saksanpaimenkoiran RUOKA

UIPÄÄ

minkänlaista ruokaa kannattaisi syöttää täysikasvuiselle valkoisellepaimenkoiralle/saksanpaimenkoiralle? jos annan jauhellihaa ja papanoita niin jos päätän antaa vaikka jauhellihaa 2 kertaa viikossa millä pitäisi korvata liha? kertokaa miten syötätte omaa koiraanne?

22

7460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omallatyylillä

      Meillä menee J&V kanariisi ja sitä jauhelihaa(rasvaista) jokapäivä!
      300g tai vaihtoehtoisesti kurkkutorvia ja pakastebroileria,rustoluita,naudanmahaa
      jne.. näillä eväillä meillä mennään ,vaihtoehtoja on paljon !

    • ...

      Voit laittaa nappuloiden joukkoon esim. koiranmakkaraa. Anna myös päivittäin 1rkl öljyä esim. pellavansiemen tai lohi, pennulle 1-2tl.

    • oscarin paratiisi
    • 15+13

      Koira ei tarvitse mitään jauhelihoja lisäksi, jos ei ole erityisen rankassa työtehtävässä vähän väliä. Normaalisti hyvä peruskoiranruoka esim. tuo Jahti&Vahti makumieltymysten mukaan. Kana on ehkä hieman kevyempää kuin liha ja koira saattaapi olla pikkusen lepposampi.
      Ruokamäärät ja ylimääräiset "liha-annokset" riippuvat koirasi painosta, jos ylipainoa, niin ne muut makupalat jätät pois, perusruoka "joskus jauhelihaa jos on rankemmin liikkunut" riittää vallan mainiosti.
      Kouluttamisessa voi käyttää ihan sitä omaa perusruokaa myös, otat vain osan ruoka-annoksesta syrjään ja pidät perustottista, niin eiköhän ole sinulla tyytyväinen koira, kun on jotakin ruokansa eteen tehnyt ja näin viettänyt omistajansa kanssa laatuaikaa.

      • Q

        no joo...koira on lihansyöjä. ruuansulatus tuskin on ehtinyt kovinkaan paljon muuttua sen jälkeen kun tehdasvalmisteiset koiranruuat keksittiin. eli paljon (jauhe)lihaa, vähän viljaa (=papanaa). toki, jos haluaa alleviivata sitä, että koira ei saa yhtä tasokasta ruokaa kuin ihminen, niin sitteen vaan napulaa naamaan. mutta sairaitahan useimmat sakemannit ovatkin...


    • Leppoisa vanhus

      No ei ruuan taso riipu siitä saako nappuja (papanoita) vai ei. Viljaa en omalleni anna vaan lammas/kana-riisi nappuloita. Ja ILMAN väriaineita.
      Lisäksi koiran erilaisia makkaroita , broiskua, kalaa, maksaa. Omani on kohta 12v. eikä ole juuri sairastellut. Itseasiassa ei ollenkaan. Samoilla linjoilla 15 13 kanssa. Työtä ilman ei aina safkaa tule vaan ruokansa eteen täytyy kunnon sakemannin jotain tehdäkin. Silloin muuten näkee koirasta että: "Voi jee tää on kivaa."

    • epätietoinennnnnnnnn

      Tämän keskustelun jatkeeksi on varmaan hyvä kysyä:

      Koirani on 6kk ikäinen sakupentu.. Koulutus hyvää vauhtia menossa mm. tokon saralta. Koira saa päivittäin paljon (PALJON!) herkkupalkkioita, n. 5dl nappuloita (J&V junior Energy) pitkin päivää... On hyvä motivoija, on nimittäin aikamoinen herkkupeppu. eli yksikin "hyvä/oikea" teko niin saa nappulan. Ja tosiaan iso pakastepussillinen menee päivän aikana. Koira tottelee ehdoitta.
      Lisäksi siis saa aamulla ja illalla muussatun puolikkaan koiranmakkaran pari dl ruuantähteitä (esim lasagne, puuro, makaronilaatikko jne) "ruuaksi".

      Nyt seuraava etappi onkin sitten opettaa tyttönen tottelemaan myäs ilman herkkua.. Tähän mennessä siis AINA saanut palkkion.. Pelkään että koira lakkaa tottelemasta kun huomaakin ettei aina seuraakaan evästä, onko pelkoni aiheeton!? Kuinka minun kannattaisi opettaa koira herkuttomaan totteluun? Ihan vain silloin tällöin alkuun jättää herkku pois (ja siirtyä "suulliseen" kehumiseen)? Alkaa pentu muutenkin olla pikkuhiljaa murkkuiän kynnyksellä, onko tämä oikea hetki siis muuttaa palkkiotapaa, vai saattaako johtaa vielä rajumpaan testailuun?

    • Hyvä 6 kk.

      Kokeile siten, että teet joitakin tokoharjoituksia peräkkäin kehulla ja sen jälkeen palkka vaikkapa valmiina odottamassa sivussa. Aluksi tietty vaan pari-kolme lyhyttä harjoitusta. Myöhemmin voit jättää herkkupalkan pois ja palkata leikkituokiolla jos onnistuu ja mieluummin teet niin.
      Seurailethan ettei vehnä ja vilja ylipäätään ole sopimatonta koiralle. Hyvin usein on aiheuttaen esim. iho-ongelmia.
      Mun motto on: Ei palkkaa ilman suoritusta eikä suoritusta ilman palkkaa.

      Hyviä tuloksia teille!

    • näyttelytäti

      olisiko pallo tai patukka yhtä kivaa? siis leikki sinun kanssa. näkyvillä oleva lelu mahdollistaa pidemmän treenin, silloin pikkuhiljaa piiloon. koira saa nähdä mihin taskuun sä lelun pistit. oletko kokeillut magneettia?

    • Tietoa haluava

      Kertoisitko mikä tämä magneetti on ja miten se toimii.
      Joskus ollut esittelyjä meilläkin päin, mutta en mennyt paikalle.

    • jake556

      Millaista ruokaa kannattaa antaa 4 vuotiaalle saku pojalle? Sain tämän juuri ja olen lukenut vaikka kuinka paljon kaikki pedit on ja se viihtyy tosi hyvin! ((:

    • nartun eväät

      Meillä 3v narttu syö normisti ½ kg raakaa lihaa /pvä (raskaamman likunnan päivänä 1 kg) lisäksi kupeissa on aina golden eagle holistic lammas&riisi nappuloita, niitä syö kun huvittaa (kuukaudessa menee n. 6 kg), ruokalusikallinen kalanmaksaöljyä alkupalaksi ennen ruokaa.
      Turkki kiiltää, koira energinen, suoli toimii, ei haisevaa piereskelyä.

    • Germanladyt

      Nappula ja lihaa menetelmä on toiminut monella saa tarvitsemansa eikä tarvitse juurikaan lisäravinteita lisäillä. Juuripa öljyt, piimä, rahka yms. on hyvä lisä. Kuivamuonan merkillä ei oikeastaan ole väliä se mikä omalle kukkarolle ja koiralle sopii on parhain. Golden Eagle on mielestäni todella hyvä ollut, acana, taste of the wild jne. Royal Canin Maxia on jotkut myös kehuneet toimivaksi, kokeile ja katso :)

      Ite tilannu tuolta usein öljyt yms. kun saa kohtuu hinnalla ja nopealla toimituksella kotiin: http://www.petenkoiratarvike.com/ (näin tw ;) )

    • Aapaae

      Meillä sakemannit ja labbikset saa vain ja ainoastaan nappuloita. Royal caninin ruoka on sen verran laadukasta ja sisältää kaiken koiran tarvitseman ravinnon. Koskaan ei ole 20 vuoden aikana ollut yksikään koira sairas tai allerginen ja aina turkki ollut loistavassa kunnossa molemmilla roduilla. Toki aina silloin tällöin saavat tähteitä mitä jää ylimääräistä ruokansa lisänä. Molempia rotuja on meillä ollut virkakoirina joten valtion piikkiin menevät lääkärikulut yms ja tosiaan terveitä olleet kaikki. Eivät ole koskaan tarvinneet mitään lisäravinteita..öljyjä tms. Jos koiralle opettaa pennusta pitäen, että saa aina lisänä jotain "herkkua" usein tullaan jossain vaiheessa siihen pisteeseen ettei nappula enää kelpaakaan. Ei se koira kuitenkaan sen maun päälle muuten opi ymmärtämään...niinkuin sanotaan... Makuasia, sanoi koira joka persettään nuoli. Kaikki liika inhimillistäminen pois hyvät koiranomistajat, kyllä sitä rakkautta ja kiintymystä voi osoittaa ilman että koirasta tehdään lapsi. Järkyttää muutenkin nämä "ei meidän fifiä saa kurittaa vaikka se näykkii ruokkivaa kättä, sitä voi sattua" niinhän ne susilaumassakin toimii...käyt uhittelemaan laumanjohtajalle ni saat aivan varmana tuntea nahoissas. Tää kannattaa muistaa varsinkin isompien rotujen kanssa. Ihminen se onglema on aina, ei koira.

    • saksalaiset ystävät

      Kyllähän se koira nälkäänsä syö vaikka pieniä kiviä. Mielestäni ei ole inhimillistämistä se että koira saa tuoretta lihaa useamman kerran viikossa, kyllä se on järkevän koiranomistajan merkki. Harmillista että omat koirasi eivät ole koskaan päässeet "lihan makuun", itseasiassa mielestäni pöyristyttävää. Noissa laumanjohtajuus asioissa olen kyllä kanssasi samaa mieltä, ruokinta jutuissa en :)

    • meilläsopiitällainen

      Meillä menee royal canin adult max,johon vaihdoimme tässä taannoin ja voin sanoa että sopii meidän koiralle tosi hyvin,karva parani ja hyvin lystää.
      Rustoja tai pakaste broileria saa muutamia aterioita viikossa.
      Nappuloiden sekaan joka kerta keitettyä jauhelihaa tai kurkkutorvia/possukuutioita.
      (Syö mielummin lihan keitettynä kuin raakana). Koira voi hyvin ,maha toimii ja karvakiiltää. Joskus annetaan naudanmahaa,ruuan tähteet saa silloin tällöin ja kaikenlaista muutakin,jätskiä kohtuudella,makkaraa, ja kalaa keitettynä.

    • F....

      Mä en kerro mitä syötetään..koiran vatsa on pysynyt kunnossa vuosia, turkki on tuuhea ja kiiltävä, jopa meressä voi käydä uimassa päivittäin ilman että tarvitsee pestä sen jälkeen eikä ihottumia ole tullut.

      • kenelle viesti?

        ps. mikäli tahdot ruokiasi mainostettavan laajemmaltikin, otat puhelimitse yhteyttä ja lopetat vittuilun.


    • Aapaae

      Kyllä koirat ovat päässeet "lihan makuun" eivät vaan saa sitä säännöllisesti. Sitä tarkoitin. Voit olla pöyristynyt ihan rauhassa. Kun pitää koiran tarpeeksi ruokaorientoituneena on sen koulutuskin huomattavasti helpompaa.

    • smiledog3

      Saksanpaimenkoirani syö mustista ja mirristä ostettua saksanpaimenkoirille tarkoitettuja nappuloita ja siihen sekaan vielä märkämuonaa.Hyvin mennään!

    • Anonyymi

      ok45

    • Anonyymi

      Moi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe