Parvekkeen "kantokyky" / painoraja

heinäkuu2011

Onko jollain tietoa miten suurta kuormaa tavallinen pienehkö noin 3,5 m x 1,7 m parveke kestää? Laskin tässä että jos parvekkeelle laittaisi lasten altaan (onkohan edes luvallista?) painoa tulisi parvekkeen toiselle puolikkaalle lasten ollessa altaassa jotain 300 kiloa jos oikein laskin.

12

9811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Loiskistas

      Ei mitään ongelmaa jos parveke on kivirakenteinen. Mutta mieti minne ne vedet tunget sitten kun haluat sen altaan tyhjentää. Alakerran naapuri niitä tuskin haluaa.

    • (Kylpy)amme partsill

      Mietin just aikuisille sopivaa lätäkköä parvekkeelle, lieköhän siihen kylpyamme paras? Jonkun ammeen katsoin painavan 40 kiloa, siihen aikuiset ja vettä, paino voikin olla jo melkein 450 kg. Kuinkahan sitä saisi jaettua tasaisemmin, jos vaikka tassuammeen parvekkeelle löydämme? Kestääkö parveke ylipäänsä sen painon? Ja onko vinkkejä siihen, miten ammeen tulpan saa pysymään idioottivarmasti paikallaan vuotamatta, mutta myös sitten viimeistään syyspesulla irti? Mitähän muuta kannattaisi näiden ja veden tyhjennyksen lisäksi huomioida?

      • (Kylpy)amme partsill

        Täsmennyksenä vielä, että kyseessä on normi kerrostalon parveke, ylimmässä kerroksessa.


    • max. 4000 kg

      Muistaakseni parvekkeen lattian pitää kestää ihan yhtä paljon kuormaa kuin huoneiston sisälläkin. Ettei tuu koko lössi alas, kun tupariporukka menee röökille = 10 ihmistä parvekkeella.

      Mitoitus on taatusti useampi kN/m², pikaisella googletuksella löytyi veikkaus 700 kg eli 7 kN per m² mitoituksesta. Eli parvekkeen pitäisi kestää semmoiset 4000 kg tasaisesti jaettuna.

      Tassuammeessa tulee tietysti pistekuormia, mutta ei joku 100 kg per käpälä lattian kestävyyttä vaaranna. Vesieristepinnoite sen sijaan saattaa tykätä huonoa ... eli tämä on ammeen tyhjennyksen kanssa se kipupiste.



      Ja se mitoituskuorma on taatusti useampi kN/m², esim. pikaisella googletuksella löytyi veikkaus 7 k

    • Ei näin...

      Sen verran kyllä haluaisin kommentoida, että uima-allas tai amme ei ole tarkoitettu parvekkeelle.

      Millä te sen veden siellä vaihdatte, kun luulisin että monikaan ihminen ei halua montaa kertaa samassa vedessä lillua.

      Ostakaa hyvät ihmiset rivari tai omakotitalo, jos haluatte pulikoida. Melkein pihalle kuin pihalle saa paljun jos niin haluaa. Siihen lämmitin ja sopivat myrkyt, niin vesi pysyy hyvänä ja suh't helppohoitoisena kun voi lorottaa vedet ojaan.

      • Don Mega

        letku kylppäriin ja pumpulla se vesi vaihtuu helposti edestakasin.


    • konnari, rakenne

      Asunnon parvekkeen tulee määräysten (Suomen Rakentamismääräyskokoelma 1998) mukaan kestää hyötykuormaa 1,5 kN/m2 viiva(mainen)kuorma 2,0 kN/m kaiteen vierellä. 1,5 kN/m2 150 kg/m2 ja 2 kN/m 200 kg/m. Tuo 1,5 kg/m2 on sama kuin asunnon lattioiden hyötykuorma. Eri asia sitten, jos parveke on huonossa kunnossa.

      • Anonyymi

        Mitä tuossa tarkoittaa se iso N?


    • hg

      Minulla on ulkoneva parveke ( kerrostalo ) johon nopeasti laskettuna mahtuu yli 60 ihmistä ! ( 1,25 x 4,90 m) Jos jokainen painaa sen normipainon 80 kiloa painoa parvekkeen päällä on 4800 kiloa! Hisseissä on rajoitus - miksei parvekkeilla?

    • Kestääkö?

      Lasketaanko tuo 150kg/m2 koko parvekkeen pinta-alan mukaan, eli esim. 10m2 parvekkeella saisi olla 1500kg kuorma riippumatta sen jakautumisesta (karkeasti)?

      Itseä kiinnostaa tietää voiko 5m2 parvekkeella olla toisella laidalla 200kg kuorma alle 0.5m2 pinta-alalla. Noin suunnilleen samaisessa kohdassa voi "pahimmassa" tapauksessa olla vielä 2 ihmistä istumassa, eli maksimikuormaksi voitanee laskea 400kg.

    • mjnkjhknf
    • Anonyymi

      Hesarissa oli artikkeli ja siinä lukee näin: Kuinka paljon painoa terassi kestää?Parvekkeet ja terassit kestävät 150–200 kilon painon per neliö. Siihen sisältyvät ihmiset, kalusteet ja kasvit. Luku tarkoittaa tasaista kuormitusta. Painava kasvulaatikko tai keraaminen ruukku multineen voi ylittää sen.

      Paljonko painoa parveke kestää?: https://www.hs.fi/koti/art-2000002845050.ht
      ml?share=5c53634185fd12d2ff2def02dc1cb5e9

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe