Uloste kovemmaksi

Mies 36v..

Millä ruoka-aineilla voisi yrittää koiran ulostetta kovemmaksi? Olen antanut juustoa mutta ei vaikutusta.

17

24577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HEI hulinaa ...

      Oletko sulkenut pois sen vaihtoehdon, että koirasi maha ei kestä jotakin tarjoamaasi ruoka-ainetta ja on sen takia ruikulilla?

      Perinteinen ulosteen kovettajahan on luu sekä kalkki (jota ei kannata tarjoilla jos ne luut maistuvat). Kuivamuona osuuden lisääminen voisi auttaa jos koira syö sekaruokaa. Ja sen kuivamuonanhan täytyy olla toimivaa. Kuivamuonakokeilut voivat olla paikallaan jos koira on nuori. Riisiäkin voisit kokeilla. Väittävät senkin kovettavan mahaa. Rasvan osuutta kannattaa vähentää. Jos vetelä maha pitkittyy kannattaa tsekata ne anaalirauhaset.

    • mies 36v..

      Hmm vaikea sanoa mikä aiheuttaisi löysän kakin, välillä on suht makkaramaista ja välillä vellimäistä. Luuta järsii vain hetken. Hmm ainakin pienet ruskeat nahkaluut aiheuttaapi ehkä löysän mahan?

    • Kokeile...
      • Pen_tu

        Jokin tietty ruokamerkki ei saata käydä koiralle muuten vain. Jos maha on löysällä, se ei tarkoita, että koira on automaattisesti allerginen jollekin.

        Itse olen tosin sitä mieltä, että esim. vehnä, maissi sekä lisä-, säilöntä - ja väriaineet ovat koiralle turhia ja siksi koirani syö ruokaa, jossa ei ole niitä. Koirani ei siis ole allerginen millekään, vaan se syö muista syistä tällaista ruokaa.


    • mies 36v..

      Koirani syö canidaeta, ei taida olla vehnää!?

      • Wilperttina

        Tuskin tuossa koirasi ruuassa mitään vikaa on. Niitä puruluita välttäisin kyllä ja antaisin mieluummin oikeita luita. Oma koirani saa nappuloiden kanssa n 0,5 kg raakaa naudanlihaa sekä piimää joka päivä.

        Löysä uloste voi johtua stressistäkin. Ja loisista. Myös haiman vajaatoiminnasta. Madotukset on helppo hoitaa kuntoon ja koirasi on stressaantunut, niin kokeile samaan aikaan päivästä toistuvia rutiineja ja pidä huoli, että koira syö mahdollisimman rauhallisesti ja mieluummin kaksi ateriaa päivässä.

        Et kertonut koirasi ikää, rotua, temperamenttia tms, joten vaikea yrittää vasta tämän enempää.


    • yghnrfrd

      tERveys? Stressi koiran elämässä? Juoksuja?

      Juustossa suolaa!

      Vaihda ruokamerkki.

      • Wilperttina

        Minusta tuo ikuinen ruokamerkkien vaihtaminen ei ole mikään hyvä ratkaisu. Aloittajan tapauksessahan oli uloste vaan välillä löysä, eli kyse voi olla ihan muusta ja jopa normaalia narttukoiralla, jolla hormonit hyrisee ja aiheuttaa "stressiä".

        Itse kokeilin pienempiä annoksia, rauhoittaisin ruokailuhetket, lisäisin raakaa lihaa ja lihaisia rustoja illan viimeiseksi herkuksi. Koiran voi antaa paastota pari päivää, jos uloste on ihan löysää. Vaivan jatkuessa tai koiran kipuillessa on sit se lääkärikäynnin paikka. Mielestäni ruokintaa ei pidä vaihdella trendien mukaan, vaan etsiä tosi tarkasti syy, jos jotain häikkää on. Ulosteen pötkylöityminen ei ole usein koiralle niin iso murheen aihe, kuin omistajalle:)


    • mies 36v..

      Koiralla juoksut lopuillaan, verenvuoto loppui viikko sitten. Stressistä en tiedä? Stressaa ainakin toisia koiria kun näkee. Nyt taas kakki kovahkoa pötköä :) annoin riisiä ja piimää.

    • Mä suosittelisin myös Inupekt fortea ;). Saa eläinkaupasta ja apteekista. Sillä on hoidettu mun koirien vatsat kuntoon ja totuteltu myös uudempiin ruoka-aineisiin. Kannattaa välttää vehnää sisältäviä ruokia ja antaa mieluiten esim. perunapohjaisia nappuloita, kuten Profine. Profine myös laadukasta. Lihapitoisuus 60 %. Ja kannattaa sinne nappuloiden sekaan laittaa myös lihaa tms :). Ite oon tilannu Rocco merkkistä sapuskaa netistä zooplussalta ja laittanu sitä sekaan. Ripulin ja löysän vatsan hoitoon meillä on auttanu kaurapuuro raaka kananmuna ja tuo Inupekt forte sekaan murskattuna.

    • Kysyvä....

      Mikä noista profinen ruuista sisältää 60% lihaa? Vai onko kuitenkin niin että kokonaisproteiini määrästä 60% on lihaa?

    • Mies 36v..

      Lihaisat rustoluut pistää koiralle armottoman ripulin, eli en voi tuota neuvoa toteuttaa. Aitoja luita ei nakerra. Annoin koiralle rustoluun viikko sitten ja tuli armoton ripuli ja kun sain sen hallintaan inupektillä, riisillä ja piimällä, aloin antamaan taas kuivamuonaa ja yhtäkkiä taas kakki tuli veteläksi, olin antanu juustoa koulutuksissa, olisko juusto sitten se joka ei myöskään sovi?

      • katajulia

        Meillä on 4 kk ikäinen sekarotunen pentu, madotukset on kunnossa. Sillä on joka päivä ainakin "yksi kakkakerta" löysällä, vaikka saa ruokaa aina säännöllisinä aikoina ja syö aina samaa ruokaa, eli sitä Pedigreen junior ruokaa. Ei vaikuta kipeeltä koira mutta tosiaan se on sellasta vellimäistä todella usein. Välillä on, ehkä kerran viikossa anopin luona joka syöttää sille vähän kaikkea kotiruokaakin, mutta vaikkei olisi siellä ollutkaan niin sitä löysää on:/ pitäiskö kysyä eläinlääkäriltä tai mikä mahtais olla syynä tähän?


      • mustin maha
        katajulia kirjoitti:

        Meillä on 4 kk ikäinen sekarotunen pentu, madotukset on kunnossa. Sillä on joka päivä ainakin "yksi kakkakerta" löysällä, vaikka saa ruokaa aina säännöllisinä aikoina ja syö aina samaa ruokaa, eli sitä Pedigreen junior ruokaa. Ei vaikuta kipeeltä koira mutta tosiaan se on sellasta vellimäistä todella usein. Välillä on, ehkä kerran viikossa anopin luona joka syöttää sille vähän kaikkea kotiruokaakin, mutta vaikkei olisi siellä ollutkaan niin sitä löysää on:/ pitäiskö kysyä eläinlääkäriltä tai mikä mahtais olla syynä tähän?

        Meillä on lähes samanlainen tapaus kuin teillä! 3,5 kk sekarotuinen koira. Syö samaa ruokaa ja ollaan ostettu toista ruokaa jota vähän laitetaan ruuan mukaan. Menee useita päiviä normaali kakalla, kunnes yhtä äkkiä maha on ripulilla. Ostin eilen taas piimää ja lisää sitä nappujen mukaan.
        Tosin koirani matkustaa kahden lähellä olevan (25 km) kaupunkien väliä joka toinen viikkoa. Olen epäillyt joskos hänellä on stressimaha..


    • Herkkismaha
      • Pedi Gree

        Kiitos!
        Sain sinulta vastauksen. Ostin sekaan Pedigreetä kun Golden Eagle ruokasäkki oli aika lopussa. Laitoin ehkä liikaa Pedigree nappuloita Golden Eagle nappuloiden sekaan. Ruokakauppa on kaukana, joten ostin lähikaupasta hätävaran. Kotiruoka ei aiheuttanut niinkään löysää, mutta Pedigree näköjään löysyttää. Taisi olla se syynä aiemminkin. Ei hyvää mainosta merkille.


    • parempaa ruokaa

      Vanha ketju jo...mutta helposti ripuloivalle koiralle,antaisin laadukkaampaa herkkävatsaisten ruokaa.Golden eagle,sams field yms. osaavat kyllä neuvoa eläintarvikeliikkeessä.Vaihtaisin ruokaa,jos sen aikana ongelma tullut.Jos taas johtuu nameista yms,korvaisin ne kuivalihalla tai kuivaisin itse raakalihasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe