pari murhetta matkassa

60-04

Tuli sitten hankittua silmää miellyttävä s60, ihan nätti ja vain karvan päälle satkun verran ajettu, toki vain peruskoneella, mutta se riittää mulle.
Viikon verran ennätin omistamaan niin nyt palaa tuo moottorin kuva kojetaulussa (syttyi tänään), eilen simahti H7 (se nyt on normaalia sinänsä), ilmastointi alkoi pitämään sellaista metallista rohinaa johon liittyy ilmeisesti kompuran ohjaus, eli ääni tulee vain ajoittain. Kaiken kukkuraksi ajossa tuntuu epämääräistä värinää, vaikka Turun merkkiliike sanoi kaikkien säätöjen olevan kohdallaan.
Saapa katsoa mitä sanoo myyjä kun aletaan puhumaan korjauksista...

12

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 60-04

      No tänään tuo turkulainen kuittasi vikavalon ja jos syttyy uudemman kerran niin lupasi pistää läppävehkeet puhdistukseen ja uudelle softalle. Ei nyt ihan kuusessa sentään, vaikken turkulainen olekaan.
      Ilmastoinnista ei sanottu sen kummempaa, keli liian vilponen jotta se olisi äännellyt tänään, viimeksi olin ajanut päivässä yli 1Kkm kun tuo äänteli, joten lämpöä oli ainakin riittävästi :)
      H7:n vaihto oli yllättävänkin yksinkertainen toimenpide, ollut tässä muutamia autoja joissa sai oikeasti tehdä töitä nupin vaihtamiseksi. Vaihdoin kummatkin lähivalopolttimot samalla, meniköhän kaikkineen 2 minuuttia/puoli?
      Värinä muutti luonnetta kun renkaat kävivät tasapainoituksessa. Nyt tuntuu enää vähäsen 90-110 välillä. Kaerlan kumin heppu sanoi renkaiden olevan epätasaisesti kuluneet, johtuen aiemmasta suuntausvirheestä. Tämä epätasaisuus saattaa kuulemma tuottaa tuota värinää vaikka tasapainomasiina antaakin nollat. Renkaan käytännön kosketuskulma on eri kuin mitä suuntaukset olettaa. Nokialaisissa näkyy nippa nappa enää vesitipan symboli,
      joten tossut on aika lailla finaalissa muutenkin, mikä oli jo ennakkoonkin tiedossa. Sinänsä erinomaisen mielenkiintoista, että ns myyntitarkastus on aika pintapuolinen, antaa asiakkaan havaita virheet ja korjataan jälkikäteen. Luulisi, että olisi liikkeellekin edullisempaa pistää kaikki kerralla kuntoon, kun moiset asiat huomaa vähemmänkin tekninen henkilö joka tapauksessa. Ainakaan asiakastyytyväisyys itse ostotapahtumaan ei saa kovin suurta arvosanaa vajaakuntoisen tuotteen takia - etenkin merkkiliikkeessä, jossa luulisi laajalti tiedettävän miltä volvon pitää tuntua.
      Pitäsköhän alkaa kirjoittamaan volvoblogia, on nämä senverran mielenkiintoisia asioita kuitenkin...

      • S80-00-237tkm

        "...ja jos syttyy uudemman kerran niin lupasi pistää läppävehkeet puhdistukseen ja uudelle softalle."
        No huh, luetuta nyt vikakoodit jos se, tai kun, vikakoodi (pakokaasuja, huolla pian. Näinkö siinä lukee?) ilmaantuu. Jos kyse on siitä kaasuläppäkotelosta ja auto hiukan nykii, siis vain hiukankin, niin silloin tuo vika senkuin pahenee ja lopulta olet tienposkessa. Vikakoodi kannattaa luetuttaa VAIN JA AINOASTAAN merkkikorjaamossa, silloin saat kunnon diagnoosin.
        Kaasuläppäkotelon putsaaminen voi auttaa joksikin aikaa mutta ei poista itse vikaa joka on kulumat antureissa kotelon sisällä.

        Olen samasta aiheesta kirjoittanut aloitukseen nimeltä "Pakokaasuja huolla pian". Käy lukemassa se.


      • TuruoBlogiaa

        jo olet todella näppärä sorminen ja todelle hyvin perehtynyt H7:n vaihtoon, sillä edes koulutettu Volvoasentaja ei vaihtanut mun 60:een lanppuja noin nopeasti.
        Mutta Turussa kaikki on toisin.


      • 60-04

        Tulipa vihdoin vaihdettua nuo renkaat, alle koko kierros nokian greenejä kokoa 205-55/16, pyöreät 200e edullisemmat kuin 215-55/16, mittarivirhe lisääntyi 1,5% (mielestäni säästön arvoinen) mutta toisaalta, navi näyttää tarvittaessa kuitenkin todellisen nopeuden.
        Autohan muuttui kertakaikkisen siedettäväksi, suuntavakaus täysi kymppi uusilla kumeilla, noissa vanhoissa oli pakko olla jotain pahasti pielessä.

        Ajotietokoneen kulutuslukemiin on kovasti suhtauduttu kritiikillä, eilen päättynyt pieni lomareissu, 818 km antoi tietokoneella lukemaksi 7,2 l/100. Tankkauksessa valui 57,23 litraa, siitä laskien kulutus olisi 6,996 eli 7,0 l/100. Jos matkamittariin sovellettaisiin samaa 3% virhettä mikä on nopeusmittarissa, niin tankkauksessa todettu lukema onkin sama kuin ajotietokoneen väittämän. Ainakin tämän volvon ajotietsikan kulutuslukema on näin ollen kohtuullisen tarkka.


    • 60-04

      Kiitän kommnteista tuon läppäkotelon suhteen! Pitää seurata tilannetta,tuossa on 12kk tähtitakuu tms päällänsä, asia joka pitää muistaa hyödyntää jos oireistoa syntyy.

      Asentaja tekee laskutusta, minulla oli kiire ajoon! H7 on erinomaisen yksinkertainen vaihtaa; muovisuojaa kierretään hiukan matkaa jolloin se jää käteen, H7.n piuha nykäistään irti, lukitusjousi irti ja sitten onkin nuppi kädessä. Uusi paikoilleen ja vastakkaisessa järjestyksessä takaisin. Temppu oli äärettömän helppo, sillä kuten aiemmin sanoin, tuossa on tilaa runsaasti moneen muuhun nykyaikaisen ylitäyteen ahdettuun konehuoneeseen verrattuna.

      • 60-04

        Aikaa on vierähtänyt ja 11.7 mainittu läppäkotelo putsattiin joulukuun 2. viikolla ensimmäisen kerran, myyjän piikkiin kaiken lisäksi.
        H7 polttimia meni toinenkin mokoma, kunnes hankin ns merkkipolttimot, philipsin 30 (taimikäsenytoli), olleet syyskuun lopulta eikä enää hajoile. Akku alkaa kohtapuoliin olemaan finito, alkuperäinen, mikä tuossa iässä on jo aivan luonnollista sinänsä. Mitään muita vikoja ei ole ollut, avaimesta käyntiin vaan ja baanalle!

        Kulutuksesta voisin mainita, että kävin joulukuussa heittämässä sellaisen 1600km:n työreissun ja todelliseksi kulutukseksi laskin 6,6 litraa ysikasia satasella, mielestäni hyvinkin kelpo arvo bensakoneelle. Autossa toki vain kuski ja muutama laatikollinen kevyttä tekniikkaa asennettavaksi, keskinopeus koko reissulta 87.

        Eilen illalla tein korkeimman omakätisesti 140tkm pikkuhuollon, eli vaihoin öljyt, sekä suodattimet (öljy ja ilma), tulpat sekä tietenkin ö-tulpan kuparitiivisteen. Ilmansuodatin oli jo todella likainen. Tuntuu kuin että hörähtäisi sekunnin osia herkemmin käyntiin nyt, ehkä vain optimistista toiveajattelua ;). Todella helppoa oli vaihtaa, kaikki hyvin selkeästi esillä/esille otettavissa. Työkaluja vaatii 17mm ja 10mm kiintoavaimet, torxin kokoa 27, kapean tulppa-avaimen sekä pätkän 8mm bensaletkua jolla saa tulpat näppärästi koloistaan sekä uudet tilalle ja normaalin talttaruuvarin. Ö-suodatin on panos-tyyppinen ja siihen maksoi avaaja vajaan vitosen biltemasta. Puolitoista tuntia tuossa osapuilleen vierähti kaikkineen, seuraavalla kerralla menee varmaan tunnissa.


    • S80 02

      Syöläs on, jos matka-ajossakin tuon hörppii!

      • 6+16=?

        6.6l/100km ei todellakaan ole mikään "syöläs" bensakoneelle, todenäköisesti on ajettu pintakaasulla pitkää maantiepätkää.


      • t.t.t.
        6+16=? kirjoitti:

        6.6l/100km ei todellakaan ole mikään "syöläs" bensakoneelle, todenäköisesti on ajettu pintakaasulla pitkää maantiepätkää.

        jos tuo keskinopeus 87kmh on totta niin ei siihen ihan "pintakaasulla" pääse


      • 60-04
        t.t.t. kirjoitti:

        jos tuo keskinopeus 87kmh on totta niin ei siihen ihan "pintakaasulla" pääse

        Kyllä tuo ajokompuutteri moista keskinopeutta väitti, piiiitkää siivua vakkarilla painettiin, sellaiset 4 tunnin viipaleet kerrallaan. Mielestäni tuo oli aika lailla pintakaasumenoa kyllä, joista enin osa pohjanmaan tasamailla suht' harvassa liikennevirrassa (ilman virkavallan väliintuloa ;).
        Oikein ymmärrä nykyajan tienpitäjiä, kun hyväkuntoiset pitkät suorat tiet pitää väkisin merkata kasikymppisiksi talvisaikaan, pisin pätkä taisi olla 12km suora kun ei rattiin periaatteessa tarvii koskea, sen enempää kuin että pysyy hereillä... ja se 80 voi prkl. No eipäs tehdä tästä tämän pidempää liikennepoliittista kannanottoa kuitenkaan!
        Toisaalta, jos rajoitus olisi ollut satanen niin olisi tuo kulutuskin ollut seuraavalla litraluvulla.


    • 60-04

      Nyt kun kelit lämpeni pikkuisen ja vaihteeksi kuriositeetin vuoksi täysin rajoitusten mukaan ajettuna sellaset 340km (n. 5% motaria, loput 80), niin 6,4 tuli tankatuksi lukemaksi. Auto ilmeisesti kohtalaisen täydellisesti säädöissään kun menee moisilla lukemilla, pa tietenkin sitä kalliimpaa eli ysikasia.
      Iltapuhteena kesätossut alle, katsotaan sitten mitä ke&pe ykköstietä, eli enin osa motarilla tekee...

      • 60-04

        No vähän kiire ykköstiellä, 8,6 lukemaksi... ei ihan pintakaasulla. KiitosJaAnteeks.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      252
      18515
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3175
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1426
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1101
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe