Onko suuresta öljyn kulutuksesta haittaa?

Onko huolta?

Minulla on vajaat 10 v vanha Avensis (1.6 bensa farkku), joka kuluttaa valtavasti öljyä. Öljynvaihtoväliä ei 4 l:n pönikän lisäämisellä pääse.
Niin valtava öljyn kulutus kai tarkoittaa, että moottorissa on jotain vikaa. Mutta onko se vaarallista? (Anteeksi kun kysyn näin tyhmiä, mutta olen nainen ; )
Tarkoitan, voiko moottori jotenkin leikata kiinni tai muuten hajota niin että jään joku päivä autolla tien päälle?
Olen joskus ajanut öljyt aika kuiviin, kun en tyhmyyksissäni huomannut tarkistaa ja jotkut Toyotat kuluttaa aika paljon öljyä. Siitä on voinut silloin tulla vaurioita.

19

3903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auto Masentaja 2

      Kaksi haittaa lähinnä. Rahan meno ja mahdollinen hylkäys katsastuksessa jos savuttaa tai moottori on kovasti öljyn peitossa.
      Sitten jos öljy pääsee loppumaan niin, että merkkivalo palaa, niin sitten tulee äkkiä muutakin vikaa ellei ajoa lopeteta heti ja lisätä öljyä.

    • Vallus

      Kananttaisi tarkistuttaa, ei ole normaalia. Melkovarmaan vuoto jossakin.

      Jos syö sylinterien kautta tuon kaiken, niin karstottaa moottorin ja se johtaa konerikkoon ennenpitkää.

    • Retri

      Jos öljy pääsee loppumaan kokonaan niin kone leikkaa kiinni.

      Joissain autoissa varoitusvalon syttyessä on jo myöhäistä tehdä mitään, koska se ei tunnista öljyn vähissä olemista vaan sen että sitä ei ole juuri ollenkaan. Avensiksesta en tiedä.

    • tbth6

      sen lisaks katalysaattori ei kestä niin kaun sitä jatkuvaa öljyn syöntiä,sil oletuksel et se poltaa ne eikä vuoda ulospäin.Ja ehkä kannattais ns sisäpesu kokeilla koneélle,pitkäl aikavälil menee enemmän tukkoon kone ja sit vie jo ihan älyttömästi.kerran on kokeiltu muuten toimivalle koneelle(pelas muuten ok mut öljyä kului)että tulpan reijistä dieseliä/liuottavaa nestettä.annettiin seisoa yön yli ja öljyt ulos,uudet öljyt engine flushien kans ja se ohejeitten mukainen käyttö,ne pihalle ja uudet öljyt.Tuloksena oli n lähes litran tuhannella vieny auto,veikin nyt n litran kymppitonnilla.Mutta jos se kone on v v t i ekoja versioita,niisä jotain soikeutta/männärengas vikaa eikä sisäpesu nyt niitä korjaa.

    • Onko huolt

      Suurkiitokset vastauksista. Öljy ei vuoda ulospäin, joten varmasti tuo karstoitus ja katalysaattorin hajoaminen ainakin huolena. Alan kysellä korjausta. Taitaa tulla hintava remontti - oletan. Mutta parempi niin kuin että yhtäkkiä laukeaa moottori.

    • kfjioewjiorbjoribtor

      Se "öljyvalo" varoittaa vain öljynpaineen puuttumisesta olipa syy mikä tahansa. Se ei kerro öljymäärästä mitään.
      Öljynpaine voi puuttua esim. öljypumpun rikkoutumisen takia, anturin rikkoutumisen takia, joutokäynnillä väljäksi kuluneen moottorin takia tai jos öljynpaine puuttuu öljyn loppumisen takia on moottorin laakerit voineet jo rikkoutua ja kone kiinnileikkaamisen vaarassa.

      Olipa öljynpaineen valon syttymisen syy mikä tahansa, ajo on lopetettava ja moottori sammutettava niin pian kuin mahdollista suurempien vaurioiden välttämiseksi. Kiinnileikkautuminen voi myös lukita vetävät pyörät kesken ajon ja seuraukset saattaa arvata jollei tajua polkaista kytkinpolkimen pohjaan.

      Ehkä järkevin vaihtoehto voi olla testattu takuuvaihtomoottori öljyä kuluttavan tilalle, jos sylinterit ovat soikeat lienee moottori romurautaa, siitä ei taida tulla korjaamallakaan kunnollista.

    • llacoro

      Onko autolla paljon ajettu? Meillä oli puoli miljoonaa kilometriä ajettu diesel-Corolla kerran vuoden päivät. Siinä kului öljyä melkein sama määrä kuin polttoainetta, mutta aina se vaan käynnistyi ja käydä kolkutti. Tosin ääni muistutti jo enempi sepelimyllyä. En tiedä onko Avensiksessa ns putkikone. Jos on niin sylinteriputket vain uusiksi ja männät,sekä tietysti kampiakselin laakerointi, ja homma jatkuu. Jotkut koneet voi myös porata, jolloin lopputulos on sama kuin sylinteriputkien vaihdolla. Sylinterien mahdollinen soikeus poistuu. Tällöin myös laitetaan uudet ylisuuret männät. Kuitenkin näyttää, että autossasi on vähintään jostain sylinteristä männänrengas poikki, männänrenkaiden tehtävähän on tiivistää sylinteri, ja viallisten renkaiden vuoksi syntyy öljyä kuluttavaa väljyyttä.
      Tuollainen remontti merkkiliikkeessä tulee varmasti kalliiksi, mutta yleensä joka kylällä on jokin asiansa osaava autoasentaja tai pikkupaja, joka voi tehdä työn kohtuuhintaan. Yksi vaihtoehto tietysti on ehjä vaihtomoottori.

    • Onko huolta

      Ajettu on 240 tkm. Tarkoitus on nyt vaihtaa hajottamolta hankittu 100 tkm ajettu moottori tilalle. Koneremontti tulisi paljon kalliimmaksi. Ei ole tiedossa maaseutupajaa, kun asun kaupunkialueella eikä ole ystäväpiirissä automiehiä.
      Uskomatonta, että kone on kestänyt näin kauan, koska siitä kun ajoin liian vähillä öljyillä (öljyvalo vilahteli) on jo 5 vuotta ja yli 100 tkm!
      Mutta jotain siellä on nyt vialla, ääni on paha ja kaasua painaessa tuntuu välillä kuin ei oikein tehoaisi - voima puuttuu - ja joskus nykäisee vauhdissakin. Siksi onkin vähän jännittänyt, hajoaako kesken matkan. En uskalla enää lähteä mihinkään pitemmälle.
      Kiitos kommenteista - tämä on hyödyllinen palsta!

    • volvonisti**

      Vanhalla Volvo 142 ajettin yli kolmesataakilmetriä ilman öljyjä ku pohjosessa ajettiin kiveen ja kotiin piti päästä. Kotosalla vaihdettiin uus öljypohja ja hyvin moottori kesti vielä monia vuosi eteenpäin.

      • Anonyymi

        Lapin tai tässä tilanteessa hieman pohjosen lisää 🤣


    • Donzzi

      Mulla myös Avensis vm99 ajettu vajaa 400 tuhatta, syö moottori öljyä todella paljon ja moottori "raksuttaa". En tiedä missä vika, väljältäkään se ei niin vaikuta koska suht hyvä vetonen on. Niin eli 1.6 bensa koneesta on kyse. Luultavasti tiensä päähän tulossa...

      • ikikoneen romahdus?

        no kyllä ne ikuset ja maaiman parhaat moottoritkin tulevat tiensä päähän, vaikka toiset muuta väittävätkin.
        Joko kone laskee alleen pahasti, no se on helppo tarkastaa.
        Tai on todella väljä tai venttiilien kumit vuotaa reilusti.


    • Anonyymi

      Satusedät ja tädit juttu tuulella ;))) ei ne Tojotat öljyä syö sen enempää kuin mikään muukaan auto, mieluummin toisin päin. Ihan ite tiijän kun on tullu ajeltua ihan riittävästi Tojotilla ym. Alfat on kuuluja öljyn syöjiä, samoin Bemarit, Vw, Audi jne....

      • Anonyymi

        Kaivoit esiin vanhan jutun jota kommentoimalla mokasit ja mokasit Toyotan omistajien herkkyyden autojaan kohtaan.


    • Anonyymi

      Sähkö toyotas on ratkaistu tuo öljy ongelma, oliko se joku bzr vai bzq?

      • Anonyymi

        Näin on. Kun sen sähkövatkaimen ostat, niin Tojon öljynkulutus tuntuu tosi pieneltä harmilta sen jälkeen.


    • Anonyymi

      Yleensä tojotat ei syö öljyä vaan kori loppuu ympäriltä sitä ennen,... toki jos on ollut huolimaton omistaja ketjussa sekin voi pilata hyvän moottorin pelkällä huoltamattomuudellaan

      • Anonyymi

        Kauhistuin kerran silmät valkoisena kun joku kehuskeli laittavansa jotain moottorisaha jäteöljyä hiace dieseliin :):):):):) näin pönttöjä oikeasti on


    • Anonyymi

      Muutenhan lievästä öljynkulutuksesta ei ole mitään haittaa sillä ei ole mitään merkitystä moottorille eikä rahallista merkitystä että sitä ei kannata turhaan paisutella pienet lisäykset silloin tällöin ei ole haitanneet kun pitää muutenkin lisätä tuulilasinesteitä ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe