V70 2.4D autom. vm.08 sammuilee kesken ajon

Ei hyvä

Onko muilla ollut samaa vikaa?!? Mikä auttoi?
Auto siis sammuu kesken ajon. Ei lähde heti startattaessa käyntiin. Starttaa kyllä hienosti mutta ei käynnisty. Muutama minuutti venailua ja auto käynnistyy kun ei olis mitään vikaa ollutkaan.
Viimeksi yritin eka käynnistää(en ottanu avainta pois)--> ei lähteny käyntiin. avain pois, odottelin minuutin...avain takasin paikalleen ja auto laakista käymään.

On kuulemma ollut polttoainepuolella vikoja. polttoainepaineanturi, polttoainepumppu??? merkkihuolloissa nostelevat olkapäitään ja toivottelevat hyvää jatkoa kun ei ole vikakoodia tai muuta kättä pidempää.

Vikakoodia ei ole jäänyt siis miltään kerralta. Sammumis oireita ollut n. 1kk välein.en tiedä sitten tiheneekö oireet jossain vaiheessa.

40

18198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei hyvä

      tarkennetaan vielä että auto on uusikoppaista mallia

    • volvoville

      Moi, uudet autot eivät ole minun alaa, mutta koitetaan:

      oletko itse tarkistanut/tarkistuttanut vaikka volvolla että polttoainesuodatin ei ole tukossa, jos on vaihda uusi (saa halvalla motonetistä yms.)

      Tarkistanut akun, että akussa on virtaa noin 13,4 volttia vähintään 12,5
      laita aseöljyä virtalukkoon, poistaa kosketushäiriöt

      tarkista että polttoainetankissa oleva siirtopumppu on kunnossa ja saa virtaa

      Onnea!

      • Huonoja ehdotuksia

        Polttoainesuodin on äärimmäisen harvoin tukossa. Jos kerran auto yleensä pelaa, ei vika ole suotimessa.

        Kun kerran startti jaksaa hyvin pyörittää moottoria, on akku ja lataus kunnossa.

        Älä laita aseöljyä virtalukkoon.

        Polttoaineen siirtopumpussa tai sen releessä voisi olla vikaa tai sitten monessa muussa paikassa.


      • Anonyymi

        kyllä huomaa että autot ei ole alaasi,


    • Ei hyvä

      Virtalukkoa ei ole...se on nykyään sellanen kolo mihin laitetaan toi maailman hienoin avain. aseöljy tuskin kuuluu siihen koloon.

      Auto on kuitenkin huollettu normaalisti viimeksi viime syksynä joten en usko että polttoainesuodin on tukossa. Auto ei oireile kuitenkaan muuten kuin että sammuu yht'äkkiä. ja lähtiessään taas venailun jälkeen käyntiin oireeton.
      Polttoainepuolta itsekin veikkaisin, mutta mene ja tiedä kuinka kallista siihen olis koitella uutta relettä tai just tätä paineanturia minkä kuulin yhdeksi syyksi.

      • Ei hyvä

        Se täytyy vielä sanoa että talvi meni ilman sammuiluja ja viime syksy. Sammuilu alkoi nyt keväällä huhtikuun alussa ja on nyt tehny sitä kk välein. En tiedä onko merkitystä tällä mutta näin o. Ilmeisesti volvo on talviauto niin kuin mainostavat :)


    • 434343

      Jostakin olen kuullut, että tekevät tuota HELTEELLÄ !

    • Ei Hyvä

      Nyt on polttoainepumppu vaihdettu tankkiin ja hintaa koko hommalle muodostu yli 800e... Saa nähdä miten auto toimii jatkossa. Olivat huollossa päätelleet että pumppu on rikki koska vikakoodia ei jää....monesta muusta syystä kai jää.

      • "pukki"

        Onkos auto toiminut pumpun vaihdon jälkeen (800€)


      • El Toro

        Sama pumpunvaihto korjasi ongelma (bensa V70 vm -01). Viikon etsivät vikaa pajalla.


    • Vaihtoehtoja

      Itse käytän pikkukorjaamolla kaverilla joka on ollut Volvolla asentajana ja pystyy tekemään huollot paitsi laturinvapaakytkimen vaihtoa koska tarvii erikoistyökalun.Aina kannattaa katsella myös pätevä muukin korjaamo kuin sininen jonka tunti veloitus taitaa olla nyt 90eu.Ja kylläpä tulee säästettyä laadusta tinkimättä mutta joskus käytän sinisellä esim. ilmastoinninhuollon ollessa kyseessä.

    • ei ole polttoaine puolella vika,ei ole virtalukossa vika,ei akussa,vaan tosi yksin kertainen vika se on kun hoksaa wetterillä eivät tienneet minullekkaan sanoa vikaa juuri samaa oikkuilua oli mullakin.moottori tilassa on (3)eri johto nippua ja sieltä se vika muuten löytyy helposti ,jos tarkempaa tietoa joku tahtoo niin ollaan aiheessa mukana!

      • v70again

        Minulla samanlainen auto ja tekee tuota samaa - varsinkin kostealla kelillä. Hetken odottelun jälkeen taas käynnistyy ja matka jatkuu.. Onko tähän tullut mitään tietoa mistä voisi johtua. Turun keskusautohallissa eivät löytäneet mitään vikakoodeja eivätkä siten viitsineet mitään asialle tehdä.


      • "pukki"

        Kerrohan mulle paremmin niin tarkistan oletkos oikeassa. KIITOS


      • V702008

        Terve onko mikä johtosarja kyseessä itsellä temppuilee niin että kun lähtee käyntiin niin toimii normaalisti jos sammutan niin voi mennä 1vrk että lähtee käyntiin


    • taikuripoks

      no se vika paikka on kerrottu tossa yks viesti ylenpänä sieltä se vika löytyy :)turhaan jeesustelee enempää:)

      • V70again

        Eli kertoisitko mitä tarkoitat? Johtonipuissako ongelman syy? Päivän taas tutkittiin Volvolla ilman ratkaisua - polttoainepumpun vaihtoa ehdottivat "touhutonnilla"..


    • johto sarjat kulkee moottorin lohkon vierestä niitä kun kääntelee löytyy kohta missä johto vastaa välillä moottoriin ja siitä johtuu oikkuilut ,laturin yläpuolella on yks johto nippu ja pari nippua ilman suodatin kotelon puolella moottorin ja vaihdelaatikon liitos kohdan paikkeilla,ei oo polttoaine pumppu vika tuo! [email protected] voit tuonne pistää lisä kyselyä mulle jos haluat

      • Jeppe46

        Onk virtaavain/lukija testattu/vaihdettu,jos se"luulee" virheellisesti että sammutat auton oikeesti.
        Silloin ei tule vikatietoa
        Voi tulla sama tilanne huonosta johdin kontaktista mihin taikuripokskin viittaa.
        Onnea vian hakuun.


      • 2008 2.4d
        Jeppe46 kirjoitti:

        Onk virtaavain/lukija testattu/vaihdettu,jos se"luulee" virheellisesti että sammutat auton oikeesti.
        Silloin ei tule vikatietoa
        Voi tulla sama tilanne huonosta johdin kontaktista mihin taikuripokskin viittaa.
        Onnea vian hakuun.

        Mulla oli just samanlainen vika autossa, sama VM ja moottori.
        Vika oli täyttynyt katalysaattori eli kalliksi tuli. Älä vain anna bilian,
        ainakaan herttoniemen, sählätä autosi kanssa. Ne osaavat vain laskuttaa,
        eivät mitään muuta.


      • V70again
        2008 2.4d kirjoitti:

        Mulla oli just samanlainen vika autossa, sama VM ja moottori.
        Vika oli täyttynyt katalysaattori eli kalliksi tuli. Älä vain anna bilian,
        ainakaan herttoniemen, sählätä autosi kanssa. Ne osaavat vain laskuttaa,
        eivät mitään muuta.

        Eli vaihtoivatko katalysaattorin? Minkä hintainen lysti oli? Oliko vikakoodeja?

        Omassa siis vieläkin ongelma päällä ja viimeeksi kun lukivat vikakoodit niin ei mitään polttoainepuoleen viittaavaakaan..eli täysin eri koodit kuin ennen..nice. Katselin sen listan läpi ja jotain generaattori -ongelmaa ja kampiakselin asentotunnistinta tms. Osa niistä tullut kun auto on sammunut täydestä ajosta.


      • taksirenki

        moottorin ohjainyksikön johtosarjat ja ruiskusuuttimien ohjaus johdot .2.4 d , ja d5 moottori, vm 08 >, hinkkautuvat alle 100 th puhki ja kosketushäiriöt liitoksissa muualta vikaa ei tarvitse hakea. muut moottorin ohjausviat johtuu liiasta moottoriöljystä , moottoriin oljyä vain 3/4 mittatikun lukemasta , ei missään nimessä täyteen.


      • Anonyymi
        V70again kirjoitti:

        Eli vaihtoivatko katalysaattorin? Minkä hintainen lysti oli? Oliko vikakoodeja?

        Omassa siis vieläkin ongelma päällä ja viimeeksi kun lukivat vikakoodit niin ei mitään polttoainepuoleen viittaavaakaan..eli täysin eri koodit kuin ennen..nice. Katselin sen listan läpi ja jotain generaattori -ongelmaa ja kampiakselin asentotunnistinta tms. Osa niistä tullut kun auto on sammunut täydestä ajosta.

        Katalysaattori maksaa alkaen 80e...sellainen joka pitää hitsata paikalleen. Suoraan paikalleen vaidhettava maksaa 250e. Purkaamolta saa käytettyjä. Dieseleissä ei kattia tartte ollankaan.


    • Vilippaa

      Mulla sammu kolmannen kerran, nyt ei enää lähtenyt käyntiin... Innolla odotan laskua / diagmoosia Autosalvasta...

    • vilippaa

      Niinhän siinä kävi, johtosarja hinkkaanntunut rutosti ja polttoainepaineenanturinjohto poikki. Rento parisataa korjaus...

      • V70again

        Onko autosi tätä "uusinta" sarjaa ja 2.4d koneella? Pystyisitkö kertomaan mistä kohtaa tuo oli mennyt poikki?
        Omassa vasta 60tkm mittarissa joten ihmetyttää josko johtosarja voi hinkkautua poikki näin nopeasti..


    • joxsa

      Mulla samaa vikaa....tosin bensa koneella.
      Vikana oli polttoaineen tasoanturi...

    • volvo=säästöpossu

      Minulla XC90 D5 vm. 2007 ja sammuillut neljä kertaa kesken ajon. Enää ei uskalla ohittaa rekkoja kun voi käydä kalpaten. Mitään vika koodeja ei jätä. Onkohan tyypillinen vika ja onko kellään neuvoa mikä auttaa (kuin auton vaihto)?

      • Anonyymi

        On. Tyypillistä Volvo paskaa.


    • volvonainen

      mulla oli samantyylinen käynnistysvika. kävin sinisellä tiskillä ja ei löytynyt vikaa. sain sitten työkaverilta, joka ajelee myös vanhalla v70, vihjeen hyvästä korjaajasta, jolle kerroin ongelmat. tämä kaveri sanoi heti, että avaimenlukijassa on vika. on kuulemma tyypillistä v70. tämä vika vaikuttaa polttoainesyöttöön ja estää käynnistyksen. lukijan hinta oli 56€ ja työ 55€. toimii taas.

    • mersuun vaihdan mä

      Samaa tekee oma v70bensa 02,,ihme vinkunaa kuuluu pellin alta sieltä kaasuläppäkotelon tienoilta sammumisen jälkee,,5min venttailee,"ininä" lakkaa ja lähtee käyntiin,,on nyt helteillä yltyny tuo sammuilu,,ei ollu 240 samoja ongelmia,,ei ongelmia lainkaan,,kyllä on volvo tullu alaspäin laadussa,,ja pahenee vaan.

    • Peräsuolipitkänä

      Tällä viikolla kyykähti moottoritielle (V70 2.0d 2008) ja siihen jäi. Tietty pahimpaan ruuhka-aikaan. Hinattiin korjaamolle, mutta vian löytäminen oli kinkkistä. Kaikki viittasi polttoainepumpun hajoamiseen, mutta yllätys (myös Volvohuollolle), ettei 2.0d:ssa ole lainkaan pumppua tankilla. Korkeapainepumppu imee vanhaan tyyliin. Kolmantena päivänä (kuinka ollakaan) bingo: erg-venttiilistä oli läppä irronnut. Vikakoodia ei tule, koska venttiilin kara liikkuu normaalisti. Taas mennään peräsuoli pitkänä.

    • En_olerobotti

      En jaksanut kaikkia vastauksia selata läpi ja tämä vastaus vuosia myöhässä, mutta vaikuttaa nokka-akselin asentoanturin vialta. Suhteellisen halpa toimenpide.

    • Anonyymi

      Tuskin enään ketään kiinnostaa mutta toisioilmapumppu eli alipaineletku irti tai rikki. Työt 70,- ja varaosat 3;-.

    • Anonyymi

      Auto pimenee tehokkaasti kesken ajon, jos akun kenkä on höllääntynyt ja ajat sopivasti kuoppaan, jolloin virta katkeaa tärähdyksen hetkellä. Saattaa starttaa sen jälkeen taas normaalisti ja syy jäädä hämärän peittoon, kunnes tulee taas seuraava sopiva täräys.

    • Anonyymi

      kampiakselin asentotunnistin.

    • Anonyymi

      Terve

      Vuosimalli 2002 v70 diesel. Alkuun oireili vain pienillä nykäyksillä. Ajan kuluessa katkokset jatkuivat aina sammuiluun asti. Ei voinut enää pitää liikenteessä. Vika löytyi johtonipusta moottorin etupuolelta johtonipusta. Parista johdosta näkyi säikeet. Oikonen sammutti moottorin. Lisänä kuljettajan puoleisessa rele ym. rasiassa oli yhdessä töpselissä pieniä valokaaren merkkejä johtoviasta johtuen. Siis eristysnauha ja töpselin pinnien pieni taivuttaminen vähän kierteelle auttoi. Vika hävisi. Kaveri löysi omasta vollesta vian vaihdettuaan ison kasan osia ja käyden läpi lähes kaiken mahdollisen. Just sama vika oli siis kahdessa vollessa. Vika paikallistui, kun avasi relerasian kannen ja nitkautti muistaakseni lähinnä moottoria olevaa töpseliä. Auto sammui. Siitäpä sitten penkomaan johtonippua auki.

      • Anonyymi

        Voi tsiisus mitä romuja...


    • Anonyymi

      Nonnii elikkä volvo v70 mk2 D5 vm02

      Auto käynnistyy aivan normaalisti ja toimii liikkuu jne mutta 2-3km ajon jälkeen sammuu ja hetken odottelun jälkeen lähtee pienen sahauksen jälkeen tulille ja tekee taas saman
      Nyt vaihdettu siirtompumppu, polttoainesuodatin, korkeapainepumppu, suuttimet, pa anturi, kp anturi ja ei vieläkää pelaa, mitään vinkkejä?

    • Anonyymi

      Vinkkejä vastaavaan ongelmaan kaivataan. Volvo V70 D5 vm. -03.
      Keväällä auto alkoi sammuilla normi maantieajossa silloin tällöin, löi vauhdissa kaikki virrat pois päältä ilman ennakkovaroituksia. Lähti samantien käyntiin auton vielä liikkuessa. Ikäänkuin olisi oireillut lämpimillä keleillä enemmän. Yhden kerran ehti tehdä itsellä 40km/h ajossa niin, ettei lähtenytkään ihan heti uusiksi käyntiin, vaan odotutti minuutin verran, pari turhaa yritystä ja sitten käynnistyi ja toimi taas normisti.

      Nettivinkit mukana merkkikorjaamolle, jossa tsekattiin moottorin johtosarja apurungon luota moottori-ohjainlaitteelle käsiksi päästävältä osuudelta, sekä akunkengät, maadoituspisteet, moottorin ohjainlaitteen pinnit, sulakerasia moottoritilasta. Nämä ok. Vikakoodia ei ilmoittanut.
      Moottorin etupuolelta moottorin suojamuovi oli hinkannut johtosarjan 2 johdosta kuoret rikki ja nämä korjattiin. Sitten menoksi taas.

      Auto toimi ok varmaan kuukauden, kunnes alkoi satunnaisesti taas hennosti nypätä vauhdissa, mutta ei kuitenkaan sammunutkaan. Kertaalleen sitten sammutti taas totaalisesti virrat hellekelillä tosi kuoppaisella tiellä hitaassa ajossa, lähti hetken odottelun jälkeen uusiksi käyntiin. Nappaili ajossa sen jälkeen hennosti aina joskus (kaikki merkkivalot pois ja samantien päälle).
      Taas samaiselle merkkikorjaamolle. Aluksi autonkeskuslaiteyksikkö (CEM) ei ollut edes vastannut. Can-väylässä jännitteet olivat ok. Olettivat, että vika olisi CEMissä (väylä menee ajossa poikki). Ei vielä vaihdatettu CEMiä.
      Toisen liikkeen korjaajalla oli tullut vastaava vika vastaan V70:ssä johtuen polttoainepumppuviasta, joka ilmeni, kun tankissa oli bensaa oli alle puolivälin. Oli korjaantunut pumpun vaihdolla. Tämä testaamatta omasta autosta.

      Mietin edelleen mahdollista johtovikaa (jäikö vielä jokin huono kohta), kun johtokorjauksien jälkeen on ilmennyt vain hennompia nyppäyksiä, ei sammumista. Aika paljon tullut kyllä polttoaineen hinnan laskuja odotellessa ajettua alle puolivälin tankillisillakin, eli polttoainepumpun mahdollisuuttakaan ei ole poissuljettu. Parastaikaa testataan, pysyykö oire pois täydemmällä tankilla.

      Lisävinkit tervetulleita, jos kuulostaa tutulta oireilulta!
      Nimim. Johtosarjaongelmako

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe