voiko yksin adoptoida?

Suomessa?

voiko siis yksinäinen nainen adoptoia suomessa? Epäilen että ei. Kertokaa tietoa jos on?

22

3531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäilen

      Laki ei taida asiaa kieltää, mutta käytännössä suomessa voivat adoptoida vain lapsettomat avioparit.

    • yh

      Höpö höpö! Kyllä voit adoptoida yksin, mutta prosessi kestää pidempään kuin pariskunnilla, koska yh:lle on vähemmän kontakteja tarjolla. Useat maat eivät hyväksy kuin pariskuntia. Tällä hetkellä Etelä-Afrikka ja Venäjä taitavat olla ainoat toimivat kontaktit yh:lle.

      Terveisin adoptioluvan yksin saanut odottaja

      • Saarakyllikki

        Hei, lueskelin näitä vanhoja viestejä.Olen yksin lasta haluava. Hedelmöityshoidot eivät tehonneet ja kohtukin poistetaan myoomien vuoksi. Haluaisin adoptoida Venäjältä omatoimisesti. Miten pääsen alkuun?


    • tdjhxfc

      mutta eikös Venäjä lopettanut kansainväliset adoptiot jonkun tapauksen takia missä usasta palautettiin lapsi?

    • Epäilen

      Nyt puhutaan aidasta ja aidanseipäästä.

      Minä viittasin vastauksellani suomessa tapahtuvaa kotimaan adoptioon, johon otetaan avioliitossa olevat pariskunnat. Kv-adoptio on sitten eri asia (maakohtainen) eikä aloittaja kertonut kumpaa tarkoitti.

    • ..

      Kyseisen lapsen palautti amerikkalainen nainen Venäjälle. Ei suomalainen. Suomen ja Venäjän "adoptiovälit" ovat kunnossa ja lapsia saapuu kohtuullista vauhtia.

    • anahjsh

      olen ap: mulle on sama mistä lapsi tulee. Venäjältä paras. Mut lähinnä sitä että ei kai suomen viranomaiset voi estää jotenkin jos hakee lapsen sieltä Venäjältä, vai ilmeisesti he ei ole missään tekemisissä sitten?

      • onhan näitä

        kysyn vielä, että eikös Kiina salli myös yksinäiset äidit? Ainakin Mia Farrowlla on noin 20 adoptiolasta kiinasta tai muualta, osa yksin ja osa miehen kanssa adoptoituja. Myös Angelina Jolie haki lapsi yksin luullakseni Kambodhiasta, Afrikka..jne. Myös Madonna Afrikka kai yksin??
        Myös Johnssonin perijä, kuollut tyttö haki Venäjältä tytön yksin.


    • ---

      Kannattaa ottaa selvää Interpedian, Helsingin kaupungin ja Pelastakaa lapset ry:n sivuilta minkä maiden kanssa Suomi tekee yhteistyötä. Samasta paikasta löytyy tietoa mitkä maat luovuttavat yksinhakijoille lapsia ja millä ehdoin. Maita ovat ainakin Kenia, Etelä-Afrikka, Etiopia, Kiina, Intia, Kolumbia, Venäjä ja Filippiinit, joiden kanssa Suomi tekee yhteistyötä. Ottakaa mieluummin selvää palvelunantajilta kuin täältä palstalta. Jenkeissä ja muissa maissa kohdemaatarjonta on aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Se mitä luet lehdistä (Madonna lentää yksityiskoneella Malawiin adoptoimaan lapsen) ei tapahdu Suomessa.

    • vm

      Mulla on kaksi Venäjältä (yksin) adoptoitua lasta. Prosessi hoituu Pelastakaa Lapset-järjestön kautta, ja kun kaikki tehdään sääntöjen mukaan, niin ei tule rajoilla tai muualla viranomaisten kanssa mitään ongelmia.

    • delfiinipoika

      Saanko kysyä, minkä ikäinen olit, kun adoptio-prosessi alkoi?
      Montako vuotta kesti?

    • vm

      Olin ensimmäisen prosessin alkaessa 37-vuotias, ja prosessi kesti silloin 1.5 vuotta, mutta nykyään ei onnistu niin nopeasti. Toisen lapsen tullessa olin 40-vuotias.

      • ap

        no onko suomen sosiaalitoimiston väki jotenkin tarkastamassa kotioloja, ja vaatiiko ne adoptiojärjestäjät paljon tuloja hakijalta, tai maksuja? Entäs pitääkö olla lakimies jos hakee Venäjältä että saa passin lapselle vai mitä?


    • adoäippä

      Lasta ei voi vaan hakea jostakin maasta tai haetuttaa. Suomen laki määrää, että adoption on tapahduttava valvottujen adoptiopalvelunantajien kautta ja näillä on tietyt kohdemaat ja lastenkodit, joiden kautta voi adoptoida. Näitä palvelunantajia (kansainvälinen adoptio) on Suomessa kolme: Pelastakaa lapset ry, Interpedia ja Helsingin kaupunki. Heidän sivuiltaan löydät lisätietoa.

      http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/adoptiot/

      http://www.interpedia.fi/adoptio

      http://www.hel.fi/wps/portal/Sosiaalivirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Sosv/fi/Palvelut A-_/Muut perheiden palvelut/Adoptio/adoptio_kv_lisatietoja


      Adoptioprosessi alkaa pakollisella sosiaaliviranomaisten antamalla adoptioneuvonnalla, jonka tarkoituksena on paitsi antaa sinulle tietoa adoptiosta ja sen vaikutuksista, myös varmistua siitä, että olet kelvollinen adoptiovanhemmaksi. Tiettyjä tulovaatimuksia tms ei ole, mutta lapsi on pystyttävä tietysti elättämään, sen verran tuloja tarkastetaan. Perusvaatimusten (esim. vähintään 25 vuoden ikä) vaatimuksena on lähinnä se, että pystyt tarjoamaan lapselle turvallisen, vakaan ja rakastavan kodin sekä vakaan elämäntilanteen. Ja kyllä sosiaaliviranomaiset tekevät kotikäynnin ihan fyysisesti. Mitään ihmevanhempia ei kuitenkaan etsitä. Aiempi rikosrekisteri, vakava psyykkinen tai fyysinen sairaus, epävakaat elämänolot yms. ovat esteitä adoptiolle. Myös kohdemailla saattaa olla omia lisävaatimuksiaan adoptiohakijalle.

      Adoptioneuvonnan lopuksi sosiaaliviranomaiset laativat sinusta kotiselvityksen, joka toimitetaan muiden vaadittavien asiakirjojen kera adoptiolautakunnalle adoptioluvan saamista varten. Adoptiolautakunta siis päättää, saatko luvan adoptoida vaiko et. Luvan saamisen jälkeen asiakirjat toimitetaan valitsemaasi kohteeseen ja jäät odottamaan lasta. Kohdemaan viranomaiset valitsevat lapsen (tai oikeammin he valitsevat adoptioon vapautuvalle lapselle hakijoiden joukosta soveltuvimman vanhemman), jonka jälkeen saat lapsiesityksen. Kohdemaasta riippuen sinun tulee matkustaa sinne oikeuden käsittelyä varten 1-3 kertaa.Käytännöt kuitenkin vaihtelevat maakohtaisesti suurestikin. Kun adoptio on vahvistettu kohdemaassa (saattaa vaatia viikkojen oleskelun maassa) saat lapselle Suomen passin ja voit tuoda hänet Suomeen.

      Yleisesti ottaen kansainvälinen adoptio on kallista, mutta kulut aiheutuvat oikeudenkäynti-, asiakirja-, käännös-, matka- ja oleskelukuluista vieraassa maassa, eivät niinkään adoptiojärjestäjien maksuista. Itse lapsesta ei tietenkään makseta mitään, sillä se olisi lapsikauppaa. Toisaalta adoptioprosessi vie vuosia, joten aikaa säästämiseen on. Lisätietoja adoptiokuluista saat myös palvelunantajien sivuilta.

    • yksinhakija

      Kummastuttaa nämä kommentit ettei yksinhakija voi adoptoida Suomessa. Tässä esim. linkki Hesan Etelä-Afrikan kontaktiin. Kohdasta hakijoiden kriteerit voit lukea, että; Hakijoiksi hyväksytään 25 – 50 -vuotiaat henkilöt, niin avioparit kuin yksinhuoltajat. Totta on, että yksinhakijoiden odotusajat ovat pidemmät kuin pariskunnilla ja kontakteja tänä päivänä vain muutama, mutta on väärin väittää että vain pariskunnat adoptoida Suomessa. Miksi laitat JK tänne tuollaisen viestin, jos sinulla ei ole aiheesta minkäänlaista tietoa?


      http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/Palvelut A-_/Muut perheiden palvelut/Adoptio/kv_adoptio/adoptio_etela-afrikka

    • yksinhakija
    • öäölälöl

      Adoäippä: tietosi on VALHETTA! Juurihan tuo eräs nainen sanoi että sossu ei tee kotitarkastuksia, eikä OLE MISSÄÄN TEKEMISISSÄ jos yksinäinen äiti hakee Venäjältä lapsia Suomeen!! Miksi jaat valhetietoa? Ihan turhia sossun tarkastuksia, oletko fyysisesti tai psyykkisesti aina ollut teve, nehän voi tarkistaa jälkikäteenkin, niin kuin muutkin vanhemmat.
      ja toinen asia: Kukaanhan ei estä ettetkö voisi mennä asumaan eu-aluelle vaikka vuodeksi (viro) tai muu maa ja adoptoida sen maan lakien mukaan, ja palata suomeen sitten.

    • kotikäynti

      Adoäippä taisi kertoa omasta prosessistaan suomalaisen palveluntarjoajan (Pela) kautta. Tällöin kotikäynti on osa adoptioneuvontaa.

      • toinen adoäippä

        Ihan yhtä lailla kansainvälistä adoptiota suunnitteleville kotikäynti on osa adoptioneuvontaa. Ei lasta sijoiteta sellaiseen perheeseen, jonka kotia ei sossut ole tarkastaneet.


      • just så

        Adoäipän teksti kuvaa nimen omaan KANSAINVÄLISTÄ adoptiota ja sen prosessin etenemistä. Kotimaisessa adoptiossa ei kirjoiteta kotiselvitystä tai haeta adoptiolautakunnalta adoptiolupaa ;)


      • lakimuutos
        just så kirjoitti:

        Adoäipän teksti kuvaa nimen omaan KANSAINVÄLISTÄ adoptiota ja sen prosessin etenemistä. Kotimaisessa adoptiossa ei kirjoiteta kotiselvitystä tai haeta adoptiolautakunnalta adoptiolupaa ;)

        Paitsi ehkä tulevaisuudessa; adoptiolakia uudistetaan ja esityslistalla on, että tulevaisuudessa kotimaan adoptiot menisi myös lautakunnan kautta. Tällä hetkellä kuitenkaan ei.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3857
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      133
      2697
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1875
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1192
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1189
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    Aihe