Komposiittilauta

Terassintekijä

Onko kokemuksia Starkin myymästä komposiittilaudasta. Onko kuinka kestävä?

34

7253

  Vastaukset

  • Ei noissa rautakauppojen komposiittilaudoissa varmastikaan mitään vikaa ole jos vain oma pussi kestää hinnan. Lisänä on sitten tuo asennus joka vaatii oman osaamisensa, mutta kyllä kätevä ja näppärä tekijä homman osaa. Miten sitten lienee tuon komposiittipinnan lämpimyys kylminä aikoina eli vaatiiko jotakin mattoa pintaan. Itse laitoin parvekkeelleni suoraan betonin päälle Dry Step Termomatto merkkisen tuotteen jonka tilasin Indot nimiseltä yritykseltä. On jo lämmittänyt jalkojani useamman vuoden ajan.

  • UPM ProfiDeckistä tein ulko-oven terassin ja portaat. Vähän oudon tuntuista ainetta se on. Yllättävän painavaa, ja kumminkin vetelää. Ruodejako saa mieluusti olla vähemmän kuin se niiden suosittelema max 500 mm. Siistin näköistä sillä kylla sai, vaikkei K-Raudalla mitään askelkulmia tms. ollutkaan. Raput joutui siis tekemään vakiolankusta.
   Kestävyydestä ei taida oikein kukaan vielä osata sanoa mitään, kun nuo tuotteet ovat olleet vasta niin vähän aikaa markkinoilla.

   • Höpöhöpö se että tänne takapajulaan ovat komposiittilankut rantautuneet vasta nyt ei tarkoita että ovat olleet vasta vähän aikaa markkinoilla...

    Jenkeissä ovat tehneet näistä terasseja jo 90-luvun alusta asti (trex), ja aasian suunnalla yllättäen lähes yhtä pitkään.

    Tuo mainitsemasi ruodejako alle 500mm on tosiaan täysin totta, kaikki komposiitit taipuu herkästi, voi tehdä lämmittämällä kaarevaa muotoa, mutta joutuupas sitten läpsimään ruodetta vähän enempi.

    Tänä kesänä tuli taas monta uutta merkkiä markkinoille, ite kävin tekemässä asiakkaalle terassin tommosesta konjamin-import.comin tuomasta komposiitista jossa oli puunsyykuvio, tuli ihan siisti. Näillä oli ainakin alkukesästä myös järeitä aitatolppia ja porraskamoja komposiitista.


  • Hemmetin ruman näköistä verrattuna umpipuuhun. Haalistuu, vaikea putsata jos tahraantuu. Mulla oli nelisen kesää ja purin pois. Laitoin kyllästetystä uuden ja on oikian näköinen.

  • voiko komposiittilaudan urat täyttää polyuretaanilla? siis saumavaahdolla

   • voi täyttää. itse tosin tilkitsin villalla raot.


  • En tiedä Starkin laudasta. Itse ostin tuolta(www.komposiittikauppa.fi) ja Ihan OK ollut.

  • Minä ostin myös komposiityiksupasta.fi ja laatu ei vastannut odotuksia. Tosi paljo mittaheittoa ja pieniä halkeamia.

  • Olen ostanut viimekesänä komposiittikaupasta ja nyt on jo tullu auringosta pahoja haalistumia väriin.

  • Minä olen tilannut kolmeen taloon komposiittilaudat komposiittikaupalta eikä ole ollut koskaan mitään ongelmaa. Ensimmäisen tilauksen tein 2012. Lauta on todella mittatarkkaa ja väri on pysynyt täydellisesti. Kävin laajentamassa vuonna 2012 tehtyä terassia kun nyt tilasin lautaa lisää niin värin muutoksen huomasi hyvin. Väri eroa ei kyllä huomannut ollenkaan.

  • Hei. Me tilasimme taloon komposiittilautaa komposiittikaupasta eikä ollut kyllä mitään ongelmaa. Minä tilasin ensin mallipalan mikä tuli kätevästi postilaatikkoon ja todettiin laudan olevan meille oikean värinen ja siistin näköistä. Mieheni joka on rakennusmies sanoi että lauta oli todella mitta tarkkaa.

   Meillä kävi vielä niin että kuljetusfirma oli pukannut lautanipun jonnekin pahki ja 3 laudassa oli kulmassa pieni jälki. Lähetin sähköpostia ja kuvan komposiittikaupasta niin seuraavana päivänä kuljetusfirma toi 5 lautaa tontille.

  • Minä tein mökille terassin ja portaat komposiittikaupan laudasta ei ollut kyllä mitään ongelmaa. Lauta on hyvän laatusta väri on pysynyt hyvin. Tilasin vielä suoraan mökille toimitettuna. Lähettivät tarjouksen missä näkyi kaikki tarvittavat tuotteet, rahti ja loppusumma. Lautanippu odotti mökillä kun menin mökille. Voin kyllä suositella. Kävi vielä niin että lähettivät laskun 7 pv netto ja minä en kerinnyt mökille tarkastaman että onhan tavara tullut sinne niin kuin sovittiin ja onhan tavara ehyttä niin lähetin postia että voiko maksaa vähän myöhässä lisäsivät laskuun maksuaikaa 30 pv.

  • Tilasin Komposiittikaupasta ei kyllä ollut mitään ongelmaa. Suosittelen

  • Viides vuosi on menossa komposiittkaupan komposiittilaudalla meillä, ja ei ole ollut kyllä mitään ongelmaa. Kun asensin niin oli mittatarkaa ja värikin on säilynyt ihan täydellisesti.

  • Meillä on talven aikana tullut viiden laidan päähän noin 10 cm halkeamat. Onko muut havainnut samaa komposiittikaupan terassilaudassa? Terassi tehty viime kesänä joten nyt oli vasta ensimmäinen talvi.

  • Meille teki Remonttifirma julkisivu, terassi ja kattoremontin ja he ottivat meille terassilaudat komposiittikaupasta. Meillä terassi on nyt laikukas kun laidassa on värivaihtelua ja harmittaa tosi paljon kun on niin ruman näköinen. Remonttifirma sanoi että oli aikaisemmin ottanu laudat starkilta ja laatu oli ollu hyvää. Olivat komposiittikaupasta tilanneet mallipalan ennakkoon, mutta se oli ollut huomattavasti paremman näköistä mitä toimitettu lauta. Onko vaan sitten meille sattunut jotain huonoa erää. 😟

  • Täällä myös yksi komposiittikaupan tuotteeseen pettynyt. Tuotteen laatu halvan oloista ja kestävyyden kanssa ollut myös ongelmia.

  • Minä ostin komposiittilautaa komposiittikaupasta ja hyvää oli lauta, mutta naapuri osti kuukautta myöhemmin ja hänelle toimitettu lauta oli tosi huonoa. Onko sitten eräkohtaista vaihtelua laadussa noin paljon?

  • Rakennan taloja myyntiin ja olen ottanut komposiittilaudat jo varmaan viiden vuoden ajan komposiittikaupasta eikä ole ollut koskaan mitään ongelmaa laadusta saaati sitten yrityksen kanssa. Kerran kysyin tarjousta yhteen paritaloon niin tarjous tuli 10 minuutin päästä. Aina on kyllä kaikki sujunut Ok.

  • Mitenkä tuon komposiittilaudan hävitys eli kierrätys?
   Kelpaako energiapuun sekaan vai onko peräti maksullista
   hävitettävää?

  • Tietoa komposiittilaudan ominaisuuksista.
   Valitse tuote jolle on tehty pakkastestit ja käyttökokemus Suomessa.
   Muovi laatuja on lukuisia ja yleensä ilmoitetaan aineiden nimi, mutta paljonko ainetta on tuotteessa, samoin muut lisäaineet onko tuote oikeasti Puu komposiittia. Nyt on tullut erittäin edullinen komposiittituote joka sisältää pähkinänkuorta ja jätemuovia, joita myyvät täällä eräät Rautiat ja muutama ketju. Ominaisuutena, että ne eivät kestä TALVEA ja mitta heitot voivat olla jopa 5mm. Aito puukomposiitti tuote sisältää HDPE 100% yksivärisen kierrätys muovin, 100% kovapuun, UV keston, homesuojan.
   Laadukasta Puukomposiittia ei voi saada HALVALLA

  • Minä ostin myös komposiittikaupasta laudat terassiin ja pakkasen kestävyys todella huono.
   Meillä ilmennyt talven aikana samoja vikoja mitä aikaisemmilla kirjoittajilla.

  • Huippu tavaraa ja järkevään hintaan. Vihdoinkin komposiittia saa järkevään hintaan.

   Terassi ollut 5 vuotta eipä ole moitittavaa.

  • Minulla on mökillä saaristossa komposiittikaupasta ostettua komposiittilautaa ja ei minulla kyllä ole mitään valittamista. Saaristossa on todella vaikea ilmasto mutta hyvin ovat säilyneet.

  • Komposiittikaupa.fi komposiittilauta ei ollut hyvä laatuista. Seuraavat laudat mitä tarvitsen ostan jotain laadukkaampaa esim. UPM profi lautaa.

  • Moikka

   Osaisko joku auttaa... meillä on Upm lautaa ja lautaan on tullut mustia pisteitä mitkä ei lähde pesemällä pois. Onko kenelläkään samaa ongelmaa ja miten saitte pisteet pois laudasta.

  • Tere

   Meitsillä puussa sama ongelma, mustia pisteitä tullut. Pesin niin sain pois mutta tuli kohta uudelleen.

   Seuraan

  • Tietääks kukaan miten saa komposiitin päältä tuommoisen valkoisen pois.

   Siis tuohon meidän komposiitin pintaaan on tullut semmoinen valkoinen kalvo?

  • Moikka Julia
   Valkoinen kalvo on todennäköisesti kalkkia ja lähtee hiomalla. Kokeile ensin pesemällä jos ei lähde pesemäällä niin hiomapaperilla hiot sen pois. Komposiittilauta on läpiasti samaa materiaalia joten sitä voit hioa.

  • Vihainen....

   Rakensimme talon viime kesänä ja talopaketin mukana tuli ruskea terassilauta. Minkä rakennusfirma asensi syksyllä. Nyt yhden talven jälkeen laudat eivät todellakaan ole enää ruskeita vaan väri on hävinnyt jonnekkin ja laudat ovat aivan hirveän näköisiä.... oksia puuttu keskellä lautaa on reikiä, laudat ovat halki. Mitä tuolle tekee purkaa pois vai?

  • Moido

   Nykyään painekyllästettyssä laudassa ei saa käyttää enää mitään vahvoja kyllästysaineita joten sen laatu on heikentynyt huomattavasti.

   Myös "musta pilku" ongelmaa olen itsekkin huomannut. Työkseni rakentelen teraseja.

  • Mustat, harmaat tai ruskeat pilkut tai alueet pintakäsitellyillä ja käsittelemättömillä pinnoilla ovat usein hometta.
   Homepilkut rakennuksen ulkopinnoilla ovat tavallinen näky. Ongelma on esteettinen ja yleensä home on poispestävissä kuin lika. Hometta ilmenee useimmiten pitkään kosteana pysyvillä pinnoilla, joihin kohdistuu vähän tai ei lainkaan suoraa auringonvaloa. Erityisen herkkiä homeelle ovat pohjoisseinät ja räystäiden alapinnat. Hometta voi esiintyä sekä puu- että kiviainesalustoilla, mutta myös lasi- ja metallipinnoilla.

   Rakennuksen ulkopintojen homepilkut ovat esteettinen haitta, jota ei pidä sekoittaa lahovaurioihin tai sisäilmaongelmiin.

   Valitulla pintamaalilla on merkitystä pinnan homehtumisherkkyyteen. Tämän päivän ilmastorasitukseen kehitetyt akrylaattimaalit säilyvät usein puhtaimpina.

  • Sanompahan vaan että kannattaa olla varuillaan komposiittilautojen kanssa ja erityisesti niiden asentamisen! Ostettiin tuolta https://preeco.fi/204-komposiittilauta laudat ja kyllä ne vaan laajenee auringossa. ELI MUISTAKAA ASENNUKSESSA RIITTÄVÄ VÄLI LAUTOJEN VÄLISSÄ. Meillä remppamies laittoi ne melkein yhteen ja eihän se putkeen mennyt..

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10434