Huutanut klo 20.45 alkaen

ei jaksa

Ja nyt minua väyttää! En jaksa enää! Laitanko vauvan koriin ja vien lastenkodin rappusille? Olen aivan loppu.

11

4951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mamma

      Kokeile apteekista saatavia maitohappobakteereja lapsille. Meillä ainakin tehosi ja tyttö alkoi nukkumaan rauhallisesti ilman vatsanväänteitä kuukauden ikäisenä. Jaksamisia...

    • mamma

      Onko lapsella nälkä? Kipuun voi antaa supon. Jos et jaksa kantaa, laita vaunuihin ja hyssytä ja työntele siinä. Monesko yö huutamista on menossa? Onko jokaöinen juttu? Oletko puhunut asiasta terkkarille, oletko saanut neuvoja, ohjeita miten toimia, miten jaksaa itse? Jos vauva huutaa ja huutaa eikä itse jaksa enää, laita lapsi vaan sänkyyn ja mene itse vetämään henkeä jonnekin, että sitten taas jaksat lohduttaa.

      Onko sinulla ketään,joka jakaisi tätä yöhuuto-aikaa? Vaikka et unta saisikaaan, voisit edes vetää henkeä hetken aikaa ja sillä välin puoliso kantelee ja hyssyttää huutavaa lasta. Onnituuko? Saatko mahdollisuuden levätä päivällä, onko ketään joka hoitaisi lasta sen hetken, että saat itse levättyä? Voitko nukkua silloin kun vauvakin nukkuu?

      Vai oletko ihan yksin vauvan kanssa? ???

    • Kati

      Kokeile lapselle hierontaa varovasti, ota masunpäälle makaamaan ja hyräile hiljaa.

      Jos on kyseessä koliikki-itku kokeile viemällä lapsi vyöhyketerapiaan koliikkihoitoa saamaan. Auttaa noin kolmen kerran jälkeen ja maksaa todella vaivan, sillä huuto ja kivut lientyvät. Kerron kahden koliikkivauvan kokemuksella.

      Tärkeintä on se, että olet itse aina rauhallinen ja käsittelet lasta varoen. Jaksamista. Kerro neuvolassa itkusta ja väsymyksestäsi, saat sitä kautta apua vaikkapa perhetyöntekijältä tai unikoulusta.

    • 4:n äiti

      Missä on vauvasi nukkumapaikka? Jos imetät ota vauva viereesi sängylle, anna tisu suuhun ja ota hyvä asento. Sitten silmät kiinni ja nuku. Näin minä tein aikoinani lasteni kanssa.

      Tällä palstalta löytyy myös monia koliikin hoito-ohjeita, jos on kyse siitä.

      Vauva voi olla myös väsynyt. Jos jaksat kokeile tätä: laita vauva omaan sänkyyn, ole vieressä, pane vaikka tulpat korville, lue, täytä ristikkoa joka tapauksessa tee jotain mikä sinusta on kivaa, mutta pysy rauhallisena. Jos vauva on väsynyt voi vauvalla olla vain uni-itkua, unilauluksikin sitä sanotaan. Lasta kannattaa pitää kädestä kiinni jotta hän tuntee läheisyytesi. Uni-itkua parkuva vauva yleensä nukahtaa näin puolessa tunnissa.

      Vauvoilla on erilaisia itkuja: nälkä, kipu väsymys, seuranpuute.

      Joskus vauvat laitetaan omaan huoneeseen, mitä minä en suosittele. Vauvan sängynpaikan kannattaa pitää vanhemman nukkumapaikan vieressä. Lapsi tarvitsee läheisyydentuntua, joka tuo turvallisuudentunteen.

      En tiedä tilannettasi ja mikä sopii sinulle, mutta vauvaikä on todella lyhyt ja nämä ongelmat menevät pian ohi, vaikka nyt ei siltä tunnukkaan.

      Muista hemmotella itseäsi, tee sitä mistä tykkäät. Yritä järjestää itsellesi joka päivälle omaa-aikaa. Jatka vanhoja harrastuksiasi ja/tai hanki uusia.

    • Tiedän tunteen!

      Meillä kaksi ensimmäistä kuukautta yhtä
      huutoa, valvoi jopa kymmenen tuntia putkeen,
      nukahteli tuolloin vain muutaman minuutin
      kerrallaan! Kokeiltiin koliikkiin vyöhyketerapiat, vauvahieronnat, apteekin
      tipat ja maitohappobakteerit - ei minkäänlaita
      vaikutusta! Nyt vauva neljä kuukautta. Ongelmat
      ratkesivat, kun selvisi allergia lehmänmaidolle.
      Monet ovat siis syyt huutamisen taustalla!

      • kokeiluja

        Jos on korvikevauva,kokeile cuplaton tippoja.
        Meillä vauva itse alkoi hylkiä korvikepulloa ja oli pakko maata kuin lehmä imettämässä, mutta vatsanväänteet vähenivät.
        Jos taas rintavauva,riittääkö maitosi, eli onko vauvelilla vielä nälkä, kokeile korviketta?
        Neuvola kyllä jeesaa...ja osta kaapit täyteen lohtusuklaata öiseen väsymykseen.
        Mene päivällä korvatulppien kanssa eri huoneeseen nukkumaan ja anna jonkun toisen vahtia vauvaa.Muutoin ei todellakaan jaksa.
        Muista että sinä olet varmasti vauvan mielestä maailman paras/rakkain äiti, että huudot eivät ole vauvan kiukuttelua, vaan esim. vatsanpuruja.


    • rullis

      vähän siitä lapsestasi kuule, ite joutaisit sanonko minkä rappusille.
      pidä lapsi sylissä, heijaa, laula hänelle, hiero jalkapohjia tai pidä vain häntä hiljaa sylissä jos et muuta jaksa, mietin vain mitä sellaisen lapsen elämästä tulee jonka äiti on valmis viemään rappusille - mitei, MIKSI se lapsi itkee.

      • 4:n äiti

        Älä syyllistä äitiä!

        Jokainen, joka on ollut pienen vauvan äiti tietää, kuinka uuvuttavaa on pikku vauvan itku. Äiti tarvitsee ymmärtäjää ja kuulijaa. - Ja unta, lepoa ja omaa-aikaa, jotta jaksaa lapsensa kanssa. Kyllä tämäkin äiti lastaan rakastaa, on vain väsynyt.


    • Tyttö24

      Vanhana koliikkivauvana huusin päivät ja yöt, kolme kuukautta kiljuin ja huusin. Vanhemmat oli seota.
      Kannattaa pitää huoli omasta jaksamisesta, laita joku toinen hyssyttämään välillä! Pyydät jotain tuttua tai tuntematonta hoitajaks ja menet nukkumaan, sitten harrastamaan jotain kivaa. Rentoudut ja keräät vähän voimia!

      Kyllä mua siliteltiin, hierottiin, jumpattiin, syötettiin ja hyssyteltiin ja mä jatkoin huutoa. Nyt jännään kun esikoinen tekee tuloa, että meneekö koliikkiin..

      Koliikki ei johdu vanhemmista, ja aina poppakonstit, unikoulut, pillerit sun muut auta. Mutta aika auttaa. Hetkeksi, sitten se on teini.. Ja omaan väsymykseen auttaa pieni tauko sillon tällön vauvasta (huom! Viereinen huone ei auta, vie mummolaan tai kummille saakka ja palaa kotiin).

    • mahdollinen iskä

      Tää ei oikeastaan liity aiheeseen, mutta ihan mielenkiintoista seurata näitä lapsiasioita, kun miettii oman perheen perustamista. Hyödyllistä tietoa täältä saa! Pitää jatkaa miettimistä...

    • pike

      ei sitä kauan kestä, koita jaksaa. vauva aika menee nopeasti ja kohta huomaat että lapsesi on jo iso köriläs...tai prinssessa...sitten huomaat että äkkiä se meni loppuenlopuks..ö.koita jaksaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe