pitääkö bios päivittää, miten se tehdään??

keijonen

mistä tiedän mikä bios versio minulla on, ja vaatiiko päivitystä? otin yhteyttä takuuhuoltoon, koska minulla toi intel hd integroitu näytönohjain on nyt pari kertaa tehnyt niin, että yhtäkkiä saattaa tulla "näytönohjain lakkasi vastaamasta, ja palutui" ja näyttö käy hetkellisesti pimeenä ja tulee normaaliksi, jonkajälkeen ilmoitus tulee.. käyttis on w7 ultimate 64b, asuksen n73sv merkkinen kannettava.

22

1183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keijonen

      sanoivat siis puhelimessa, että kokeile biosia päivittää ja tarkistaa ajurit, ajurit minulla on intelin sivuilta ladattu ja asennettu uusimmat. itsehän en osaa biosille tehdä mitään päivitystä, ennenkuin saan helppoja ohjeita, kiitos :)

      • pääset helpommalla

        Vie nyt se kone jo huoltoon ettei tarvi tehdä samasta asiasta kymmeniä
        aloituksia eri nimimerkeillä.


    • jvph

      Tuleeko vika myös silloin kun läppäri on kiinni laturissa? Ja mitä tarkalleen teit koneella vian ilmetessä? pelannut?

      • keijonen

        kone on jatkuvasti kiinni laturissa. no esimerkiksi missä tilanteessa tänään tuli tuo sanoma, oli firefox auki, ehkä mese saattoi myös olla auki silloin. olin kirjotitamassa nettiosoitetta osoiteriville, niin en kerinnyt kuin kirjaimen kirjoittaa niin hyppäsi ilmoitus ja ruutu kävi hetkellisesti pimeenä ja palutui.. voiko näissä intel hd näytönohjaimissa olla vähän samaa vikaa kuin nvidiassakin, että jos päivittää uudet ajurit ne ei välttämättä toimi. että pitäisikö minun kokeilla asentaa vanhempaa ajuria, vai miten??


      • ddrtrtsdvvvvv

        Pääsit karkaamaan häkistäsi?


      • Matin ja Tepon äiti
        ddrtrtsdvvvvv kirjoitti:

        Pääsit karkaamaan häkistäsi?

        Joo. Täytyy laittaa hitsata vahvemmat kalterit.


    • jvph

      CPU-Z.lla esim näkee bios version "mainboard" välilehdestä. Ja 305 näkyi Asuksen tukisivulla olevan tuon n73sv.n uusin bios versio. Mutta missään versioissa ei kyllä mainittu mitään fixausta grafiikkapiirin ongelmiin.
      Biosin päivittäminen on muutenkin niin arkaluontoista hommaa että ihan tavan käyttäjän ei tulisi sellaista tehdä kun pienikin virhe ym.sen päivityksen aikana saattaa tehdä koneesta täysin toimimattoman.

      Mutta oletko varmasti ladannut ja asentanut tosiaan sieltä Asuksen ei intelin? sivuilta sekä sen intelin integroidun & GeForcen uusimmat ajurit?

      • keijonen

        tota noin, intelin sivuilta viimeisimmän ajurin, sekä nvidian sivuilta on tämä nvidian ajurit... onko sillä eroa jos lataan ja asennan intel ajurit asuksen sivuilta kuin intelin omilta??? onko muuten merkitystä sillä, poistanko eka lisää/poista ensin vanhan intel näytönohjaimen, ja asennan sitten uuden, vai käykö siinä niin että näyttö pimenee, ainakin näin tekee jos intel näytönohjaimen poistaa käytöstä laitehallinnan kautta.

        ps. kiitoksia kovasti oot iso apu, toivottavasti autat lisää :) olet paras tällä palstalla.


      • xJ#wqhFH
        keijonen kirjoitti:

        tota noin, intelin sivuilta viimeisimmän ajurin, sekä nvidian sivuilta on tämä nvidian ajurit... onko sillä eroa jos lataan ja asennan intel ajurit asuksen sivuilta kuin intelin omilta??? onko muuten merkitystä sillä, poistanko eka lisää/poista ensin vanhan intel näytönohjaimen, ja asennan sitten uuden, vai käykö siinä niin että näyttö pimenee, ainakin näin tekee jos intel näytönohjaimen poistaa käytöstä laitehallinnan kautta.

        ps. kiitoksia kovasti oot iso apu, toivottavasti autat lisää :) olet paras tällä palstalla.

        Älä turhaan taistele koneesi kanssa vaan vie heti takuuhuoltoon.


    • jvph

      No toi sun läppäri n73sv on Asuksen valmistama joten Asuksen sivuilta löytyy varmasti sopivat ajurit. Valmistajat yleensä hieman muokkaavat osia omiin tarpeisiinsa joten esim. vaikka tuossa n73sv.ssä on Nvidian GT540M voi Asuksen Nvidian sivuilta löytyvissä GT540M ajureissa olla pientä eroa Asuksen eli valmistajan omiin ajureihin nähden. En sano tuota sata varmaksi kun voivat olla samatkin, mutta ylipäätään paketti/valmis koneisiin kannattaa aina hakea kaikki ajurit vain paketin valmistajan sivuilta niin voi olla varma että ne myös toimivat ja sopivat.

      Näytönohjaimia ei pidä mennä poistamaan käytöstä vai tarkoititko vain ajureita??. No, ennen uusien ajurien asennusta vanhat ajurit tulee poistaa. Ja sen pitäisi onnistua joko sieltä lisää/poista kautta tai uuden ajuripaketin asennusohjelmalla ( kuten ATI.ssa ) mutta siitä en ole varma millainen paketin hallinta Nvidialla on kun olen aina itse käytellyt AMD.n ja ATI.n tuotteita.

      Tuossa n73sv on varmaankin tekniikka joka vaihtelee näytönohjainta siitä heikommasta intelin ohjaimesta tehotarpeen mukaan siihen GT540M.n
      Joten tuo vika voisi kyllä liittyä jotenkin siihen? Tai sitten virta, ylikuumenemis ongelmaan. Itsellä ainakin samainen vika ATI.lla on ilmennyt jos ohjain on mennyt epävakaaksi joko lämmön tai liian vähäisen virransaannin vuoksi.

      BIOSia ei kannata missään nimessä päivittää tosiaan jos ei ole pakko. Kaikki muu kannatta kokeilla ensin. Ja BIOSin päivityskin tulisi jättää jollekkin joka tietää 100% mitä tekee. On tullut joskus yksi emo pilattua kun flashasin siihen väärän BIOS version.

      Täältä löytyy niitä Asuksen omia ajureita-->>

      http://www.asus.fi/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N73SV/#download

      Ja niiden VGA välilehdestä löytyvien näytönohjain ajurien lisäksi kannattaa päivittää myös emon piirisarjan eli chipset.n ajurit,, jos se auttaisi siihen ohjaimen vaihto tekniikkan mikäli vika on siinä.

      • kiitos paljon

        kiitoksia miljoonasti vastauksista!!! täytyypäs kokeilla, mutta nuo nvidian ajurit kyllä lataan ja asennan nvidian sivuilta, sillä päivämääräkin on nvidian sivuilla uudempi, eli tuolla asuksen sivuilla hieman jäljessä toi päivitys.. kohta puoleen tulee nvidian sivuille se kaikista uusin heinäkuun päivitys, sitä odotellessa, hyvää kesää!!


    • jvph

      Ok. Mutta suosittelisin siltikin että lataan Nvidian ajurit sieltä valmistajan eli asuksen sivuilta. Kun tosiaan siinä voi olla semmoinen mahdollisuus että asus käyttää siinä GT540M.ssä hieman muunneltua versiota siitä ohjaimesta ja siksi ne tulevat myös vähän viiveellä kun niiden pitää rukata niitä ajureita ensin.

    • dkroe...

      "käyttis on w7 ultimate 64b, asuksen n73sv merkkinen kannettava"

      Kyseistä asuksen läppärimallin tietoja Googleltamalla tulin siihen tulokseen, että tuota läppäriä myydään w7 Home perium käyttiksellä.

    • xJ#wqhFH

      Niin näkyy. Se myös selittää kysyjän haluttomuuden viedä takuuhuoltoon.

    • Pyyhis

      Asuksella on vähänkään uudemmissa laitteissa ez flash, joka hyvin toimintavarma biosin päivitystoiminto. Vaikka biosin flashaus epäonnistuisi, Asuksen tapauksessa emolevy on silti pelastettavissa. Biosin päivitys ei ole enää mitään diskettien kanssa pelleilyä, vaan se hoidetaan usb muistitikulla suoraan biosissa olevalla toiminnolla. Kannattaa ehdottomasti päivittää, jos laitteisto ei toimi kunnolla.

    • 7

      Vanhoina aikoina vika korjattiin sillä, että otettiin biosin patteri pois tunniksi ja sit takaisin. Senjälkeen oli helppo säädellä asetukset mieleiseksi.

      • 7

      • Pyyhis
        7 kirjoitti:

        Tuolta uudet ajurit ja avot kun pelaa kuin unelma taas!
        http://drivers.softpedia.com/get/BIOS/

        Jos päivittää, niin kannattaa olla tarkkana että tekee sen oikealla versiolla. Itse en lataa bios tiedostoja kuin valmistajan sivuilta. Tosin epäilen, että emolevyssä on varmistus, joka estää esim korruptoituneen tai väärän version asentamisen.


      • Anonyymi

        Vanhoina aikoina itse kans kun otin halikon esiin ja ammuin tietokonetta niin vika korjaantui kans ilman että tarvitsi edes bios patteria ottaa poes silloin jos biosissa oli ongelma ja toimi kuin uusi ja pelitti 15 vuoden ajan ennen kuin uusia tietokonetta täysin kokonaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhoina aikoina itse kans kun otin halikon esiin ja ammuin tietokonetta niin vika korjaantui kans ilman että tarvitsi edes bios patteria ottaa poes silloin jos biosissa oli ongelma ja toimi kuin uusi ja pelitti 15 vuoden ajan ennen kuin uusia tietokonetta täysin kokonaan!

        Olisit ampunut itsesi niin olisit tehnyt viisi miljoonaa suomalaista onnelliseksi.


    • jvph

      Kyllä ei voi muuta sanoa kuin että noi teidän kommentit tähän oli vaan tuollaista oman taidon esiintuomista tai viisastelua. En halua itse jakaa muuta tietoa kuin sen minkä olen jo itse jotenkin oppinut.

      Ei kaiken pidä olla niin vakavaa ja lähimmäisen auttaminen ja oman taidon jakaminen on hyvä asia. Motiivi ratkatsee tässäkin niinkuin 100% kaikessa tässä elämässä.

    • Pyyhis

      "En halua itse jakaa muuta tietoa kuin sen minkä olen jo itse jotenkin oppinut"

      Juuri sitähän tässä yritetään. Läppärini ja pöytäkoneeni ovat lähes kokonaan Asuksen tekoa. Kumpaankin olen biosin päivittänyt, pöytäkoneeseen parikin kertaa, joten ihan kokemusperäistä tietoa ko. hommasta on Asuksen osalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe