kpl. Kolmannen talon tein vielä myöhemmin yhdelle myyjälle kauppahinnan osasuorituksena.
      Lisäksi olen myynnyt omistamiltani tiloilta varsin maltillisesti puuta metsistä, että loput velat on tullut maksetuksi ja olen vielä ostanut lisää metsätiloja. Itse maanviljelyksellä en ole suuriakaan pystynyt lyhentämään niitä velkoja ja jo heti alkuun tehdyt LIKVI-laskelmat osoittivat tuon tosiseikan.
      Jos nyt uudelleen pitäisi aloittaa, niin varmaan tekisin saman, että jollain muulla maksaisin velat pois pikaisesti korkoja syömästä. Nyt varsinkin, kun on nähnyt tämän maanviljelyn toivottomuuden EU-aikana.

    • tarkkailija,,,,

      On aivan lapsellista edes kuvitella että viljelyllä eu-suomessa,oli
      tuotantosuunta mikä tahansa ensin eletään ja sitten
      lyhennetään lopulla velkoja. Tilanne muuttuu vasta sitten kun
      esim sukupolvenvaihdoskaupoissa koko kauppasumman saa
      vähentää verotuksessa. Niin kauas tulevaisuutteen kuin edes
      jaksaa ajatella on maatalouden tilanne niin lohduton kuin
      vain olla voi. Virallisen suomen propaganda toitottaa tietenkin
      muuta ja aina on löytynyt ja löytyy joku hönäytettävä
      viljelijä näidn propgandistien äänitorveksi.

      • karppa..

        Yhdyn enemmänkuin 100% tarkkailijan mielipiteeseen. Maatalouden tilanne on todella lohduton. Vaikka nyt Eurooppaministeri Stubb on sanonut, että uusi hallitus turvaa kotimaisen maatalouden, niin se on pelkkää puhetta. Joka vuosi maatalouden tulot putoavat kuin lehmänhäntä. Esim. sikatalouden tilanne on tällä hetkellä täysin epätoivoinen kuten olen tällä palstalla siitä monta kertaa puhunut.

        Kuulin nyt että, eräs suuri sateliittisikala joka tuottaa porsaita ei enää saanut pankin rahoitusta rehujen ostoon. Atria tuli kuitenkin väliin ja lupasi maksaa rehulaskun. Siis todella täysi katastrofi. Pitää siis ostaa velaksi rehut, että voi tuottaa porsaita. Tuosta seuraa se, että tulee pää vetävään käteen=vararikko.

        Tällä menolla maaseutu tyhjenee vauhdilla. Stubbin kannattaisi tulla katsomaan joskus jollekin maatilalle mitä se maatalous oikein on.


    • Siaton 4v

      Minun mielestäni on pelottavaa,että sellainen tyyppi kuin stuppi antaa lausuntoja maataloudesta joka on viimeisin asia josta mitään ymmärtää.Muiden asioiden ymmärtämiseen en ota kantaa muuten mutta heikkoa sekin on.

      Ja mitä tämä koskinen>: "....jatkamme kepulaisten viitoittamalla linjalla..."

      Ensi kommenttien jälkeen tuntuu siltä,että kuunteluoppilaana taitaa mennä kuten aiempikin muutaman kuukauden mm-pesti.

      Alkaa olemaan viimoiset hetket käännellä maatalous-laivaa jos ei haluta
      tuhansien hehtaarien kädestä käteen siirtyviä tiloja jotka eivät kannata eivät sitten millään.Näitähän oli 1900-luvun alkupuolellakin ennen kapinaa.

    • mullakin on 1300ha

      Meilläkin tehdään ens vuonna spv meillä on tällä hetkellä omaa peltoa 1300ha ja metsää suunnilleen yhtä paljon. Mitenkähän tuo rahoitus järjestettäisiin? Paljonko pitäisi maksaa.

      On muuten aika kumma, kun jokainen joka tänne kirjoittelee spv:stä on 100oman pelto hehtaarin tilalta. Satutteko muuten tietämään montako tilaa suomessa on, joilla on omaa peltoa 100ha? Niitä ei kovin montaa ole, eikä sellaiset joilla oikeasti on omaa niin paljon, ne ei tänne kirjoittele.
      Yleensä omaa peltoa tiloilla on vain parinkymmenen hehtaarin paikkeilla.

      • Aloitus on

        trolli..


      • Rahalla tilan ostanu

        Sinulla ei ole 1300ha, mutta mulla on 100ha tai vuokramaineen tietty enempikin. Jos luit kirjoitukseni tarkkaan, ostin tähän tilaani maita useammassa erässä ja tietty heti se perusostos vanhemmiltani oli jo heti keskikokoista suurempi tila. Naapurillani oli hieman pienempi, aikoinaan nämä tilat olivat oleet samaa tilaan. Pakkohuutokaupoista olen sitten ostanut vielä lisää.
        Vaan yhtä kaikki, teemahan oli, että miten selviytyy noista veloista. Siihen itselläni ei ole ollut muuta lääkettä, kuin maksaa muusta tulonlähteestä eli kiinteistökauppoja tekemällä. Kolmella omakotitalolla pystyin saamaan sen verran velkojen maksuun, että metsäkaupat ja viljelyn olematon tuotto on sitten riittänyt loppujen velkojen maksuun.
        Mitä tulee tilojen kokoihin, on minulla ainakin tuttavapiirissäni ja opiskelukavereissani useita 100ha> peltohehtaarin omistavia.


      • näin se on

        No ei tietenkään ole 100 hehtaaria monellakaan, ei nykyisillä peltoje hinnoilla peltoa kuoleteta yhden miehen eliniän aikana, peltoja kannattaa vuokrata ja ostaa sitä mukaa, kun kassaan kertyy rahaa, eli helvetin hitaasti koska sitä rahaa ei vaan oikein jää.

        Mutta jos puoletkin hallinnassa olevasta peltopinta-alasta on omaa, niin se on aika hyvin.

        Mulla on peltoa 39 hehtaaria, monella täällä on puolta vähempi ja silti ne sinnittelee ihan hyvin alalla, ilman ongelmia.


    • karjasuomi

      Sähän vitsin murjaisit.Tääl meilläpäin on jokaisella aktiivitilalla yli 100ha OMAA peltoa.

      • En tunne

        Missähän vitussa se "tääl meilläpäin" oikein on?


      • siinähän satuilet

        Niin missähän päin suomea vaikutat? Ihan sellainen lisäys, että koko suomessa ei ole paljoa yli sataa yksityistä tilaa, jossa omaa peltoa on 100ha. Oma lukunsa on säätiöiden, vankiloiden, tutkimuslaitosten, koulujen ja muiden vastaavien tilat, sekä nämä tuettomien pelto raivareiden tilat.
        Täällä meidän kunnassa ei ole yhtään 100 oman ha tilaa. Suurimmalla on 82ha omaa. Sama asia kolmessa naapuri kunnassa. Eikä tosiaan asuta missään pohjoisessa, vaan b-tukialueella. Itse tunnen ainoastaan kaksi yksityisen omistamaa yli 100 oman pelto hehtaarin tilaa. Mutta tunnen kyllä useampia joiden viljelyksessä on 150 - 250ha ja kyllä se niin on, että ulkopuolinen joka ei asiaa tiedä saa heidän puheistaan käsityksen, että kaikki on omaa.


      • Rahalla tilan ostanu
        siinähän satuilet kirjoitti:

        Niin missähän päin suomea vaikutat? Ihan sellainen lisäys, että koko suomessa ei ole paljoa yli sataa yksityistä tilaa, jossa omaa peltoa on 100ha. Oma lukunsa on säätiöiden, vankiloiden, tutkimuslaitosten, koulujen ja muiden vastaavien tilat, sekä nämä tuettomien pelto raivareiden tilat.
        Täällä meidän kunnassa ei ole yhtään 100 oman ha tilaa. Suurimmalla on 82ha omaa. Sama asia kolmessa naapuri kunnassa. Eikä tosiaan asuta missään pohjoisessa, vaan b-tukialueella. Itse tunnen ainoastaan kaksi yksityisen omistamaa yli 100 oman pelto hehtaarin tilaa. Mutta tunnen kyllä useampia joiden viljelyksessä on 150 - 250ha ja kyllä se niin on, että ulkopuolinen joka ei asiaa tiedä saa heidän puheistaan käsityksen, että kaikki on omaa.

        B-tukialue, ei satuilua.


    • tuulen vire

      Toi tosiaankin on tavallista. Meijänkin naapuri viljelee noin 180ha josta sen omaa on noin 16ha ja kuiteskin puhuu kaikista niin kun olis omiaan. kerran satuin paikalle kun tyyppi esitteli meijän peltoja jollekkin äijälle ominaan.

      • Rahalla tilan ostanu

        Pistä se naapurin hukka-ukko ojennukseen, jos kerta leveilee olemattomilla ja teidän pelloilla. Omat on omia ja vuokrapellot viljelyksessä. Meillä on tilanne hieman toinen, ei juuri olla naapureille pinta-aloja kehuttu ja monet ei tiedä lainkaan meidän todellista tilannetta, kun on ostettu pikkuhiljaa muualtakin, kuin tästä kylältä. Kauimmaisten lohkojen väli on lähes 80km, kun on pakkohuutokaupoista ostettu noita maita ja kaikkiaan meillä on peltoja kolmen kunnan alueella. Nyt ollaan ostamassa c-alueelta peltoja melkoisen kaukaa.


      • Laskutaitoinen
        Rahalla tilan ostanu kirjoitti:

        Pistä se naapurin hukka-ukko ojennukseen, jos kerta leveilee olemattomilla ja teidän pelloilla. Omat on omia ja vuokrapellot viljelyksessä. Meillä on tilanne hieman toinen, ei juuri olla naapureille pinta-aloja kehuttu ja monet ei tiedä lainkaan meidän todellista tilannetta, kun on ostettu pikkuhiljaa muualtakin, kuin tästä kylältä. Kauimmaisten lohkojen väli on lähes 80km, kun on pakkohuutokaupoista ostettu noita maita ja kaikkiaan meillä on peltoja kolmen kunnan alueella. Nyt ollaan ostamassa c-alueelta peltoja melkoisen kaukaa.

        Omalla kylällä kolme, itseni mukaan lukien, jolla omaa peltoa yli 100ha. Naapurikylällä joen takana tulee välittömästi mieleen viisi samanmoista, neljä muutakin tulee välittömästi mieleen. Yhteensä kaksitoista tilaa joilla takuuvarmasti omaa peltoa enemmän kuin 100ha. Se on sitten toinen juttu kuka ne pellot ihan oikeasti omistaa, viljelijä vai pankki, mutta tukihaussa omistaja viljelijä itse, vuokramaat sitten asia erikseen. Sattumoisin ovat myös samat viljelijät joilla tiedän ylipäänsä olevan yli 100ha viljelyssä per lärvi. Suurimmilla moninkertaisesti.

        Yli 100ha:n tiloja nykyään yli 6%:a kaikista tiloista, vuokraviljelijöitä toki suurin osa mutta mahtuu siihen sekaan paljon omaakin peltoa hallinnoivia.
        0.5% reilusta 62000 tilasta on 310 tilaa, eli tämä määrä olisi vain joka kahdestoista yli sadan hehtaarin tilasta. Väitän että paljon enemmän on omaa peltoa hallinnoivia vuokramaat päälle.


      • olettama
        Laskutaitoinen kirjoitti:

        Omalla kylällä kolme, itseni mukaan lukien, jolla omaa peltoa yli 100ha. Naapurikylällä joen takana tulee välittömästi mieleen viisi samanmoista, neljä muutakin tulee välittömästi mieleen. Yhteensä kaksitoista tilaa joilla takuuvarmasti omaa peltoa enemmän kuin 100ha. Se on sitten toinen juttu kuka ne pellot ihan oikeasti omistaa, viljelijä vai pankki, mutta tukihaussa omistaja viljelijä itse, vuokramaat sitten asia erikseen. Sattumoisin ovat myös samat viljelijät joilla tiedän ylipäänsä olevan yli 100ha viljelyssä per lärvi. Suurimmilla moninkertaisesti.

        Yli 100ha:n tiloja nykyään yli 6%:a kaikista tiloista, vuokraviljelijöitä toki suurin osa mutta mahtuu siihen sekaan paljon omaakin peltoa hallinnoivia.
        0.5% reilusta 62000 tilasta on 310 tilaa, eli tämä määrä olisi vain joka kahdestoista yli sadan hehtaarin tilasta. Väitän että paljon enemmän on omaa peltoa hallinnoivia vuokramaat päälle.

        Tossa 62 000 tilassa on mukana kaikki tukia hakevat tilat, myös ne pikkutilat joita pyärittää joku perikunta tai muu harrasteviljelijä, eli nostaa vain tukia, ehkä puolet tosta määrästä on oikeita maatiloja.

        Eli niitä "sadan hehtaarin" tiloja on ehkä joka kuudes tai sinnepäin, kumminkin aika pieni vähemmistö kaikista tiloista.


      • Yli 100ha:n tilojen
        olettama kirjoitti:

        Tossa 62 000 tilassa on mukana kaikki tukia hakevat tilat, myös ne pikkutilat joita pyärittää joku perikunta tai muu harrasteviljelijä, eli nostaa vain tukia, ehkä puolet tosta määrästä on oikeita maatiloja.

        Eli niitä "sadan hehtaarin" tiloja on ehkä joka kuudes tai sinnepäin, kumminkin aika pieni vähemmistö kaikista tiloista.

        määrä on kasvanut eniten viime vuosina. Ei niitä vielä kuitenkaan ihan valtavasti ole, vaikka joillakin paikkakunnilla ei mitenkään harvinaisia. Omalla paikkakunnallani on ollut useampiakin tiloja, joiden peltopinta-ala on ollut yli 100ha ja pienempiä tilojakin n. 60ha peltopinta-alalla. Viime vuosina peltopinta-alat ovat kasvaneet huimasti, peltokauppoja on tehty ja tietysti peltoa on vuokrattukin. Koska nyt lopettavat tilat ovat olleet n. 30ha ja siitä ylöspäin, on myös pinta-alat suurentuneet vauhdilla.

        http://www.mtt.fi/met/pdf/met30.pdf


      • Anonyymi
        Yli 100ha:n tilojen kirjoitti:

        määrä on kasvanut eniten viime vuosina. Ei niitä vielä kuitenkaan ihan valtavasti ole, vaikka joillakin paikkakunnilla ei mitenkään harvinaisia. Omalla paikkakunnallani on ollut useampiakin tiloja, joiden peltopinta-ala on ollut yli 100ha ja pienempiä tilojakin n. 60ha peltopinta-alalla. Viime vuosina peltopinta-alat ovat kasvaneet huimasti, peltokauppoja on tehty ja tietysti peltoa on vuokrattukin. Koska nyt lopettavat tilat ovat olleet n. 30ha ja siitä ylöspäin, on myös pinta-alat suurentuneet vauhdilla.

        http://www.mtt.fi/met/pdf/met30.pdf

        Tarvitsetko lainaa laskun maksamiseen vai tarvitsetko rahaa oman yrityksen perustamiseen, ota meihin yhteyttä, koska annamme lainaa niinkin alhainen kuin 2% korko. Annamme myös lainaa ja lyhytaikaista lainaa lisätietoja varten ota yhteyttä sähköpostitse [email protected] Voit myös ottaa meihin yhteyttä whatsapp: n kautta: 393924698291 saadaksesi lisätietoja lainasta

        Kiitos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitsetko lainaa laskun maksamiseen vai tarvitsetko rahaa oman yrityksen perustamiseen, ota meihin yhteyttä, koska annamme lainaa niinkin alhainen kuin 2% korko. Annamme myös lainaa ja lyhytaikaista lainaa lisätietoja varten ota yhteyttä sähköpostitse [email protected] Voit myös ottaa meihin yhteyttä whatsapp: n kautta: 393924698291 saadaksesi lisätietoja lainasta

        Kiitos

        Vittu mitä paskaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe