Buddhalaisuuden viisaus

Marc-

Buddhalaisuudessahan on harvinaisen viisas idea. Joidenkin on niin vaikea käsittää sitä että me ihmiset elämme useimmiten egoillemme.
Tieto ei lisää aina tuskaa, tieto todellisesta itsestä tuo euforian ja valaistumisen. Käytän sanaa euforia koska euforia kuvaa jotain mahtavaa ja kaunista mitä juuri tuo tila on. Euforia on kuitenkin vain käsite mutta se kuvastaa sitä kuinka vahva tuo tunne on.
Kun ego katoaa jää vain "tyhjyys" koska eihän mikään mikä ei olisi tyhjä voisi olla osa kaikkea ja yhtä kaiken kanssa, jossain joka ei ole tyhjä on jotain liikaa, jotain joka estäisi tyhjyyttä olemasta yhtä kaiken kanssa. Vain täydellinen tyhjyys voi todella olla osa kaikkea, ei edes osa vaan nimenomaan kaikkea. Ihminen voi todella olla yhtä kaiken kanssa, tai oikeastaan ihmisen tyhjyys ja todellinen "itse".

"Me" olemme vain egoja kun ego on läsnä. Miten me oikeasti voisimme olla oma "egomme", se mitä kutsumme "itseksi" jos "itse" ei ole edes läsnä mutta "me" olemme. "Me" olemme silti vaikka "ego" ei ole läsnä. Tämä ei ole mitään huuhaata vaan täyttä totta. Tämä tila on saavutettavissa meditaation avulla ja on useita ihmisiä jotka ovat valaistuneet ja saavuttaneet tämän tilan.
Buddhalaisuudessa pyritään valaistumaan ja menettämään ego jotta voidaan saavuttaa valaistuminen. Aikojen saatossa buddhalaiset ovat kehittäneet erilaisia tekniikoita meditaatioon ja tämän tilan saavuttamiseen.
Aivan turha siitä on tehdä sen monimutkaisempaa tai sekavampaa.
Tämä totuus itsessään ei ole lainkaan monimutkainen ja jokainen kykenee saavuttamaan tämän tilan, totuus on juuri siksi yksinkertainen että se on oikeastaan jokaiselle selvä joka sen vain haluaa vastaanottaa.

2

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muista kuitenkin=)

      Kannattaa kuitenkin muistaa että ego on vain ihmisen keksimä konsepti joka nyt voi tarkoittaa vähän mitä vaan tai vaihtoehtoisesti ei yhtään mitään... =)
      Älä ota buddhalaisuutta niin vakavasti.

      Silloin kun buddha löysi todellisen itsensä ja valaistui hän tuli auttamaan muita ihmisiä vielä sen jälkeenkin. Buddha ei koskaan kertonut tarkkaan millaista valaistuminen on eikä hän myöskään yrittänyt kuvata meidän todellista luontoamme käsittein. Hän käytti vaikka millaisia vertauksia viittaamaan tähän mutta ei niitäkään kannata ottaa kirjaimellisesti...

      Kurinalainen suorittaminen ei ole lainkaan tärkein idea buddhalaisuudessa vaan se että löydät rauhan itsesi kanssa ja muiden kanssa ja että autat muita ihmisiä. Lisään vielä loppuun erään lainauksen Dalai Lamalta.


      It is very important to generate a good attitude, a good heart, as much as possible. From this, happiness in both the short term and the long term for both yourself and others will come.
      - Dalai Lama

    • "Buddhalaisuudessa pyritään valaistumaan ja menettämään ego jotta voidaan saavuttaa valaistuminen."

      Itseasiassa buddhalaisuuden hienoimpia ominaisuuksia on se että ei pakota ketään luopumaan ketään egostaan vaan pelkästämään tiedostamaan egon negatiiviset puolet. Kyse tiedosta ja ymmärryksestä, buddhalaisuus ei vaadi tekoja.

      Buddhalaisuus on vain tietoa jota jokainen voi käyttää haluamallaan tavalla ja jokainen joka tuohon tietoon luottaa, voidaan laskea buddhalaiseksi, pyrkivät he sitten valaistumiseen tai eivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe