Buddhalaisuuden viisaus

Marc-

Buddhalaisuudessahan on harvinaisen viisas idea. Joidenkin on niin vaikea käsittää sitä että me ihmiset elämme useimmiten egoillemme.
Tieto ei lisää aina tuskaa, tieto todellisesta itsestä tuo euforian ja valaistumisen. Käytän sanaa euforia koska euforia kuvaa jotain mahtavaa ja kaunista mitä juuri tuo tila on. Euforia on kuitenkin vain käsite mutta se kuvastaa sitä kuinka vahva tuo tunne on.
Kun ego katoaa jää vain "tyhjyys" koska eihän mikään mikä ei olisi tyhjä voisi olla osa kaikkea ja yhtä kaiken kanssa, jossain joka ei ole tyhjä on jotain liikaa, jotain joka estäisi tyhjyyttä olemasta yhtä kaiken kanssa. Vain täydellinen tyhjyys voi todella olla osa kaikkea, ei edes osa vaan nimenomaan kaikkea. Ihminen voi todella olla yhtä kaiken kanssa, tai oikeastaan ihmisen tyhjyys ja todellinen "itse".

"Me" olemme vain egoja kun ego on läsnä. Miten me oikeasti voisimme olla oma "egomme", se mitä kutsumme "itseksi" jos "itse" ei ole edes läsnä mutta "me" olemme. "Me" olemme silti vaikka "ego" ei ole läsnä. Tämä ei ole mitään huuhaata vaan täyttä totta. Tämä tila on saavutettavissa meditaation avulla ja on useita ihmisiä jotka ovat valaistuneet ja saavuttaneet tämän tilan.
Buddhalaisuudessa pyritään valaistumaan ja menettämään ego jotta voidaan saavuttaa valaistuminen. Aikojen saatossa buddhalaiset ovat kehittäneet erilaisia tekniikoita meditaatioon ja tämän tilan saavuttamiseen.
Aivan turha siitä on tehdä sen monimutkaisempaa tai sekavampaa.
Tämä totuus itsessään ei ole lainkaan monimutkainen ja jokainen kykenee saavuttamaan tämän tilan, totuus on juuri siksi yksinkertainen että se on oikeastaan jokaiselle selvä joka sen vain haluaa vastaanottaa.

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muista kuitenkin=)

      Kannattaa kuitenkin muistaa että ego on vain ihmisen keksimä konsepti joka nyt voi tarkoittaa vähän mitä vaan tai vaihtoehtoisesti ei yhtään mitään... =)
      Älä ota buddhalaisuutta niin vakavasti.

      Silloin kun buddha löysi todellisen itsensä ja valaistui hän tuli auttamaan muita ihmisiä vielä sen jälkeenkin. Buddha ei koskaan kertonut tarkkaan millaista valaistuminen on eikä hän myöskään yrittänyt kuvata meidän todellista luontoamme käsittein. Hän käytti vaikka millaisia vertauksia viittaamaan tähän mutta ei niitäkään kannata ottaa kirjaimellisesti...

      Kurinalainen suorittaminen ei ole lainkaan tärkein idea buddhalaisuudessa vaan se että löydät rauhan itsesi kanssa ja muiden kanssa ja että autat muita ihmisiä. Lisään vielä loppuun erään lainauksen Dalai Lamalta.


      It is very important to generate a good attitude, a good heart, as much as possible. From this, happiness in both the short term and the long term for both yourself and others will come.
      - Dalai Lama

    • "Buddhalaisuudessa pyritään valaistumaan ja menettämään ego jotta voidaan saavuttaa valaistuminen."

      Itseasiassa buddhalaisuuden hienoimpia ominaisuuksia on se että ei pakota ketään luopumaan ketään egostaan vaan pelkästämään tiedostamaan egon negatiiviset puolet. Kyse tiedosta ja ymmärryksestä, buddhalaisuus ei vaadi tekoja.

      Buddhalaisuus on vain tietoa jota jokainen voi käyttää haluamallaan tavalla ja jokainen joka tuohon tietoon luottaa, voidaan laskea buddhalaiseksi, pyrkivät he sitten valaistumiseen tai eivät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4214
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1789
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1331
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      202
      1318
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe