Aihe

Maniagalluppi

Hypomaniaa??

Minulla on todettu masennus muutamaan kertaan elämäni aikana, mutta välillä en koe olevani ollenkaan masentunut, vaan energinen, ulospäinsuuntautunut ja paljon aikaan saava... Siinä voisi olla mielestäni hypomaanisia piirteitä. En kuitenkaan tuhlaa rahaa päättömyyksiin tai rakastu tulisesti jättäen perhettäni. Aikaansaavina jaksoina elämä on ihanaa ja ongelmat käsiteltäviä ja minulla on tarmoa niiden ratkaisemiseen. Saatan olla innostunut jostain asiasta (yleensä jotain luovaa toimintaa), jota toiset eivät pidä järkevänä ajankuluna, mutta siitä ei ole myöskään haittaa ja itse nautin siitä paljon.

Onko kenelläkään kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavalla hypomaniaa, joka olisi näin lievää ja positiivista?

9

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rajanveto vaikeaa

   Hmm. Oma hypomaniani on juuri ollut tuollaista, hyvin positiiviseksi kuvattavaa tilaa, mutta aina se on myös paisunut maniaksi (sisältäen juurikin rahantuhlailut yms.) ja pahimmassa tapauksessa olen joutunut psykoottisen manian vuoksi osastolle. Mutta voihan olla, että sinulla on II-tyypin bipo, jossa ei ole manioita vaan juuri hypomanioita?

   Mutta tosiaan kuvaamasti vastaa juuri sitä, miksi itse hypomanian ymmärrään. Kaikki sujuu, tarmoa on vaikka mihin, muttei vielä tule tehtyä suoranaisia typeryyksiä.

  • Hypomaniaa??

   Kiitos vastauksesta! Oikeastaan rajan kai voisi vetää siihen, että homma pysyy hanskassa? Mulla pysyy muuten (menovaiheessa), mutta humalassa toilailen tosi pahasti, nuorempana itsetuhoisesti. Noh, vanhempanakin :/ Vaikka muuten ihan järkevä olenkin. Mutta oon ymmärtäny että sekin on tyypillistä kaksisuuntaisille... Tää vaan selittäis niin monta asiaa...

  • susanna6600

   Mulla on tällä hetkellä hypomania ja vähän pelkään ettei vaan menisi psykoottiseksi maniaksi....minkälainen olotila on silloin? Hypomaniassa olen ollut jo muutaman kuukauden, se laukesi taas päälle kun laihdutin ja en syönyt enkä nukkunut...olin rauhaton, äkäinen ja kaikki sukulaiset ärsyttivät...mutta olo kuitenkin hyvä...energinen, positiivinen ja yliseksuaalinen...pelkään psykoosia, koska olen silloin tällöin alkanut miettimään, että miesystäväni ehkä on asentanut läppäriini jonkun "ohjelman" jolla seuraa mitä teen koneella...tai että viestit joita tekstaan, meneekin vahingossa hänelle tms. kuullostaa sairaalta...voisiko olla jonkin asteista psykoosia???

  • rajanveto vaikeaa

   Mielestäni juu homman hanskassa pysyminen on hyvä raja manian ja hypomanian välillä.

   Ja sitten susannalle: itselläni psykoottiseen maniaan kuuluivat juuri kaikenlaiset salaliittoteoriat, luulin kanssa, että minua salakuunneltiin. Joten ole tarkkana nyt, ettei lipsu pahemmalle puolelle. Ei tuo kuitenkaan vielä mielestäni varsinaista psykoosia ole, kun tiedostat tilasi. Itse en tajunnut ollenkaan salaliittoteorioideni järjettömyyttä.

  • Hypojätkä

   Hypomaniassa ollaan menty kesästä 2015. Pörrään kovaa, mielenkiinnon kohteet vaihtelee. Rahaakin on kulunut 20 000€ keräilykamaan.... samapa tuo. Hauskaa on.

   Ei ole mennyt psykoosiin, olen kyllä niitäkin sairastanut ja syön edelleen risperdalia ja busparia joka päivä. Pörrätään perkele hehehe...!!! :-)))

   • Hypojätkä

    Vittu, voiko hypomania kestää reilut pari vuotta, en ole varma. Siltä se tuntuu kuitenkin.


   • Hypojätkä
    Hypojätkä kirjoitti:

    Vittu, voiko hypomania kestää reilut pari vuotta, en ole varma. Siltä se tuntuu kuitenkin.

    Vastatkaa joku jos on tietoa??? Tosiaan yli kaksi vuotta olen pörrännyt kohtuullisen kovaa.


  • kolmisuuntainen

   kyllä se mun tietääkseen voi pysyä kuukausia nii miksei vuosiakin :D sehän vaihtelee tosi paljon... joskus voi olla pikku pätkä, joskus pidempi. ja senkin sisällä varmaan mielentila vaihtelee vielä. Joillakin vaihtelee jopa päivän sisään olotilat.

   Itselläni ei siis ole diagnoosia vaan olen lähipiirissä nähnyt tämän. Mutta olen alkanut epäillä omalla kohdallakin tätä.. sain pahan ahdistus/psykoottisen tilan kesällä ja nyt kun olo alkaa olla hyvä niin tunnen olevani jopa vähän ylivirittynyt. Nyt tekis mieli tehdä kaikkea! Olla luottamusmiehenä, perustaa blogi, aloitin uuden harrastuksen ja nyt jotenkin hirveen pakkomielle erääseen asiaan :/ Äärettömiä en ole tuhlaillut, mutta enemmän kyllä kun ennen. Mutta onneksi ainakin vielä olen osannut olla järkevä enkä tuhlata liikoja. Pelkään vaan et jos tää menee semmoseks et tuhlailen ja pilaan koko taloustilanteeni :(

   Mutta niin aloitukseen liittyen, epäilen itsekkin että tosiaan ne pahat vaiheet ovat äärimmäisen pahoja ja tää hyvä kausi, saattaa olla jopa lievää?

   • Hypojätkä

    Kiitoksia. Joo, minullakin voi olla synkempiä hetkiä, mutta ne ovat lyhyitä ja pöhinä jatkuu. Tuhlaan kyllä liikaa rahaa nyt!!! :-(

    Tätä siis pari vuotta jo..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   233
   15744
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13551
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   9480
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6731
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   249
   4025