Pitkästä aikaa keikalla

kokemus....

Olin viimeksi Tapani Kansan keikalla v. 1998 konsertissa jonka nimi oli Tango on elämää - elämä on tango 1998 Jyväskylässä. Lievästi pihalla ollut Tapsa ölisi mikkiin omiaan, nostatti vaivaantuneen näköisen orkesterin vastaanottamaan seisaaltaan taputukset n. 6 kertaa, tamppasi lattiaa, huudahteli käsittämättömyyksiä ja veteli samaa kertosäettä useampaankin kertaan. Astiat lentelivät ja kunniansa saivat välispiikeissä kuulla mm. poliisi, Jyväskylän juomavesi ja Juha Kankkunen(!). Porukkaa lappasi kesken konsertin ulos itkien ja valittaen: "Kauheeta tuo on. En minä kestä nähdä sitä tuollaisena."

Tuon keikan jälkeen Tapani vetäytyikin sairaslomalle . Syy siis moiseen käytökseen oli sairastuminen maniaan, eikä suinkaan humalatila, kuten monet tuolloin olettivat.

Ymmärrän, että sairastumiselle ei mitään voi eikä Tapani tahallaan eikä kännipäissään mesonnut tuolla konsertissa, joten en siis mitenkään ole boikotoinut Tapsan esiintymisiä, mutta jotenkin vaan 12 vuotta on vierähtänyt nopeasti eikä vaan ole sattunut sen jälkeen sopivaa tilaisuutta eikä oikein ole ollut aikaakaan Tapsan keikoille mennä ennen kuin eilen olin Iitissä Tapanin esiintymistä seuraamassa. Oli erittäin ilahduttavaa havaita, että mies on jälleen voimissaan ja loistossaan. Kerrassaan upeasti lauloi ( tangotkin vetäisi niin komeasti, että siihen verrattuna tämän(kin) vuoden Seinäjoen tangokuningas- kisailijat kuulostivat kuoropojilta).
Laulut olivat tanssijalkaan tarttuvia ja väkeä lattialla riittikin pyörähtelemässä runsain mitoin.
Tapani kertoi laulujensa lomassa esiintyneensä samaisessa paikassa jo 1966, eli siinä oli nostalgian tuntuakin varmasti niin laulajalla itsellään, kuin yleisölläkin.

1

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomamatkailija

      Olihan tuolla Iitin kesäjuhlilla hyvä tunnelma sateesta huolimatta. Tapani lauloi hienosti. Hällä on tekniikka ja vire kohdallaan ja bändinsä myös on armottoman kova, mutta ihmettelen ulkolavalla esiintynyttä Jippua. Miten oopperalaulajan tyttären laulu voi olla sellaista huokailua ja piiperrystä ? Luulisi lähtevän kunnollistakin ääntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe