voiko yksin adoptoida?

Suomessa?

voiko siis yksinäinen nainen adoptoia suomessa? Epäilen että ei. Kertokaa tietoa jos on?

22

3623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäilen

      Laki ei taida asiaa kieltää, mutta käytännössä suomessa voivat adoptoida vain lapsettomat avioparit.

    • yh

      Höpö höpö! Kyllä voit adoptoida yksin, mutta prosessi kestää pidempään kuin pariskunnilla, koska yh:lle on vähemmän kontakteja tarjolla. Useat maat eivät hyväksy kuin pariskuntia. Tällä hetkellä Etelä-Afrikka ja Venäjä taitavat olla ainoat toimivat kontaktit yh:lle.

      Terveisin adoptioluvan yksin saanut odottaja

      • Saarakyllikki

        Hei, lueskelin näitä vanhoja viestejä.Olen yksin lasta haluava. Hedelmöityshoidot eivät tehonneet ja kohtukin poistetaan myoomien vuoksi. Haluaisin adoptoida Venäjältä omatoimisesti. Miten pääsen alkuun?


    • tdjhxfc

      mutta eikös Venäjä lopettanut kansainväliset adoptiot jonkun tapauksen takia missä usasta palautettiin lapsi?

    • Epäilen

      Nyt puhutaan aidasta ja aidanseipäästä.

      Minä viittasin vastauksellani suomessa tapahtuvaa kotimaan adoptioon, johon otetaan avioliitossa olevat pariskunnat. Kv-adoptio on sitten eri asia (maakohtainen) eikä aloittaja kertonut kumpaa tarkoitti.

    • ..

      Kyseisen lapsen palautti amerikkalainen nainen Venäjälle. Ei suomalainen. Suomen ja Venäjän "adoptiovälit" ovat kunnossa ja lapsia saapuu kohtuullista vauhtia.

    • anahjsh

      olen ap: mulle on sama mistä lapsi tulee. Venäjältä paras. Mut lähinnä sitä että ei kai suomen viranomaiset voi estää jotenkin jos hakee lapsen sieltä Venäjältä, vai ilmeisesti he ei ole missään tekemisissä sitten?

      • onhan näitä

        kysyn vielä, että eikös Kiina salli myös yksinäiset äidit? Ainakin Mia Farrowlla on noin 20 adoptiolasta kiinasta tai muualta, osa yksin ja osa miehen kanssa adoptoituja. Myös Angelina Jolie haki lapsi yksin luullakseni Kambodhiasta, Afrikka..jne. Myös Madonna Afrikka kai yksin??
        Myös Johnssonin perijä, kuollut tyttö haki Venäjältä tytön yksin.


    • ---

      Kannattaa ottaa selvää Interpedian, Helsingin kaupungin ja Pelastakaa lapset ry:n sivuilta minkä maiden kanssa Suomi tekee yhteistyötä. Samasta paikasta löytyy tietoa mitkä maat luovuttavat yksinhakijoille lapsia ja millä ehdoin. Maita ovat ainakin Kenia, Etelä-Afrikka, Etiopia, Kiina, Intia, Kolumbia, Venäjä ja Filippiinit, joiden kanssa Suomi tekee yhteistyötä. Ottakaa mieluummin selvää palvelunantajilta kuin täältä palstalta. Jenkeissä ja muissa maissa kohdemaatarjonta on aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Se mitä luet lehdistä (Madonna lentää yksityiskoneella Malawiin adoptoimaan lapsen) ei tapahdu Suomessa.

    • vm

      Mulla on kaksi Venäjältä (yksin) adoptoitua lasta. Prosessi hoituu Pelastakaa Lapset-järjestön kautta, ja kun kaikki tehdään sääntöjen mukaan, niin ei tule rajoilla tai muualla viranomaisten kanssa mitään ongelmia.

    • delfiinipoika

      Saanko kysyä, minkä ikäinen olit, kun adoptio-prosessi alkoi?
      Montako vuotta kesti?

    • vm

      Olin ensimmäisen prosessin alkaessa 37-vuotias, ja prosessi kesti silloin 1.5 vuotta, mutta nykyään ei onnistu niin nopeasti. Toisen lapsen tullessa olin 40-vuotias.

      • ap

        no onko suomen sosiaalitoimiston väki jotenkin tarkastamassa kotioloja, ja vaatiiko ne adoptiojärjestäjät paljon tuloja hakijalta, tai maksuja? Entäs pitääkö olla lakimies jos hakee Venäjältä että saa passin lapselle vai mitä?


    • adoäippä

      Lasta ei voi vaan hakea jostakin maasta tai haetuttaa. Suomen laki määrää, että adoption on tapahduttava valvottujen adoptiopalvelunantajien kautta ja näillä on tietyt kohdemaat ja lastenkodit, joiden kautta voi adoptoida. Näitä palvelunantajia (kansainvälinen adoptio) on Suomessa kolme: Pelastakaa lapset ry, Interpedia ja Helsingin kaupunki. Heidän sivuiltaan löydät lisätietoa.

      http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/adoptiot/

      http://www.interpedia.fi/adoptio

      http://www.hel.fi/wps/portal/Sosiaalivirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Sosv/fi/Palvelut A-_/Muut perheiden palvelut/Adoptio/adoptio_kv_lisatietoja


      Adoptioprosessi alkaa pakollisella sosiaaliviranomaisten antamalla adoptioneuvonnalla, jonka tarkoituksena on paitsi antaa sinulle tietoa adoptiosta ja sen vaikutuksista, myös varmistua siitä, että olet kelvollinen adoptiovanhemmaksi. Tiettyjä tulovaatimuksia tms ei ole, mutta lapsi on pystyttävä tietysti elättämään, sen verran tuloja tarkastetaan. Perusvaatimusten (esim. vähintään 25 vuoden ikä) vaatimuksena on lähinnä se, että pystyt tarjoamaan lapselle turvallisen, vakaan ja rakastavan kodin sekä vakaan elämäntilanteen. Ja kyllä sosiaaliviranomaiset tekevät kotikäynnin ihan fyysisesti. Mitään ihmevanhempia ei kuitenkaan etsitä. Aiempi rikosrekisteri, vakava psyykkinen tai fyysinen sairaus, epävakaat elämänolot yms. ovat esteitä adoptiolle. Myös kohdemailla saattaa olla omia lisävaatimuksiaan adoptiohakijalle.

      Adoptioneuvonnan lopuksi sosiaaliviranomaiset laativat sinusta kotiselvityksen, joka toimitetaan muiden vaadittavien asiakirjojen kera adoptiolautakunnalle adoptioluvan saamista varten. Adoptiolautakunta siis päättää, saatko luvan adoptoida vaiko et. Luvan saamisen jälkeen asiakirjat toimitetaan valitsemaasi kohteeseen ja jäät odottamaan lasta. Kohdemaan viranomaiset valitsevat lapsen (tai oikeammin he valitsevat adoptioon vapautuvalle lapselle hakijoiden joukosta soveltuvimman vanhemman), jonka jälkeen saat lapsiesityksen. Kohdemaasta riippuen sinun tulee matkustaa sinne oikeuden käsittelyä varten 1-3 kertaa.Käytännöt kuitenkin vaihtelevat maakohtaisesti suurestikin. Kun adoptio on vahvistettu kohdemaassa (saattaa vaatia viikkojen oleskelun maassa) saat lapselle Suomen passin ja voit tuoda hänet Suomeen.

      Yleisesti ottaen kansainvälinen adoptio on kallista, mutta kulut aiheutuvat oikeudenkäynti-, asiakirja-, käännös-, matka- ja oleskelukuluista vieraassa maassa, eivät niinkään adoptiojärjestäjien maksuista. Itse lapsesta ei tietenkään makseta mitään, sillä se olisi lapsikauppaa. Toisaalta adoptioprosessi vie vuosia, joten aikaa säästämiseen on. Lisätietoja adoptiokuluista saat myös palvelunantajien sivuilta.

    • yksinhakija

      Kummastuttaa nämä kommentit ettei yksinhakija voi adoptoida Suomessa. Tässä esim. linkki Hesan Etelä-Afrikan kontaktiin. Kohdasta hakijoiden kriteerit voit lukea, että; Hakijoiksi hyväksytään 25 – 50 -vuotiaat henkilöt, niin avioparit kuin yksinhuoltajat. Totta on, että yksinhakijoiden odotusajat ovat pidemmät kuin pariskunnilla ja kontakteja tänä päivänä vain muutama, mutta on väärin väittää että vain pariskunnat adoptoida Suomessa. Miksi laitat JK tänne tuollaisen viestin, jos sinulla ei ole aiheesta minkäänlaista tietoa?


      http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/Palvelut A-_/Muut perheiden palvelut/Adoptio/kv_adoptio/adoptio_etela-afrikka

    • yksinhakija
    • öäölälöl

      Adoäippä: tietosi on VALHETTA! Juurihan tuo eräs nainen sanoi että sossu ei tee kotitarkastuksia, eikä OLE MISSÄÄN TEKEMISISSÄ jos yksinäinen äiti hakee Venäjältä lapsia Suomeen!! Miksi jaat valhetietoa? Ihan turhia sossun tarkastuksia, oletko fyysisesti tai psyykkisesti aina ollut teve, nehän voi tarkistaa jälkikäteenkin, niin kuin muutkin vanhemmat.
      ja toinen asia: Kukaanhan ei estä ettetkö voisi mennä asumaan eu-aluelle vaikka vuodeksi (viro) tai muu maa ja adoptoida sen maan lakien mukaan, ja palata suomeen sitten.

    • kotikäynti

      Adoäippä taisi kertoa omasta prosessistaan suomalaisen palveluntarjoajan (Pela) kautta. Tällöin kotikäynti on osa adoptioneuvontaa.

      • toinen adoäippä

        Ihan yhtä lailla kansainvälistä adoptiota suunnitteleville kotikäynti on osa adoptioneuvontaa. Ei lasta sijoiteta sellaiseen perheeseen, jonka kotia ei sossut ole tarkastaneet.


      • just så

        Adoäipän teksti kuvaa nimen omaan KANSAINVÄLISTÄ adoptiota ja sen prosessin etenemistä. Kotimaisessa adoptiossa ei kirjoiteta kotiselvitystä tai haeta adoptiolautakunnalta adoptiolupaa ;)


      • lakimuutos
        just så kirjoitti:

        Adoäipän teksti kuvaa nimen omaan KANSAINVÄLISTÄ adoptiota ja sen prosessin etenemistä. Kotimaisessa adoptiossa ei kirjoiteta kotiselvitystä tai haeta adoptiolautakunnalta adoptiolupaa ;)

        Paitsi ehkä tulevaisuudessa; adoptiolakia uudistetaan ja esityslistalla on, että tulevaisuudessa kotimaan adoptiot menisi myös lautakunnan kautta. Tällä hetkellä kuitenkaan ei.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe