Veljeni menee puolestani armeijaan - voiko tulla ongelmia?

IT-alan yrittäjä..

Armeijaan olisi pitänyt mennä, mutta se ei millään sovi elämäntilanteeseeni. Olen yrittäjä eikä firmani ja asiakkaiden takia ole mahdollista tuosta noin olla pois 6 kk kuvioista. Lykkäystä en saanut.

Onneksi tienaan sen verran mukavasti, että pystyin houkuttelemaan veljeni suorittamaan asepalvelukseni puolestani. Kohta hän astuu palvelukseen. Siis rehellisesti sanottuna maksan hänelle summan X sotilaspassistani. Hän on jo suorittanut oman palveluksensa ja onneksi eri paikassa.

Mietin vain minkälaisia ongelmia voi tulla, jos esim. hän ei pääse hoitamaan kertausharjoituksia puolestani ja mun pitäisi johtaa joukkoja... Tai jos hänelle sattuu siellä jotain?

Mikä tässä voisi mennä pieleen? Kokemuksia ja vinkkejä otetaan vastaan.

5

659

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhajoki

      Onnistuhan se uunossakin...

    • uuno turhajoki

      Ei onnistu paljastut, jos et ole jossain ulkomailla piilossa. Entä veljesi jos joku kaipaa häntä tai tunnistaa palveluksessa, joka kyllä on hyvin epätodennäköistä, niin erilaisia mörköjä äijät on päät ajettuna sotilasasussa.
      -70 luvulla toi kyllä onnistu hyvinkin.

    • Alok. Hyvönen

      Minulla oli vähän samanlaisia vaikeuksia, kun menin veljeni puolesta uudelleen inttiin.

      Kaikki meni muuten hyvin, mutta sitten meinasivat nakittaa minut RUK:iin, jolloin oleskeluni olisi venähtänyt 12 kk mittaiseksi!

      Vältin RUK:n vain ahkeralla rötväilyllä, kävin pari kertaa puntiksella, juttelin varusmiespastorin ja linnakkeen komentajan kanssa, yritin näytellä vähän epätasapainoistakin, pitkä juttu. No, selvisin lopulta 6 kuukaudella.

      Kiinni jäämisen riski olisi kasvanut joutuessani veljeni puolesta vänskäksi. Kertausharjoituksiakin olisi saattanut koitua ihan eri malliin kuin meille 6 kk gonamiehille.

      No hyvin meni. 20 000 euroa veljeni minulle tuosta hyvitti. Itse hän tienasi tuona aikana varmaan tuplasti tuon.

    • pattg462

      ja tuommoisethan ei mielestäni voi onnistua.aikoinaan kyllä spekuloitiin paljonkin.

    • juttusi on outu

      Tuliphan vaan muisto mieleen tuosta täällä pyörineestä Kaljis jutusta, en tosin tiedä onko sama mies kyseessä mutta muistelen vain.

      Olimme jo intin loppusuorilla tj jotain alle 100. Istuttiin 5. kaverin kanssa saunassa mikä sijaitsi kauempana kasrmialueella. Päivystäjänä oli kaljupäinen luutnantti ehkäpä lähemmäs 30v. (saatoi hyvin olla sama kaljis, saanut ylennyksen ja ikääkin jo n.30v)

      Meitä ei saunassa yleensä isoporukka käynyt vain me muutamat. Kuultin kuinka saunan porstuan ovi aukeni ja joku tuli sisälle tottakai me luultiin että se on joku meikeläisistä. "tänne vaan täällä on tilaa" yksi meistä huusi.

      "No niin vähän ajattelinkin, otin vihdan mukaan", ääni kuului kyseiselle luutnantille.
      Olimme ihmeissämme. Mitä se äijä täällä tekee?

      Sitten se kaljupäinen luutnantti tuli nopeasti saunan ovesta sisälle vihta kädessä. Piti sitä vehkeidensä edessä. Sanoi "tsäh" ja otti vihdan pois muniensa edestä.

      Äijä oli selkeästi kännissä. "no niin tehkääpä tilaa, että mahdun" luutnantti sanoi ja istui lauteelle vihta kädessä. Mitään sanomatta äijä otti vesiämpärin käsiinsä ja heitti kamalan määrän vettä kiukaalle. Kaikkille tuli tukalat oltavat, mutta kukaan ei uskaltanut lähteä poiskaan, kun oli kapiainen kyseessä.

      "ja sitten vihdotaan", LTN totesi ja alkoi lupaa kysymättä läpsiä vihdalla vieressä istuvaa varusmiestä. Ja sen jälkeen itseään. Sitten käski hakata itseään kovaa samalla vihdalla. Ja sama varusmies jota LTN oli mätkinyt vihtoi luutnantin selkää kovaa.

      Sitten yhtäkkiä luutnantti heitti puolillaan olevan vesiämpärin kumoon saunanlattialle. "Hakekaa lisää vettä" käsky kävi samassa kun yksi meistä nousi lauteilta vettä hakemaan LTN läimäytti tätä löylykauhalla persuksille sanoi "kultapylly" ja nauroi v.mäiseen sävyyn.

      Kun kaveri palasi vesiämpärin kanssa luutnatti heitti vihdan kiukaalle "Katsokaa ettei se pala s.aatana. Heittäkää vettä päälle p.erkele."

      Sitten luutnantti meni pesulle ja jostain syystä hakkasi niitä suihkuhuoneen seiniä. Meitä lievästi sanottuna vähän pelotti. Sitten kuului kun korkki aukesi ja pitkä kulaus.

      "Jääkä te apinat runkkaamaan sinne saunaan!" luutnantti huusi ja poistui paikalta.

      Olipa kokemus.

      Emme kertoneet asiasta ylöspäin, vaikka sitä mietittiin. Tuskin meitä kukaan olisi uskonut.

      Kerran viikonloppulomalle lähtiessä kyseinen luutnantti lähti myös lomalle tosin siviilit päällä. Sitä oli vastassa sellainen ladonkokoinen äijä jolla oli mursuviikset ja tupakka huulessa.
      Samantien kun luutnattimme hyppäsi autoon äijä nappasi hansikaslokerosta kirkaan pullon ja otti miehekkään kulauksen

      Oliko äijä homo vai ei?? En tiedä. Mutta hullu ainakin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe