MUUTTO RUOTSIIN

TeleFin83

Hei

Ehkä tämä on väärä paikka kysyä mutta kuitenkin nyt kysyn. Eli olen ajatellut muuttoa Ruotsiin tässä lähiaikoina ja ulosotossa olisi velkaa n. 40-50te. Jääkö ne velat Suomeen vai peritäänkö niitä myös Ruotsista? Olisin jäämässä sinne pysyvästi ja muutaman vuoden asuttuani siellä niin aion hakea Ruotsin kansalaisuutta. Suomen kansalaisuudesta meinasin kokonaan luopua, eli jos luovun kokonaan Suomen kansalaisuudesta niin voiko ne silti periä?
Kiitokset etukäteen vastaajille!

24

5464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+16

      Kyllä perivät, on ihan lähipiirin kokemusta. Ei mene edes kovin kauan kun tulee lappuset ruotsin voudilta, puoli vuotta, jos sitäkään.

      Toki sulla on sitten luottotiedot hetken kunnossa kun saat ruotsista uuden henkilötunnuksen jne...

    • Et pääse pakoon

      "Eurooppalainen täytäntöönpanoperuste
      Jos kyse on riidattomasta yksityisoikeudellisesta asiasta, tuomion antanut tuomioistuin voi antaa tuomiosta eurooppalaisen täytäntöönpanoperusteen. Suomen tuomioistuimissa asian riidattomuus käy ilmi yleensä niin, että vastaaja ei puolustaudu kannetta vastaan, jolloin tuomioistuin antaa ns. yksipuolisen tuomion. Jotta tuomio voidaan panna täytäntöön toisessa EU-maassa, on tuomioistuimelta pyydettävä erikseen eurooppalaista täytäntöönpanoperustetta.
      Velkoja voi tämän jälkeen toimittaa vakiolomakkeella annetun määräyksen sekä kopion tuomiosta kohdemaan täytäntöönpanoviranomaisille, jotka panevat tuomion täytäntöön kuten kansallisen tuomioistuimen antaman tuomion."

      Eli EuroopanUnionin alueella, ja Pohjoismaissa, jotka eivät kuulu EU:hi, eli Norja ja Islanti, ulosotto toimii erittäin tehokkaasti maiden välillä. Viiveellä, mutta kuitenkin.

      Linkissä lisää:

      http://www.asiakastieto.fi/servlet/Ajankohtaista?T=nll&A=407&v=2001&a=Perint%E4 ja ulosotto

    • anna11111

      mutta kun asut Eu ulkopuolella, tuleeko sitten velat perään! ja kun en maksa ulosotolle mitään enkä asuu suomessa voinko edes matkusta suomeen vai tuleeko lentokentalla heti ongelmia?????

      • 11+11

        Ei tule sit, eikä tule kentälläkään kukaan hihaan kiinni ellet ole 100 x miljoonavelallinen :)


      • Epäilen....
        11+11 kirjoitti:

        Ei tule sit, eikä tule kentälläkään kukaan hihaan kiinni ellet ole 100 x miljoonavelallinen :)

        Mistä tämän voi tietää ? Nykyäänhän monilla mailla alkaa olemaan yhteistyösopimuksia ja perintätoimistot ovat kansainvälisiä...olen mm. kuullut että jenkeistä asti on tehty perintää kun velallinen on löytynyt, vaikkakin sitten viiveellä. Onko täällä kenelläkään asiasta omakohtaista kokemusta, esim. asuuko joku Aasiassa tai Arabimaissa ja velat jääneet Suomeen ?


      • joo...
        Epäilen.... kirjoitti:

        Mistä tämän voi tietää ? Nykyäänhän monilla mailla alkaa olemaan yhteistyösopimuksia ja perintätoimistot ovat kansainvälisiä...olen mm. kuullut että jenkeistä asti on tehty perintää kun velallinen on löytynyt, vaikkakin sitten viiveellä. Onko täällä kenelläkään asiasta omakohtaista kokemusta, esim. asuuko joku Aasiassa tai Arabimaissa ja velat jääneet Suomeen ?

        Kyllä ne vie kamelitkin. Tuo sitten suomeen realisoitavaksi :)

        No oikeasti, pistää sen osoitteen vaan poste restante.. Niin *so long* ulosotto ja perintä..


      • Ulosottomies = Kyrpä

        Brasilia on vielä sellainen ihmemaa, jonne toisten valtioiden viranomaiset eivät pääse kukkoilemaan.


    • Körmy5

      Kannattaa pitää mielessä se, jos "muuttaa" poste restanteen, ulkomaille tai painuu maan alle velkoja pakoon, ettei yhtäkään omaista tai muuta läheistä ole elossa. Voi muuten käydä niin, että "pojat" menee esim. äidin luona käymään velkomus asiassa kirves olalla....

      • Poliisi.

        Ei ne "pojat" mihinkään "velkomus asioiden" hoitoon ehdi sieltä kerhotiloistaan. Niillä on kiire impata liimaa ja joukkoraiskata joku pikkupimu.


    • tietoa on

      Käytännössä velkominen onnistuu Ruotiin helposti, mutta muut Pohjoismaat ovat jo vaikeampia. Usean maan ulosottoviranomaiset eivät tee ulkomailla syntyneelle velalle mitään ilman paikallisen oikeuden päätöstä. Olet monissa EU maissa käytännössä turvassa, mutta taysin varmaa se ei ole.

