eka muutto, mitä kaikkea pitää muistaa?

ensikertalainen18

Moikka:)
Mulla ois tässä kesän lopulla tiedossa muutto pois kotoa ensimmäistä kertaa. Olen täysi-ikäinen ja omaa rahaa jonkun verran "säästössä", asumistukea haen sekä työmarkkinatuen avulla töitä. Mitä muuta voin saada? Opiskelupaikkaa en siis saanut vaikka hainkin:/ Lisäksi mietin mitä kaikkea pitää ottaa huomioon muutossa, siis näitä rahareikiä.. Vuokranvakuus, vuokra kuukausittain, sekä nämä perus tarvikkeet tiskiharjoista, verhoista, siivousvälineistä ruokatarvikkeisiin.. mutta mitä muuta? kotivakuutus? olenko vielä unohtanut jotain... kiitos jo etukäteen vinkeistä teiltä viisaammilta:)

4

701

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepjep...

      No jos tarviit muutkin perusvermeet, kuten sohvan, ruokapöydän, mahd. telkkarin, kirjahyllyn jne, niin niihinkin kannattaa sitä rahaa varata. Ja ihan pelkkä ruoka maksaa jonkuun verran.

      Kotivakuutuksen vaativat melkeinpä kaikki vuokranantajat. Moni vaatii tosiaan vuokravakuudeksi 2kk vuokran, eli ei oo tosiaan ihan mikään pikkusumma. Lisäksi kuluja on sähkölasku, nettilasku, puhelinlasku...

    • u

      Tilaatko lehtiä? Maksatko puhelinliittymää? Tarvitsetko internetyhteyden? Kuuluuko vuokraan sähkö ja vesi? Ajatko autoa? Käytätkö julkisia kulkuvälineitä? Harrastatko jotain, mihin pitää hankkia tarvikkeita? Käytätkö säännöllisesti lääkkeitä? Onko sinulla lemmikkejä, joista aiheutuu kuluja?

      Jos Kelalta ei enää tipu rahaa ja rahat eivät riitä, sosiaalitoimistosta voi hakea toimeentulotukea. Ensin kuitenkin tilanteen pitää olla huono eli säästöt ensin, sitten toimeentulotuki.

      Kotivakuutus on tietysti ihan hyvä olla kaiken varalta. Sellaisen saat hyvinkin halvalla, joten sitä ei kannata maksujen takia jättää ottamatta.

    • ensikertalainen18

      jep, kiitoksia vinkeistä:) Näitä perusvermeitä en juurikaan tarvitse, ruokapöytä ainoa mahdollinen ja siitäkin sovittava kämppisten kanssa.. Sängyn, pöydän ja vaatekaapin omistan, eiköhän niillä jo jonkin aikaa pärjänne. Olohuonetta ei edes ole käytössä kämpässä joten sohvia yms on turha hankkia, ilman telkkariaki oon aatellu pärjätä. Nettiyhteys tietty pitää hommata ja puhelinlaskut.. Otin selvää myös kotivakuutuksesta joka tulee vuokraemännän kautta, siitä siis ei vielä tarvitse murehtia. Lehtiä en tilaa, ja vuokraan olen laskenut veden ja sähkön. Autoa en tarvitse, julkisilla jos on pakko mutta muuten esimerkiksi pyörällä pyrin kulkemaan jos vaan säät sallivat. Lääkkeitä en käytä, eikä lemmikkejäkään ole. Olen varannut vuokrien, vakuuksien yms kulujen lisäksi jonkin verran rahaa mahdollisiin huonekaluihin siivousvälineisiin yms yms perustarvikkeisiin.. Alkupääomaa on jonkun verran jolla alkuun pääsee, jos töitä saan niin ei pitäisi olla huolen häivää. Kotona en enää jaksa asua, eiköhän tuo aikakin olisi jo muuttaa poies vaikka vasta 18 mittarissa. Eiköhän tässä pärjätä:)

    • WrappedInpPlastic

      Muuttoauton vuokra, jos ei mistään irtoa pakettiautoa tmvs. ilmaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2104
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1919
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      38
      1409
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1187
    Aihe