    • epätoivoinen

      ei nyt selvinny noista kirjotuksistsa seuraako vouti perässä elikkä rupeeko ruotsin vouti perimään niitä velkoja

      • gerwfa

        Mitäpä jos maksaisit tuollaiset pikkusummat pois?
        Työtä tekemällä se onnistuu.


    • Jfgkbv

      Suomeen jäi paljon velkoja mutta täällä Ruotsissa on saanut olla rauhassa.

      • mkwkwnnwnsnssj

        Omatuntosi kuitenkin kolkuttaa, ja siksi luet tätä palstaa aktiivisesti tiedostamatta syytä.


      • Jfgkbv
        mkwkwnnwnsnssj kirjoitti:

        Omatuntosi kuitenkin kolkuttaa, ja siksi luet tätä palstaa aktiivisesti tiedostamatta syytä.

        Tarkoitukseni on kehottaa muitakin velallisia jättämään velat maksamatta ja aiheuttamaan mahdollisimman suuret vahingot ulosotolle, perintätoimistoille sekä muille velkojille.

        Se tietenkin ottaa kaltaisiasi vajakkeja päähän niin helvetisti.


      • mkwkwnnwnsnssj

        Ehkä on hyväkin, että muutit Ruotsiin. Luottotappiot on kirjattu ylös.


    • tulee-ne

      Tulee perässä eli suomen vouti ei enään peri mitään sinulta mutta Ruotsin vouti alkaa perimään ruotsin lakien mukaan. Eli suojaosuudet ruotsin mukaan .Ihan sama vaikka muuttaisit kansalaisuuden vaikka se ei onnistu edes hurreissa tuosta vaan. Minä otin norjan kansalaisuuden aikoinaan ja piti asua ja olla TÖISSÄ 7 vuotta ennen kuin sai hakea ja silloinkin piti suorittaa kielikoe hyväksytysti ja luopua suomenkansalaisuudesta samalla. Silti vouti on peräässä vieläkin siis suomen veloista.

      • Jfgkbv

        Osoite kannattaa pitää suomessa vaikka restantessa eikä kertoa kenellekään muutosta niin vouti luulee että asuu vielä suomessa. Niin minäkin tein eikä kukaan ole häirinnyt täällä Ruotsissa.


      • Anonyymi
        Jfgkbv kirjoitti:

        Osoite kannattaa pitää suomessa vaikka restantessa eikä kertoa kenellekään muutosta niin vouti luulee että asuu vielä suomessa. Niin minäkin tein eikä kukaan ole häirinnyt täällä Ruotsissa.

        Kun muutit Ruotsiin, eikö Ruotsin viranomainen ilmoittanut siitä Suomen viranomaisille? Oliko se nyt väestörekisteriin kun ilmoittaudut Ruotsissa, niin lähteekö siitä ilmoitus Suomeen?


    • o09t5ijgreokd

      Itse olen asunnu jo 5 vuotta miamissa ja saanut sen maan kansallisuuden siellä puhtaat luottotiedot suomessa ei. Posti osoite on suomessa post restante, 14 päivää ne siellä säilyttää ja sen jälkee lähtee takas lähettäjällä, saa olla jatkossa näikin uo ei tiedä mitään että asun tuolla miamissa, puh,num on myös vaihettu eikä uo tiedä sitäkään.

    • Anonyymi

      Hei!

      Kaikki velalliset muuttakaa jos vain löydätte uuden alun.Suomessa jos epäonnistut olet varas ,luuseri ,epärehellinen .Jos yrityksellä menee huonosti ,vaikka itse olisit hoitanut asiasi hyvin.Niinkuin kohta nähdään korona vie yritykset.Mutta ei se on yrittäjän syy kun kauppa ei käy.Köyhyys,epäonnistuminen,sairaus.avioero syitä on yhtä monta kun on ihmistä.Suomessa ei näitä ymmärretä.Ei muuta kun vouti perään viedään asunto.auto ,koti vuokralle asumaan jos enää pääset sinnekään.Perustuslain mukaan kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia ketään ei saa sortaa.Luottotiedoton ei ole samassa asemassa kuin muut kansalaiset.Et saa töitä,et asuntoa et puhelinliittymää et vakuutusta se on sitä yhdenvertaisuutta se on vain puheissa.

    • Anonyymi

      Muutan heti kun saan asiani siihen malliin .Saan taas elää niinkuin muutkin ihmiset

    • Anonyymi

      Nykyisin ei kannata muutella.Laittavat sossupummit tuonne pakolaisalueelle asumaan jossa valkonen pääsee hengestään. Ja osoite on oltava nyt 1.1.2021 lähtien pankin tiedoissa ja ei kelpaa enään postilokero kun pankki direktiivi vaatii asuinosoitteen vuoden alusta.Minun piti laittaa kaverin luo kirjoille kun pankki sulki tilin.

    • Anonyymi

      No joo ei tule velat perässä. Ihan omasta kokemuksesta voi sanoa.!! Itte lähin aikoinaan suomen ruottiin eikä ole veloista kuulunu eikä näkyny. Aikaa kuitekki jo reilu 20vuotta. Ei suomen voutilla riitä rahkeet ulkomaille seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe